Get Adobe Flash player
nadamas
Indaco.ro
 • VIN BANII DE LA “IMPARATIE” - La intalnirea cu presedintii curtilor de apel din tara, ministrul Titus Corlatean a anuntat ca Guvernul a aprobat finantarea a 400 posturi de judecatori si 280 personal auxiliar in Justitie

  Joi, 5 iulie 2012 16:06 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  La Curtea de Apel Craiova a avut loc, in 5.07.2012, intalnirea ministrului Justitiei, Titus Corlatean cu presedintii curtilor de apel din tara, ca pentru implementarea noului Cod de procedura civila, la rectificarea bugetara din luna august vor fi alocate resurse pentru finantarea a inca 400 de posturi de judecator si a 280 de posturi in schemele personalului auxiliar. Aceste resurse financiare vor fi alocate printr-un memorandum aprobat deja de Ministerul de Finante, document ce prevede alocarea de resurse pentru implementarea noului Cod de procedura civila.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3014

 • DE DRAGUL SCHENGEN - Ministrul Justitiei declara ca nu a fost informat de Kovesi in legatura cu delegarile adjunctilor lui Morar din DNA, dar reflecteaza daca va face propuneri de numire inaintea raportului de tara. Kovesi sustine ca n-avea obligatia sa-l informeze

  Duminică, 1 iulie 2012 23:38 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Reactii la dezvaluirile Lumeajustitiei.ro despre delegarile efectuate pe sest la varful DNA de catre Laura Kovesi. Delegatiile semnate de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, nu au avut nicio opozitie din partea ministrului Justitiei, Titus Corlatean, acesta declarand, pentru Lumeajustitiei.ro, la ceremonia desfasurata la Casa Centrala a Armatei cu ocazia Zilei Justitiei ca nu a socotit ca ar fi oportun sa faca vreo numire pe functiile de adjuncti ai sefului DNA Daniel Morar si pentru functia de sef de sectie ocupata de Doru Tulus "pentru ca este, inca, o situatie tensionata, mai ales ca urmeaza sa fie dat si Raportul de tara si mai exista si discutii foarte importante legate de aderarea Romaniei la spatiul Schengen". Corlatean a mai spus ca va reflecta zilele urmatoare daca va face propunerile de numiri in functii de conducere la DNA inainta raportului de tara, intrucat in cazul unei reactii negative la nivel prezidential s-ar induce ideea unui nou conflict.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2499

 • Ministrul Justitiei acuza incompatibilitatea judecatoarei constitutionale Iulia Motoc, care detine functii publice contrar prevederilor legale: „functia de judecator este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul juridic superior”

  Vineri, 29 iunie 2012 15:31 | Scris de Ionut MURESAN | pdf | print | email

   

  Ministrul jutitiei Titus Corlatean a sesizat Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru a analiza posibila incompatibilitate a magistratului Iulia Motoc (foto) aflata in functia de judecator la CCR numita din partea Presedintiei, cu alte functii pe care aceasta le detine, respectiv de expert in cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, membru al Consiliului de Administratie al Agentiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene si membru al Comitetului Consultativ al Convenției-cadru privind protectia minoritatilor nationale.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2546

 • Daca nu DNA, atunci cine? Ministrul Titus Corlatean critica justitia televizata practicata de procurorii Anticoruptie. DNA se apara si declara ca nu a "scurs" nicio informatie din dosarul "Bradisteanu-Nastase"

  Joi, 28 iunie 2012 15:18 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a reprosat pe buna dreptate CSM-ului lipsa de reactie "in termeni fermi" referitor la justitia televizata, care poate afecta deciziile in unele cazuri judecate in tribunalele din Romania. Joi, DNA a fost institutia care a reactionat la pozitia ministrului Justitiei si a transmis un comunicat cu un raspuns previzibil, si anume ca niciun procuror nu a dat informatii presei din dosarul in lucru aflat la DNA si nici nu a "scurs" conversatii din interceptari ale telefoanelor celor ascultati (n.red. - e vorba de interceptarea reputatutul chirurg Serban Bradisteanu). Numai ca nimeni nu a avut acces la continutul discutiilor telefonice interceptate, care au avut loc intre dr. Bradisteanu si membrii familiei fostului premier Adrian Nastase, afar de DNA. Asa fiind, credibilitatea unui asemenea raspuns este extrem de redusa.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2442

 • LA MJ SE STIE - Ministrul Titus Corlatean a fost sesizat din 11 mai in legatura cu lipsa decretelor de numire a trei judecatori si un procuror DNA. E vorba de supremii Ioana Bogdan si Vasile Alicsandri, Horatius Dumbrava de la CSM si procurorul Marius Vartic. CSM nu a putut indica un decret prezidential pentru Horatius Dumbrava!

  Luni, 11 iunie 2012 17:38 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Ministrul Justitiei Titus Corlatean a fost instiintat de situatia unora dintre magistratii care se afla in of-said cu privire la inexistenta numirii lor ca judecatori prin decret prezidential, dupa ce Cormeliu Petre, jurist la O.A.D.O. (Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului) a transmis pe mail-ul relatiipublice@just.ro o sesizare in care avertiza asupra situatiei juridice ilegale a unora dintre cei ce infaptuiesc actul de justitie. In capul listei transmise ministrului Corletean de catre juristul Corneliu Petre se afla Ioana Bogdan, judecator suprem, care a facut parte din completul ce a dat sentinta de condamnare, pe fond, in dosarul „Trofeul calitatii. Lista continua cu procurorul Marius Catalin Vartic de la DNA, judecatorul Vasile Alicsandri de la ICCJ si ultimul, dar nu mai putin important, judecatorul Horatius Dumbrava (foto) membru CSM si fost presedinte al CSM in anul 2011. In cazul judecatorului Horatius Dumbrava, inexistenta decretului prezidential de numire in functia de judecator este cu atat mai grava cu cat acesta a participat ca judecator la alegerile pentru CSM si mai mult, a fost ales si presedinte al Consiliului pentru un an de zile. Drept urmare, tinand cont de lege, fara decret prezidential, functia sa de judecator ales in CSM poate fi oricand compromisa. Intrebat de Lumeajustitiei.ro in legatura cu situatia sa, in care nu exista decret prezindential de numire in functia de judecator, Horatius Dumbrava ne-a declarat, pe fuga si un pic cam suparat, ca exista un comunicat al CSM dat la finele saptamanii trecute (n.red.- acel comunicat pervers care nu face trimitere decat la un singur articol de lege cu referire la transferul din functia de procuror in cea de judecator, nu si la celelalte articole din lege, inclusiv din Constitutia Romaniei), adaugand rapid ca nu are alte comentarii, dupa care a inchis brusc telefonul spunand ca are treaba!

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 4174

 • SE DAU BANI - Ministrul Justitiei Titus Corlatean a emis un proiect de Hotarare de Guvern, prin care sa se achite partial drepturile banesti restante pentru magistrati. CSM a avizat proiectul

  Joi, 7 iunie 2012 16:45 | Scris de L.J. | pdf | print | email

   

  Pentru a se evita cazurile tot mai frecvente in care magistratii - ale caror drepturi banesti restante nu au fost platite de ani de zile – incearca sa puna poprire pe conturile ordonatorilor de credit din sistemul judiciar, ministrul Justitiei, Titus Corlatean a inaintat la CSM un proiect de Hotarare de Guvern. Acest proiect prevede atat majorarea bugetelor MJ, ICCJ, MP si CSM in trimestrul II al anului 2012, dar si plata a un sfert din din sumele necesare pentru trimestrul II al anului 2012 pentru acoperirea „procentului de 5% din valoarea titlului executoriu, prevazut a fi platit pentru anul 2012 din sumele prevazute de hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, devenite executorii pana la 31.12.2011”.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 5309

 • Bucataria MJ a fost impartita prin ordin - Aflati ce compartimente si unitati vor coordona ministrul si secretarii se stat. Noutatea: INEC trece sub coordonarea directa a ministrului, iar ANP a intrat in ”meniul” lui Silviu Barbu, un personaj controversat (Ordinul MJ)

  Joi, 31 mai 2012 17:59 | Scris de L.J. | pdf | print | email

   

  In data de 18 mai 2012, dupa ce seful statului, Traian Basescu a semnat Decretul privind numirea membrilor Guvernului Romaniei, in urma Deciziilor Plrimului-Ministru luate in data de 16 si 17 mai privind numirile de la Ministerul Justitiei, actualul ministru Titus Corlatean (foto) a emis Ordinul nr. 1902/C din 18.05.2012, prin care a impartit ”bucataria” institutiei. Astfel, ca noutate, ministrul va fi cel care va coordona INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice), pe langa Corpul de Control, compartimentul mass-media, serviciul de audit public intern si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie. Inainte, INEC se afla sub coordonarea unui secretar de stat, ultimul dintre acestia fiind procurorul DIICOT Alina Bica, sub bagheta careia la INEC au avut loc o serie de convulsii care au dus la pierderea de catre Romania a singurului expert audio-video avizat, Catalin Grigoras, intrucat acesta, scarbit, a decis sa plece din tara iar azi este profesor la Universitatea din Denver–SUA. Acum, iata, ministrul Colatean poate trimite Corpul de Control al MJ la INEC pentru a verifica activitatea intregii institutii, dar si competentele fiecaruia dintre cei angajati, mai ales ca in fruntea INEC continua sa stea un procuror, nelegal, intrucat legea stipuleaza ca directorul INEC trebuie sa fie ales si numit din randul expertilor.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 4115

 • Ministrul Justitiei cauta inlocuitori pentru Kovesi si Morar: „Sa gasim solutii de magistrati foarte buni profesional, integri si independenti, fara sa ramanem blocati in problema magistratilor rotiti pe functii”

  Luni, 28 mai 2012 18:00 | Scris de L.J. | pdf | print | email

   

  Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si procurorul sef al DNA, Daniel Marius Morar nu vor mai avea sansa sa le fie prelungite mandatele in funtea parchetelor pe care le conduc, mandate care le expira in cateva luni. Noul ministru al Justitiei Titus Corlatean cauta deja nume de magistrati care sa-i inlocuiasca. Intr-o emisiune de televiziune, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat: ”Nu fac comentarii pe fond care este realitatea, spun ca exista niste suspiciuni, are pun sub semnul intrebarii credibilitatea justitiei. Din acest punct de vedere, trebuie sa iesim din acest cerc vicios, societatea are uriase asteptari fata de mecanismul justitiei (...) Plec de la un principiu pe care-l verific in momentul de fata, prin contactele cu magistratii, nu doar in Bucuresti, ci si in tara (...) Vreau sa cunosc cat mai multi dintre profesionistii de care am auzit. Sunt – si asta e un mesaj public pe care-l transmit pentru populatie – exista foarte multi magistrati de buna calitate si profesionisti in aceasta tara, contrar imaginii care s-a creat ani de zile (...) Avem posibilitatea sa gasim solutii de magistrati foarte buni profesional, integri si independenti, fara sa ramanem blocati in aceasta discutie a acelorasi magistrati rotati pe functii. E o chestiune de respect pentru breasla.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3018

 • Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, riposteaza la atacurile lui Macovei: „Nu ma intereseaza parerile unei foste doamne ministru al Justitiei si ale unui fost procuror ceausist”. Corlatean considera ca CSM trebuie sa numeasca sefii marilor parchete

  Marţi, 22 mai 2012 18:01 | Scris de Ramona LICA | pdf | print | email

   

  Ministrul Justitiei, Titus Corlatean (foto) a declarat in conferinta de presa de marti ca nu este interesat de comentariile facute la adresa sa de Monica Macovei,un fost procuror ceausist”. Intrebat de Lumeajustitiei.ro daca intentioneaza sa faca numiri in fruntea marilor parchete, Titus Corlatean a declarat ca prerogativele Ministrului Justitiei in ceea ce priveste numirea sefilor DNA si ai Parchetului General, ar trebui sa fie preluate de CSM. Ministrul Corlatean a precizat ca are o agenda incarcata si, din acest motiv, nu a fost prezent la sedinta de marti CSM, dar a fost de acord ca votarea de catre CSM a variantei finale a ghidului presa-magistrati ar trebui amanata pana se va ajunge la un consens intre cele doua parti. Corlatean a mai spus ca e important sa se gaseasca o varianta buna de ghid, care sa nu impiedice accesul la informatie al presei, dar nici sa existe cai deschise prin care mass-media sa intervina in ancheta procurorilor, „pentru ca orice persoana care are un dosar penal beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la o condamnare definitiva”.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3239

 • Ministrul Justitiei in fata CEDO - Titus Corlatean a sustinut in fata Curtii de la Strasbourg cererea Guvernului Romaniei de prelungire cu 9 luni a termenului dat pentru executarea hotararii - pilot privind retrocedarea proprietatilor

  Duminică, 20 mai 2012 11:00 | Scris de A.A.S. - R.S. | pdf | print | email

   

  Desi aflat la inceput de mandat, ministrul Justitiei, Titus Corlatean si-a pus pe agenda probleme prioritare ce trebuiesc rezolvate. Una dintre acestea este CEDO. Insotit de co-agentul Guvernului Romaniei la CEDO, Irina Cambrea, ministrul Justitiei a plecat la finele acestei saptamani intr-o vizita de lucru la Strasbourg, in vederea discutarii unor probleme de actualitate, care vizeaza situatia Romaniei la CEDO. In acest context, la data de 18 mai 2012, au avut loc intalniri ale delegatiei romane cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, Nicolas Bratza, precum si cu vicepresedintele Curtii, Josep Casadevall. Cu aceasta ocazie, ministrul Corlatean a sustinut solicitarea Guvernului Romaniei de a fi prelungit cu 9 luni termenul privind hotararea-pilot privind retrocedarea proprietatilor.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2456

 • ALARMA PE CODUL PROCEDURA CIVILA - Titus Corlateanu il contrazice pe Catalin Predoiu: “Nu sunt banii de cod!” Mai sunt doar trei luni pana la 1 septembrie 2012, data intrarii in vigoare a noului cod

  Joi, 17 mai 2012 16:42 | Scris de Ramona LICA | pdf | print | email

   

  Ministrul Justitiei, Titus Corlateanu (foto) sustine intrarea in vigare a noului Cod de procedura civila, dar din lipsa de bani, procedura de implementare a acestuia va dura pana in momentul in care vor veni resurse financiare din partea Ministerului Finantelor. Declaratia lui Titus Corlateanu vine în contradictie cu declaratiile facute de fostul ministru, Catalin Predoiu, atat public cat si cu ocazia dezbaterilor parlamentare.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3309

 • Catalin Predoiu a predat sigiliul noului ministru al Justitiei: „Sunt increzator in ministrul Titus Corlatean!”

  Marţi, 8 mai 2012 18:17 | Scris de A.A.S. - R.S. | pdf | print | email

   

  Catalin Predoiu si proaspatul nominalizat la Ministerul Justitiei Titus Corlatean (foto) au semnat marti dimineata procedurile de predare-primire a documentelor institutiei. In fata presei, Catalin Predoiu a predat succesorului sau sigiliul MJ si a declarat: „Sunt increzator in ministrul Titus Corlatean!” Catalin Predoiu si-a exprimat regretul ca nu a mai apucat sa finalizeze ce si-a propus, mai precis punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila, dar mai ales faptul ca nu a mai facut o serie de propuneri la conducerea marilor parchete. Predoiu s-a felicitat insa pentru faptul ca pe durata mandatului sau a reusit sa extraga sistemul judiciar din batalia politica, sa-i aduca un plus de echilibru si sa intareasca independenta magistratilor.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3293

 • SIPA a supravietuit si mandatului lui Predoiu. Arhiva fostului serviciu secret al MJ e lasata ca ”trista mostenire” lui Titus Corlatean. Predoiu declara ca a inaintat proiectul la Guvern, dar acum Guvernul e altul!

  Marţi, 8 mai 2012 18:02 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Proaspatul ministru al Justitiei, Titus Corlatean, are de rezolvat o problema stringenta si apasatoare: arhiva fostului serviciu secret al Justitiei, SIPA. Atat de apasatoare ca a stat pe capul a trei ministri si tot nu s-a rezolvat ”durerea”. E vorba de Cristian Diaconescu, Tudor Chiuariu si Catalin Predoiu. Desi fiecare dintre ei a promis ca va rezolva problema arhivei SIPA, toti au scaldat-o, au uitat-o si nu au mai prioritiza-o, motiv pentru care arhiva zace si acum, cu zeci de mii de file de urmarire informativa despre magistratii de dinainte de 1989 si de dupa in zestrea ”epocii de aur” a Ministerului Justitiei.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3428

 • Aviz noului ministru al Justitiei, Titus Corlatean! Secretarul de stat detasat in MJ, judecatoarea Lidia Barac, contesta la CSM vacantarea postului de presedinte al CA Timisoara!

  Luni, 7 mai 2012 20:24 | Scris de L.J. | pdf | print | email

   

  Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, judecatoarea Lidia Barac(foto) a contestat Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost declarat vacant si scos la concurs scaunul de presedinte al Curtii de Apel Timisoara, ocupat, pana la detasarea sa in MJ, chiar de secretarul de stat. Barac a explicat ca legea prevede ca, odata cu incetarea detasarii, judecatorul sau procurorul se poate intoarce la postul pe care il ocupase anterior detasarii. Comisia Legislatie, Documentare si Contencios din cadrul CSM a intocmit o nota in care se mentiona ca atata vreme cat nu exista in lege nicio distinctie intre regimul detasarii unui judecator fara functie de conducere si regimul detasarii unui judecator care ocupa si o functie de conducere, nu exista niciun impediment legal pentru care judecatoarea Lidia Barac sa nu poata sa se intoarca pe scaunul de presedinte al CA Timisoara. Ca atare, Plenul CSM a decis, luni, sa admita solicitarea de repunere in discutie a punctului de vedere a Directiei Legislatie, Documentare si Contencios, referitor la plangerea prealabila formulata de judecatoarea Lidia Barac, impotriva Hotararii CSM prin care postul de presedinte al CA Timisoara a fost scos la concurs.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3945

 • Guvernul Ponta a fost anuntat. Justitia are un nou ministru: Titus Corlatean! Acesta declara pentru Lumeajustitiei.ro ca i se pare nefiresc ca „Ministerul Justitiei sa numeasca sefi ai PICCJ si DNA”

  Marţi, 1 mai 2012 22:38 | Scris de Adina A. STANCU | pdf | print | email

   

  In cadrul unei conferinte de presa, in seara zilei de 1 Mai 2012, premierul desemnat Victor Ponta a anuntat componenta Guvernului, sustinand ca acest Executiv va fi condus doar de la Palatul Victoria si ca prioritatea zero o reprezinta RESPECTAREA LEGILOR. Alegerea ministrilor a fost facuta tinandu-se cont de experienta profesionala. Justitia pleaca din mainile lui Catalin Predoiu si va fi condusa de catre senatorul PSD Titus Corlatean, iar la Interne, Gabriel Berca a fost inlocuit cu Ioan Rus.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 4191

 • Predoiu nu vrea scandal cu Guvernul. Ministerul Justitiei a ingurgitat varianta Executivului de a renationaliza 85 % din valoarea despagubirilor in cazul imobilelor care nu mai pot fi restituite in natura! UDMR si alte minoritati se opun categoric!

  Marţi, 17 aprilie 2012 18:30 | Scris de Adina A. STANCU | pdf | print | email

   

  Ministerul Justitiei, condus de Catalin Predoiu, (foto) se afla intr-o pozitie dificila in raport cu dezbaterea proiectului de lege privind despagubirile in cazul imobilelor nationalizate in forma aflata in dezbatere publica. Pe de o parte sunt cetatenii nedreptatiti care-si asteapta despagubirile, de partea cealalta, Guvernul care se pare ca gaseste bani pentru alocari de campanie electorala la primarile PDL, dar pentru plata despagubirilor, nu. Acest proiect prevede plafonarea la 15%, Guvernul bagand la inaintare continutul Deciziei pilot pronuntata de CEDO in cauza Atanasiu si altii impotriva Romaniei".

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2098

 • Noul Cod de procedura civila, la 1 iunie – Secretarul de stat in MJ Lidia Barac: „Noul Cod pune prag numarului de cai extraordinare de atac posibile, si cazurilor de trimitere spre rejudecare. Nu se poate relua la infinit un proces!”

  Miercuri, 11 aprilie 2012 17:24 | Scris de L.J. | pdf | print | email

   

  Senatul Romaniei a adoptat intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila incepand cu data de 1 iunie 2012, contrar temerii instantelor din tara, care au transmis catre CSM suficiente semnale de alarma privitoare la problemele care vor aparea in legatura cu aplicarea acestui cod, raportat la lipsurile de personal si logistica din instante. Noul cod de procedura civila vine cu un noian de modificari, dintre cele mai importante fiind repartizarea taxelor judiciare de timbru, care nu se vor mai varsa integral la primarii ci in felul urmator: 30% catre instante, 30% venit la bugetul de stat si 40% venit la bugetele locale. Dar va crea fara indoiala si numeroase probleme. Prezenta la conferinta intitulata "Noul Cod de procedura civila - Ghid de utilizare practia", organizata de casa de avocatura "Zamfirescu Racoti Predoiu si Ziarul Financiar, secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Lidia Barac (foto) sustine insa ca noul cd va aduce imbunatatiri substantiale in activitatea instantelor de judecata si, implicit, pentru justitiabili.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 3891

 • Strategia Nationala Anticoruptie - Vorbe insirate pe hartie, fara nicio legatura cu realitatea romaneasca. Documentul este un elogiu la adresa DNA, care lupta intru curatarea societatii romanesti

  Duminică, 1 aprilie 2012 11:08 | Scris de V.R. | pdf | print | email

  Strategia Nationala Anticoruptie pe 2012-2015, pritocita, cu privire la sistemul judiciar, de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto) si aprobata prin Hotarare de Guvern si publicata in Monitorul Oficial, nu este altceva decat un elogiu adus Directiei Nationale Anticoruptie si Agentiei Nationale de Integritate. In rest, “masurile” propuse pentru ca in societatea romaneasca actele de coruptie sa nu mai fie la ordinea zilei, sunt numai vorbe scrise pe hartie. Despre cadrul legislativ care reglementeaza functionarea DNA, strategia sustine ca acesta este unul suficient dezvoltat, insa MJ nu a avut nimic de spus despre modul in care sunt numiti procurorii DNA, adica dupa pofta procurorului sef al DNA, Daniel Morar, fara a avea loc un concurs si fara ca procurorii sa se bucure de stabilitate. Strategia propune cursuri si seminarii pentru ‘constientizarea’ consecintelor faptelor de coruptie, mai ales in randul magistratilor, ca si cum magistratii nu stiu cum poti sa ajungi dupa gratii daca vinzi solutii sau dosare.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 2490

EDITORIAL

  • VERDICTUL ZILEI - Ar trebui dati afara din magistratura procurorii DNA Iulian Pancescu si Carmen Damian pentru mizeria din cazul Marianei Rarinca, femeia achitata dupa ce a fost tinuta sase luni in arest?

  • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.05.2015 – Avocata Maria Vasii e pe cale sa castige la Luxembourg un proces care va arunca in aer toate dosarele de spalare de bani si terorism

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER