nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

La Institutul ”Dr. Hociota” medicii au intrerupt lucrul pentru a protesta impotriva trecerii spitalului pe mana managerului ”portocaliu” de la Municipal!

Luni, 17 ianuarie 2011 13:21 | Scris de Adina ANGHELESCU-STANCU | pdf | print | email

Medicii si personalul auxiliar de la Institutul ”Dr.Hociota” au inceput, luni, protestul in curtea institutiei din cauza lipsei totale de reactie in comunicare a Ministerului Sanatatii pe tema proiectului de hotarare de guvern afisata in data de 7 ianuarie 2011, prin care aceasta unitate sanitara de prestigiu ar uma sa ramana fara personalitate juridica. Lumeajustitiei.ro avertiza, zilele trecute, ca toata aceasta manevra are, in culise, interese financiare cu iz politic. Mai precis, dupa desfiintare, Guvernul Boc urmareste ca tot managementul insitutului sa treaca pe mana managerului dr. Catalin Carstoiu de la Spitalul Universitar Bucuresti (Municipal), finul presedintelui Traian Basescu. Prin aceasta miscare facuta in numele asa-zisei reforme din sanatate, singurul beneficiu l-ar avea doar Spitalul Municipal, care si-ar putea acoperi din datorii cu excedentul financiar al Insitutului ”Dr. Hociota”. Mai mult, oricand, numarul de paturi ar putea fi restrans si cine stie ce firme ar aparea prin curtea spitalului, ca sa creeze profit pentru Municipal. Atat prof. dr. Viorel Zainea, cat si alti medici-sefi de sectii din institut sunt profund indignati de lipsa de comunicare de care a dat dovada Ministerul Sanatatii care, numai in urma protestului de luni dimineata, cand s-au asigurat pentru cateva ore doar urgentele, a transmis ca ministrul Cseke Attila ii asteapta pe reprezentantii conducerii institutului, in cursul zilei de marti, in audienta.

Luni, in timpul protestului, liderul sindical de la institut, Cristina Nita a declarat ziaristilor: „Noi nici nu am avut consultari cu cei de la minister, pur si simplu am fost informati de decizie. Am fost consternati cand am aflat, in conditiile in care spitalul nu are datorii, chiar este excedent bugetar, si vom fi subordonati unui spital care are imense datorii neachitate". Liderul de sindicat a precizat ca nu se stie ce se va intampla cu posturile lor, insa se pare ca odata cu pierderea personalitatii juridice, Institutul va fi desfiintat in timp. Spitalul nostru e unul ditntre putinele care la finalul anului 2010 a avut un excedent bugetar de 14 miliarde. Nu suntem un spital care nu functioneaza. Suntem un spital care se autofinanteaza, nu vedem rostul de a reforma ceva care se reformeaza", a declarat Razvan Hainarosie, medic specialist ORL.

Ministrul Attila ar trebui sa stie ca istoria cu preluarea de catre Municipal a unei alte unitati sanitare si care nu numai ca a fost de rau augur, dar a avut efecte foarte grave, a mai avut loc in urma cu aproape doi ani, cand spitalul Cotroceni-ORL copii si pediatrie) a fost preluat tot de Municipal. Ce s-a intamplat? Pe nimeni nu a mai interesat soarta personalului medical. Acum, desfiintarea insitutului este, insa, mult mai grava. Si totusi, Ministerul Sanatatii prefera sa taca si sa faca, tacit, jocul unor personaje infasutate in haina portocalie a guvernarii de la acest moment.

Pacientul, un perdant de care nici ca-i pasa lui Cseke Attila!

Problema care se pune vizavi de desfiintarea ca persoana juridica a Institutului ”Dr.Hociota” este cea legata de beneficiul bolnavilor tratati aici, beneficiu care, in urma fuziunii gandite de Guvernul Boc, ar fi egal cu zero. Dimpotriva, bolnavii cu cancere de laringe sau alte tipuri de cancer pe segmentul ORL nu ar putea fi tratati in nici o alta parte, nici macar la Institutul clinic Fundeni. Mai mult, doctorii de la institut ne-au explicat ca si cazurile copiilor hipoacuziti este una ce nu poate fi transferata, pentru ca acesti copii care se nasc cu surditate si trebuie sa fie supusi procedurii de implant cohlear, necesita doi-trei, poate chiar patru ani de tratament si terapie ca sa invete sa auda pentru a putea sa si vorbeasca, iar aceasta munca titanica se realizeaza doar la institut.

Accesari:5369

Comentarii

# vox-populi date 18 ianuarie 2011 05:52 0

alta minarie a tovarasului cu coasa? observ ca da cu coasa si peste medici si peste pacienti, nu le mai ajunge! se vede ca e an preelectoral si vor sa scoata bani din piatra seaca! niste nemernici!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 25.05.05 – Declaratia care a asmutit Divizia penala a SRI pe Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER