nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

LUCRATORII DIN PENITENCIARE O SOMEAZA PE RALUCA PRUNA – Presedintele Federatiei Sindicatelor din ANP, Petre Florin Schiopu, ii da ultimatum ministrului Justitiei: „Ati ales sa nu dati curs solicitarii noastre de a stabili o intalnire, motivand ca aveti alte prioritati, precum si un program incarcat... Ne dorim sa ne cunoastem, sa stim ce vreti, sa stiti ce vrem... Vom initia actiuni de protest, ca ultima forma de provocare a unui dialog” (Scrisoarea)

Marţi, 5 ianuarie 2016 12:29 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Dupa o perioada de liniste totala, in care a adoptat politica predecesorului ei Robert Cazanciuc si nu si-a facut deloc simtita prezenta cu exceptia balbelor privind posibilitatea reinvestirii Codrutei Kovesi in fruntea DNA, ministrul Justitiei Raluca Pruna (foto) incepe sa se confrunte cu primele probleme. Lucratorii din penitenciare i-au dat ultimatum Ralucai Pruna si o avertizeaza ca vor avea loc actiuni de protest, in conditiile in care aceasta, de la instalarea in functie, ar fi refuzat dialogul si intalnirile in care sa se discute problemele angajatilor din ANP.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Petre Florin Schiopu, i-a transmis, luni 4 ianuarie 2016, o scrisoare deschisa Ralucai Pruna, in care ii explica faptul ca nu intelege de ce in alte ministere au avut loc intalniri cu partenerii sociali, in timp ce in cazul Ministerului Justitiei acest lucru nu a fost posibil, succesoarea lui Cazanciuc invocand ca are alte prioritati, precum si un program incarcat. In aceeasi scrisoare, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ii cere ministrului sa semneze, pana la 7 ianuarie 2016, o serie de ordine care privesc activitatea si salarizarea lucratorilor din penitenciare. De asemenea, Petre Florin Schiopu ii solicita Ralucai Pruna sa stabileasca o intalnire care sa aiba loc inainte de 15 ianuarie 2015, intalnire in care sa se discute mai multe subiecte, printre care si cel referuitor la deblocarea si finantarea a cel putin o treime din cele 3000 de posturi vacante in sistemul penitenciar, in vederea reducerii celor peste 300 de mii de ore suplimentare efectuate si nerecuperate si a miilor de zile de concediu de odihna neacordate.


In caz contrar, presedintele Federatiei Sindicatelor din ANP o avertizeaza pe Pruna ca vor fi initiate actiuni de protest, ca ultima forma de provocare a unui dialog institutional.

Prezentam scrisoarea deschisa adresata ministrului Justitiei Raluca Pruna:

Doamnei Raluca Alexandra PRUNA

Ministrul Justitiei

Stimata doamna ministru,

Am ales aceasta forma de comunicare, considerand ca principiile ce le promoveaza Guvernul din care faceti parte respectiv, transparenta, responsabilitate si dialog, trebuiesc puse in practica si nu doar enuntate.

Facem parte dintr-o organizatie sindicala cu 3000 de membri, ce activeaza intr-un sistem cu 12500 de angajati, parte a sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Au trecut 45 de zile de la investirea Guvernului, timp in care v-am scris si am asteptat un raspuns al ministrului nostru. Nu ceream decat sa faceti ce v-ati angajat, adica sa existe dialog si sa fiti transparenti.

Asa cum va scriam in corespondenta purtata anterior, ne dorim sa ne cunoastem, sa stim ce vreti, sa stiti ce vrem. Ne este greu, doamna ministru, sa intelegem de ce in alte ministere au avut loc intalniri intre partenerii sociali, au stabilit impreuna prioritati, iar in cazul nostru acest lucru nu a fost posibil.

Ati ales sa nu dati curs solicitarii noastre de a stabili o intalnire, motivand ca aveti alte prioritati, precum si un program incarcat. Avand in vedere cele expuse mai sus, solicitam urmatoarele:

-semnarea ordinelor ce fac aplicabile prevederile art.8, alin.(3) si alin.(5), din Ordonanta de urgenta nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare.

-semnarea ordinului ce face posibila acordarea in transe lunare a contravalorii echipamentului.

-semnarea ordinului ce face posibila plata decontului lentilelor pentru ochelari.

Pentru a da un semnal de normalitate si ca va pasa, dorim ca aceste ordine sa le semnati pana joi, 7 ianuarie 2016, avand in vedere ca prevederile ordinelor enumerate mai sus ar trebui aplicate cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, solicitam sa stabiliti o intalnire care sa aiba loc inaintea datei de 15 ianuarie 2016, cu urmatoarele subiecte:

-Deblocarea si finantarea a cel putin o treime din cele 3000 de posturi vacante in sistemul penitenciar, in vederea reducerii celor peste 300 de mii de ore suplimentare efectuate si nerecuperate si a miilor de zile de concediu de odihna neacordate.

-Definitivarea si promovarea modificarilor Legii 293/2004, ce au in vedere printre altele acordarea unei identitati profesionale salariatilor din sistemul penitenciar.

-Definitivarea negocierilor ce privesc incheierea si semnarea Contractului Colectiv de munca pentru personalul contractual din sistemul penitenciar.

-Cresterea gradului de siguranta a penitenciarelor romanesti, a sigurantei personalului si modificarea legislatiei pentru atingerea acestui deziderat.

-Definitivarea si intrarea in vigoare a actelor normative subsecvente legislatiei executional penale, in vederea eliminarii interpretarilor arbitrare a acesteia, cu prejudicii majore aduse personalului si statului roman.

In situatia in care nu veti considera oportuna semnarea ordinelor pana la data de 07 ianuarie 2016 si solicitarea noastra de a avea o intalnire pana la data de 15 ianuarie 2016, va comunicam ca vom initia actiuni de protest, ca ultima forma de provocare a unui dialog institutional.

In speranta ca veti intelege in mod corect demersul nostru, va asiguram de toata disponibilitatea in vederea promovarii unui climat de dialog si respect reciproc”.

Accesari:1847

Comentarii

# DAN date 5 ianuarie 2016 15:48 +9

Ce program incarcat are?Codurile sunt adoptate,DNA -ul merge "brici",prim-procurorul isi face treaba,probleme cu salariatii nu are pentru ca ,slava Domnului ,sunt lefuri bune in Justitie.din declaratia de avere s-a vazut ca este "avuta",copii nu,sot nu. Pe langa amaratii care fac detentie pentru fapte stupide si care ar putea fi gratiati sunt chinuiti si suprveghetorii care nu sunt ascultati de d-na ministru tehnocrat.Este necesar un guvern cu responsabilitate politica !;dati publicitatii rezultatul anchetei de la Colectiv si poate ca vom avea anul acesta alegeri de tot felul

# DODI date 5 ianuarie 2016 18:25 +6

Poate ați uitat dar această PRUNĂ a fugit după trenul guvernului și l-a prins din mers. Așa încât are nevoie o jumătate de an să-și tragă sufletul și să găsească surse suplimentare pentru a face față ratelor la credite. Problemele presante ale ministerului nu o privesc. Ea privește în partea dreaptă. E tehnocrată nu un amărât de om politic care și-ar fi verificat măcar ce are în parohie. La așa președinte, așa miniștri.

# ion date 6 ianuarie 2016 14:03 0

mergeti un pic in vizita, luati si din colegii din celula.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 25.05.05 – Declaratia care a asmutit Divizia penala a SRI pe Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER