nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CA PE VREMEA TOVARASILOR – Judecatorul Mircea Aron si procuroarea Luminita Palade au devenit sefii celui mai slab CSM din istorie. Aron a fost ales presedinte cu 18 voturi „pentru” si doar 1 „impotriva”. Acelasi scor l-a obtinut si Palade, care va ocupa functia de vicepresedinte. Fostul sef CSM Marius Tudose s-a ferit sa anunte rezultatul exact al votului, precizand doar ca Aron a fost ales cu o „majoritate zdrobitoare”. Aron si Palade vor fi ultimii sefi ai CSM in componenta actuala

Miercuri, 6 ianuarie 2016 16:18 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Dupa o sedinta extrem de plictisitoare la care Klaus Iohannis nu a binevoit sa participe, sedinta incheiata cu aplauze furtunoase, judecatorul Mircea Aron (foto dreapta) a fost ales, miercuri 6 ianuarie 2016, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, inlocuindu-l pe judecatorul Marius Tudose. In aceeasi sedinta, procuroarea Luminita Palade (foto stanga) a fost aleasa vicepresedinte al CSM, functie detinuta in 2015 de Bogdan Gabor.

Este un rezultat asteptat, in conditiile in care cei doi au fost singurii candidati. Si, la fel ca in vremurile de dinainte de 1989, Mircea Aron si Luminita Palade au fost alesi in functii aproape cu unanimitate. Mai exact, cu 18 voturi „pentru” si doar 1 „impotriva”. Deci, a lipsit un singur vot pentru a exista unanimitate.


De altfel, fostul presedinte al CSM Marius Tudose, in momentul in care a anuntat rezultatul votului in cazul lui Mircea Aron, a evitat sa ofere cifrele exacte, probabil din jena, precizand doar ca acesta a fost ales cu „majoritate zdrobitoare”. Rezultatul votului nu a fost dezavluit nici in comunicatul prin care CSM a anuntat noua conducere.

Cert este ca Mircea Aron si Luminita Palade vor asigura in 2016 sefia celui mai slab CSM din istorie. Cei doi vor fi ultimii sefi ai CSM in actuala componenta, in conditiile in care in 2017 mai multi membri ai Consiliului isi vor inceta mandatele.

Prezentam comunicatul CSM:

In sedinta de azi, 6 ianuarie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul de activitate al Consiliului pe anul 2015.

Raportul privind activitatea proprie se elaboreaza anual, conform dispozitiilor art. 38 alin. 6 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta va fi prezentat Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei pana la data de 15 februarie a. c. si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, precum si pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodata, in aceeasi sedinta, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a ales in functia de presedinte al Consiliului pe domnul judecator Mircea Bucurel ARON, membru ales al CSM.

In functia de vicepresedinte al Consiliului a fost aleasa doamna procuror Luminita PALADE, membru ales al CSM.

Reamintim ca potrivit art. 24 din Legea nr.317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este condus de presedinte, ajutat de un vicepresedinte, alesi dintre judecatorii si procurorii membri alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor, care fac parte din sectii diferite.

Mandatul presedintelui si vicepresedintelui este de un an si nu poate fi reinnoit.

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt alesi de plen, in prezenta a cel putin 15 membri ai Consiliului, cu votul majoritatii membrilor acestuia”.

Accesari:3681

Comentarii

# Goe date 6 ianuarie 2016 16:32 +14

Mai bine ati fi bagat si voi un material cu carnavalul de la Rio, cu alegerile de Miss din domeniul Lui Hugh Hefner. Asa ce sa vedem, figurile astea triste si solemne?

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei................,, date 6 ianuarie 2016 16:42 +9

Este o situație confortabilă: -una este să mergi la pușcărie având calitatea de ,,PĂLMAȘ,,  alta este să mergi la Jilava din funcția de ,,DICTATOR,, ACCIDENT GENETIC.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 ianuarie 2016 12:06 +4

CHIAR ACUM ASCULT UN DIALOG DINTRE MARIA COMAN SI UN MERMELITOR DE CLUJ CARE NE SPUNE CA AEROPORTUL CLUJ NU ARE NICI O VINA CA AVIONUL BLUE AIR A IESIT DIN PISTA.!!!!!!!!! am senzatia ca AUD un director de la romprest.ASTA A AJUNS ROMANICA TARA MERMELELILOR ETERNE SI PERPETUE.incompetentul de dir de aeroport ne spune ca ,,AEROPORTUL ERA DEZAPEZIT,, DAR AVIONUL NU A AVUT DESTUL COMBUSTIBIL SA MAI ,,ASTEPTE,, SA IASA UTILAJELE DIN PISTA SI A CERUT ATERIZARE DE URGENTA,,baaaa!!!!incapabilule de director de GUNOIERI,aeroportul nu avea uree ca sa arunce pe pista????!!!!!!baaaaaa tu dai exemplu canada?ba nenorocitule ai aterizat vreodata pe totonto,halifax sau vncouver???ba criminalule de pdelist/penelist(cu certitudine)baaaaa!!!!!pleaca dracului de acolo CA NU ESTI BUN SI O SA OMORI OAMENI.ba NENOROCITILOR DE MERMELITORI asa s/a intimplat si cu avioanele care au lovit un CAL PE PISTA,SAU UN ECHIPAJ DE SERVICE .BAAAA!!!!!ATUNCI IATA A VRUT SA SUSPENDE AEROPORTURILE DIN MERMELICA

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 ianuarie 2016 12:15 +4

CONTINUARE//directorul ala de gunoieri ne spunea ca ningea la cj.BA AIA CARE O SA PARTICIPATI LA INVESTIGAREA ACCIDENTULUI IN PRIMUL RIND UITATI/VA DACA NINGEA.!!!!!!!!ESTE IN LOG BOOKUL AEROPORTULUI SI IN STAREA METEO ORARA!!!!!!!!BA NUMAI MERMELITORI PUSI PE JAF SI MASLUIRI AU APARUT IN MERMELICA.PUNEM PARIU CA ASTA/I ANGAJAT DE BOC????BA NENOROCITULE DE GUNOIER SI NU DE DIR DE AEROPORT AI PUS IN PERICOL VIETILE OAMENILOR,ALE ECHIPAJULUI SI AVIONUL ,BAI ASASINULE SI BAI MERMELITORILOR CIT O SA COSTE SCOATEREA DIN NOROI,CAI CEL PUTIN 80/100 DE CM IN NOROI,CINE PLATESTE ALINIEREA AVIONULUI,CACI S/A DESCENTRAT TRENUL DE ATERIZARE,CINE PLATESTE STATIONAREA,CINE PLATESTE SPAIMA PASAGERILOR.SINT CONVINS CA TREBUIE SA FI EXISTAT MACAR 1 TONA SAU 2 DE COMBUSTIBIL IN TANCURI DAR S/A DAT APROBAREA DE ATERIZARE DIN TURN CA SA NU SE DESCOPERE PROSTIA SI INCAPACITATEA GUNOIRULUI DE DIRECTOR DE AEROPORT.ORICUM O SA SE MERMELEASCA INCIDENTUL CA ASTA/I TARA SI ASA S/A INTIMPLAT SI IN APUSENI C

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 ianuarie 2016 16:40 +15

oricum la un CAR DE OALE SINT SUFICIENTE 2 BATE.INJUSTITIA SI BUCATARII CHINEZI NU SE MAI BUCURA DE nici o credibilitate.astia 2 i/au promis lui joianis presedintele care se uita la poarta noua,ca ii vor rezolva contestatia in anulare inainte sa plece in hollyday,de ce mai trebuia sa prezideze ala cu poarta sedinta?abia se drege dupa jet leg

# remember date 6 ianuarie 2016 17:24 +8

UNULE, imi cer mii scuze, mai intai de toate.Ti le datorez pentru simplul fapt ca mi-ai pus o gramada de intrebari in timp si nu am avut timpul fizic necesar sa-ti raspund .Asta nu inseamna ca nu am primit mesajele.lIti si multumesc pentru toate noutatile pe care le-ai lansat in timp.In mod normal asta ar fi trebuit sa faca ADMIN LUJU. la sfarsit de an tuturor colaboratorilor permanenti, de buna credinta, pe seama carora atrag cititori dar se vede treaba ca este cam ocupat.In ce-i priveste pe "ultimii alesi" avem si o bucurie in sensul ca va fi ultima runda in "formula compromisilor de clasa".La anul daca lumea justitiei se va dezmorti si daca securistii vor slabi in puterea de manipulare, s-ar putea sa avem parte si de un CSM rezonabil dar dupa cum vad ca merg lucrurile la nivel de tara sunt slabe sperante.Cat de primitiva judecatoare femeie trebuie sa fii ca sa te montezi cu un maimutoi ca Bercea si ce progenitura poate sa iasa???Cam asta-i nivelul genetic al justiei.

# unul din lumea cea mare date 6 ianuarie 2016 17:46 +6

ptr remember//iti doresc din suflet multa sanatate si ce imi doresc MIE iti doresc si TIE.remembernu trebuie sa/ti ceri scuze,inteleg sincopele cu timpul.oricum remember lucrurile devin pe zi ce trece tot mai complicatesper ca noi cei onesti sa reusim sa depasim ceea ce va sa vie(nu ma lua ca fiind alarmist).oricum multa sanatate iti doresc si pot spune ca mi/au lipsit comentariile tale uneori

# remember date 6 ianuarie 2016 19:27 +4

ERATA...in loc de Bercea/Borcea. Oricum pentru mine nu e nici o diferenta.

# mulder, agentul mulder date 6 ianuarie 2016 22:14 +10

O umila intrebare: de ce traversam o perioada nefasta? :-* pt ca avem:1. Cel mai slab președinte. 2. Cel mai slab guvern. 3. Cel mai slab parlament. 4. Cel mai slab csm. 5. Cea mai slaba opozitie (aici e pleonasm pt ca nu stim cine e la putere, toti cretinii sustinand da sunt in....opoziție! ). 6. PSD, cel mai mare partid cu cel mai slab presedinte. 7. Cea mai slaba justiție. 8. Cea mai slaba voce publica. 9. Cel mai slab av al poporului....asa ca.....astept tinerii aia fantastici sa devina ei puternici. P.S. erata...uneori slab e =prost 8)

# unul din lumea cea mare date 6 ianuarie 2016 22:50 +6

ptr mulder// de ce este cea mai NEFASTA perioasda?!!!!!! pentru ca avem cea mai slaba opozitie a POPORULUI MERMELAC (nu o luati ca jignire caci nu se vrea ,MA INCLUD

# mulder, agentul mulder date 7 ianuarie 2016 10:33 +3

din enumerarea mea lipsea poporul mermelac deoarece nu exista....si cel mai slab nimic, nu e definit...parerea mea :-*

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 ianuarie 2016 22:59 +3

PTR REMEMBER//adica imi spui ca dna/ul justitiei este butelia?(adn=dna ,in engleza)remembr am vrut sa ma asigur ,,ca am inteles bine,, nu era nevoie de erata caci si bercea si borcea tot cu fiarele au facut avere,chiar daca le zice butelii sau bazinele lui ala de la apa cea mare

# LA MULȚI ANI! date 6 ianuarie 2016 16:44 0

A jurat credință nestrămutată pentru  ,,MONOPOLIZAREA PROFESIEI DE AVOCAT,, până la excluderea din profesie.

# ,, MANEVRĂ,, date 6 ianuarie 2016 16:50 -3

Nu au făcut nimic cu RIL-ul pentru BOTA POMPILIU. Avocatul a prins aripi, a demonstrat că are personalitate juridică, că utilizează denumirile specifice profesiei în mod legal, că are dreptul de la ALINCANTE să utilizeze roba în cele 28 de state ale UE. Veți ajunge la ....a lui Bota . Eu cred că NIȚU,  ÎCCJ , ONACA VASILICA, BUJOREL DRAGOȘEL, sunt pe mână cu BOTA.

# ,,BURDUJENI/MANEVRĂ,, date 6 ianuarie 2016 17:05 +2

Nu este incompatibil pentru că a fost primit în profesie în timpul urmăririi penale, declanșată la plângerea părții vătămate ,,BAROUL SUCEAVA,, chiar dacă decizia de primire în profesie este semnată de decanul Baroului Suceava care a semnat și cele 4 plângeri îndreptate împotriva lui Bota.   Chiar dacă ,,RECHIZITORIUL ,,  a fost legat la o tipografie din Suceava pe banii fraierilor care plătesc taxe și impozite. Bujorel este ordonator secundar de credit și nu dă socoteală nimănui, nici  ,,CURȚII DE CONTURI,, care a avizat favorabil ,,DETURNAREA DE FONDURI,, pentru achiziție de servicii tipografice,,. la mulți ani CURȚII DE CONTURI ȘI SCM-ULUI.

# MAMA LUI ȘTEFAN CEL MARE date 6 ianuarie 2016 16:56 +4

BUJOREAN DRAGOȘ, nu numai că este primit în profesia de avocat de către partea vătămată ,,BAROUL SUCEAVA,, dar procurorul și exercită profesia de avocat, în tandem cu calitatea de organ de urmărire penală, el a semnat în mai multe declarații de inculpat la rubrica ,,APĂRĂTOR,,.  Poate fi în STAGIATURĂ, în propria tutelă :::????????? Alo CSM - Inspecția Judiciară, nu vă sesizați din oficiu ??????? Nu apărați probitatea profesională a acestui procuror avocat, parte civilă, parte vătămată în dosarul nr. 3100/P/2012 ?????

# unul din lumea cea mare date 6 ianuarie 2016 17:53 +6

nu te aude,doarme pe o sinca neagra intr/un vechi castel (imobil inchiriat cu peste 50.000 eu /luna,de la privat)

# MAREEA CSM ȘI SLOIURI ÎN DERIVĂ-I date 6 ianuarie 2016 19:29 +7

Am urmărit ședința CSM de azi, o CACIALMA, singura care cred că a fost o clipă cu capul pe umeri a fost ministruL justiției, dar și ea a spus că ședințele sunt prea lungi și toți au bufnit în râs, apoi tot ea nu știa de câți ani e Aron prin justiție, de 33 ani, el a corectat-o, spunând că de 34.Așa era o dată la o înmormântare unde se spunea că acum își cere iertare domnul inginer X, iar X, pe fază, spune DOMNU INGINER ȘEF,ridicolul situației, așa și Aron, își completează vechimea.La un moment dat, judecătorul Adrian Bordea fiul fostului general maior de Securitate, Aron Bordea, fost sef al Directiei I–Politică a DSS îi dă cu argumente de filosofie carteziană, iar Aron, candidatul lor de azi spune ăsta o tâmpenie CĂ EL NU A VĂZUT FILOSOFI CERTÂNDU-SE,ridicolul filosofiei, ăștia conduc sistemul judiciar, iar șefa de la ÎCCJ de un ridicol enorm începe să mulțumească celor de la justiție și îi enumeră pe categorii de funcții zeci de minute, ca la pomenirea morților.

# Realist date 6 ianuarie 2016 23:37 +3

Probabil ca asta si era: o vesnica pomenire! A ceea ce a fost, este si, probabil, va ramane justitia, prin reprezentantii ei!    :-*

# guluta date 6 ianuarie 2016 19:43 +5

tara de impostori ...http://www.comisarul.ro/politic/cu-ea-salveaza-pnl-romania-chilotii-spun-tot_428816.html

# MAREEA CSM Ș CORALII ACIDIFIAȚI-II date 6 ianuarie 2016 19:48 +4

Zice Aron, nerealist, pentru independența justiției, să treacă fondurile la ÎCCJ, zice Livia Stancu să inventariem clădirile și să luăm bugetul, în sfârșit ministrul justiției zice DEPINDE CE VREȚI SĂ FIȚI, NIȘTE PROPRIETARI DE CLĂDIRI ȘI GESTIONARI DE BANI...ridicol Aron și Stancu tac și rabdă acid...zice Aron, Asociația AMR și restul lor sunt ca niște sindicate, așa era când era el procuror comunist, zice el, avem aci la CSM un laborator, o fi clădirea, dar lipsesc mințile care gândesc, după cum observați...să scrie la intrare LABORATOR, acizi, domne, gravi, dar, dacă ăsta e proiect de candidat, sunt lămurit, VOI M-AȚI DAT AFARĂ? VOI NU SUNTEȚI ÎN STARE SĂ ADMINISTRAȚI JUSTIȚIA, SUNTEȚI O AMENINȚARE LA ADRESA FUNCȚIONĂRII STATULUI...

# Tică date 6 ianuarie 2016 20:00 +8

Ce să ne mai mire atâta timp cât în fruntea țării este un borfaș notoriu, cu infracțiuni recidivante ?

# observator date 6 ianuarie 2016 21:11 +8

Ce poate să facă o conducere aleasă dintre membrii celui mai nefast CSM ? În niciun caz lucruri bune, mai ales ca cei doi ,,aleşi" au profilul unor dictatori. Ar trebui să fie examinaţi de către vestitele comisii de interviu de la admiterea la INM pe care acest negru CSM le-a desemnat. Sigur nu ar avea ,,aptitudini" de conducători, fiindcă nu sunt filozofi, ci dictatori. Halal CSM, halal conducători ai lui! Cum poate apăra independenţa justiţiei un CSM care hotărăşte împotriva votului adunărilor generale ale judecătorilor şi procurorilor, care a facilitat infiltrarea serviciilor secrete în justiţie şi a permis fraudarea examenelor de admitere la INM şi în magistratură? 

# TITULESCU date 6 ianuarie 2016 21:52 +10

CINE-S ASTIA DOI ?

# 911 date 7 ianuarie 2016 07:19 +7

Sunt Stan si Bran... :lol:

# Lulu date 7 ianuarie 2016 08:51 +8

Gorghiu si cu Blaga  :lol: :lol: :lol: ... ce nu ii recunoasteti ?

# MAREEA CSM și TIMONIERUL DE NAVIGAȚIE-IV date 7 ianuarie 2016 04:27 +2

Înainte, nu-i suportam pe procurori, abia așteptam să-i prind pe picior greșit să-i umilesc la motivarea hotărârii...dar ieri, la mascarada aceea de ședință cu ăștia de la CSM am fost atent la ce vorbea candidata pentru vicepreședinte CSM, oricum și ea cam superficială, că nu avea contracandidat, dar m-a surprins plăcut că s-a referit de câteva ori la RAPORTUL BĂNCII MONDIALE PE SECȚIUNEA JUSTIȚIE.Nu pot decât să spun BRAVO LUMINIȚA PALADE, DAR FI APLICATIVĂ ...TU MERIȚI POSTUL DE VICEPREȘEDINTE, FII MAI SERIOSĂ ȘI CU ARGUMENTE ȘI MAI PERTINENTE, IAR ACEL REGULAMENT SAU COD NU AȘTEPTA SĂ-L TERMINE DUMBRAVĂ, PARTICIPĂ TU LA EL...ARON ATEUL zice că deja codul are 11 ani, adică e vechi, ăsta atât știe, BĂ, AROANE, NU MERIȚI SĂ CONDUCI CSM, ȚI-AM SPUS CÂNDVA SĂ PLECI DIN JUSTIȚIE, ACU STAI ȘI FĂ-TE DE RÂS.ROMÂNIA ARE NEVOIE DE MINȚI LUMINATE ȘI CINSTITE, AROANE, NU DE HAIMANALE CARE NU CRED NICI ÎN DUMNEZEU, CUM AI DECLARAT CA MARTOR, SĂ NU JURI PE BIBLIE...

# cucu date 7 ianuarie 2016 09:13 +7

:P Voi ati ales, voi ati iesit in strada pt.schimbare.Asta ati vrut, asta aveti.Pa! :P

# VIKY date 7 ianuarie 2016 09:36 +10

PRUNA: "Am să pun în procedura pe care o voi anunţa public, care va fi transparentă, criteriul integrităţii, care cred că este cel mai important, pentru că putem fi extraordinar de buni profesionişti, dar, dacă nu suntem persoane integre, în sensul cel mai larg cu putinţă al termenului, cred că profesionalismul nu mai contează." ...Bravo d-soara Para, pardon, Pruna, adica pentru mataluta nu conteaza profesionalismul, numai integritatea, dar trebuia sa specifici unde trbuie sa te "integrezi", la SIE, la SRI, sau la altele de peste balta?. Asta da gandire de gaina, tinand cont ca de fapt esti...poama, pardon, fruct, rodul... Macovist. Vorba romaneasca:"Ce ai semanat culegi".

# ADEVARUL date 7 ianuarie 2016 14:58 +4

NE-A FERI SFÂNTUL DE ASEMENEA NULITĂȚI CU PRETENȚII DE MAGISTRAȚI,AU GIRAT MAFIA BĂSISTĂ AȘADAR SUNT COMPLICI LA O DEVALIZARE DE ȚARĂ,CINE ȘTIE CARE ESTE PREJUDICIUL EXACT,NICI NU MAI CONTEAZĂ...CA IN CAZUL LUI CEAUSESCU 

# Pacalicii lui Pacala date 7 ianuarie 2016 21:41 +3

Circul, fatarnicia, ipocrizia de mana cu setea imbecililor pentru functii de putere in statul roman de azi, imi aminteste de Itzig si Moritz, care, pe un pariu provocator(10 lei), au mancat(inghitit) cate un broscoi, si morala si-au tras-o singuri, zicandu-si asa: - Eu mancat, si tu mancat cate un broscoi spurcat, apoi amandoi saturat, si banii inapoi luat(unul dela celalalt)/ Na spune tu, nu-i asta profit curat?

# cucu date 8 ianuarie 2016 09:43 +1

Bine ca nu a mai candidat ex-ul, ca risca sa se compromita de la ...nevasta. oare nu-i recomanda si ei sa se retraga incet, fara spume prea multe, pana nu vad colegii magistrati, adicalea procurorii, urmele...neglijentei... :-*

# cucu date 8 ianuarie 2016 14:45 +1

Bine ca nu a mai candidat ex-ul, ca risca sa se compromita de la ...nevasta. oare nu-i recomanda si ei sa se retraga incet, fara spume prea multe, pana nu vad colegii magistrati, adicalea procurorii, urmele...neglijentei... :-*

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 25.05.05 – Declaratia care a asmutit Divizia penala a SRI pe Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER