hamangiu.ro tenblocks.ro nadamas
Indaco.ro
 • TERGIVERSARE LA PARCHETUL CURTII MILITARE DE APEL - Judecatorul militar Constantin Udrea a dispus sa se inceapa urmarirea penala a judecatorului Cristian Vrabie, seful Directiei Instantelor Militare, pentru fals si abuz in serviciu. Din iunie 2013 si pana in prezent, Parchetul Curtii Militare de Apel condus de Nelu Ciobanu refuza sa dea solutie. Partea vatamata judecator col (r) Mircea Cioana a sesizat CSM (Sentinta)

  Duminică, 26 ianuarie 2014 12:19 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  Sefului Directiei Instantelor Militare din MApN, judecatorul Cristian Vrabie i s-a deschis dosar penal pentru fals si abuz in serviciu ca urmare a plangerii fostului judecator de la Tribunalul Militar Timisoara, col. (r) Mircea Traian Cioana, care l-a acuzat ca i-a afectat onoarea si l-a defaimat trimitand o adresa falsa la Tribunalul Timis, in care acesta se judeca pentru a-i fi recunoscuta vechimea in munca juridica pentru intervalul 1984 – 1992. Plangerea penala a fost formulata in 2012 de col. (r) a fost Mircea Traian Cioana si depusa la Parchetul Curtii Militare de Apel condus de procurorul general Nelu Ciobanu.

  In concret, seful Directiei Instantelor Militare din MApN, judecatorul Cristian Vrabie, a fost acuzat ca s-a opus ca judecatorului pensionar Mircea Cioana sa-i fie recunoscuta vechimea in munca juridica, trimitand o adresa cu un continut fals la instanta civila, in care a afirmat ca: „reclamantul nu a ocupat niciodata o functie de ofiter de justitie militara”... „insarcinarea (mai degraba decat functia) de ofiter de cercetare penala speciala era stabilita ca si astazi de altfel, de comandantul fiecarei unitati de la un anumit nivel”.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2912

 • EXPLICATII PENIBILE LA PICCJ PE IMUNITATEA PREZIDENTIALA – Procurorii care i-au inventat imunitate lui Traian Basescu pot raspunde penal dupa ce regimul politic de forta va cadea! Intrucat imunitatea exista doar pentru declaratii politice in exercitarea mandatului, si in niciun caz pentru fapte anterioare mandatului, procurorii care au facut scut lui Basescu pot raspunde pentru prescrierea Dosarului Flota si ingroparea altor dosare (Documente)

  Luni, 20 ianuarie 2014 16:30 | Scris de L.J. | pdf | print | email

  Parchetul General (PICCJ) da liber la interpretarea legii in stilul lui Augustin Zegrean de la CCR, care a clamat ca „maretia dreptului” sta in faptul ca poate fi interpretat in fel si chip. Astfel, intr-un raspuns oferit directorului editorial al Antena 3, Adrian Ursu, pe tema imunitatii presedintelui Traian Basescu, Parchetul General recunoaste ca de opt ani procurorii din aceasta institutie au adoptat o „practica neunitara in materie... unii procurori au apreciat ca presedintele Romaniei se bucura de imunitate, potrivit art. 84 alin. 2 din Constitutia Romaniei, ceea ce impiedica efectuarea de verificari cu privire la existenta faptei sesizate si raspunderea vreunei persoane pentru comiterea acesteia.” Practica neunitara consta in faptul ca desi toti procurori PICCJ au ingropat dosarele penale ale lui Traian Basescu, unii au dat direct solutii de NUP, iar altii au invocat ca presedintele nu poate fi cercetat penal, intrucat ar avea imunitate. Faptul dovedeste ca in Romania un singur om – cel care numeste sefii marilor parchete – poate sa ingenunchieze Ministerul Public in cazul dosarelor sale penale.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 6360

 • ESTE SEFA DNA SANTAJABILA? – Motivarea fulminanta a Inaltei Curti din dosarul ex-procurorului Florin Apostu, condamnat la 5 ani inchisoare pentru ca a promis promovarea unui recurs in interesul legii de catre Laura Kovesi. Apostu a fost condamnat definitiv, dar procurorii DNA au ocolit-o pe Kovesi si pe tatal ei procurorul Ioan Lascu, interceptat cum l-a indemnat pe Apostu sa mearga la fi-sa: „Sa trimita un memoriu si gata!” Culmea, Kovesi a promovat recursul! (Interceptarile si decizia)

  Luni, 14 octombrie 2013 15:53 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  Ce cauta Laura Kovesi (foto 1 dreapta) in fruntea DNA, dupa ce acest parchet a fost la un pas sa-i deschida, ei si tatalui ei Ioan Lascu, un dosar penal cat casa, atunci cand prietenul ei, fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu a fost trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta, pe motiv ca a primit doua autoturisme Audi spre folosinta de la afaceristul Ilie Carabulea, patronul Atlassib, in scopul intervenirii pe langa Procurorul General al Romaniei?! Adica pe langa Laura Kovesi... De retinut ca la dosar au fost depuse o serie de stenograme ale unor convorbiri telefonice dintre Ioan Lascu, tatal Laurei Kovesi (fost prim-procuror la Parchetul Medias) si prim-procurorul Florin Apostu, in care primul il invata pe cel de-al doilea sa duca un memoriu Procurorului General Laurei Kovesi, pentru promovarea unui recurs in interesul legii in favoarea firmei Atlassib a afaceristului Ilie Carabulea, prieten la toarta cu Apostu. „Sa trimita un memoriu acolo si gata. Sigur ca da, e mai bine asa!” il invata taticul Lascu pe prim-procurorul Apostu cum sa faca pentru promovarea recursului in interesul legii.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 4403

 • PROSTITUTIE PROFESIONALA – Parchetul General a musamalizat cu NUP plangerile penale formulate de judecatorul roman la CEDO Corneliu Birsan impotriva procurorilor Marius Morar, Lucian Papici, Viorel Cerbu, unor ofiteri SRI si unor judecatori din ICCJ si CSM. Ca sa-i scoata basma curata pentru perchezitia si interceptarile comise cu incalcarea imunitatii, procurorii lui Marius Iacob au pretins ca “fapta nu exista” si ca faptuitorii au incalcat legea “cu buna credinta” (Rezolutia de NUP)

  Duminică, 28 aprilie 2013 12:21 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Parchetul Inaltei Curti (Parchetul General) a oficializat notiunea de incalcare a legii cu buna-credinta. Desi nimeni nu poate invoca necunoasterea legii ca scuza pentru comiterii unei infractiuni, procurorii lui Marius Iacob (foto) seful Sectiei de urmarire penala din PICCJ au emis in cazul judecatorului roman la CEDO Corneliu Birsan si a sotiei sale judecatoarea Gabriela Birsan de la ICCJ, o rezolutie de NUP pentru procurorii si judecatorii care le-au intrat ilegal in casa, i-au interceptat si urmarit penal cu incalcarea imunitatii diplomatice, in lipsa unei decizii de ridicare a imunitarii emisa de CEDO de la Strasbourg.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 5456

 • OARE S-A SPERIAT? – Monica Macovei acuza neconstitutionalitatea Comisiei senatoriale de anchetare a abuzurilor din cazul judecatorilor Corneliu si Gabriela Birsan. Europarlamentara PDL: “Scopul real al acestei comisii este incercarea de intimidare a procurorilor anticoruptie si a judecatorilor care emit mandate de interceptare”

  Duminică, 21 aprilie 2013 11:10 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

  Fosta ministresa Monica Macovei (foto) este extrem de deranjata de infiintarea Comisiei senatoriale pentru anchetarea legalitatii interceptarilor realizate in cazul judecatorilor Corneliu si Gabriela Birsan, care are putea sa scoata la iveala abuzurile comise in acest dosar. Europarlamentara PDL sustine ca intregul demers este unul neconstitutional, creat in “laboratoarele inculpatului Voiculescu”.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3684

 • INCREDIBIL - Basescu spalat ca la Nufarul de coloneii din Parchetul General. Sectia de urmarire penala a PICCJ condusa de procurorul Horia Selaru i-a dat NUP lui Basescu pentru acuzatiile de luare de mita si spalare de bani din dosarul “terenul lui Casuneanu”. Legal, dosarul era de competenta DNA (Rezolutia de NUP)

  Duminică, 26 august 2012 15:00 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  La 15 februarie 2012 Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, a formulat la Parchetul General (PICCJ) o sesizare penala impotriva lui Traian Basescu, pe care l-a acuzat de spalare de bani si luare de mita, in legatura cu o serie de afaceri imobiliare dubioase derulate cu vestitul asfaltator Costel Casuneanu. Concret, Grupul de Investigatii Politice (GIP) a semnalat pe baza unor anchete de presa realizate in premiera de jurnalista Oana Stancu de la Antena 3 (n.red. - care a prezentat si documente in cadrul emisiunii "Exces de putere") faptul ca Traian Basescu a cumparat in anul 2000, in conditii super-avantajoase, la un pret ireal de mic, un teren de 3708 m.p. in Bucuresti, Aleea Privighetorilor nr. 86. Achizitia s-a facut simultan cu una similara, a unui teren invecinat, identic ca suprafata, dar cumparat de prietenul lui Basescu – afaceristul Costel Casuneanu, care a platit pretul de 4,9 miliarde lei vechi, desi Traian Basescu pentru felia sa identica de teren a platit numai 1,48 miliarde lei vechi. Urmarea afacerii: In 2002 Traian Basescu si-a vandut terenul numitei Gabriela Blaj (despre care se afirma ca este cumnata lui Costel Casuneanu) la pretul exorbitant de circa 12 miliarde lei vechi, in conditiile in care boom-ul imobiliar nu se declansase. Din profitul astfel obtinut, Basescu si-a cumparat vila din sos. Bucuresti-Ploiesti pe care a donat-o fiicei sale mai mari, Ioana, dupa care, cum stie o tara intreaga, si-a tras de la primarie casa din str. Mihaileanu, pe motiv ca n-avea casa unde sa stea! Afacerile s-au petrecut in perioada cand Traian Basescu era ministru al Transporturilor si apoi primar general al Capitalei, unitati cu care firmele afaceristului Casuneanu – intamplator - au avut nenumarate contracte pe bani publici, acesta devenind unul dintre miliardarii Romaniei. Pe baza problelor anexate sesizarii, GIP a cerut trimiterea in judecata a lui Traian Basescu pentru infractiunile de spalare de bani si luare de mita.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 6564

 • DOAR IN ROMANIA SE POATE INTAMPLA – Judecatorul CCR Petre Lazaroiu (fost Ceausescu) l-a scapat in 2003 pe Basescu, prin sentinta judecatoreasca, de un prejudiciu de 37,95 miliarde lei vechi imputat de Curtea de Conturi. In 2008, Basescu l-a numit pe Petre Lazaroiu judecator la Curtea Constitutionala, iar in 2010 i-a mai dat inca un mandat (Sentinta si decretele)

  Vineri, 24 august 2012 08:19 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Intrucat Curtea Constituionala se simte oprimata de reactiile politicienilor si opiniei publice in urma aruncarii la cosul de gunoi a 7,4 milioane de voturi exprimate la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Lumeajustitiei.ro reactualizeaza o dezvaluire mai veche facuta in editia din 16 ianuarie 2011. Este vorba despre judecatorul constitutional Petre Lazaroiu, fost Ceausescu (vezi foto) care l-a judecat si l-a scapat la 28 martie 2003 pe Traian Basescu de plata unui prejudiciu de 37,95 miliarde lei vechi (1,1 milioane de euro) imputat de Procurorul Financiar al Curtii de Conturi pe cand Traian Basescu era primar general al Capitalei. Dupa care, in 2008, dupa ce Lazaroiu si-a facut un „stagiu” de avocat cu contracte grele pe la CNADNR din subordinea Ministerului Transporturilor din guvernarea PDL-Basescu, acesta din urma l-a numit prin decret prezidential ca judecator al Curtii Constitutionale. Doua mandate consecutiv. Mai intai unul pentru doar doi ani, prin decretul 870 din 16 septembrie 2008, pe restul de mandat ramas dupa decesul fostului judecator Petre Ninosu, dupa care a fost omenit cu un al doilea mandat, de data asta intreg, de 9 ani, prin decretul prezidential nr. 553 din 2 iunie 2010. Deci, sa recapitulam: judecatorul Lazaroiu il scapa pe Basescu, dupa care Basescu ajuns presedinte il face om pe Lazaroiu! In fata unor asemenea evidente, se ridica intrebarea legitima, de la care asteptam raspuns atat de la Basescu, cat si de la Lazaroiu, daca aceasta nu este coruptie politico-judiciara, atunci ce este? Cum a fost posibila aceasta... sa-i zicem „coincidenta”? Lumeajustitiei.ro asteapta explicatii publice de la cei doi in caz ca vor binevoi sa le dea vreodata!

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 6339

 • Iata cum ii acopera DNA pe mituitorii care fac denunturi dupa inceperea urmaririi penale! Metoda este ”din NUP in NUP sa-i bagam pe altii la zdup”. Pentru DNA o decizie definitiva a instantei este catalogata „neconvingatoare”

  Luni, 17 octombrie 2011 17:42 | Scris de L.J. | pdf | print | email

  Cazul pe care il prezentam opiniei publice este cat se poate de elocvent in ce priveste modalitatea Directiei Nationale Anticoruptie de a-si proteja denuntatorii ca pe un bun national, ferindu-i de toate rigorile legii. Este vorba de cunoscutul dosar ”Otopeni”, in care urmarirea penala a fost inceputa „in rem”, la gramada, ca la rugby, ca si cu toti vamesii erau suspectati de luare de mita. La o luna dupa ce a fost inceputa urmarirea penala, doi comisionari vamali s-au gandit ca ar fi bine sa faca niste denunturi, avand sansa de a scapa de punerea sub acuzare. Legea spune, insa, ca denuntul trebuie sa aduca fapta la cunostinta autoritatii mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru acea infractiune, pentru a beneficia de neraspundere penala. Numai ca DNA are o viziune si o interpretare proprie a deciziei unei instante care hotarase trimiterea unei cauze in care se daduse N.U.P., inapoi la parchet, in vederea inceperii urmaririi penale, mentionand ca ”o astfel de dispozitie nu are caracter obligatoriu” si ca inceperea urmaririi este ”atributia exclusiva a procurorului”. Ori, aceasta argumentatie nu sta deloc in picioare. Veti observa, insa, in cele ce urmeaza ce argumentatii mestesugite a adus DNA in cazul „Otopeni”, doar pentru a proteja denuntatori extrem de utili unui probatoriu.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 6542

 • Caz grav de prescriptie, neelucidat de CSM - Ex-deputatul Vasile Savu a scapat de puscarie dupa 50 de termene, care l-au dus la prescriptia speciala a raspunderii penale

  Duminică, 4 septembrie 2011 10:15 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  Se vede treaba ca Delegatia Comisiei Europene a avut un motiv real de ingrijorare atunci cand a afirmat in ultimul raport de tara ca exista riscul ca unele cazuri de coruptie sa se inchida datorita tergiversarii proceselor pana la prescriptia raspunderii penale. Un caz edificator, de la care a plecat comisia Europeanas si asupra caruia CSM nu a facut din cate stim nicio investigatie care sa stabileasca cauzele tergiversarii nepermise a unui astfel de dosar este cel al fostului deputat Vasile Ioan Savu (foto) fost presedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, care a fost trimis in judecata de DNA in luna mai a anului 2006 pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in inscrisuri si o infractiune la Legea 78/2000.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 5541

 • Avocatul presedintelui Basescu din “Dosarul Flota”, Dan Apostol, a scris in Revista de Drept Penal cum pot procurorii DNA sa nu refaca rechizitoriul. Prompt, Daniel Morar a inchis dosarul

  Duminică, 24 iulie 2011 11:50 | Scris de Voichita RASCANU | pdf | print | email

  Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au inspirat - dupa toate aparentele - in inchiderea dosarului “Flota”, dintr-un articol scris de avocatul din acest caz al presedintelui Traian Basescu, Dan Apostol, articol publicat in Revista de Drept Penal, in septembrie 2007, si republicat in aceeasi revista in aprilie 2008. Astfel, dupa decizia definitiva din decembrie 2005 a completului de 9 judecatori de la instanta suprema, prin care dosarul “Flota” a fost retrimis la DNA pentru refacerea rechizitoriului (deoarece acesta era confirmat nu de fostul procuror general Ioan amarie, ci de adjunctul acestuia Gheorghe Suhan) procurorii lui Daniel Morar au nesocotit decizia instantei si, in loc sa refaca actul de sesizare, s-au apucat de o nou ancheta, au dispus alte expertize in cauza, pana cand a rezultat ca nu exista prejudiciu, si, pe cale de consecinta, nici infractiuni, dat fiind faptul ca era vorba despre infractiuni economice retinute in sarcina celor peste 80 de inculpati, printre care si presedintele Traian Basescu.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 6647

 • EXCLUSIV - Raportul Comisiei senatoriale privind anchetarea privatizarii PETROM a oglindit in 2007 toate nelegalitatile! Acest document nu a mai fost niciodata pus in dezbatere, ci ingropat la repezeala! Inca nu e tarziu pentru Justitie! (Documente)

  Joi, 21 iulie 2011 16:00 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  In urma cu sapte ani, in urma unei tranzactii extrem de controversate realizata in timpul mandatului guvernului PSD condus de Adrian Nastase, grupul austriac OMV a preluat o participatie de 51,01% din capitalul Petrom SA. In prima faza, OMV a cumparat de la stat 33,34% din actiuni pentru 669 de milioane de euro si apoi a majorat capitalul social cu 830,6 milioane de euro, ajungand la participatia de 51,01%.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 8640

 • ELENA LUI MORAR – Seful DNA a ingropat cazul procuroarei Elena Botezan de la Cluj care, pentru a-si recupera un telefon pierdut, a folosit institutia in interes personal pentru a obtine date secrete de la un operator de telefonie mobila

  Duminică, 26 iunie 2011 09:46 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  Parchetul anticoruptie musteste de anchetatori care incearca sa bage oameni in puscarie pentru o gasca sau un curcan, ori pentru 80 de lei, pentru o sticla de whisky sau o bricheta, in timp ce in interiorul institutiei exista procurori care se dedau la acte de indisciplina si chiar la fapte care frizeaza penalul. Pe Daniel Marius Morar se pare ca asemenea lucruri nu-l misca, iar pe noi nu ne mai mira, dupa ce DNA a ajuns o institutie cu zeci de achitari, anual, ca urmare a unor dosare fabricate la comanda sau instrumentate cu incompetenta. Lumeajustitiei.ro va prezinta un caz care demonstreaza cum DNA, dar si Inspectia Judiciara a CSM, baga sub pres orice este legat de parchetul anticoruptie, chiar si cand asemenea fapte sunt sesizate oficial de Asociatia Magistratilor din Romania.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 7733

 • Amanunte incendiare in dosarul examenelor fraudate de la INM. Doi dintre membrii comisiei de examinare si-au trimis mail-uri cu subiectele! DNA i-a facut martori in cauza!

  Joi, 2 iunie 2011 16:30 | Scris de Voichita RASCANU | pdf | print | email

  Doi dintre martorii din dosarul examenelor fraudate de la INM, in care au fost trimisi in judecata mai multi magistrati, Irina Berar si Florica Marin, si-au trimis mail-uri cu subiectele de examen, iar procurorii DNA i-au dat lui Berar neinceperea urmaririi penale, fara ca macar sa faca un act de cercetare impotriva sa. Ba mai mult, procurorii i-au conferit acesteia si calitatea de martor in dosar, la fel ca si Floricai Marin. Aceasta din urma nici macar nu are o declaratie olografa in dosar si, in plus, semnaturile sale de pe declaratiile scrise la calculator la DNA difera de la cer la pamant, fapt constatat si de instanta de judecata la termenul la care Marin a fost audiata. Intrebarea care se ridica este de ce procurorii DNA nu au cautat adevarul in acest caz si mai ales de ce nu au facut niciun act de cercetare cu privire la mail-ul expediat de Irina Berar catre Florica Marin, in care erau transmise subiectele si baremele de corectare.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 5998

 • Ascunzisurile Rechizitoriului Flota – Traian Basescu prescris pentru o mita si inselaciune privind 1344 dolari primiti de la Klaveness si decontati la Ministerul Transporturilor (Rechizitoriul)

  Duminică, 13 martie 2011 10:07 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  In Rechizitoriul Flota, intocmit de fostii procurorii PNA Vasile Draghici (foto 2)si Ioan Otel din 9 august 2004 (Dosar 20/P/2002), pe langa disparitia celor 16 nave ale CNM Petromin SA care au prejudiciat statul roman cu peste 324 milioane dolari, se mai face vorbire de o rezolutie infractionala imputata lui Traian Basescu. Si anume despre faptul ca „in calitate de subsecretar de stat la MLPTAT, in perioada 7-12 aprilie 1991, in timp ce se afla la Oslo – Norvegia si negocia asocierea CNM Petromin SA cu firma norvegiana Klaveness, prin incalcarea atributiunilor de serviciu, fara a avea abilitarea legala in acest sens, de a primi un folos material concretizat in plata cazarii, mesei si convorbirilor telefonice, in cuantum total de 8638 coroane norvegiene (1344 USD) de la firma privata Klaveness Group, in scopul de a favoriza partea norvegiana, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita prev. de art.254 alin.1 Fapta aceluiasi invinuit, care in perioada 7-12 aprilie 1991, s-a deplasat la Oslo, in calitate de subsecretar de stat la MLPTAT, in vederea participarii la o Conferinta IMO, iar la intoarcerea in tara a indus in eroare conducerea MLPTAT, prin prezentarea, la justificarea decontului de cheltuieli externe a unei situatii nereale, constand in aceea ca si-ar fi platit cheltuielile de masa, cazare si convorbiri telefonice, desi in realitate aceasta plata fusese efectuata de firma norvegiana Klaveness, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune prev. de art.215 alin.1 Cod penal”. Desi au retinut comiterea infractiunilor de luare de mita si inselaciune, procurorii nu l-au trimis in judecata pe Traian Basescu pentru aceste fapte, considerand ca: “In raport de data savarsirii faptei, 12.04.1991, se constata ca raspunderea penala fata de invinuitul Basescu Traian pentru savarsirea acestei infractiuni, s-a prescris.”

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 7223

 • EXCLUSIV - Sentinta prin care Inalta Curte a returnat la DNA “Dosarul Flota” cu indicatia refacerii rechizitorului. De ce nu a vrut Daniel Morar, valetul presedintelui, sa refaca actul de sesizare?

  Duminică, 20 februarie 2011 10:43 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

  La cateva luni dupa ce Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei, Inalta Curte – Sectia penala, prin sentinta nr. 293 din 27.04.2005 (dosar nr. 4539/2004) a restituit la DNA "Dosarul Flota" in vederea „refacerii rechizitoriului” ca o consecinta a "neregularitatii actului de sesizare" (nesemnarea lui de catre procurorul general al PNA) – sentinta integrala o puteti citi/copia la finalul articolului. Sentinta a ramas definitiva prin decizia nr. 312 din 05.12.2005 a Completului de 9 judecatori. Astfel, s-a stabilit cu autoritate de lucru judecat ca restituirea dosarului s-a datorat nu imunitatii prezidentiale sau necesitatii reluarii urmaririi penale (cum a fost intoxicata initial presa), ci simplului fapt ca rechizitoriul "Flota" nu a fost confirmat de fostul sef al DNA, Ioan Amarie (aflat in concediu) ci de adjunctul acestuia Gheorghe Suhan.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 7232

 • CITITI SI VA CRUCITI – Judecatorul Petre Lazaroiu de la Curtea Constitutionala, unde PDL vrea sa doboare CSM, l-a scapat pe Traian Basescu de plata a 1,1 milioane euro. Basescu l-a fericit cu doua mandate (Documente)

  Duminică, 16 ianuarie 2011 11:33 | Scris de Adina A. STANCU - R. SAVALIUC | pdf | print | email

  Va amintiti de acuzele lui Traian Basescu la adresa Justitiei? In sensul ca niciun sistem nu a facut atata rau romanilor cat a facut sistemul de justitie? Ei bine, dar politicul cat rau a facut Justitiei si romanilor – si ne referim aici in principal la acelasi Traian Basescu, beneficiarul unor masuri de protectie penala de care putini romani au avut parte? Iata, in cele ce urmeaza, istoria numirii de catre Traian Basescu, la Curtea Constitutionala a judecatorului Petre Lazaroiu (fost Petre Ceausescu) cel care, intamplator, a fost cel care in 2003 pe cand era judecator la Curtea de Conturi Bucuresti l-a scapat pe Basescu de obligatia de plata a prejudiciului de 37,95 miliarde lei imputat de procurorul general financiar al Romaniei fostului primar general al Capitalei pentru “Pasajul Basarab”. Cat de corect a fost ca dupa acest verdict de albire „ca la Nufarul”, seful statului sa-l puna judecator la Curtea Constitutionala pe binefacatorul sau Petre Lazaroiu care, atentie, nu e o gluma, detine un pachet de actiuni la SC Nufarul SA?! Azi Basescu si Lazaroiu isi poarta o vie recunostinta (foto 1). Petre Lazaroiu are 58 de ani si a fost numit judecator al Curtii Constitutionale de catre presedintele Traian Basescu, prima oara in vara lui 2008, pentru restul de mandat al defunctului Petre Ninosu, care expira in 2010, iar a doua oara in iunie 2010, Lazaroiu devenind practic primul judecator al instantei constitutionale cu doua mandate! Dosarul „Pasajul Basarab” a fost ulterior musamalizat si de DNA, pe partea penala, aceasta institutie devenind presul lui Basescu incepand cu 2005 de cand acesta a fost ales sef al statului. Procurorul care i-a dat NUP lui Basescu - nimeni altul decat Claudiu Dumitrescu - este in prezent seful DLAF. Cititi si va cruciti! (NOTA - hotararile judecatoresti le puteti citi la finalul articolului!)

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 8882

 • EXCLUSIV - Cum a ingropat DNA, in 4 octombrie 2010, “Dosarul Rosia Montana” printr-o incredibila solutie cu iz publicitar!

  Duminică, 14 noiembrie 2010 08:18 | Scris de A.A.S - R.S | pdf | print | email

  Ati mai pomenit ca un dosar penal sa aiba un traseu atat de sinuos ca cel pe care vi-l prezentam astazi? Este vorba de „Dosarul Rosia Montana”. De noua ani, acest dosar deschis in 2001, a fost minge de ping-pong intre parchete, plecand de la Parchetul General spre DNA, via Parchetul Curtii Militare de Apel Alba Iulia, Parchetul Tribunalului Bucuresti, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, Parchetul Curtii Militare de Apel, iarasi Parchetul Inaltei Curti, PNA (actual DNA), apoi Directia de Investigare a Fraudelor-IGP, Directia Cercetari Penala, Parchetul Judecatoriei Deva, DIICOT, Sectia de urmarirea penala si Criminalistica din Parchetul General, DNA, iarasi Parchetul Inaltei Curti si, intr-un final apoteotic, la DNA. Un traseu complet, o cauza tergiversata din interese pe care toata lumea le poate banui.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 8131

 • Procuroarea sefa a Craiovei, Elisabeta Dragut, a pus cruce unui dosar de trafic de droguri din Penitenciarul Tg. Jiu sesizat de ANP (Documente)

  Duminică, 17 octombrie 2010 09:50 | Scris de A.A.S - R.S | pdf | print | email

  Caz uluitor! Administratia Nationala a Penitenciarelor s-a adresat cu plangere instantelor de judecata, in vederea anularii a doua ordonante ale procurorilor de la PCA Craiova, prin care un medic sef de penitenciar a fost scos de sub urmarirea penala, desi un control intern a evidentiat faptul ca fostul comisar sef medic de penitenciar Gheorghe Dan Malaescu si altii, de la Penitenciarul Tg. Jiu, au eliberat la sute de detinuti (care figurau pe fisele medicale ca fiind clinic sanatosi) retete de medicamente compensate, unele facand parte din categoria drogurilor de mare risc. Un control intern al ANP a cifrat pagubele produse prin prescriptia de medicamente catre detinuti la 123.901 lei pentru Penitenciarul Tg. Jiu si 190.090 pentru Casa OPSNAJ. Altfel spus, ANP a deferit justitiei o retea de traficanti de medicamente (unele din categoria stupediantelor) despre care se banuie ca au fost valorificate pe diverse cai ascunse.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 7819

EDITORIAL

Vorbe de fumoar – 23.04.2014 – Anchetatorii DNA l-au strans de testicule pe Nicusor Constantinescu. Judecatoarea Antonela Costache s-a maritat in penitenciarul Targsor

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER