29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEDO, RADIOGRAFIE DE TARA - Judecatorii europeni vad Romania un stat in care se incalca sistematic dreptul la un proces echitabil, la exprimare, la libertate, la viata privata si in care se aplica in continuare tortura. Peste 10.000 de romani au dat in judecata Statul roman, de la inceputul anului

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 July 2013 17:34
Vizualizari: 15245

 

Cea mai recenta statistica CEDO privind petitiile inregistrate impotriva Statului roman confirma, inca o data daca mai era nevoie, ca in Romania se produc in continuare abuzuri impotriva cetatenilor, iar dreptul la viata privata sau la libertatea de exprimare reprezinta un lux pe care nu toti romanii si-l pot permite. Dupa ce ani la rand Romania s-a situat in pozitii fruntase in ceea ce priveste numarul de cererii inregistrate la CEDO, bilantul prezentat de Curtea de la Strasbourg pe anul 2013, ne arata ca lucrurile nu s-au schimbat, ba mai mult, s-au agravat. Potrivit statisticii CEDO, de la inceputul anului 2013, pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului au fost inregistrate 10.094 de petitii in care Statul Roman a fost trimis in judecata. Aceeasi statistica arata ca circa 4.000 de cereri sunt judecate de Comitetul de 3 judecatori al CEDO, iar alte aproximativ 1.500 in Camera de 7 judecatori.


Plangeri aflate pe rolul Curtii de la data de 23.01.2013

Numarul total de cereri in curs – 10094

Cereri aflate pe rol – 8578

Un singur judecator – 2949

Comitet (3 judecatori) – 4095

Camera (7 judecatori) - 1533

Marea Camera (17 judecatori) - 1

Pe de alta parte, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a prezentat si datele din anul 2012, care arata ca judecatorii de la Strasbourg au examinat 10.221 plangeri, dintre care 10.066 au fost declarate inadmisibile. Tot in 2012, Curtea a pronuntat 79 de sentinte, dintre care in 70 de cazuri s-a constatat cel putin o incalcare a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

La Curtea Europeana a Drepturilor Omului sunt angajati 36 de romani

In statistica CEDO privind Romania se precizeaza ca, in anul 2013, bugetul Curtii Europene a Drepturilor Omului este in suma totala de 67 de milioane de euro, bani care provin de la cele 47 de state, printre care si Romania. Contributia fiecarui stat la Consiliul Europei, care directioneaza banii si catre CEDO, se face in functie de populatia si PIB-ul fiecarui stat. In anul 2013, Romania contribuie la bugetul Consiliului Europei cu suma de 2.723.648 euro, in conditiile in care bugetul total este de 244 de milioane de euro.

In prezent, potrivit documentului, la Grefa Curtii, serviciul administrativ si juridic din cadrul CEDO, format din avocati, personal administrativ si tehnic si traducatori este format din 675 de agenti. Dintre acestia, 36 sunt romani, la fel ca si in 2011.

Profilul de tara facut de CEDO pentru Romania se bazeaza pe tratamente inumane, abuzuri si incalcarea dreptului la exprimare

In acelasi document sunt prezentate profilurile de tara pentru Romania, in care sunt detaliate cazuri de referinta in care Statul roman a fost condamnat la CEDO pentru incalcarea unor articole din Conventia EDO. Sunt enuntate cauze precum "Creanga vs. Romania" – in care Sorin Creanga, ofiter de politie judiciara in cazul Politiei Bucuresti, a acuzat Statul Roman de incalcarea art.5 din Conventie, Curtea hotarand ca detentia si plasarea in arest preventiv s-au facut fara temei legal si obligand statul la plata a 8.000 de euro daune morale si 500 de euro cheltuieli de judecata -, sau "Pantea vs. Romania" – in aceasta cauza CEDO a obligat Statul roman la plata a 40.000 de euro catre fostul procuror Alexandru Pantea care a reclamat incalcarea art. 3, 5 6, si 8 din Conventie.

O alta cauza rusinosa pentru Romania, o reprezinta "Carabulea vs. Romania" – in care Statul roman a fost obligat sa ii platesca lui Gabriel Carabulea, acuzat de furt calificat si apoi supus unor rele tratamente de organele de politie pentru a-si recunoaste fapta, pana cand acesta a decedat, peste 600.000 de euro daune morale si materiale pentru violarea articolelor 2,3 si 13 din Conventie. De altfel, un alt "profil de tara", asa cum este prezentat de CEDO, este si cauza "Frasila si Ciocarlan vs. Romania" in care cei doi jurnalisti au acuzat Statul ca le-a fost impiedicat dreptul de a-si desfasura activitatea, prin nepermiterea accesului in postul local de radio unde activau, in acest fel fiind incalcat dreptul lor la libertatea de exprimare. In acest caz, Statul a fost condamnat la plata a 18.000 de euro catre ambii reclamanti si la plata a 5.500 de euro catre primul reclamant pentru cheltuieli de judecata.

Suprinzator, sau nu, majoritatea petitiilor solutionate de CEDO are ca obiect incalcarea unor drepturi elementare ale omului, precum incalarea dreptului la libertate si siguranta, incalcarea dreptului la respectarea vietii si familiei, a dreptului la libertatea de exprimare, a dreptului la un proces echitabil, a dreptului la viata ori supunerea la tortura si tratamente inumane ori degradante. Daca ar fi sa judecam dupa numarul de petitii depuse impotriva Statului roman, dar si dupa pozitia pe care a ocupat-o Romania in ultimii ani in clasamentul numarului de plangeri formulate la CEDO, prin care se acuzau tratamente inumane impotriva cetatenilor romani, putem concluziona ca in Romania inca se practica tehnici de mult interzise in alte state sau ca dreptul de a fi judecat corect este trecut sub rezerva tocmai de cei care judeca.

De remarcat ca in ultimii 6 ani numarul petitiilor impotriva Romaniei a crescut simtitor:

-Anul 2007 - 41.700 cereri

-Anul 2008 – 49.850 cereri

-Anul 2009 – 57.100 cereri

-Anul 2010 – 61.300 cereri

-Anul 2011 – 64.500 cereri

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 July 2013 19:27 +20

si cedo o asteapta cu bratele deschise si pe pihopata ninfomana motoc. va dati seama ce o sa inbunatateasca statistica. abia astept sa primesc si eu decizia cedo si apoi sa vedeti ce o sa se intimple cu napircile!!!!

# Marinaru date 11 July 2013 19:50 +23

Aloooo....CEDOOOOOO....voi nu ati auzit de Basescu,de serviciile secrete,de CSM,de INCCJ,de CCR ?????? Nuuuuu....ei atunci ati incurcato.Va preia Monica Macovei ca va amestecati in justitia noastra CORECTA si va preda la Kovesi pentru reeducare dupa ce va asculta bine SRI.Asa ca.....!!!!

# Cata date 11 July 2013 20:14 +16

haineala. nu seisizezi inspectia judiciara? r\'ati ale dracu de cutre nemernice! platim din buzunarul nostru pentru impotenta voastra profesionala! amatorilor! huo!

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR DIN ROMÂNIA(A.V.M.R.) date 11 July 2013 20:21 +8

\"Trăiască\" judecătorii-infractori români că dau o pâine judecătorilor CEDO. Ce s-ar face judecătorii CEDO fără obiectul muncii ? Dar nici cu judecătorii CEDO nu ne e ruşine: petiţiile românilor sunt analizate pe sărite. Preşedinte A.V.M.R., av. Neagu Rodica, tel.0743242121.

# ADEVARUL date 11 July 2013 21:24 +7

ESTE MULT PREA PUTIN SPUS,ANCHILOZAREA JUSTITIEI SI A JUDECATORILOR BLOCHEAZA OAMENII,POPORUL ROMAN,PE CARE CUM II APUCA IN ANGRENAJUL EI INCHIZITORIAL,NAZIST,COMUNIST,DEMONIC.ESTE CA SI CUM TE-AI DUCE LA SPITAL SA-TI PANSEZI O ZGARIETURA SI PENTRU CA NU-TI FACE NIMENI UN ANTITETANOS MORI.DOAR CA INTR-O INSTANTA MORI INCET,TE CHINUI.MAGISTRATII NU CONSTIENTIZEAZA ASTA,FIIND NISTE IMBUIBATI,SIGUR NU AU HABAR DE ROSTUL LOR,IAR CEI CARE AR TREBUI SA LE BATA OBRAZUL NU SUNT CEI DE LA CEDO,CI CSM-ISTII CARE AU OBLIGATIA SA LE EFICIENTIZEZE MUNCA.PENTRU CA MAGISTRATII NOSTRII SUNT TUPEISTI SI NESIMTITI,UN DOSAR PE CARE IL POT REZOLVA IN MAXIM 6 LUNI IL SOLUTIONEAZA IN MINIM 6 ANI,FIIND RUSINEA EUROPEI,PROPRIU-ZIS.IN NICI UN CAZ NU POT FI NUMITI JUDECATORI,SUNT NISTE PROFITORI IRESPONSABILI,FARA EXCEPTIE,PENTRU CA UN JUDECATOR ADEVARAT NU AR ACCEPTA SA LUCREZE INTR-UN SISTEM FARA NICI O SPERANTA PENTRU JUSTITIABIL.

# Ion date 11 July 2013 21:57 +11

Atunci cand numarul hotararilor casate nu are nicio importanta dar conteaza mult tare de tot sa nu superi statul cu politicienii si serviciile lui cu tot, justitia arata asa cum arata. Neincrederea este pe deplin justificata si se amplifica pe masura ce, de la ICCJ, nu pleaca semnale de respectare a legii indiferent de calitatea justitiabilului. Hotararile din dosarele civile si de contencios pronuntate la ICCJ sunt cum nu se poate mai strambe si mai batjocoritoare pentru ca justitia nu actioneaza ca o putere in stat ci ca o putere a statului contra cetateanului. Este surprinzator ca s-a reusit eliminarea unei bune parti a coruptiei initiate din mediul privat dar statul a dobandit rolul principalului corupator al justitiei. 

# bubulina date 11 July 2013 21:35 +9

PROCUROR GABRIELA TARAS, doarme pe dosare si nu intelege cele mai simple infractiuni. A mai auzit cineva de incompetenta acestui, asa-zis, magistrat? Voi posta pe net date din pretinsele anchete ale acestei incompetente!

# Roland Mindrila date 11 July 2013 21:48 +12

Politica Romaniei este una evidenta de indreptare a erorilor judiciare prin abuzuri! Pretul condamnarilor la CEDO fiind unul mai mult decat rezonabil, raportat la faptul ca in Romania s-au \"reparat\" situatiile prost solutionate, iar \"cancerul juridic\" a fost indeparta, fara o clara certitudine ca nu va recidiva. Poate ca pretul platit la CEDO este prea mic. Poate ca se va ajunge la daune de milione de euro per speta si astfel se va ajunge la costuri pe care Romania sa nu le mai considere \"rezonabile\".  Doar atunci se va adopta o politica de solutionare corecta a fiecarui caz in parte si doar atunci justitia va fi infaptuita conform principiilor CEDO !

# Roland Mindrila date 11 July 2013 21:54 +8

Politica Romaniei este una evidenta de indreptare a erorilor judiciare prin abuzuri! Pretul condamnarilor la CEDO fiind unul mai mult decat rezonabil, raportat la faptul ca in Romania s-au \"reparat\" situatiile prost solutionate, iar \"cancerul juridic\" a fost indeparta, fara o clara certitudine ca nu va recidiva. Poate ca pretul platit la CEDO este prea mic. Poate ca se va ajunge la daune de milione de euro per speta si astfel se va ajunge la costuri pe care Romania sa nu le mai considere \"rezonabile\".  Doar atunci se va adopta o politica de solutionare corecta a fiecarui caz in parte si doar atunci justitia va fi infaptuita conform principiilor CEDO !

# Roxi date 11 July 2013 22:03 +4

Ba, Mindrila, tie nu ti-e jena sa mai apari pe forum dupa ce l-ai tradat pe Bota si implicit uniunea noastra !? Lacheu ordinar ce esti !

# gigi date 12 July 2013 11:14 +3

daț ce, mindrila a trecut la baroul traditional, adica singurul legal in RO ? daca da, atunci in sfarsit, s-a trezit si el la realitate. 

# gigi date 12 July 2013 11:16 +1

daț ce, mindrila a trecut la baroul traditional, adica singurul legal in RO ? daca da, atunci in sfarsit, s-a trezit si el la realitate. 

# Avocat Baroul Bota date 11 July 2013 21:59 +4

Asat este rezultatul abuzurilor magistraţilor, am formulat 5 dosare pentru daune morale ca urmare a supunerii la tratmente degrdante ori inumane în faţa instanţelor naţionale, acestea nu s-au stresat să soluţioneze echitabil dosarele de daune. MJ, CSM, Ministerul Public cunosc aceste abuzuri, dar nu fac nimic pentru imbunătăţirea sistemului judiciar. La CEDO nu a ajuns decât o cauză, aşa că stimaţi magistraţi nu mai ţipaţi cât vă ţin ficaţii că avocaţii de la Bota nu sunt avocaţi, că nu îi primiţi în sală pentru că nu vreţi, nu îi mai umiliţi şi nu vă mai protejaţi rudele că nu se ştie cât vă mai acoperă CEDO aberaţiile şi o să plătiţi din buzunarul vostru daunele acestor avocaţi. Nu mai refuzaţi să primiţi cererile de recuzare împotriva voastră şi nu mai staţi pe holurile instanţelor până la orele 14:00 când aveţi cauze la 8:30. Nu fiţi siguri că o să vă apere cei de la Inspecţia Judiciară, or să se sature şi ei de aburelile domniilor voastre cum ne-am săturat şi noi.

# Avocat Baroul Bota date 11 July 2013 22:01 +2

Asat este rezultatul abuzurilor magistraţilor, am formulat 5 dosare pentru daune morale ca urmare a supunerii la tratmente degrdante ori inumane în faţa instanţelor naţionale, acestea nu s-au stresat să soluţioneze echitabil dosarele de daune. MJ, CSM, Ministerul Public cunosc aceste abuzuri, dar nu fac nimic pentru imbunătăţirea sistemului judiciar. La CEDO nu a ajuns decât o cauză, aşa că stimaţi magistraţi nu mai ţipaţi cât vă ţin ficaţii că avocaţii de la Bota nu sunt avocaţi, că nu îi primiţi în sală pentru că nu vreţi, nu îi mai umiliţi şi nu vă mai protejaţi rudele că nu se ştie cât vă mai acoperă CEDO aberaţiile şi o să plătiţi din buzunarul vostru daunele acestor avocaţi. Nu mai refuzaţi să primiţi cererile de recuzare împotriva voastră şi nu mai staţi pe holurile instanţelor până la orele 14:00 când aveţi cauze la 8:30. Nu fiţi siguri că o să vă apere cei de la Inspecţia Judiciară, or să se sature şi ei de aburelile domniilor voastre cum ne-am săturat şi noi.

# obiectiva date 11 July 2013 23:11 +5

ba, CEDO, ciocu` mic !!! urmezi si tu la rand !!!

# votant date 12 July 2013 00:39 +9

Voi vota o noua Constitutie numai in cazul in care judecatorii si procurorii care au \\\"gresit\\\" vor fi OBLIGATI sa plateasca condamnarile Romaniei la CEDO pentru cauzele la care au participat. Altfel, hahalerele vor continua sa tzopaie bine merci din functie in functie raspunzand comenzilor politice, sa incaseze indemnizatii grase si sa avanseze in grade fara sa le pese ca NOI platim pentru abuzurile lor. In codul penal sunt prevazute doua infractiuni: abuz in serviciu, cand se actioneaza cu buna stiinta si rea credinta, si neglijenta in serviciu, cand micimanul este incompetent, idiot, prostanac. Daca deciziile judecatorilor sunt flagrante incalcari ale drepturilor omului si ale legii pe care sunt pusi sa o apere, ori sunt ticalosi, ori sunt ca la neglijenta in serviciu (vezi mai sus). In ambele cazuri trebuie sa plateasca. Daca nu, stergeti din Constitutie art. in care se spune ca nimeni nu este mai presus de lege!

# vladimir date 12 July 2013 00:56 +7

Perfect adevarat! Sa plateasca!

# cocea vladimir date 12 July 2013 02:12 +5

\"Faptul ca NU AU FOST RESPECTATE cu strictete dispozitiile legale NU CONSTITUIE in sine o vatamare apta sa justifice anularea unui act juridic,...diind nevoie de o vatamre intrinseca...\\\" citat din motivarea judecatorului NICOLAE ALEXANDRU CESLEA, Judecatoria sect 2

# cocea vladmir date 12 July 2013 02:22 +5

Acest citat din judele CESLEA l-am trimis tuturor avocatilor bucuresteni pe care ii cunosc, astfel incat sa fie in cunostinta de cauza, in fata cui se judeca. Astfel incat, daca au vreun client care nu a respectat legea intocmai, sa-i citeze tanarului absolvent de INM propriai jurisprudenta!

# ZAU,NU MINT ! date 12 July 2013 06:04 +5

SITE-UL GHIMPELE E SUSPENDAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Catalin date 12 July 2013 08:23 +2

Bravo, mai suntem si noi pe primul loc, nu numai la coada clasamentului ca la Eurovizion, autostrazi, etc. La mai mare. Hai la bere!

# parerea mea date 12 July 2013 09:02 -3

Ca de obicei prostutii de pe luju se inflameaza. Cea mai mare parte din cereri sunt pe legile proprietatii bai doctori in inteligenta ce sunteti si sunt generate de creierele unor avocati ajunsi parlamentari iar legislatia in domeniu este in conformitate cu pregatirea lor. O alte parte sunt pe conditiile de detentie (adica un mare fas - nu au domnii condamnati hidromasaj in cada). Sunt bineinteles si cereri specifice acestui popor de zevzeci unde toti se viseaza eroi nationali si dizidenti si normal ca exista si veritabile incalcari dar voi sunteti prea tolomaci sa le observati.

# obiectiva date 12 July 2013 09:48 0

@parerea TA !!! de cand esti tu asa de informat ce cereri sunt la CEDO ??? esti din SRI sau SIE, cu siguranta !!! dar`.ar Dumnezeu sa se aplice mai repede JUSTITIA IMANENTA....eu NU am nevoie de BANII de la CEDO, ca banu` s ochiul dracului, ci de SATISFACTIA SUFLETEASCA....nici nu merita sa mai cheltuiesti banii cu CEDO, xerox, corespondenta, asteptari de zeci de ani !!! mai bine, aprinzi niste lumanari la MORTI si te rogi la Dumnezeu sa faca dreptate....SI SA STITI CA FACE !!!

# Dora date 12 July 2013 11:23 +3

Parerea ta este departe de adevarul scos la lumina de luju.ro.CEDO judeca doar daca drepturile omului au fost respectate sau nu intr-un proces indiferent de cauzele din dosare.Faptul ca statul roman a suferit atat de multe condamnari la CEDO inseamna ca justitia din Romania nu functioneaza in conformitate cu normele nationale si internationale.

# unul din lumea cea mare date 12 July 2013 13:21 0

pentru obiectiva//si pentru dora//la fel fac si eu ba mai mult ii blestem sa nu apuce sa mai traiasca napircile si viperele impreuna cu familiile lorsa fie sfisiati in chinuri groaznice. sper sa cistig la cedo caci este pe teava cred plingerea mea. apropos dupa ce a fost comunicata guvernului si dupa ce mi s/au trimis obiectiunile guvernului si dupa ce mi/a fost cerut ,,just cause satisfaction,,(adica sa/mi prezint doleantele)ce mai urmeaza sau cam cit mai dureaza pina la decizia finale are cineva idee sa/mi raspunda??multumesc!

# obiectiva date 12 July 2013 15:43 +1

hazliu mai esti, unule...pai, ai sa patesti ca mine....cerere in ADMISIBILITATE ..din 2007, .tot asa, asteptam o decizie CEDO dreapta...si primesc o hotarare CEDO care IMI CONSTATA CEREREA CA INADMISIBILA...in 2011....am facut cerere de retrimitere in fata MARII CAMERE pentru ca se invoca un articol care intrase in vigoare abia in 2010....deci, NERETROACTIVITATEA LEGII....ma plangeam ca hotararea cedo nu se gaseste nici pe internet....ma plangeam ca de fapt, CEDO habar nu avea ca nu era vorba de TRIBUNAL CIVIL, CI DE CONTENIOS ADMINISTRATIV....au gresit si domiciliul meu, au spus ca locuiesc in localitatea unde m/am nascut de fapt....au judecat cererea mea, cred ca in pauza la ****** pauza....ma plangeam ca statul roman hartuieste cetatenii cu cereri in admisibilitate la cedo....cred ca cererea mea VA DEVENI celebra...DE ATUNCI, TACERE !!!

# Magnatul date 12 July 2013 10:49 +1

Kövesi și cu Morar, La test de se vor supune, Au IQ-uri, lucru rar, Sub sută, de-o să le-adune!  Dar au sigur grade multe, dar nu ca spirtoasele consumate la Treicoceni!

# Dora date 12 July 2013 11:29 +3

Aceste statistici ale CEDO privind numarul mare de cereri si de condamnari nu sunt luate in considerare in MCV?Are importanta doar ce prostii debiteaza Macovei,Haineala & co?Observ ca de cand exista acest mecanism cererile si condamnarile s-au inmultit.Acesta este rezultatul monitorizarii?Atunci mai bine lipsa.

# Albastru date 12 July 2013 14:25 +1

+1 Este o modalitate de lucru...se lasa linistea incet, incet, subiectul se banalizeaza si adevarul ...incepe sa deranjeze. Lasandu-l singur pe Bota ve-ti pierde iar si iar...Sunteti legali si ...iertati-ma ...naivi !!! Cei platiti sa va banalizeze si-au facut datoria si acum vorbim despre...avioane...

# vine motoc -balaceanca date 12 July 2013 14:51 +1

:lol: daca vine vipera motoc crede basescu ca reduce castigurile la cedo 8) numai ca nebuna nu stie justitie numai acuzatii ca porcul salbatic basescu ce are omeni lui in ccr-csm-dna-any-sri-sie-spp-si miscarea dracilor lui cu pdl,hotii si criminalii conduc tara ,ponta un figurant ce rade ca basinosu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# KAKARETE date 14 July 2013 12:40 +1

e cazul sa se inceapa sa se vorbeasca si de tampeniile pe care le FAce de f multe CEDO!!!

# VIITORUL date 10 September 2013 14:04 0

VEDETT ROSIA MONTANA?PUTEREA POPOPORULUI ASA TREBIUE SI CU JUSTITIA .TOTI IN STRADA CERERE DE RESPECTARE A CONSTITUTIEI ,ANULAREA ART. DIN LEGEA CSM MASURI IN REGRES PENTRU RECUPERAREA BANULUI PUBLIC STABILIREA VINIVATIEI SI ATUNCI DA JUSTITIE.ALEGERE PRIN VOT PO******R AL PROCURORULUI GENERAL.DEF DNA,SEF DIICOT,AVOCATUL POPORULUI ALES DE CETATENI PENTRU A APARA INTERESELE POPORULUI SI JUCECATORI CCR.

# Paise Constantin Paul date 12 May 2014 04:34 0

Romania patrunde la CEDO.    In cadrul corespondentei cu CEDO -cate patru scrisori de parte, am constatat:  2 scrisori semnate-referent juridic apoi sef divizie C.KAUFMAN.Semnatarul era roman sau nu? Politicos si cu o doza de naivitate-inocentul occidental care nu stie, nu crede nimic sau era un roman prea bun?Celelalte scrisori semnate pentru grefier-referent juritic B.Maties.Este roman? SIGUR.-Nu comunica stadiu dosar-dece nu folosesc AR.ca diversiune ,folosesc din principiu-semnatura pentru sef-nu mi-a raspuns la doua din cele patru scrisori ale mele.Sa vedem dupa aproape un si jumatate la a cincea ce face.

# fichiu alex date 5 July 2019 18:28 0

Sunt crime grave --SUNT FOLOSIT COBAI TORTURAT, MUTILAT DE 32 DE ANI SI CRIMA SE INDREAPTA SPRE LINSAJ. DE CE NU SE PRIMESC ASEMENEA CERERI UNDE VIATA ESTE IN PERICOL --CU PRIORITATE FARA "MOTIVE DE ADMISIBILITATE".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva