nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DEZASTRU LA INSPECTIA JUDICIARA – Candidatii pe cele patru posturi vacante de inspectori au picat pe capete cu punctaje de la 0 la 4. Judecatoarea Ana Labus, fost membru CSM si formator la INM a fost respinsa cu 4,53. Din 23 de candidati, au fost admisi doar doi, cu punctaje de 5 si 6

Miercuri, 4 decembrie 2013 16:29 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

A fost prapad la Concursul organizat de Inspectia Judiciara in vederea ocuparii a trei posturi vacante de inspectori judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori si un post vacant in cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori, concurs care s-a desfasurat in perioada 21 august  -9 decembrie 2013! Doar doi magistrati, dintr-un total de 23 de candidati inscrisi, au reusit sa faca fata subiectelor de la proba scrisa si sa obtina punctajul minim cerut, respectiv 5.


Conform tabelului publicat de Inspectia Judiciara, din totalul de 23 de candidati, 19 s-au prezentat la examenul scris, dintre care 6 s-au retras si doar doi au reusit sa promoveze pentru sustinerea urmatoarei probe, interviul.

Cei doi magistrati care au reusit sa promoveze proba scrisa sunt:

Lucian Netejoru – Tribunalul Giurigiu – 6,24

Gina Magirescu - Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau – 5,98

Conform informatiilor pe care le detinem, dificultatea examenului a fost data de subiecte precum organizare judiciara, raspunderea disciplinara sau raspundere deontologica, cu care judecatorii si procurorii au mai putina tangenta in exercitarea profesiei de instanta sau de parchet, care este cu mult diferita de natura muncii de inspector judiciar. Regulamentul Inspectiei Judiciare prevede ca notarea in acest concurs se face diferit, respectiv la proba scrisa se puncteaza de la 0 la 7, iar punctajul obtinut la aceasta proba reprezinta 2/3 din totalul notei finale. Pentru a fi declarati admisi in concurs, magistratii trebuie sa obtina minimum nota 7, in conditiile in care punctajul la proba orala inseamna diferenta de la 0 la 3 pana la nota finala, 10.

Revenind la dezastrul din concursul pentru ocuparea unui post de inspector judiciar, nu am putut sa nu remarcam faptul ca pe lista candidatilor se afla si numele judecatoarei Ana Labus (foto), fost membru al CSM si formator la INM care a sustinut proba scrisa la specializarea penal. Punctajul obtinut de aceasta a fost de doar 4,53, ceea ce inseamna ca nu a promovat examenul. Lucrurile in cazul acesteia s-ar putea schimba insa daca a depus contestatie.

De altfel, probabil ca judecatoarea Labus este printre putinii magistrati care au sustinut proba scrisa si ar fi putut sa depuna contestatie, si asta pentru ca punctajul altor candidati este mult prea mic pentru a schimba in mai bine situatia in urma recorectarii examenului.

Spre exemplu:

-judecatoarea Nicoleta Grigorescu de la Curtea de Apel Brasov a obtinut un punctaj de 0,63

-judecatoarea Mirela Simona Vasile-Cristea de la Tribunalul Bucuresti, cu un punctaj de 0,93.

Printre cei care au mai picat cu brio concursul de promovarea in functia de inspector judiciar s-au mai aflat si urmatorii magistrati:

-Andrei Florin Alexandu, Tribunalul Iasi – 3,27

-Andreias Constantin, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta – 3,05

-Matei Georgeta Monica, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea – 2,99

-Pinciu Cristina, Tribunalul Giurigiu – 2,45

-Popescu Claudiua, Curtea de Apel Bacau – 3,28

-Simionescu Alfredo Robertino, Parchetul de pe langa Tribunalul Galati – 2,56

-Stanca Valerian, Parchetul de pe langa Judecatoria Mizil – 2,03

-Trifan Andreea Nicoleta, Tribunalul Iasi – 2,36

Magistratii nemultumiti de punctajul obtinut la proba scrisa au putut depune contestatii pana in data de 4 decembrie 2013, si urmeaza ca in data de 6 decembrie 2013, Inspectia Judiciara sa afiseze tabelul cu notele finale obtinute de candidati in urma contestatiilor.

Conform calendarului estimativ al concursului pentru numirea in functie a inspectorilor judiciari, in perioada 7-8 decembrie 2013 este programata proba interviului, pe care urmeaza sa o sustina doar candidatii care au fost declarati admisi in urma testarii scrise. Cel mai probabil proba interviului se va desfasura la sediul INM, unde a fost sustinuta si proba scrisa. Tabelul final de clasificare a candidatilor va fi afisat in data de 9 decembrie 2013.

*Cititi aici tabelul cu rezultatele de la proba scrisa

Accesari:5839

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 4 decembrie 2013 20:10 +9

RELEVANT SI EDICICATOR.............unde sint aia care umpleau de rosu cind ziceam ca justitia din ziua de AZI nu se bucura de mai mult de 2/3% incredere!!!!!!!!!!!!!!daca ,carte nu stiu de judecat judeca dupa cum stim,spagi IAU TOT DUPA CUM STIM......MA INTREB DE CE AIA DE LA STABOR NU AU INSPECTIE?????SI DACA NOI AVEM LA CE NE FOLOSESTE?????doar avem si acasa masini de spalat ALBALUX 3

# Parerea mea date 4 decembrie 2013 22:26 +8

Decat soferii Inspectiei Judiciare iau la examen 9.21. Si sotii celor din CSM.

# avocat BB 52 date 4 decembrie 2013 20:22 +5

In CSM si la I.J. ar trebuii sa fie juristi independenti care nu fac parte din corpul magistrtatilor. \"Corb la corb niciodata nu isi scoate ochii\" Credeti ca nu se gasesc avocati/consilieri juridici sau alte categorii de juristi care sa fie pregatiti si mult mai corecti si cinstiti decat acesti \"sindicalisti\" din CSM si I.J.?

# mihai date 4 decembrie 2013 20:24 +19

GINA MAGIRESCU..este fost procuror DIICOT sub a carui semnatura a fost lasat sa moara in greva foamei DAMASCHIN C-TIN in 2011(se poate verifica pe net)... este in acelasi timp fina de cununie a OANEI HAINEALA...BV TOT CORUPTII DIN BACAU SE INFILTREAZA

# obiectiva date 4 decembrie 2013 22:26 +6

iti dai seama, Mihai, ce e pe capul meu de  justitiabil din buricul targului bacau, cloaca mafiei ????  e ca in IAD.....aici !!!  analfabeti, mafioti, corupti !!! 

# pol date 4 decembrie 2013 20:40 +6

Deh....mare pacat ca si-au data \"stiinta\" pe fata...Si cand te gandesti ca formatori de genul acestora au \"luminat\" cateva sute bune de judecatori, poti sa iti imaginezi si ce solutii halucinante pronunta ei! Noi, justitiabilii, suntem fripti raud e tot si umiliti la fiecare process in care suntem uluiti de solutiile ireale, de basm, pe care le citim...Despre grefieri ce sa mai vorbim? Gramatica este pentru ei, la fel de straina ca si matematica sau geometria analitica....Si din aceasta cauza ne apreciaza UE prin MCV-urile publicate...

# avocat traditional date 4 decembrie 2013 20:59 +9

in mod sigur ar lua note de trecere in baroul nostru flocait. la noi notele la examen se dau in functie calitatea persoanei, daca stii carte pici, daca esti analfabet juridic si ai pedigree-fiu de patron, parlamentar, magistrat,  etc.  esti admis.

# LM date 4 decembrie 2013 21:14 +3

Filozofari ai dreptului cu așa note ??? Ați dus știință dreptului pe înalte culmi de nici voi nu mai ajungeti la ea s-au cum se spune din popor, ați făcut din sfântă lege un******de n-ai ce alege .

# avocat traditional date 4 decembrie 2013 21:22 -4

Mai fecior al lui Pigus,nu mai semna cu nick-ul meu.Iarasi iti dai prostia pe net.Da,ai dreptate,daca tac-tu era diplomat intrai si tu in avocatura.Asa,esti un parlit de jurist,nebagat in seama de nimeni,cu parul vopsit sa creada pipitele ca esti tanar,un inginer ratat si un fost asa zis decan incompetent.Adica un om jalnic.Esti ultimul om dupa omul de zapada.Ti-am mai propus:lasa-ma in pace,te las in pace.la asta propunere te-ai apucat sa ma porcaiesti in stiul tau  de derbedeu.Iti fac din nou propunerea,Astept raspuns.

# obsedatului analfabet date 4 decembrie 2013 21:43 0

ba, obsedatule de bota, tu te bagi in seama neintrebat ! si chiar ca esti retardat ! ,,la asta propunere,, ,,in stiul tau,, ,,

# avocat traditional date 4 decembrie 2013 23:19 -1

Mai fecior al lui Pigus,a fost exact cum am banuit.la propunerea mea ai raspuns in stilul tau de derbedeu idiot.Si tu te crezi intelectual?Esti un sfertodoct care si-a șl-a luat langa el unul/doi mai cu stiinta de carte care ii semnaleaza greselile din postari.Pacat de ei ca se rezuma la atat si nu iti atrag atentia asupra nimicniciei tale.Ai 4 plusuri?cate din ele ti le-ai dat?Ii crezi pe toti prosti ca tine si nu e bine.La varsta ta,la parul tau vopsit (rusinos) ar trebui sa te retragi si sa lasi lumea sa-si vada de interes. Te bagi in seama de unul singur,postezi tampenii pe net si crezi in continuare la o glorie trecuta pe care nu ai avut-o.Iar in instante esti jalnic,rad judecatorii de tine iar avocatii au subiect de taclale pe tema prostiei tale.Asa ca da-ti in continuare plusuri pe cele n adrese de mail,da minusuri la ceilalti si,dupa ce iti iei pastilele dormi linistit,inca in patul tau.

# bai avocat date 5 decembrie 2013 07:49 -3

bai avocat trad, nu ne intereseaza obsesia ta de bota, nici lupta ta cu gramatica ! Auzi : si-a si-a ? tu canti sau scrii ? Unde esti avocat, ma tembelule ?

# chiar asa date 5 decembrie 2013 07:56 -3

chiar asa, ,,avocat,, trad, nu ne mai plictisi cu ideile tale de gradinita ! E clar ca nu esti avocat cum e clar ca esti analfabet ! Tu ai auzit de acuzativ ? ,,crezi pe toti,, ! ba da chiar esti dobitoc ! cine te-a mintit ca esti avocat ? ha ha ha !

# avocat traditional date 4 decembrie 2013 22:00 +4

eu am +4 voturi iar tu postacule de la ora 21,22 ai ZERO .deci cine este pinocchio? mai fiu de spagar analfabet, ai ajuns probabil avocat ca in romania asta e regula, omul nepotrivit la locul nepotrivit.

# PS date 4 decembrie 2013 21:23 +3

Filozofari ai dreptului cu așa note ??? Ați dus știință dreptului pe înalte culmi de nici voi nu mai ajungeti la ea s-au cum se spune din popor, ați făcut din sfântă lege un******de n-ai ce alege .

# LM date 4 decembrie 2013 21:32 +4

Nu va este Rușine cu un așa mod de evaluare ? Cum sa aduni notele de la cele doua probe ?de medie nu au auzit domnii corectori .La ce sa mai aduni 0,63 cu 1,20 si sa faci si media... RUȘINE !!! Inspectori in justiție , auditori INM ... Înseamnă ca cei ce au obținut peste 50 de puncte la admitere barou (dar nu au media peste 7) sunt somitati ale dreptului .

# TITULESCU date 4 decembrie 2013 21:52 +9

O adunatura de analfabeti si cei care au luat,,examenul\'\' -circ si cel care l-au picat ,foarte multi bani publici aruncati pe niste criminali de destine. Mascarada asta nu e justitie iar inspectia CSM functioneaza degeaba, de forma si acest fapt e cunoscut si la nivelul U.E. si totusi se accepta pentru ca asa vor sa fim usor de calcat in picioare,usor de strivit cu aceasta ultima generatie de tortionari. Nu-i posibil sa nu fie bani pentru bolnavii de cancer dar sa platesti cu sute de milioane pe luna un inspector C.S.M. care in cel mai bun caz nu face nimic si de cele mai multe ori incurajeaza raul din justitia injusta.

# LM date 4 decembrie 2013 22:51 +6

Asta cu ,, generatia de torționari \" ... Mare dreptate !

# ADEVARUL date 4 decembrie 2013 22:21 +2

:lol:AU FOST INTREBARI FOARTE GRELE,NIMENI NU A STIUT SA RASPUNDA,CEI DOI NOROCOSI AU GHICIT RASPUNSURILE :-) DE FAPT INTREBARILE AU FOST FORMULATE DE CATRE NISTE PROCURORI RAU INTENTIONATI,CA SA NE PUNA INTR-O LUMINA PROASTA DE LA BUN INCEPUT,SA PAREM UN FEL DE EMBRIONI-AVORTONI SI NU JUDECATORI CARE NU SI-AR LUA NICI EXAMENUL DE BACALAUREAT.DE LA CINE SA ASTEPTAM SOLUTII LA PROBLEMELE NOASTRE,DE LA CEI CARE LE-AU CREAT-DE LA BASESCU?SA MA PUPATI IN CUR TOTI ASA-ZISII JUDECATORI CUM IL PUPATI PE BASESCU SI LOCOTENENTII CARE II DUC MILIOANELE DE EURO LA SCARA.INVATATI MACAR SA VA SCRIETI NUMELE,CA SEFA VOASTRA OANA?HAINEALA NU SI-L STIE INSCRIE NICI MACAR PE O CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA,NU SA AVETI PRETENTIA DE A SUSTINE UN EXAMEN,SATANELOR SI BALELOR SPURCATE CE SUNTETI DE FAPT,INCASATI-VA COMISIONUL,ADICA DREPTUL=SALARIUL,PENSIILE,INCLUSIV PE AIA DE MAGISTRATI HANDICAPATI :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o .

# ADEVARUL date 4 decembrie 2013 22:41 +1

D-NU MARIUS IACOB,DUMNEATA AI AFIRMAT FAPTUL CA MAGISTRATII NU POT AVEA CALITATEA DE SUBIECTI ACTIVI AI UNEI INFRACTIUNIEXCLUSIV PE CONSIDERENTUL CA TORTIONARII AU ADOPTAT O SOLUTIE-PAI DACA MAGISTRATII NU CUNOSC LEGEA,SA STII CA AI DREPTATE ;-) DAR ATUNCI NU AR TREBUI INTERNATI OAMENII ASTIA LA BALAMUC,FIIND IRESPONSABILI CATA VREME CEL PUTIN CUNOASTEREA LEGII SE PRESUPUNE A FI OBLIGATORIE PENTRU TOTI??? :-| :-| :-| :-| :-| OAMENII ASTIA CUM AJUNG JUDECATORI,CA SI PONTA SI CUM SPUNEM NOI,PE PILE SI BANI??POATE SI TU ESTI UNUL DINTRE EI,ORICUM FELICITARI CA TI-AI COCOTAT TORTIONARII SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT LANGA JUDECATOR,DACA ORICUM LOCUL ERA LIBER-OCUPAT DE O MARIONETA ANALFABETA,IN CEL MAI BUN CAZ.DAR SA STII CA NU SUNTETI MAI UMANI DECAT PE VREMEA LUI C.,NU RESPECTATI OMUL,CU DREPTURILE LUI,DE PARCA VOI ATI FI NISTE FIINTE UNSE CU MIR,NU NISTE PROFITORI AI SISTEMULUI ACTUAL JUDICIAR DE CACAT,TREBUIE SA COMPLETEZ.POATE TI SE PARE NORMALA SITUATIA,REEDUCAREA PRIN BATJOCURA!! 

# Dr.V.Botomei se studiaz la instruire profofesionala; date 4 decembrie 2013 22:46 -5

Teza dr.Vasile Botomei se studiaza de magistrati la instruire profesionala.Inspectia judiciara ar trebui formata din profesori universitari pe specializari de drept penal sau drept civil. De asemenea ar trebui sa functioneze o inspectie judiciara si pentru judecatorii de la Curtea Constitutionala. Teza recomanda ca  inspectia judiciara  sa functioneze sub jurisdictia Parlamentului. De asemenea teza recomanda ca judecatorii de la ICCJ sa fie desemnati de Parlament, iar CSM-ul sa prezinte raportul anual de activitate in Parlament. 

# nene botomei date 4 decembrie 2013 22:49 +6

scrii numai prostii,judecatorii sa fie desemnati de parlament la ICCJ. adica sa politizezi cu acte in regula justitia, nu destul avem o curte constitutionala formata din consilieri juridici de la CAP-uri.

# doctoru vasile date 5 decembrie 2013 00:36 -2

Dar teza la romana cand o dai, sau o falsifici si pe-aia, cum ai falsificat documentele Congresului avocatilor? Vasalie, io zic sa te opresti la asociatia de \"propitari\" din bacau, lasa lucrurile astea pt. cine are cu ce sa le gandeasca. Esti patetic.

# anal fabetu lobotomiei date 5 decembrie 2013 08:04 -1

,,se studiaz,, teza de om bolnav a inculpatului agramat lobotomiei ! Auzi, judecatorii ii ,,studiaz,, teza !!! ba da chiar esti dus !!!

# Dr.Botomei Vasile date 5 decembrie 2013 00:07 0

In prezent inaintarea in functia de judecator la ICCJ, inclusiv examinarea procurorilor cu garad de ICCJ se face de CSM.Puterea judecatoreasca trebuie  sa explice de ce incalca normele de drept material in cadrul interpelarilor ce se pot face in  Parlament. Parlamentul reprezinta puterea poporului cu  autoritate de a cenzura  celelalte puteri din stat. Aceasta cenzura functioneaza in cazul avizarii cererilor de anchetare a ministrilor din Guvern.  Apreciez ca si putere judecatoreasca merita sa aiba un control parlamentar. Daca nu pe fondul judecatii,cel putin pe aspecte de procedura sau pe aspecte ce tin de inspectia judiciara. Altfel ar insemna sa se schimbe criteriul valolrilor. Oricum este evident ca unii dintre  magistratii se ocupa de sarcini politice. Prin aceasta procedura completele de judecata de la ICCJ  vor putea da explicatii in fata Parlamentului asupra chestiunilor de incalcare a normelor de drept material mai ales in cauzele in care Romania este condamnata la CEDO.

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 5 decembrie 2013 14:51 -1

Politicienii trebuie sa urmreasca mai des Dictionarul politic pentru ca ei nu inteleg prea bine cum e cu legea fundamentala si aducerea la indeplinire a suprematiei prevederilor art.1 alin.3 si 5 combinat cu art. 2 din Constitutia Romaniei. Potrivit art.2 alin.1 din legea fundamentala este clar ca puterea Prlamentului reprezinta statul de drept, respectiv instituia centralizatoare a statului democratic, astfel asigurandu-se puterea pe baza vointei dominante si exercitarea functiilor generale ca mijloc de adoptare a deciziilor de stat importante, precum si directionarea fiecarui parlamentar in teritoriu sa urmareasca realizarea lor,ci nu numai sa propuna legi, sau sa le modifice continuu dupa bunul plac in interesul unora sau altora cu influenta in stapanirea organelor reprezentative ale celor trei puteri de fapt (functii) in stat,care se intrepatrund necontenit prin relatii de supunere fata de prevederile art.16 alin.2 din Constitutiei Romaniei.Tendinte nedemocratice nu fac bine astazi

# vasile date 7 decembrie 2013 10:45 0

:D RUSINE

# victoria date 7 decembrie 2013 10:49 0

asa tara asa magistrati.astia sunt cei care fac dreptate? ;-)

# Profetul date 12 august 2014 22:34 0

dreptate face presedintele ju(de)cător:Traian Basescu,prin instrumentele sale COVESI DANIEL MORAR SI TINERII LUI chiar si in 2014!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 24.05.2016 - DNA s-a acoperit de ocara in dosarul Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER