nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SEDIUL ANTENELOR APARTINE DEJA STATULUI – In Cartea Funciara a imobilului din Bucuresti-Ploiesti 25-27, Directia Finantelor Publice Bucuresti figureaza din 2014 ca unic proprietar pe teren si pe cladiri. Inexplicabil insa, bunul confiscat a ajuns in posesia Finantelor, si nu a Ministerului Agriculturii, care prin semnatura lui Dacian Ciolos s-a pretins parte civila in dosarul Voiculescu si a reclamat prejudiciul de 60 milioane euro stabilit de DNA (Documente)

Vineri, 19 februarie 2016 14:59 | Scris de A.P. | pdf | print | email

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera Cartea Funciara a imobilului in care isi au sediul principal televiziunile grupului Intact, notificate de ANAF, luni 15 februarie 2016, dupa o actiune in forta, sa evacueze spatiul in termen de 5 zile. Este nu doar dovada ca cel putin unul dintre bunurile confiscate de judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucuresti se afla deja in proprietatea statului roman si ca decizia penala nr. 888/08.08.2014, desi controversata prin maniera in care s-a desfasurat procesul, a fost respectata, dar si un indiciu ca operatiunea la intimidare a ANAF-ului a vizat mai degraba suprimarea libertatii de exprimare a trustului de presa cu cea mai mare audienta din tara, sub pretextul aplicarii legii.


Astfel, la capitolul „Proprietar si Acte” din extrasul de Carte Funciara pentru informare aferent imobilului din Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27 - compus din teren (3.789 mp) si constructie cu destinatia cladiri administrative -, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti figureaza ca unic proprietar (cota 1/1), bunul fiind dobandit „prin hotarare judecatoreasca”.

Odata lamurita calitatea statului roman de proprietar cu acte in regula al imobilului din Baneasa in care Antenele isi au sediul principal, un alt aspect ne atrage atentia. Este vorba despre institutia prin care Statul roman detine aceste cladiri. Inexplicabil, desi Ministerul Agriculturii este cel care s-a constituit parte civila in dosarul Voiculescu, reclamand prejudiciul de peste 60 milioane euro stabilit de DNA, imobilul a ajuns, iata, in proprietatea Finantelor.

In acest sens, reamintim ca, la 1 octombrie 2008, prin adresa nr. 190721, ministrul Agriculturii de la acea vreme, Dacian Ciolos (foto stanga), a comunicat Directiei Nationale Anticoruptie, la cererea parchetului, ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale (MADR) se constituie parte civila in dosarul ICA cu suma de 222.222.264 lei (60.687.345 euro).

MADR si-a mentinut calitatea de parte civila pana la solutionarea definitiva a dosarului, prin decizia penala nr. 888/08.08.2014 pronuntata de judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti. De altfel, calitatea de parte civila a MADR a fost ultima chestiune pe care completul de judecata a pus-o in discutie la ultimul termen al procesului. La 5 august 2014, aproape de miezul noptii - in sala de judecata fiind prezenti mai multi jurnalisti inclusiv reporteri ai Lumeajustitiei.ro - consiliera juridica trimisa de ministrul de atunci, Daniel Constantin, pentru a reprezenta MADR in instanta, raspunzand intrebarii judecatoarei Camelia Bogdan, a pus concluzii in sensul ca Ministerul Agriculturii doreste respingerea apelului inculpatilor si mentinerea sentintei TMB pe latura civila.

Pe de alta parte, Ministerul Agriculturii nu a reusit nici pana astazi sa explice cum se face ca din 2008, de cand s-a constituit parte civila cu un prejudiciu de 222.222.264 lei, aceasta suma nu s-a regasit in referirile la bugetul aferent MADR, in executiile bugetare care se intocmesc obligatoriu de catre MADR la finalul fiecarui an bugetar, si nici in rapoartele de control ale Curtii de Conturi din anii 2008-2013.

*Cititi aici Extrasul de Carte Funciara pentru Informare aferent sediului Antenelor din Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27

Accesari:3851

Comentarii

# obiectiva date 19 februarie 2016 15:17 +18

NEPARAT SA VIZIONATI......SA MAI RADEM , SA FACEM HAZ DE NECAZ ... :P :P :P :P :P Pamflet al situaţiei trustului Intact: "Vor doar o televiziune și-un singur televizor! Nu mai vrem diversitate, că e rea pentru popor!"

# obiectiva date 20 februarie 2016 10:15 +2

https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/02/20/luati-de-aici-ip-urile-politiei-romane-si-sri-ului/

# banatean date 19 februarie 2016 15:33 -12

aveti la Bucuresti carti funciare? credeam ca aveti niste registre scrise de mana, de unde ati auzit de cartile alea?

# Shy date 19 februarie 2016 16:17 -14

I-au obligat bancile sa-si faca carti din astea. :-) Reiffesen a fost chiar trista si a facut plangere. Daca imobilul tot e liber de sarcini, se putea vedea in poza si C-ul...

# Daniel date 19 februarie 2016 16:23 -10

Ministerului Agriculturii, prin semnatura lui Dacian Ciolos (a se citi Daniel Constantin - presedintele Partidului Conservbator) s-a pretins parte civila in dosarul Voiculescu si a reclamat prejudiciul de 60 milioane euro stabilit de DNA. :roll:

# LEO date 20 februarie 2016 13:28 +3

Regimul ticalosit Basist care s-a remarcat prin dosarele deschise opozantilor,la comanda si dosarele musamalizate in cazul exponentilor de nadejde ai regimului,prin dezinformarea autoritatilor straine (misiune ex.de M.MACOVEI)si obtinerea unui sprijin international interesat,venind in contradictie cu interesele romanilor si vointa acestora.Interesant aceasta msinarie meschina functioneaza si in prezent,folosindu-se de INSTITUTIILE STATULUI.

# Ce mai vînzoleală pe net - relativ la "apărarea" date 20 februarie 2016 14:31 +3

pe care a făcut-o, chipurile ... Palton ... Antenelor :-x Însă, dacă ar fi să-i analizăm - la rece - declaraţia ... ea este ... de fapt ... o monstruozitate. Cum a zis ?! Că nu trebe suprimată libertatea de expresie ... pentru o chestiune administrativă ? Dar ... mai exact ... pentru ce motiv ... poate fi ea suprimată ... după părerea "arianului" nostru preşedinte ? :-|

# Gogu date 20 februarie 2016 17:04 -2

Același stil. Au bani, deci au dreptate ! O fi și corect  ?  Posibil este !

# GEORGE date 20 februarie 2016 17:53 +6

Din cate stiu eu ,inscrierea in cartea funciara a unui imobil se face numai dupa efectuarea unui cadastru al acestuia de catre o firma specializata ( vezi legea cadastrului si publicitatii imobiliare ). Din cele de mai sus nu rezulta ca ar fi asa .Dar acest lucru nu mai mira pe nimeni .Este o zicala romaneasca pe care o stie multa lume si care suna asa :;DACA-I ORDIN ,CU PLACERE ! .In consecinta ,problema s-a rezolvat intocmai si la timp .Deci statul nostru ,intelegand prin acesta o gasca de haidamaci pusi sa distruga Romania ,si-au vazut visul implinit .Sa ne intelegem bine ! Nu sunt fanul lui Voiculescu ,dar modul cum se actioneaza in acest caz ne situeaza prin centrul Africii Ecuatoriale ,desi ne consideram si chiar suntem ( dar suntem ? ) europeni .Halal sa ne fie cu asemenea guvernanti impusi de catre marile puteri care ne considera o colonie,si aceasta de mana a treia .

# conu marina date 20 februarie 2016 21:02 -2

Si astia de la Antene vor sa ramana in niste cladiri care nu sunt ale lor?

# burebista date 20 februarie 2016 23:52 +8

bai , conu marina pai sa ramana asa cum sunt si realitatea , b 1 , rtv , etc , care stau in cladiri care nu sunt le lor .

# conu marian date 20 februarie 2016 21:04 -1

Voiculescu a avut in partid un calau...

# amatorism date 20 februarie 2016 21:31 -2

Citind comentariile realizez cu stupoare ca multi dintre "antescriitorii" mei fie nu stiu despre ce vorbesc, fie sunt rau intentionati; oricum, in ambele situatii e " de bine". Credeam ca e limpede pentru toata lumea ca toate creantele statului in procesele penale sunt " gestionate" de si prin Ministerul Finantelor, indiferent ce minister e parte civila. Cu privire la ce spunea alt corifei, mai sus, cadastrul se face o data nu la fiecare schimbare de proprietar.

# barbu date 21 februarie 2016 01:10 -7

SCRISOARE DESCHISA MINISTRULUI JUSTITIE: Doamna Ministru Aveti posibilitatea ca printr-o singura semnatura SA INTRATI IN ISTORIE IN RANDUL MARILOR EROI AI NEAMULUI ROMANESC Numiti-l procuror general pe DANIEL MORAR SI SALVATI ACEATS TARA !!!

# Jean le Bon date 21 februarie 2016 12:15 +5

Problema nu este simplă iar statul nu-şi pierde dreptul de proprietate asupra imobilelor, în caz de închiriere, cum insinuează propaganda băsistă. Principiul economicităţii, eficienţei şi eficacităţii trebuie să primeze şi în valorificarea imobilelor statului. Marele expert in Cod Civil Tudor Chirilă și ANAF din ciclul „Noi muncim, nu gândim”. Codul civil prevede la art. 1828 „Dreptul de preferinţă al chiriaşului la închiriere” şi la „exercitarea dreptului de preempţiune în materia vânzării”. Codul civil este Lege organică, celelalte acte normative invocate de ANAF ( O.G. nr. 14/2007) se subordonează Legii organice. Cît e abuz, cît e rea-voinţă, cît e prostie, Dumnezeu ştie?!

# Curiosul date 22 februarie 2016 13:55 0

Dar din august 2014 si pana acum Statul a incasat vreun leu pentru imobilul a carui proprietate ii apartine?

# unul care nu-si ma gaseste comment-ul date 22 februarie 2016 13:53 +2

postasem si eu un comment, da' nu-l mai gasesc ... ce s-o fi intamplat? :lol: ziceam "Ministerul Agriculturii, care prin semnatura lui Dacian Ciolos ( a se citi Daniel Constantin, Presedinte al Partidului Conservator) s-a pretins parte civila in dosarul Voiculescu si a reclamat prejudiciul de 60 milioane euro stabilit de DNA". Offff, cred ca nu i-a placut cuiva ... poate de data asta nu-l mai strege nimeni :sigh:

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 februarie 2016 15:23 -1

ptr unul care nu-si ma gaseste comment-ul//ESTE!!!!!!!!! l/am citit eu

# MySon date 23 februarie 2016 08:21 -3

Apropo de CF : Unule, tu sa ai mare grija ce mai comentezi pentru ca asa te pot discrimina, incat te-or refuza toata spitalele din lumea cea mare. Iar C.N.C.D-ul nici nu va gasi nimic, absolut niciun motiv pentru care sa ma amendeze. :-)

# unul din lumea cea mare date 23 februarie 2016 12:41 0

ptr son,my son aliasurile lui dankh si a altot alcooliti//nu/ti pare ,,ca cam,,suferi de grija mea???si.....boala ta/a voastra ....NU SE PREA TRATEAZA,CA/I GENETICA!!!!!(LUJULE PUN SI EU O INTREBARE .DE CE DRACULUI FUNCTIONEAZA SITEUL ASTA CA DRACU?DACA VREAU SA DAU VERDE SAU ROSU ,IMI APARE UN DREPTUNGHI CU ARTICOLUL!!!!!!!!!!tot o forma de cenzura???trebuie sa scriu ca am dat un verde sau rosu?

# PROVOCARE ORDINARA (adica obisnuita, de gen) date 22 februarie 2016 21:45 -1

Antenistii au asistenta juridica, au avocati, nu au fost nici-o secunda in pericol de evacuare .. in 5 zile. Somatia urmarea conformarea voluntara, daca nu vor si contesta somatia dureaza si un an pana se pune in executare. DACA STIAU DE LA INCEPUT CA NU VOR FI DATI AFARA... DE CE ACEST.CIRC?? PENTRU A CAPTA SIMPATIA PUBLICULUI "NORA PENTRU MAMA"

# XXX date 23 februarie 2016 06:27 +3

Circ au vrut aia care i-au retras like-urile lui Iohannis de pe facebook, suparati ca prezidentul a indemnat la negocieri si pace intre dobitoace, incalcand Constitutia, astfel cum a punctat si seful CSM. Probabil ca, dupa episodul cu somatia, serialul NORA PENTRU MAMA din grila de programe va fi inlocuit cu EXECUTORII ANAF VOR SA SE MARITE.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER