25 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LEGE PENTRU SANCTIONAREA ABUZURILOR DIN JUSTITIE – Judecatorii si procurorii care arunca nevinovati dupa gratii vor plati din propriul buzunar: “Magistratii vinovati care nu au raspuns pentru abuzurile lor timp de 25 de ani vor face tot ce le sta in putinta pentru ca acest proiect sa nu devina lege... S-a ajuns in situatia in care reprezentanti ai procuraturii sa iasa public si sa dea indicatii cu titlu de sarcini altor institutii, ce legi sa aprobe sau ce buget sa dea institutiei lor”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 July 2016 16:03
Vizualizari: 21836

Romanii sunt intrebati daca sunt de acord cu excluderea din magistratura a judecatorilor si procurorilor care comit abuzuri in exercitarea profesiei lor. Deputatul independent Daniel Oajdea a lansat petitia "Semneaza pentru excluderea magistratilor care fac abuzuri" prin care se doreste ca cetatenii sa isi exprime pozitia fata de posibilitatea tragerii la raspundere a magistratilor care fac abuzuri in dosare, cu consecinta prejudicierii celor vizati de masurile instantei sau a reprezentantilor parchetelor. In sustinerea petitiei, deputatul Daniel Oajdea afirma ca este important sa "intelegem ca puterea judecatoareasca nu este subminata de cei care iau atitudine impotriva abuzurilor si care exprima public aceasta indignare, ci de cei care, din interiorul justitiei, calca in picioare libertatea cetatenilor". Or, conchide Daniel Oajdea se impune ca judecatorii si procurorii din ale caror dispozitii oameni nevinovati ajung dupa gratii, sa fie pedepsiti pentru savarsirea infractiunii de privare de libertate.


Petitia deputatului Daniel Oajdea precede un alt demers extrem de important al parlamentarului. Este vorba despre propunerea de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor in sensul introducerii unor noi articole in care sa se stipuleze ca abuzurile in exercitarea profesiei pot atrage sanctiuni dintre cele mai grave. In textul de sustinere a petitiei, Oajdea sublinaza ca vor exista multi magistrati “vinovati care nu au raspuns pentru abuzurile lor timp de 25 de ani”, care se vor opune acestor propuneri de sanctionare si “vor face tot ce le sta in putinta pentru ca acest proiect sa nu devina lege”.

Iata textul petitiei:

"Am propus modificarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, care prevede ca magistratul care isi indeplineste atributiile cu rea-credinta, grava neglijenta sau nu respecta deciziile CCR sa fie exclus din magistratura.
De asemenea, conform proiectului, toate actele incheiate de cei gasiti vinovati (ulterior savarsirii uneia dintre aceste abateri) vor fi nule de drept si vor fi obligati sa restituie toate drepturile salariale incasate ulterior savarsirii abaterilor.

Este important sa intelegem ca puterea judecatoreasca nu este subminata de cei care iau atitudine impotriva abuzurilor si care exprima public aceasta indignare, ci de cei care, din interiorul justitiei, calca in picioare libertatea cetatenilor. Astfel de persoane nu trebuie sa faca parte din sistemul de justitie. Judecatorii sau procurorii din cauza carora oameni nevinovati fac inchisoare, trebuie sa fie pedepsiti intocmai ca pentru savarsirea infractiunii de privare de libertate.
Asa cum va imaginati, magistratii vinovati care nu au raspuns pentru abuzurile lor timp de 25 de ani, nu vor dori sa raspunda nici de acum incolo, prin urmare vor face tot ce le sta in putinta pentru ca acest proiect sa nu devina lege.

Acest proiect va fi aprobat daca noi vom exprima public dorinta ca cei vinovati sa raspunda asa cum raspund toti cetatenii tarii."

Petitia poate fi votata aici: Petitie

Propunerea de modificare a Legii nr. 303/2004: “Statul este obligat sa se indrepte cu o actiune in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii”

In ce priveste modificarea Legii nr.303/2004, deputatul Daniel Oajdea a inaintat in data de 21 iunie 2016 Biroului Permanent al Camerei Deputatilor spre dezbatere si aprobare propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile insotita de expunerea de motive.

In cuprinsul proiectului de lege, Daniel Oajdea propune modificarea si completarea art. 96 alin. (7) si (8) si a art. 99 indice 1 alin. (3) si (4).

Iata propunerile de modificare a Legii nr. 303/2004:

Alin. (7) si (8) ale art. 96 se modifica si se completeaza avand urmatorul cuprins:

(7) Dupa ce prejudiciul a fost acoperit de stat in temeiul hotararii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin. (6), statul este obligat sa se indrepte cu o actiune in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii.

(8) Termenul de prescriptie a dreptului la actiune in cazurile prevazute de prezentul articol este de cinci ani pentru cazurile in care persoana vatamata a suferit pierderi materiale si de opt ani pentru cazurile in care persoana vatamata a fost privata de libertate.

Art. 99 indice 1 se completeaza cu alin (3) si (4), avand urmatorul cuprins:

(3)Nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a prevederilor legale explicitate (care nu risca probleme de interpretare) ori exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta se sanctioneaza cu excluderea din magistratura si pierderea tuturor drepturilor salariale dupa data savarsirii abaterii. Magistratii care au fost exclusi din magistratura in baza acestui alineat nu mai au dreptul la pensia speciala acordata magistratilor.

(4) Toate actele incheiate de magistratul gasit vinovat in baza alin. (3), dupa data savarsirii abaterii, sunt nule de drept.

Daniel Oajdea: “In justitie sunt inca probleme grave si ca mecanismele de autocontrol ale justitiei sunt departe de a functiona corect”

In expunerea de motive a proiectului de modificare a legii nr. 303/2004, deputatul Daniel Oajdea afirma ca “lipsa unei legi a raspunderii magistratilor a permis derapaje de la cerintele statului de drept, asa incat s-a ajuns in situatia in care repezentati ai procuraturii sa iasa public si sa dea indicatii cu titlu de sarcini altor institutii, ce legi sa aprobe sau ce buget sa dea institutiei lor”, actiune care este releva un “comportament deplasat care va trebui sanctionat explicit prin lege pentru a preintampina derapajele de statul de drept”.

Prezentam pasaje din expunerea de motive pentru proiectul de modificare a Legii nr.303/2004 a deputatului Daniel Oajdea:

Trebuie adoptata o lege care sa duca la sanctionarea mai dura si chiar la eliminarea din magistratura a celor vinovati de abuzuri. Oricine lipseste de libertate un om nevinovat trebuie sa plateasca atat disciplinar cat si material.

Este important sa intelegem ca puterea judecatoareasca nu e subminata de cei care iau atitudine impotriva abzurilor si care exprima public aceasta indignare, ci de cei care din interiorul justitiei calca in picioare libertatea cetatenilor. A lasa nesanctionat un derapaj grav al unor magistrati reprezinta un act de complicitate morala care arata ca in justitie sunt inca probleme grave si ca mecanismele de autocontrol ale justitiei sunt departe de a functiona corect. (…)

Astfel de greseli nu trebui perise magistratilor, oameni care au puterea de distruge vietile cetatenilor atunci cand nu isi fac meseria cu responsabilitate. Mai mult decat atat, nu este corect ca aceste erori sa se prescrie in termen de un an de zile. Asa cum pentru privarea de libertate, termenul de prescriptie este de opt ani, la fel trebuie sa fie si pentru un magistrat care baga la inchisoare un om nevinovat. Corect ar fi ca el sa fie chiar mai mare, intrucat magistratii sunt persoane angajate de societate pentru a face dreptate. Avand in vedere aceste aspecte, erorile judiciare in urma carora oameni nevinovati fac inchisoare, nu trebuie sa se prescrie mai repede de opt ani.

*Cititi aici proiectul de lege

*Cititi aici expunerea de motive

Comentarii

# Andrei date 12 July 2016 16:30 +44

Un demers corect si normal!Asa cum platesc toti cetatenii pt greselile lor este perfect normal sa plateasca si magistratii (partenerii de nadejde) pt vietile distruse!Hai s-o vedem si pe asta!!!

# Vladi Mârrr ... date 12 July 2016 20:35 +9

Stimate domn Andrei, datorită "capului limpede" care filtrează postările, mă hotărâsem sa "cant la alta masa". Îmi încalc insa hotărârea pentru a vă întreba cu tot respectul: CUM SI CU CE POATE SA PLATEASCA CINEVA PENTRU O VIATA DISTRUSA ?!?!?! Aștept să mă onorați cu un raspuns convingător. O seara tihnită !!!

# Andrei date 13 July 2016 08:00 +14

Domnule Vladi Marr...,cu acelasi respect va raspund.Toti cetatenii sunt egali in fata legii,iar cd un lucru este savarsit cu intentie sau cu rea credinta de catre un magitrat este normal sa raspunda pt faptele sale. .Sa plateasca pt vietile distruse asa cum platesc si celalalte categ sociale(medici,politisti etc) P.s. Credeam ca exista un singur D-zeu si nu mai multi d-leVladi?!

# Vladi Mârrr... date 13 July 2016 16:56 +9

Domnule Andrei, ați încercat ca, printr-o eschiva politicoasa, să răspundeți la o întrebare pur retorica. Va "citesc" ca pe un om de bun simt si ca tot omul de BUN SIMT, stiu ca sunteți convins că, VALOREA UNEI VIETI DISTRUSE nu poate fi măsurată în dimensiuni "pământene", fie ele aur, euro, dolari, oarece sinecuri sau niste case furate ... . După umila-mi arere, singura "reparație" cat de cat autentică și morală, ar putea fi îndepărtarea din magistratura a celor care au comis aceste adevărate sacrilegii si supunerea acestora la cel putin aceleași suplicii la care și-au condamnat victimele. Dar, la noi, în România de azi, s-o facă oare, după un basescu, un iohannis, după un Zegrean, o Stanciu, după un boc, un ciolos ..., după un NIMENI, un ... N I M I C ...?! Multumindu-va cu respect pentru replica data mârrrâielilor mele, va aștept nerabdator la noi schimburi de păreri.

# Ioana date 12 July 2016 16:31 +40

Este foarte buna propunerea. Sa răspundă si procurorii de toate abuzurile făcute de ei .... Pe ei cine i controlează ??

# Cristi date 12 July 2016 16:33 +21

Votam pentru... Sa răspundă toți magistratii

# copilu date 12 July 2016 16:59 +12

n'est pas possible zic păi noi cu cine mai rămânem?Doamna cu pantofii albaştri şi cam atât !!! păi unde mai găsim noi d'alde vasilik d'alde hoinăreală pă banii babacului,alde dorel! bă băiete Oajdea fii mă serios că tre să facem alte numiri,dă unde alţii curaţi?păi tu crezi că k livica-sprincenica mai găseşti? fii mă serios !!!şi cu enteresu meu cum rămâne?ia uite mă ce l-a găsit şi pă oajdea acuşa k să termină legislatura şi gata proiectu s-a avortat !!!

# pelin date 12 July 2016 17:24 +35

De apreciat petitia depusa de catre dep.D.OAJDEA,petitie care se impune a fi pusa la dispozitia cetatenilor,in regim de urgenta pt.ca prin semnaturile lor,fiecare sa-si poata exprima pozitia fata de abuzurile repetate ce vin din partea magistratilor anchet.,care cu ocazia cerecetarilor si instrumentarii dosarelor penale(sau in curs de judecata,recurg la practici ce contravin,cu nosalanta,normelor de drept.Garantat aceasta petitie ar produce o explozie de bucurie in randul po******tiei.Pe langa faptul ca s-ar realiza o normalitate in domeniul sistemului judiciar.Practica tragerii la raspundere a celor care comit erori judiciare,este intalnita in toate tarile democratice.Impunandu-se asadar modificarea art.96 din Legea nr.303/2004!!!!!!!!!

# av la Bota date 12 July 2016 17:35 +14

Toti avocatii lui Bota semneaza ! Trebuie si puscarie nu numai excludere !

# Neagu Rodica date 8 August 2016 08:39 0

Bota nu a fost consecvent cu el însuşi niciodată: înainte îi peria pe judecători iar acum, după RIL, îi pune la zid. Şi asta în condiţiile în care eu l-am atenţionat într-un Congres al avocaţilor structurii "Bota" că "toţi magistraţii sunt infractori". Neagu Rodica

# Ovidiu date 12 July 2016 17:46 -3

Hai Bujorean că te-ai stresat.

# Maria date 12 July 2016 20:13 +15

Eroarea judiciara se poate dovedi doar printr-un proces la CEDO(in Romania nu ai nicio sansa-se apara intre ei). Ori un proces la CEDO dureaza cel putin 5 ani. Daca mai adaugi si durata procesului in Romania, la care se adauga aprox un an pana cand domnii judecatori binevoiesc sa redacteze Decizia de condamnare(fara de care nu poti sa te adresezi CEDO) intervine prescriptia. Daca pentru judecatorii implicati in proces exista o sansa minima sa raspunda, pt procurorul care ti-a fabricat dosarul nu mai ai nicio sansa sa-l tragi la raspundere. In concluzie, termenul de prescriptie ar tb sa fie mai mare.

# cryyy date 12 July 2016 21:15 +11

Doamne ajuta!!!sa o vedem si intrata in vigoare, sa traga si ei ce trag oamenii nevinovati!!!bravo de 100 de ori

# DODI date 12 July 2016 22:01 +27

Acest deputat ar fi trebuit să promoveze un proiect de lege și nu un ipotetic câștig de imagine. Cu aceste strigăte în pustiu nu se rezolvă nimic. Dimpotrivă, sunt îndemnate lichelele din justiție să facă front comun. Nu trece săptămână să nu fim revoltați de o soluție gen Constanța, prin care să vedem adevărata față a justiției române. Hăhăilă și gașca lui nu au făcut decât să profite de justiția română, de unii dintre lingăii din justiție, pentru interesele lor mărunte de hoți patentați și de purtători de 4 chei (citat hăhăilă!).

# zn-zn*!* date 12 July 2016 22:42 +23

Într-o zi, Nastratin Hogea, ceartă c-un vecin având, Fuse tras la judecată, pentru dânsul jalbă dând; Nastratin plecând să meargă spre a se înfățișa, Băgă-n sân un pietroi mare și se-nfățișă așa; Când pârâtorul de dânsul spunea câte îi plăcea, Nastratin pe taină sânul își arăta și tăcea. Judecătorul văzându-l că își bătea sânul plin, Toată dreptatea o dete în partea lui Nastratin; După ce jeluitorul fu d-aci afară dat, Zise lui Nastratin Hogea: - Scoate ce mi-ai arătat;El scoțând îndată bolovanul, îi răspunse: -Este darul, ce ți-l arătam în sân. Si cu el in cap te altoiam, -Dacă eu dreptatea-mi nu primeam*!* Sa ne fereasca(sau sa-i fereasca) bunul Demnezeu, cand speranta ultima devine disperare, si cand celor sus pusi le pasa doar de: "obrazul subtire cu cheltuiala se tine, dar obrazul grosal acelorasi?!! UN NEBUN FĂGĂDUIEȘTE
 ȘI-NȚELEPTUL S-AMĂGEȘTE :-* :cry:

# poporul date 13 July 2016 07:14 +11

felicitari ,domnule Daniel Oajdea, pentru initiativa dvs.,dar sa vedem daca se va aplica demersul mariei voastre.In aceasta tara condusa de servicii,de judecatori gen Constanta si procurori DNA,ma indoiesc ca cineva va dorii ca,procurorii si judecatorii manevrati de servicii si DNA sa plateasca. felicitari pentru curajul de care dati dovada sa va asumati o astfel de lege.

# radu si atat date 13 July 2016 09:01 +6

Da Doamne ,odata si legea privind raspunderea magistratului

# Maxim date 13 July 2016 10:34 +6

Pana cand nu va fi adoptata o astfel de lege nu vor pleca lichelele din justitie.

# Av legal date 13 July 2016 10:59 +4

Pai in Bacau,Iasi,Alba,Brasov s-ar putea sa nu mai avem magistrati. Abuzurile lor impotriva avocatilor lega infiintati (UNBR2004) sunt de neimaginat. Hai la vot!

# Maria Sarapova,te anunt ca nu-i asa date 13 July 2016 17:07 +3

Cu prietenie o informez pe MARIA,ca furnizeaza opinii denaturate,ce pot mani****** publicul.Ex.dupa ce Consiliul Legislativ,avizeaza favorabil propunerile de modificare a unor art.dintr-o lege sau alta,cu observatiile(eventual) propunerile de rigoare,calea de finalizare,ma refer la odoptarea in PARLAMENT,este una mai simpla,fie ca este vorba de eroare judiciara,ori alte matrapaslacuri.Eroarea judiciara este prevazuta de Legea nr.287/2009,republicata in 2011,pe care ar fi bine sa o vezi,deoarece ne trimite la ABUZUL DE DREPT,care este clar si concis.Asadar,nu trebuie sa ujungem la CEDO si nici sa asteptam 5 ani,ca avizul se obtine mai greu,necesitand multe proceduri,este cu totul alceva!!!!!!!

# LUCIAN . date 13 July 2016 20:41 +4

SEMNEZ  ACESTA  INITIATIVA DE CARE ORI  SE INESTE  OCAZIA 

# Teocom date 14 July 2016 07:53 +9

Justitia poate functiona normal numai cind intervine raspunderea materiala a magistratilor si nu beneficiaza de o superimunitate creata prin practica judiciara neunitara.Parlamentul trebuie sa adopte o lege in acest sens cit mai rapid fiindca sunt multi politicieni,guvernanti si magistrati care se opun si sunt de acord cu aceasta dezordine favorabila lor si celor interesati pentru a oprima poporul.Succes !?..

# GABRIELA date 15 July 2016 16:36 +7

ce pedeapsa poate primi procurorul cand unul dintre martorii acuzatorului recunoaste ca marturia a fost facuta la dictarea procurorului sau a ofiterului de ancheta? Ce pedeapsa poate primi judecatorul care nu citeste dosarul, sau a carui incheiere se bazeaza pe copy-paste de pe rechizitoriul procurorului? Este singura categorie care nu raspunde de "erorile "INTENTIONATE pe care le savarseste. Ar trebui sa iesim in strada si nimanui sa nu-i fie frica de consecinte.Acum traim in tara lor,a magistratilor.

# MARIUS date 15 July 2016 18:38 +5

Pt Gabriela:realizez ca nu sunt singura victima a sistemului. Martorul si-a schimbat marturia in fata instantei, desi nu mai era cazul, intrucat am prezentat inscrisuri oficiale prin care dovedeam ca intreg rechizitoriul e o mare minciuna.Cu toate acestea, judecatorii au dat o sentinta care era copy-paste dupa rechizitoriu. Dupa 3 ani de procese ma intrebam de ce am mai fost trimis in judecata si nu m-a condamnat direct procurorul. Nu ar mai fi fost platiti(degeaba) niste judecatori si,implicit, s-ar fi facut niste economii la bugetul statului. Sa aiba parte si ei de tot atata dreptate.

# Hot.CEDO.17034/03 date 16 July 2016 14:46 +2

FIAT JUSTITIA, ET PEREAT MUNDUS ! (SA SE FACA DREPTATE, DE-AR FI SA PIARA LUMEA) Am 17 ani de procese in total,am dus povara salilor de judecata pe nedrept,infruntand vitregiile sistemului opresiv,nu am castigat nici un proces in romania,insa CEDO 17034/03 mi a facut DREPTATE,dar de 7 ani statul roman refuza sa elibereze fondurile ce mi se cuvin.Am apelat din nou la justitia din romania pentru a obliga institutiile statului in materie sa ma puna in posesia drepturilor ce mi se cuvin.PICCJ dosar penal 260/P/2014 claseaza cauza sustinand ca statul roman prin intermediul MFP ar fi achitat si aceste drepturi in contul meu bancar,ignorand probele de la dosarul cauzei care atesta ca nu a intrat in contul meu bancar si aceste fonduri,ramanand inregistrat ca sold final in extrasul de cont al trezoreriei operative centrale,banca platitorului MFP.Cine fuge de raspundere este cel ce creeaza nedreptatile in romania.

# ADEVARUL date 16 July 2016 22:24 +4

AM SEMNAT PENTRU PETITIA DUMNEAVOASTRA,IN REST SPER SA NU PUNETI LA SUFLET INCOMPETENTA SI DELASAREA ASA-ZISILOR MAGISTRATI ROMANI,CARE AU TREABA SI INTERESELE LOR.V-AR AJUTA UN HOBY,CEVA...GRADINARITUL,SPORTUL,MUNCA IN ZADAR.

# CEAUS date 17 July 2016 11:39 +4

Adoptata in regim de urgenta ,pentru binele ROMANIEI !

# YanY date 17 July 2016 20:47 +6

Bă !!! Nu cred că e corect! Se duce dracului Republica Socialistă a Magistraților din România......Bă!!!!! Ați înnebunit ?????? Să trăiești domnule deputat!Succes mult și mare să aveți de-acum înainte.Am semnat și cu noroc să fie!

# avocat traditional date 17 July 2016 22:08 +10

Probleme:1.al.7 si 8-capcana!!!pentru vatamati.In cate cazuri va plati statul despagubiri?In cat timp vor fi platite?Nu se va implini ter,memnul de prescriptie?2.Cealalta dis[pozitie:capcana!!! pentru procurori si magistrati.Oare orice incalcare a legii sa duca la excludere?Nu ar trebui sa se dovedeasca vatamarea?Daca un judecator a calculat gresit iar inculpatul a stat o zi in plus arestat,nu este o grava neglijenta?Poate da,poate nu.Cum apreciezi trimiterea in jiudecata prin interpretarea probelor sau a starii de fapt ce duce la retinerea infractiunmii,dar se da achitare?E rea credinta ori grava neglijenta?Si exemplele ar putea continua.Este necesar a se defini clar criteriile de mai sus.Demiterea unui magistrat este o actiune f.grava,mai ales ca acesta nu va mai beneficia de pensie speciala.Pe de alta parte,vor mai avea curajul procurorii sa trimita in judecata ori magistratii sa condamne,acolo unde speta este interpretabila?

# daniel ionescu date 18 July 2016 16:16 +2

sa palteasca si sanctiunile CEDO pe care le-au convocat prin rechizitoriile si judecatile lor!

# Enachescu Flavius date 18 July 2016 21:14 +2

Sunt cu totul de acord cu acesta lege

# Teocom date 25 July 2016 22:22 +4

Sa fie supus dezbaterii publice imediat acest proiect de lege si aprobarii noului parlament ca sa intre in vigoare in 2017.Sefii de partide,Guvernul Romaniei si Ministerul Justitiei nu au nici un interes in promovarea acestei legi si sunt la cheremul magistratilor care-i santajeaza.In cazul votarii acestei legi cu propunerile facute de ceilaklti compatrioti o sa vedeti ca o sa se schimbe TMOSFERA FARADELEGILOR DIN rOMANIA.

# ASOCIAŢIA VICTIMELOR MAGISTRAŢILOR DIN ROMÂNIA(A.V.M.R.) date 8 August 2016 08:33 +1

Toţi magistraţii români aflaţi acum în funcţii au comis abuzuri. Aşadar, toţi trebuie să fie excluşi din magistratură sau puşi să plătească despăgubiri victimelor lor. A.V.M.R. deţine mii de dovezi ale abuzurilor acestora. Magistraţii îşi vor apăra cu preţul vieţii funcţia pentru salariile grase pe care le primesc. Iar exemplu de lăcomie este judecătoarea Livia Stanciu. Magistraţii sunt însă susţinuţi de parlamentari, în rândul cărora sunt mulţi avocaţi aserviţi sistemului comunist de justiţie, de guvernanţi şi preşedintele ţării. A.V.M.R. - tel. 0770916165.

# Corado date 20 October 2016 00:18 0

Urgentati definitivarea proiectului de lege privind raspunderea materiala a magistratilor si excluderea celor care dau solutii contrare celor majoritare.Sa fie recunoscut expres precedentul judiciar ca izvor de drept. Sa fie adoptata o lege in prima sesiune a Noului Parlament ales in 2016.Felicitari initiatorului.Suntem cu tine intreaga societate civila.

# Tarosu date 22 January 2017 13:02 0

Sa fie introdusa ca infractiune grava in Codul penal,infractiunea de abuz in serviciu a magistarilor si pedeapsa dubla plus excludea din magistratura si obligarea la plata daunelor materiale si morale a celor vinovati de comiterea infractiunilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.04.2024 – Gulutanu s-a mai captusit cu o acuzatie. Doua refuzuri la noua SIIJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva