nadamas
Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DOBRA COSOREANU SI ASOCIATII – Executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu despre problemele create de noul Cod de procedura civila: “Pentru celeritatea actului de justitie nu trebuia sa se renunte la posibilitatea citarii prin posta sau prin intermediul societatilor de curierat... Va fi foarte greu pentru majoritatea birorurilor de executare silita sa gaseasca resursele financiare necesare angajarii atator agenti procedurali!”

Marţi, 19 februarie 2013 12:20 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email


Casa de executare silitaDobra Cosoreanu si Asociatii” a luat fiinta in ianuarie 2013, sub motto-ul “Dreptul de a reintra in drepturi”, prin asocierea a patru executori judecatoresti bine cunoscuti pe raza Curtii de Apel Bucuresti: Ofelia Dobra, Iulian Cosoreanu, Narcis Dobra si Marian Stancu. Desi si este o entitate recent infiintata, Casa de executare silita “Dobra Cosoreanu si Asociatii” are prin asociatii sai o solida experienta profesionala, de circa 10 ani in domeniu. Iar la momentul actual se poate mandri cu o realizare de top – un site performant, care promoveaza transparenta tuturor licitatiilor prin care se valorifica bunurile executate silit. Siteul poate fi accesat la adresa www.executaresilita.ro. Pentru a afla mai multe despre dedesubturile profesiei de executor judecatoresc am realizat un interviu cu executorul Iulian Cosoreanu, asociat al casei. Iulian Cosoreanu este absolvent al Faculatii de Drept si are o vechime in profesie de cinci ani. Si-a inceput activitatea in postura de consilier juridic, apoi a debutat in profesie ca executor in circumscriptia Judecatoriei Cornetu, fiind in prezent partener al casei “Dobra Cosoreanu si Asociatii”, care are competenta teritoriala in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti. Iata interviul realizat:


Domnule executor, cum este vazuta la ora actuala profesia dvs? Este una banoasa, plina de satisfactii sau dimpotriva este una ingrata si riscanta?

Reflecta intrutotul realitatile sociale cu o totala echivalenta intre responsabilitate si cuantumul onorariului perceput, cu limite clare stabilite de intinderea titlului executoriu si de patrimoniul debitoriului. Un client, la un anume moment, in calitate de debitor si la o perioada de timp devenit si creditor a caracterizat profesia ca un rau necesar. Eu vreau sa cred ca oferim finalitatea actului de justitie, dar cu riscuri. Riscurile profesiei sunt aceleasi ca si in restul profesiilor juridice, cu mentiunea ca noi avem contact direct cu debitorul si cu toate incercarile lui de sustragere de la executarea silita, nu de putine ori manifestate chiar prin acte de violenta fizica si verbala.

Ati fost vreodata agresat, amenintat? Cum ati scapat teafar?

La inceputul activitatii mele profesionale am avut in competenta Judecatoria Cornetu - judetul Ilfov, pe raza careia se afla printre altele si comuna Sintesti, care m-a “vaccinat” impotriva manifestarilor de violenta de tot felul. La un anumit moment, cred ca era prin 2010, parte in dosar era o societate de leasing careia onorariul la reposesie i s-a parut piperat. La momentul executarii propriu-zise, directorul societatii, prezent la fata locului, a realizat faptul ca onorariul era perfect justificat de riscurile unei executari directe. A vazut cu ochii lui cum am fost inconjurat de aproximativ 30 de persoane de etnie roma, care au incercat sa ne blocheze activitatea si doar prezenta jandarmilor a facut in final posibila evitarea unui conflict violent.

Cum v-a venit ideea asocierii cu alti colegi ai dvs si care sunt beneficiile unei asemenea asocieri?

Infaptuirea executarii silite presupune o munca de echipa cu executor judecatoresc aflat in permanenta la sediul biroului, dar si cu executor judecatoresc aflat in teren. Pretentiile au crescut foarte mult din partea creditorilor, care sunt din ce in ce mai nerabdatori sa-si recupereze creanta, iar “debitorii de profesie” sunt din ce in ce mai specializati in ascunderea patrimoniului. Ca un exemplu: debitorii mari de profesie, cu creante serioase, sunt asociati in societati comerciale care la randul lor au asociati majoritari persoane juridice straine, tip off-shore, ceea ce ingreuneaza foarte mult procedura de executare silita. Nu voi dezvalui multe secrete, in schimb am apelat la metode de executari mai putin folosite in sensul executarii silite a bunurilor mobile incorporale (parti sociale, actiuni etc). Din cauza acestor mijloace tot mai rafinate ale debitorilor de a se sustrage de la executare, am ajuns la ideea unui parteneriat intre mai multi executori si asa a luat fiinta initial in 2011 casa “Dobra Cosoreanu si Dobra”, iar din 2013 “Dobra Cosoreanu si Asociatii”. Echipa noastra administrativa a crescut constant, astfel incat la ora actuala pe langa cei patru executori judecatoresti – parteneri, avem 20 de tineri angajati, cu studii juridice sau studenti ai facultatilor de Drept, care intr-o organizare eficienta sustinuta de modalitati moderne de lucru, sunt un activ important al casei noastre, care are de gestionat anual mii de dosare de executare silita.

Ati lansat de curand un site – www.executaresilita.ro care reprezinta o actiune de pionierat in domeniu. De regula se spune ca executorii nu au interesul sa faca publica activitatea lor, lumea afirmand ca in spatele lipsei de transparenta se valorifica pe sest bunurile executate, de anumite persoane, la preturi derizorii. De ce ati decis sa iesiti din tipar si sa dati un exemplu de transparenta? Se poate castiga mai mult prin transparenta?

Vechimea siteului www.executaresilita.ro este de aproape 10 ani, site pe care au mai fost promovate publicatii de vanzare. On-line-ul dupa mine este cea mai buna modalitate de publicitate, care nu poate fi sub nicio forma viciata. Este noul instrument modern de publicitate in orice domeniu. Din 2013 am regandit siteul in actuala formula pentru o mai buna prezentare a tuturor ofertelor, prin impartirea bunurilor pe categorii, prin aplicarea de filtre de cautare si de prezentare de fotografii si publicatii de vanzare cu toate informatiile necesare. Toata lumea are de castigat prin promovarea imobilelor si bunurilor, deoarece prezenta mai multor ofertanti la licitatii nu doar ca finalizeaza licitatia, dar duce si la obtinerea unui pret mai mare. Asta insemana ca si onorariul executorului este raportat la suma recuperata.

Perioada de criza a dus la aparitia unor creditori de mare anvergura. Si ma refer aici la banci, societati de leasing, care au de recuperat debite de la mii sau zeci de mii de clienti care s-au dovedit rau-platnici. Ce conditii trebuie sa indeplineasca o casa/birou de executare silita pentru a atrage asemenea clienti? Cum isi aleg bancile/societatile de leasing executorii judecatoresti?

Creantele mari presupun debitori mari, iar increderea si profesionalismul executorului este principala conditie impusa de clientii-institutii bancare/societati de leasing. Trebuie sa facem in schimb diferenta intre debitori de profesie si persoane care sunt in incapacitate reala de plata datorita noilor realitati sociale. Motiv pentru care de cele mai multe ori impreuna cu creditorul se opteaza pentru reesalonarea sau refinantarea debitului acolo unde exista buna-credinta si intentia de a se achita datoria. Cat priveste conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a fi agreat de marii creditori, trebuie sa ai o echipa care sa-ti asigure permanenta si continuitate pe fiecare forma de executare silita in parte. In permanenta cineva trebuie sa fie la birou pentru a acorda consultanta, pentru a organiza licitatii, iar cineva trebuie sa fie in permanenta in teren. Inclusiv la instanta de judecata in cazul indeplinirii tuturor formalitatilor prealabile executarii silite.

Un mare neajuns la instantele de judecata sunt termenele excesiv de lungi care se acorda. Acest fapt ingreuneaza o executare silita si, mai grav, chiar da ragazul debitorilor de rea-credinta sa-si puna patrimoniul la adapost. De la 15 februarie 2013 a intrat in vigoare noul cod de procedura civila. Va fi mai bine sau mai rau cu noile reglementari?

Speram ca modificarile aduse la noul cod de procedura civila sa nu complice excesiv procedura executarii silite, cu toate ca anumite parti tind sa lungeasca procedura in sine si ma refer aici la comunicarea actelor de procedura unde regula va fi comunicarea prin agent procedural, iar la nivel de instante nu a fost agreata pana la acest moment o procedura unitara de citare. Practic, pe noul cod, agentul procedural trebuie sa inlocuiasca postasul si sa comunice in mana destinatarului, personal, un plic inchis cu actele de procedura pe care va fi mentionat “Pentru Justitie”. Aceste noi reglemntari privind citarea vor transforma birourile de executori judecatoresti in societati de curierat, in conditiile in care aceste birouri nu au structura logistica necesara pentru a efectua aceste citari. Va imaginati ca un executor care activeaza pe raza unei curti de apel trebuie sa acopere, prin citare, persoane care locuiesc in trei sau patru judete. Ca sa nu mai vorbim de situatiile in care o societate are sediul in Satu Mare, spre exemplu, iar bunul executat este in Bucuresti, fiind necesara citarea la ambele adrese. Opinia mea este ca pentru celeritatea actului de justitie nu trebuia sa se renunte la posibilitatea citarii prin posta sau prin intermediul societatilor de curierat, specializate in asemenea activitati. Va fi foarte greu pentru majoritatea birorurilor de executare silita sa gaseasca resursele financiare necesare angajarii atator agenti procedurali.

Accesari:14031

Comentarii

# Manamana paptibidibi date 19 februarie 2013 19:20 -4

Iulica, Iulica, ce-ai fost si ce-ai ajuns, bravo oricum esti descurcaret si asta e de apreciat ;-)

# Dalida date 20 februarie 2013 00:24 -7

mie imi place de dl executor, e barbat bine, dragut si istet.

# EXECUTORII VARSTNICI date 22 februarie 2013 20:43 +2

:-) EXECUTORII cu experienta, unii dintre ei au bun simt, la astia tineri foarte greu de gasit asa ceva FUDULIE, FUMURI, BANI :lol:

# IPSe date 20 februarie 2013 06:04 +3

După moaca pare interesant tipul insa am auzitvca are f multe plângeri penale si Cică ar cam fi dus cu capul... Este adevărat ca s- a orientat bine profesional , la un birou in care traficul de influența este la el acasă . In plus , doamnele asociate s- ar putea bucura de nurii tânărului ....

# A_L_I_E_N date 20 februarie 2013 18:40 -9

Baiat destept. Orientat, prudent si descurcaret. In meseria lui nu-ti trebuie multa carte, dar alti executori nici pe aia putina nu o stiu. Baiatul a stiut sa invete serios strictul necesar, rutina si inevitabilele complicatii in ale executarilor l-au versat in meserie. Bravo lui, iar cine vrea bani ca ai lui sa munceasca cat el. Si ca el ... Felicitari Iulian. Adrian

# Jan date 21 februarie 2013 16:50 -7

profi\' articolul, felicitari tanarului si succes in activitate

# oarecare date 26 februarie 2013 22:01 +6

Mare excroc, mereu pe mana cu interlopii, la licitatii !!!

# jana date 7 mai 2013 15:00 +3

Iulica ce iti mai place la hotel Phenicia acolo unde te intalnesti cu asa zisi ,,oameni de afaceri,, care iti da banul si liciteaza la preturi de nimic

# avi/avi date 7 mai 2013 15:10 +1

Vazi ca mai nerge si pe la Marshal

# nini date 28 februarie 2013 15:27 +4

super dreptate are oarecare daca dati pe google sa vedeti ce de a facut acest mareeeee executor va ingroziti cum din cauza lui o judecatoare din Cornetu a intrat la PUSCARIE si el nu a patit nimic .Din miile de dosare de executare avute isi permite sa plateasca taxa de protectie catre institutile statului sa faca abuzuri si sa cumpere functionar ai bancilor pentru a da dosare spre executare . Cred ca e ceva recent in acest link sa vaedeti ce a patit un individ din bucuresti executat de acesti executori... http://www.cotidianul.ro/escrocherii-imobiliare-la-cadastrul-ilfov-203887/

# orecare victima date 5 aprilie 2013 07:00 +13

MARE EXCROC,impreuna cu teperu tepariilor NEACSU GHEORGHITA zis George si avocata PRODEA care vaneaza oameni cu probleme financiare,ii duce in eroare,ii pune sa semneze contracte nereale de imprumut,apoi le vinde casele la licitatie,chiar daca casele au ipoteca,i au banii,apoi banca executa,cumparatorul,legea le permite,nu cumparati nimic de la acest executor

# oricine date 14 august 2013 13:06 +7

Sunt si eu o victima a acestor excroci ... cosoreanu si un aliat al lui neacsu gheorghita .. numit dragan ionut si dragan tatal... zis doru. Vreau sa strang mai multi oameni care au fost pacaliti de ei si sa facem impreuna plangere la parchet. Ma ajutati?

# rodica bataiosu date 17 decembrie 2013 23:00 +4

am fost excrocata iar acest mizer fiind mana in mana cu excrocii m-a inselat intr-o executare silita ! nu-l las pana nu raspunde in fata legii,jur.

# rodica bataiosu date 18 decembrie 2013 00:29 +2

da, ma intereseaza, sunt o victima  a excrocheriilor lui.

# Postatny Niculina date 8 august 2014 12:40 +3

Luati va rog legatura cu mine...poate reusim sa facem ceva impreuna

# cleo date 31 ianuarie 2015 18:14 +1


Citeza pe Postatny Niculina
Luati va rog legatura cu mine...poate reusim sa facem ceva impreuna

# Bine venit date 19 iunie 2013 17:54 +1

un escroc ca tatal lui

# LANA date 27 iunie 2013 21:42 +1

Bine venit, dar cine este tatal acestui domn?

# Bine venit date 30 iunie 2013 15:17 +1

un infractor mai mare ca el! O sal cunosti dupa c il va lua DNA la intrebari. Tasu fura de rupe d la oameni!

# oricine date 14 august 2013 13:10 +3

sunt gasca de excroci in familie??? haideti sa ne unim sa-i trimitem unde le e locul...

# cleo date 31 ianuarie 2015 18:19 +1

hai sa ne unim

# fraierilor date 14 august 2013 14:18 -3

la smecheri locul le este in romania,la fraieri in Europa,pa.

# oricine date 20 august 2013 16:59 +2

ma scuzi, la smecheri... tine pana se strange latul... apoi locul lor e acolo unde nu mai vad lumina zilei mult timp...... fraierii traiesc linistiti , fara morcov in cur, pana la adanci batraneti

# Rodrigo Luli date 5 noiembrie 2013 03:30 -2

Ai nevoie de un împrumut? Ați fost în căutarea cazul în care pentru a obține un împrumut? Ai fost încercarea de a obține orice fel de împrumut? apoi se aplică acum la? (rodrigoluliloanfirm@yahoo.com), dacă doriți să obțineți un împrumut la prețuri accesibile. Creditul este oferit aici, la o rată a dobânzii foarte scăzută de 3%. Contactati-ne acum daca sunteti interesati.

# Victima date 13 februarie 2014 08:22 +3

CATI OAMENI MAI TREBUI SA INSELE ACEST LANT DE ESCROCII COSAREANU,NEACSU GHEORGHITA zis GEORGE,avocata PRODEA,si ceilalti care sunt la inaintare,insala oameni si le iau casele,nu faceti tranzactii cu acesti ESCROCI

# roxana date 11 aprilie 2014 15:29 +2

executorii de la \"dobra .... si asociatii trimit la debitori somatii de executare silita cu sume care nu sunt reale ; de exemplu datoria era de 13.500 ron iar ei trimit cu suma de 230.000 franci elvetieni+19.000 ron ; daca nu stai bine cu inima mori pe loc ; platesti datoria reala si ei dau o incheiere cu radierea notarii in cartea funciara care nu este valabila la Cartea Funciara fara o adresa facuta de ei ; te plimba pe drumuri in concluzie; unde este profesionalismul?????? au o secretara BETY .... zici ca este lesinata si seamana cu BETY dintr-un film . nu va speriati de ei..... 

# Mr. George Coleman date 13 noiembrie 2014 19:19 -1

Hello,       Are you tired of Seeking Loans and Mortgages, have you been turned down constantly By your banks and other Financial Institutions or micro finance scheme. This is to let you know with 100% guarantee that  we Offer loans  ranging from $ 2,000 to $ 500,000,000 at 3% interest rate per Month. We give out LOANS for developing business. a competitive edge/business expansion. Be rest assure that We are certified, trustworthy,  reliable, efficient, Fast  and dynamic. and a co-operate financier for real estate and any kinds of business financing, we give out long term loan for 6 Month to 30 years maximum and all interest rate and calculate and allow to be pay  annually . We offer the  following kinds of loans and many more; We offer the following loans to individuals-  *Personal Loans *Commercial Loans *Investments Loans Contact us via e-mail: n_loans@hotmail.com

# cleo date 31 ianuarie 2015 18:18 0

cum ne putem asocia pt a trimite la DNA o plangere. am auzit ca au un sediu ffff luxos. Reusesc sa vanda cu mare repeziciune averiile oamanilor. daca ai o suma de plata, in minutul 2 pun sechestru pe toata averea pe carte o ai, pe toate conturile. Aici este o intreaga inlantuire intre acesti execitori-justitie-banci

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Au ajuns bani la Livia Stanciu si Codruta Kovesi pentru eliberarea lui Bercea Mondial, asa cum acuza familia interlopului?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.04.2015 – Cultul personalitatii. Kovesi isi face imagine pana si intr-o revista de moda (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER