19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCART REUNESTE PROFESIILE PENTRU O CAUZA NOBILA – Umanitate in Sala Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie din Capitala. ADSA, cu sprijinul UNBR si CAB, a organizat cea de-a doua editie a AvocatArt, expozitia cu licitatie pentru sprijinirea unei cauze umanitare. Lucrarile de arta expuse de cei peste 60 de expozanti din sistemul judiciar marcheaza si Ziua Europeana a Avocatilor. Silvana Racoviceanu: "Suma stransa se duce catre avocatul care va fi supus interventiei chirugicale in aceste zile"

Scris de: L.J. | pdf | print

26 October 2022 18:50
Vizualizari: 3443

Frumosul intotdeauna reuneste oamenii, iar daca este impartasit pentru o cauza nobila, cu atat este mai bine. Aceasta ar putea fi deviza sub care se desfasoara AvocArt, evenimentul cultural menit sa aduca in acelasi loc profesionistii Dreptului pentru a-si expune lucrarile de arta, intr-un scop caritabil. Aflata la a doua editie, expozitia de arta cu vanzare AvocArt s-a desfasurat marti, 25 octombrie 2022, in sala Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie din Bucuresti, in prezenta unor importante nume din sistemul judiciar, dar si politic, timp de sase ore admiratorii de frumos avand ocazia sa priveasca, dar si sa achizitioneze operele de arta create de judecatori, avocati, notari sau mediatori. Scopul acestui eveniment "dedicat artelor din umbra matematicii juridice" este de a strange in acelasi loc totalitatea profesiilor juridice altfel decat in sala de judecata, fiecare dintre reprezentantii acestor profesii expunandu-si lucrarile artistice, publicatiile, bijuteriile sau sculpturile. Totul pentru o cauza umanitara.

 



Organizatorul evenimentului, la fel ca si in anul precedent, a fost Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ADSA) cu sprijinul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, care in acest an s-a ingrijit de faptul ca AvocArt sa "bifeze" mai multe evenimente, respectiv Ziua Europeana a Avocatilor, celebrarea celor 175 de ani de existenta ai Palatului de Justitie din Capitala, cladirea in care isi desfasoara activitatea Curtea de Apel Bucuresti, dar si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), precum si cei 11 ani de la infiintarea ADSA.

Vorbim despre un demers al ADSA care tinde sa se transforme in cel mai mare eveniment de arta din mediul juridic la care au fost invitati sa ia parte avocati, judecatori, procurori, notari, executori, practicieni in insolventa, mediatori, etc., fiind transmise invitatii catre toate parchetele si instantele din Bucuresti, precum si catre Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, tinta ADSA fiind ca in viitor, prin arta, la evenimentul AvocArt sa ia parte toate profesiile juridice.


"Scopul este de a uni prin arta profesiile juridice destinate in mod evident spre adversitatea care se creeaza in profesia de avocat, dar mai ales de adversitatea sociala implementata intre profesiile juridice in ultimii ani. Avocatii, executorii, notari, au nevoie de unitate pentru a strange randurile si pentru a forta apararea drepturilor in Romania pentru ca nu au interese private, ci interese sociale, de reprezentare a cetateanului", ne-a declarat vicepresedintele ADSA, avocata Silvana Racoviceanu, cea care s-a ingrijit ca cea de-a doua editie AvocArt sa se desfasoare in buna siguranta.


Magistratii isi expun lucrarile la AvocArt


Iar daca in 2021 au participat cu lucrari doar trei magistrati, in anul 2022 numarul lor s-a dublat, sase magistrati expunandu-si lucrarile in cadrul AvocArt.

Au fost in total 64 de expozanti din Capitala, care au prezentat tablouri, tesaturi, bijuterii hand made, beletristrica, dar si muzicanti care, pe parcursul evenimentului au incantat audienta cu concerte de flaut sau stilul cafe-concert.

La eveniment, au fost invitati totodata si presedinta ICCJ, judecatoarea Corina Corbu, presedintele UNBR, avocatul Traian Briciu, presedinta CAB, judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, dar si reputati profesori avocati, fiecare dintre acestia luand cuvantul in fata auditoriului.


 

O cauza nobila si o surpriza


La fel ca si la prima editie, AvocArt a fost organizat din sponsorizari oferite  aproape in totalitate de catre membrii ADSA, "cu un usor sprijin al UNBR in cursul acestui an", avand si ajutorul financiar al avocatilor Tudor Coltan, Sergiu Capisizu si Stefan Vlad:

"Cel mai puternic rol l-a avut doamna judecator Luminita Cristiu-Ninu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti, care a fost un permanent aliat al ideilor constructive pe care ADSA le-a avut, in seria acestora inscriindu-se si editia a doua a AvocArt 2022", a completat avocata Silvana Racoviceanu.


Evenimentul a fost deschis de avocatul Daniel Fenechiu, presedinte ADSA si vicepresedinte al UNBR, fiind sustinute pe rand discursuri ale invitatilor mai sus enuntati, pe care le vom prezenta in continuare, fiind apoi urmate de lansarile de carte, dintre care ii amintim pe avocatul Floretin Tuca din Baroul Bucuresti - cartea Adevarul in cautare de mister avocata Eliza Ene Corbeanu – cartea Viata la Curte. Catusele Anei. - Monica Cercelescu – cartea Libertatea de Exprimare in era turbulentelor – precum si de recitalurile de flaut sustinute de domnul Nicolae Maxim, si de avocatul Costinel Modoran.


In aceasta atmosfera, a fost anuntat si beneficiarului sumelor colectate ca urmare a vanzarii operelor create de avocati in cadrul evenimentului AvocArt, cauza sociala fiind aleasa din baza de date a UNBR: "Suma stransa se va duce catre avocatul care va fi supus interventiei chirugicale in aceste zile".

Din datele pe care le avem la acest moment, sumele stranse din vanzarea lucrarilor au drept beneficiara  o avocata, in varsta de 35 de ani, din Baroul Dolj, mama a unui copil minor, care a aflat ca a fost selectata pentru a beneficia de banii stransi in cadrul AvocArt abia in ziua evenimentului. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat, colega avocata, care sufera de o boala degenerativa, urmeaza sa fie supusa zilele urmatoare unor interventii chirugicale.


AvocArt se inscrie in seria evenimentelor organizate de ADSA care urmaresc strangerea randurilor in sistemul judiciar, dintre care amintim deja cunoscutele competii de sah, competitii de fotbal, care au reunit profesiile de avocati, notari si magistrati in demersuri colaterale.

Iar ADSA nu se opreste aici: "Suntem in discutie legat de implementarea unor procese simulate pentru elevi la 5-8 si 9-12 in Bucuresti si un parteneriat in cadrul proiectului FAST. Alaturi de noi pentru realizarea AvocarARt a fost Consiliului UNBR, si decanul Baroului Bucuresti. Conflictele de la nivelul Consiliului Baroului Bucuresti nu au permis parteneriatul direct cu Baroul Bucuresti. Am avut fara indoiala oferta de parteneriat a numeroase barouri din tara, insa cel mai important a venit concluziv sprijinul Uniunii.", ne-a precizat Silvana Racoviceanu.


Redam in continuare scurte declaratii sustinute de cei care au luat cuvantul in cadrul evenimentului, astfel cum au fost realizate de Universul Juridic:






Comentarii

# Dr.Botomei Vasile,presedinte UNBR,succesor UAR,CUI 29497286 date 27 October 2022 19:20 0

Dr.Botomei Vasile,rezultate mari si noi!Prin actul nr.31065/25-05-2022,MFP-ANAF-DGRFP Bucuresti-Administratia sector 1 a Finantelor Publice Bucuresti-Serviciul Registrul Contribuabili si Declaratii Fiscale Persoane Juridice,in urma investigatiilor cerute de Judecatoria Bacau,s-a constatat:Referitor:Baroul Bucuresti,CUI 29695330;-Entitatea a fost infiintata in baza Hotararii nr.8/10-01-2012 a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR si inregistrata fiscal prin declaratia de inregistrare fiscala/declaratia de mentiuni pentru institutii publice 040;-Este asimilata institutiilor publice,constituita si avand obiect de activitate conform dispozitiilor Legii 51/1995 pentru organizarea si exerictarea profesiei de avocat;-Nu are inscrise fapte in cazier;Referitor:Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR,CUI29497286-Entitatea a fost infiintata in baza Legii 51/1995 avand statut juridic si fiind succesoarea de drept a Uniunii Avocatilor din Romania;-Nu are inscrise fapte in cazier.

# Botomei Vasile, doctor in drept, mobil0744191717 date 29 October 2022 18:38 0

Dr.Botomei Vasile, spune:Rezultatul investigatilor efectuate de MFP-ANAF, conform actului nr.31065/25-05-2022,califica UNBR-ul inregistrat prin CUI 29497286, infiintat in aplicatia tezei de doctorat dr.Botomei Vasile, exact cum prevede legea 51/1995, de organizare si exercitare a profesiei de avocat,pentru care sunt indeplinite cerintele legale de exercitare a profesiei de avocat de catre juristii inscrisi in Uniunea Nationala a Barourilor din Romnaia-UNBR.Acesta UNBR a reinfintat Baroul Bucuresti cu acte in regula asa cum prevade L.51/1995,inregistrat prin CUI 29695330,in care sunt asteptati juristii sa se inscrie pentru a primi decizii de infiintare de cabinete de avocat.Cine are curaj verifica aceste informatii si le valorifica in modul cel mai bun.In acelasi timp, s-a comunicat de catre ANAF ca UNBR-ul cu adresa din str.Splaiul Independentiei,nr.5,Bucuresti,nu detine lege de infiintare, nici acte constitutive, iar inregistrarea fiscala este prin declaratie pe propria raspundere.

# maxtor date 30 October 2022 03:13 0

e o deferire:au apelat la un argument "extra"(banul).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva