nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PORTALUL INSTANTELOR DE JUDECATA S-A ALBASTRIT – Ministerul Justitiei a perfectionat radical Portalul instantelor de judecata pentru ca justitiabilii sa aiba acces facil la informatiile despre dosarele aflate in lucru ori solutionate. Noul Portal poate fi accesat si de pe telefoanele inteligente sau tablete

Miercuri, 10 aprilie 2013 18:12 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Portalul instantelor de judecata a fost imbunatatit. Daca in timpul ministeriatului lui Catalin Predoiu Portalul instantelor de judecata a primit culoarea portocalie a PDL, a venit randul ca Portalul sa se albastreasca sub ministeriatul Ponta – USL. Ministerul Justitiei a lansat miercuri, 10 aprilie 2013, noua versiune a Portalului instantelor de judecata din Romania. Noul Portal a fost realizat de Ministerul Justitiei in parteneriat cu celebra companie Indaco System, cea care a creat si sistemul ECRIS.


Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei cu privire la lansarea noului Portal al instantelor de judecata din Romania:

Ministerul Justitiei a lansat versiunea imbunatatita a Portalului instantelor de judecata din Romania. Noul Portal ofera noi posibilitati de cautare rapida a informatiilor; regasirea citatiilor facute prin publicitate pentru persoanele cu domiciliul necunoscut; acces optimizat si de pe dispozitivele mobile (smartphone, tablete); facilitati pentru obtinerea informatiilor cuprinse in site si pentru persoanele cu dizabilitati; acces programatic la datele din portal pentru persoanele si institutiile interesate. De asemenea, structura de prezentare a informatiilor existente a fost imbunatatita, punându-se accent pe satisfacerea nevoilor vizitatorilor site-ului.

Astfel:

Motorul de cautare implementat permite regasirea oricarei informatii despre instante, sedinte, dosare, parti din dosare, jurisprudenta relevanta, permitand selectarea unor criterii multiple de cautare, ca de exemplu: numarul dosarului, numele partilor din dosar, obiectul dosarului, instanta pe rolul careia se afla dosarul.

Pentru aplicarea dispozitiilor noului Cod de procedura civila, Portalul permite publicarea online a citatiilor pentru persoanele al caror domiciliu este necunoscut, dar si cautarea citatiilor dupa numele partii citate. Afisarea citatiei contine informatii despre partea citata, celelalte parti, locul si data infatisarii, dosar.

Accesul la Portal se poate realiza din acest moment si de pe dispozitivele mobile, formatul fiind optimizat pentru navigatorul web al dispozitivelor mobile.

Orice persoana si/sau companie interesata sa dezvolte servicii si aplicatii pe baza datelor din portal le poate accesa printr-un serviciu web, in mod gratuit, cu mentionarea sursei, având acces nerestrictionat la date.

Portalul prezinta arondarea localitatilor si a strazilor la instantele din Romania si ofera posibilitatea de cautare dupa localitate, strada, numar si cod postal si alte informatii relevante despre instante intr-o structura imbunatatita.

Modernizarea a fost realizata prin proiectul „Dezvoltarea utilizarii de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citatiilor si inserarea in cadrul portalului instantelor a unui motor de cautare generala”. Implementarea proiectului a costat 2.215.560 lei (fara TVA), din care 79,08% fonduri europene nerambursabile din cadrul programului specific al Comisiei Europene „Justitie Penala” si 20,92% din bugetul de stat”.

* Click aici pentru a accesa noul Portal al instantelor de judecata din Romania

Accesari:39945

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 10 aprilie 2013 18:30 +8

si asta ne ajuta sa avem o justitie in care sa credem? ne da o justitie civilizata,la care si cetatenii cu infirmitati sa aibe acces mai facil(a se vedea accesul pentru infirmi)? ne da o justitie fara judecatori spaguiti? ne da o justitie frendly?(indrazneste sa ceri ceva de la justitie sau sa ceri o informatie prin telefon,nu ti se raspunde si daca ti se ,,raspunde,,ti se trinteste telefonul fara sa zica macar alo) cumva devine mai accesibila justitia care te jupoaie ? o alta spaga mascata. cumva gasesti o toaleta curata intr/un tribunal? cumva vezi o sala mai de doamne ajuta(vezi judecatoria racari- o hazna) unde/s banii pentru sistemul de informatizare(macovei se lauda ca a bagat 30 milioane eur in el,unde/s banii sau sistemul?) vedem in parcare numai masinile luxoase ale judecatorilor si procurorilor si justitiabili nemultumiti cu mormane de cereri la cedo si mormane de condamnari cedo. vedem doar infractiuni ale gulerelor albe din justitie...pe banii nostri si abuzuri de drept .

# Bracon Ioan date 14 aprilie 2013 00:12 +9

Pe portalul nou nu ai ce vedea. Nu se scrie nimic din încheierea de şedinţă. Pe portalele vechi, mai avei ce vedea, dar acum absolut nimic. Calitate nouă, ioc, sau deloc.

# unul din lumea cea mare date 10 aprilie 2013 18:36 +7

asa cum credeam....este de rahat cautati ceva si vedeti daca o sa gasiti apare doar tribunalul bucuresti cu penala de laura andrei

# altul date 10 aprilie 2013 18:45 +4

Dupa 5 minute pe portal iti dai seama ca de fapt nu s-a schimbat nimic si informatiile sunt aceleasi, dar intr-o alta prezentare. Multumim oficiosului Luju pentru prezentarea in extenso a pozitiei MJ

# Jean date 14 aprilie 2013 09:02 +7

Haideti bai astia de la LUJU... cand o sa constatati ca s-au platit o caruta de bani pentru ceva mai prost? Dosare din 2013 nu exista. Sortarea nu se face in ordinea inregistrarii. In plus, trebuie sa mai dai si 17 NEXT-uri ca sa gasesti un dosar.

# brutus date 10 aprilie 2013 18:46 +5

cine zicea ca Justitia nu e independenta ? e oarba si albastra ! nu mai e portocalie  :-*

# Barsanca date 10 aprilie 2013 19:43 +13

Cate milioane de euro a costat aceasta schimbare de culori si, mai ales, cine din MJ a luat spaga?

# moldovean date 10 aprilie 2013 21:50 +10

e simplu: verificati cine coordoneaza serviciile IT din MJ si veti gasi rapid filiera banutzilor

# serioja date 11 aprilie 2013 00:31 -1

\"onorabilul\" putzura, nu? :-*

# o tampenie de site date 10 aprilie 2013 19:44 +18

Asa cum l-au modificat, e o porcarie de site. Incercati sa cautati dosarele inregistrate pe rolul instantelor si o sa vedeti ca, introducand doar numele uneia dintre parti nu veti reusi sa le gasiti pe toate.

# Pol date 10 aprilie 2013 20:11 +11

Da, am cautat si eu dupa nume si intr-adevar nu le da pe toate. Despre jurisprudenta ce sa mai vorbim? Nimic....Oricum o stersese pdl-istii sa nu mai folosim deciziile Curtilor de apel ca si practica judiciara, ca le dadeam de gol menevrele....Un KKT

# gabriela date 11 aprilie 2013 17:53 +2

Eu cred ca e incomplet vor baga probabil si jurisprudenta pana la urma. Intrebarea e cui ii trebuie oricum e bagata toata pe LegeAZ impreuna cu mii de alte hotarari. Deci daca a sters cineva de pe portal ceva au sters degeaba pentru ca ele inca sunt accesibile pe net.

# gelu date 10 aprilie 2013 21:04 +2

Raul Romaniei de aicea pleaca, de la Servciile Secrete ce papa intr-o veselie miliarde de euro anual chiar si-n timp de criza, servicii care apara in fapt statul mafiot roman si nu pe cetatenii platitori de taxe. De aceea numarul angajatilor acetor servicii trebuie redus drastic pentru a echilibra bugetul de stat mai ales acum in criza. Prin reducerea cu 5/6 a efectivului angajatilor din Serviciile de Inform...atii din Romania, ci sunt vreo 7 servicii, servicii care dispun cu de 7 ori mai multi agenti secreti decat media raportata la 100.000 de locuitori a serviciilor omoloage din: Franta, Anglia, Italia, Spania si Germania se economisesc anual de la bugetul statului 1,5-2 miliarde de euro (costul salariilor si logisticii necesare functionarii acestor servicii), bani stransi din taxele platite tocmai de cetatenii carora Victor Ponta le-a furat voturile mintindu-i cum ca ea, Canalia, va lupta pana la capat ca sa scape tara de Canalia Perfecta Traian Basescu.

# Tanase G. date 10 aprilie 2013 21:59 +7

Mare porcarie, intr-adevar!!! Mult mai greu de accesat informatiile dorite . Mi se pare normal, de ce sa nu ne complicam si mai mult existenta???

# Dan date 10 aprilie 2013 22:11 +8

E nashpa  :sad:

# Vasile date 11 aprilie 2013 08:45 +10

Functioneaza la fel ca si justitia, incorect. Era timpul sa aiba un portal pe masura. De ce au pus in functiune un web site nefunctional care este mai prost decit versiunea precedenta? Vor sa arate incompetenta, sau vor sa ascunda informatii publicului? 

# Catalin Docea date 11 aprilie 2013 03:46 +10

Este varza. Nu returneaza toate rezultatele, nu le ordoneaza de la cel mai recent la cel mai vechi.

# Catalin Docea date 11 aprilie 2013 04:01 +3

Este varza. Nu returneaza toate rezultatele, nu le ordoneaza de la cel mai recent la cel mai vechi.

# Ionel S. date 11 aprilie 2013 10:18 +15

Praf. Ati reusit sa-l faceti praf. Ramasese singurul lucru bun din justitie. Bravo. Tineti-o tot asa.

# Popescu Ion date 11 aprilie 2013 10:59 +3

portalul www.ebonitate.ro oferă cea mai rapidă și completă căutare și monitorizare automată de dosare, compatibil chiar cu noul portal albastru.

# Istratie date 11 aprilie 2013 11:39 +9

Cine e tâmpitul care a stricat site-ul? Știu o înjurătură lungă care începe cu *arhivele măsii* și se termină cu aia de o sa intru în dobitoc *ca doi în doișpe de nu-l scot nici douășpatru.* Fiind Postul Mare iar eu preadelicat n-am s-o zic. Nici n-am să-l blestem pe cretin dar să dea Dumnezeu și Măiculița Domnului să-l controleze A.N.A.F.-ul D.L.A.F.-ul, D.I.I.C.O.T.-ul si D.N.A.-ul cu mascați și dube cu girofar!  

# Aliosa date 11 aprilie 2013 12:35 +2

Aviz de la CSM ai pentru urarea aia? Ca baieti in joc de glezne se gasesc... :-*

# D. date 11 aprilie 2013 11:42 +5

Poate se gandeste vreun procuror mai inteligent sa se sesizeze din oficiu, să ceară o expertiză si sa ne spună si nouă cam cat costă un site de genul asta. Tare cred că veți fi uimiți.

# Geo date 11 aprilie 2013 13:59 +5

Noul portal este o porcarie. Anteriorul mergea bine.....tocmai de aceea l-au desfiintat.Daca dai o cautare dupa nume trebuie sa-tie iei concediu pana gasesti ceva !

# D. date 11 aprilie 2013 23:21 +1

[quote name=\"Geo\"]Noul portal este o porcarie. Anteriorul mergea bine.....tocmai de aceea l-au desfiintat.Daca dai o cautare dupa nume trebuie sa-tie iei concediu pana gasesti ceva ![/quote] unde mergea bine, prietene? se incarca in 2 minute sau mai mult... asta inseamna bine?

# Costel date 12 aprilie 2013 12:10 +1

Referitor la culoare, eu am o zicala \"LLUPUL ISI SCHIMBA PARUL , DAR NARAVUL BA.\" JUSTITIA VA RAMANE MULT TIMP CEA MAI CORUPTA INSTITUTIE A STATULUI ROMAN, VA RAMANE CEA MAI NEGRICIOASA AUTORITATE JUDECATOREASCA PUBLICA, IAR DINTRE TOATE JUDETELE SUCEAVA LA ACEST CAPITOL SUCEAVA SE AFLA PE PRIMELE LOCURI IN CLASAMENT, ADICA ACELASI JUDECATOR JUDECA O SITUATIE IDENTICA DAND SOLUTII DIFERITE. CUM POTI TU CA JUDECATOR SA TE RAZGANDESTI DUPA JUMATE DE AN SI SA VII SA SPUI CA CEEA CE AI MOTIVAT ODATA NU MAI ESTE VALABIL, ADICA SA TE CONTRAZICI PE TINE INSUTI. HALAL JUDECATORI, HALAL JUSTITIE. SI PENTRU ACESTE LUCRURI SIGUR CA NU RASPUND, LEGEA LE CONFERA IMUNITATE TOTALA, DOAR EI SI-AU FACUT-O CE NAIBA, SA LE FIE IN PUTEREA LOR TOTUL. DACA VREA ITI DA DREPTATE DACA NU VREA NU ITI DA, ASTA E JUSTITIA ROMANA. ESTE PARTINITOARE, CORUPTA, NU TOATA BINEINTELES, O MAI RAMSA POATE O RAMASITA CARE SE ZBATE IN MLASTINA EXISTENTA SA MAI FACA CEVA, DAR POATE OARE, CA SUNT INCONJURATI DE ULII SFASIETORI!??? CONCLUZIE - UN SISTEM MAFIOT...

# MP date 12 aprilie 2013 12:30 +3

Ce pacat ca orice idee buna se termina prost! Se spunea in articolul de promovare a portalui faptul ca acesta ar fi fost imbunatatit cu informatii noi. Care informatii, cele care nu folosesc nimanui? De ce nu au adaugat si: data redactarii hotararii (sa nu stea omul lipit de casa si de cutia de scrisori intre 5 si 9 luni), solutia data etc.? Foarte simplu: in primul caz s-ar afla cate luni dureaza pana cand un judecator \"catadicseste\" sa-si motiveze decizia, iar in cazul 2 s-ar putea afla cum pentru cauze identice se dau solutii diametral opuse, iar acest lucru se intampla chiar si la aceeasi instanta, uneori chiar la acelasi judecator. Tara asta nu se mai face bine niciodata, din contra!

# o ideotenie date 12 aprilie 2013 13:53 +2

o ideotenie. Doamne,chiar ii lasam sa-si bata joc de noi in continuare ?

# elena mursa date 12 aprilie 2013 16:58 +3

Este prost si ne ingreuneaza accesul la informatii; Dosarele pentru o parte sunt ordonate dupa numar si nu dupa data inregistrarii; Nu-mi vine sa cred ca este adevarat ; Proctic nu mai putem verifica situatia unei persoane juridice , nu mai apar toate inregistrarile si pierdem mai mult timp sa gasim o informatie; Era mai bun celalalt ;

# alina date 12 aprilie 2013 19:54 +2

Nu inteleg de ce l-au modificat idiotii astia! Era mult mai bun inainte!..Risipa de bani..degeaba!..ce e bun se modifica.. sa fie mai rau ..ca in Romania!!

# Antonia date 13 aprilie 2013 20:43 +5

Bravo fratilor, ati reusit sa nenorociti si portalul instantelor de judecata. Cum naiba se face ca primesc citatie de la o CA iar pe portalul vostru acest dosar nu este inregistrat???

# Jean date 14 aprilie 2013 14:11 +3

Portalul este un dezastru. Dosarele din 2013 nu exista, nu le mai cautati. Sortarea este oribila. La fel si navigarea prin mai mult de 10 rezultate. De toata jena!!!!!!

# pashc date 14 aprilie 2013 17:18 +1

noul prtal...Trebuie sa formam un ONG care sa faca denunturi penale...pentru orice neregula sesizata ..De la asfaltul prost pana la acest portal tampit...facut de cretini ...Nu se poate ...Trebuie sa contactam Administratorul sa i se spuna ca ..nu e imbunatatit nimic ..ci dimpotriva..Chiar sunt cretini? Ei nu au vazut ca nu functioneaza? 

# George date 15 aprilie 2013 12:59 +2

Am doua dosare care nu mai apar pe noul portal, desi la cel vechi se gaseau. Chiar daca asteptam 2 minute cum a zis cineva mai sus dar gaseam totul. Cautare dupa nume, apar rezultate care nu ma intereseaza, cautare dupa nr. dosar imi arata ca nu exista, desi dosarele exista 100 %. Foarte prost facut. O sa puna probleme multor persoane care au luat vechiul site drept site de incredere pentru termene acordate, solutii, etc. Am noroc ca in Arges exista un portal diferit care functioneaza ok, nu stiu daca sunt si in alte judete. Nici pe forumuri noname nu am vazut asa motor de cautare prost facut. Merge mai repede, dar degeaba daca nu arata ce trebuie. Sper sa mai lucreze la el.

# George date 15 aprilie 2013 13:03 +3

Am doua dosare care nu mai apar pe noul portal, desi la cel vechi se gaseau. Chiar daca asteptam 2 minute cum a zis cineva mai sus dar gaseam totul. Cautare dupa nume, apar rezultate care nu ma intereseaza, cautare dupa nr. dosar imi arata ca nu exista, desi dosarele exista 100 %. Foarte prost facut. O sa puna probleme multor persoane care au luat vechiul site drept site de incredere pentru termene acordate, solutii, etc. Am noroc ca in Arges exista un portal diferit care functioneaza ok, nu stiu daca sunt si in alte judete. Nici pe forumuri noname nu am vazut asa motor de cautare prost facut. Merge mai repede, dar degeaba daca nu arata ce trebuie. Sper sa mai lucreze la el.

# Florea date 16 aprilie 2013 09:29 +3

Imi este imposibil sa gasesc un dosar, trebuie sa ai un indrumator langa tine, ca nu te descurci. Portalul anterior era accesibil tuturor, fiindca gaseai usor dosarul. Sunt dezamagit

# bogdan t. date 16 aprilie 2013 10:21 +3

dupa cum au spus multi aici, noul portal e o mizerie. zici ca e facut prin anii \'90 si nu e actualizat, nu ca e facut nou-nout. vorba aia, o tara plina de IT-sti, care nu au site-uri perfomante. nu stiu cum au putut concepe asa ceva.

# Gigi Kent date 16 aprilie 2013 12:12 +1

@Jean: Acum exista si dosare din 2013. Cu toate acestea, un lucru foarte bine punctat de Jean, afisarea nu mai este cronologica. Deci daca - sa presupunem - vreti sa verificati o companie sa vedeti ce posibilitati sunt de a intra in insolventa (fie ca e vorba de un client, prospect, angajator etc) v-as recomanda sa nu va programati nimic altceva in urmatoarele 2-3-4 ore. In schimb, pentru a compensa acest neajuns, proiectul are o latura interesanta... sectiunea \"Access programatic la date\". Ce presupune ?! Presupune o varianta de comunicare printr-un protocol numit SOAP (Simple Object Access Protocol) cu baza de date. Asta ar insemna ca daca stii sa faci un programel sau site vei putea obtine automat aceste date. Surpriza, de duminica asta obtineti: \"Error Code: 500 Internal Server Error. The remote server has been paused or is in the process of being started. (70)\". Cautare placuta! :-x

# Alex U. date 16 aprilie 2013 14:46 +3

Mda...sa va ia naiba de porci:)) ati dat o caruta de bani degeaba...nici macar nu imi mai gasesc dosarul...acum trebuie sa merg la tribunal ca sa verific...si bineinteles asta pana in ora 15.30 ca atunci termina idiotii programul! 

# MESAGER date 16 aprilie 2013 15:28 +3

Sunt curios sa afla de cand dateaza contractul cu INDACO,cine a avut initiativa si care a fost scopul acestor modificari.As mai vrea sa stiu daca vechiu portal putea fi lasat dar cu unele imbunatatiri.Acest nou portal este o porcarie.Un dosar despre care stiam ca exista(cu numar,poarte,termen) nu l-am gasit nici la dosare si nici ped liste.Apoi solutiile se scriu pe scurt.Am citit o solutie cu 5 inculpati care suna asa:condamna pe inc. XX fara spor.ce sa mai crezi din asta?

# Ioan date 16 aprilie 2013 17:27 +3

Fratilor, astazi am cautat un dosar conform directivelor de pe site-ul just.ro (Număr dosar, obiect, parte) am cautat dupa denumirea partilor, (ambilor deoarece nam gasit), a trebuit sa dau un telefon ca sa intreb omul de numarul dosarului, si SURPRIZA SURPRIZELOR, dupa numar de dosar lam gasit . Asa ca un site just.ro de K-A-K-A-T, sunt convins ca sa aruncat o gramada de bani pt. acest soft, si maimult decat atat sunt convins ca au aruncat incaodata o gramada de bani cand iau schimbat culoare din PDL in sfert de USL, si mai ales ca au stricat toate partile bune ale site-lui, Adica, aveai ocazia sa vezi in ce data a fost reactualizat dosarul interesat, acum nu ai ocazia nici sa gasesti dosarul care te intereseaza, datele sunt alandala insirate cand cauti ceva in rest mi scarba sa mai scriu ceva despre site-ul just.ro de KAKAT, daca nu ma credeti incercati sa cautati ceva cum va indruma prostii aia care administreaza serverul si site-ul just.ro

# teo date 17 aprilie 2013 15:17 +4

De toata jena.Nu se putea o schimbare mai proasta.Aceasta prcarie ne complica viata tuturoro avocatilor, consilierilor juridici, a tuturor justitiabililor.Si mai au tupeul, NEMERNICII, sa iasa fata si ne spuna ca au realizat un Portal nou, imbunatatit.

# alex date 17 aprilie 2013 22:17 +3

Nu inteleg cum este mai util ??? daca nu stii toate datele despre dosar nu poti afla nimic !!! Iar la jurisprudenta nu se mai poate selecta ce anume te-ar interesa sa citesti daca nu stii exact nr dosare, obiect, nume parte ! Daca esti student, justitiabil sau om de rand de unde sa stii nr de dosar exact cu ce te intereseaza ??? o aberatie !!!!!!!!!!!!

# augusta.tigra date 9 mai 2013 08:02 +3

te lasa nervii pana cauti un dosar; foarte prost merge noul portal nou! si intr-adevar nu mai vezi nimic pe acolo ...... bataie de joc!

# avocatus date 14 decembrie 2013 23:22 0

nu mai merge deloc de doua zile. sper sa nu-l imbunatateasca definitiv. 

# Poison date 28 ianuarie 2014 10:05 0

 Noul  portal  este   VARZA :  lipsit  de  concizie,  imprecis,  stufos .  Pe  varianta  veche obtineam  rezultatele  unei  cautari  ordonat,  concis,  sub  forma  de  tabel -  dadeam  click  pe  ceea  ce  ma  interesa. Acum  este  o dezordine   fara  cap  si  coada,  intinsa  pe  nu stiu  cate  pagini ! Treaba  tipic  romaneasca :  aruncam  o  caruta  de bani  (  in  al  cui  buzunar,  ma  rog ? ) ca sa  inlocuim  ceva  bun  cu  ceva mai  prost. Si  zicem  ca  s-a  imbunatatit...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER