nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Azi la Timisoara, maine-n toata tara! DNA extinde ancheta pe vamile din vest! Iata ”tabla de sah” a coruptiei, din care lipseste Regele!

Marţi, 8 februarie 2011 15:46 | Scris de A.A.S - R.S | pdf | print | email

In cursul diminetii zilei de marti, 8 februarie, operatiunea ”Spaga-n vama” s-a mutat de la granita de est a tarii spre granita de vest. Descinderile masive ale DGA si DNA au continuat la vamile Stamora Moravita - judetul Timis si Naidas din judetul Caras Severin. Cele 130 de descinderi au debutat la orele 6.00, atat la locuintele cat si la locurile de mucna ale unor vamesi si politisti de frontiera din zona de vest. Acestia sunt suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia. Si aici monitorizarea a avut loc aproape un an de zile. Interesant este ca in acest caz, au fost puse la dispozitie elicoptere pentru ca cei ce urmeaza a fi audiati sa fie adusi la Bucuresti, la sediul central al DNA. Au fost emise peste 100 de mandate de aducere. Persoanele suspectate au, in mare parte, avocati din oficiu.

Scandalul de coruptie in vami devine din ce in ce mai amplu. Marti a venit si pozitia Sindicatului ”Pro Lex”, semnat de Vasile Licu. Liderul sindical a conturat schema coruptiei din vamile romanesti, aratand cine sunt pisele de pe aceasta tabla de ”sah”. Iata comunicatul pe care vi-l prezentam integral:

,,Contrar perceptiei publice, sub aspectul sumelor obtinute, inainte de aderarea la U.E. vamile de interior erau mai importante decat vamile de frontiera, iar dupa intrarea in U.E., accizele sunt mai importante decat vamile.

Sumele pot proveni din colecta zilnica a micului trafic şi a marfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum şi din diferenta de incadrare tarifara. De asemenea, sume importante de bani sunt platite sub forma de abonament sau finantare a campaniilor electorale. Sumele sunt colectate printr-un sistem organizat şi centralizat cu destinatie catre persoane care finanteaza partidul, prin exceptie, catre persoane politice conform negocierii in cadrul partidului.

Elemente ce au favorizat sau au contribuit la buna functionare a sistemului:

-promovarea temporara a şefilor de tura, şefilor de vama (a se vedea cazul vamii Halmeu) şi directorilor de regionale;

-permutari de lucratori vamali prin indepartarea unora şi aducerea altora;

-aducerea in functii de conducere a unor persoane ce nu aveau cunoştinte in ceea ce priveşte legislatia vamala;

-mutarea lucratorilor vamali fara decontarea cheltuielilor de deplasare sau cazare;

-indepartarea, schimbarea din functii sau destituirea lucratorilor vamali care au descoperit fraude sau nereguli savarşite de firme protejate.

Mijloace de protectie a sistemului:

- şefi profesionali, persoane importante in politica, procurori, institutii in subordinea carora se afla ANV, mass-media.

Schema logica a persoanelor implicate in sistemului piramidal:

-Pionii – lucratori vamali;

- Caii – colectorii – şefi de tura, şefi de vama, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vami) etc.

- Nebunul sau coordonatorul, persoana indispensabila – liderul de sindicat (a se vedea stenograma inregistrarii telefonice publicata in Romania Libera) şi/sau director ANV

- Tura– şeful ANV şi directorii directiei supraveghere vamala, proceduri, resurse umane

-Regina– partidul politic, membrii importanti din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF

- „Regele” - ?

A nu se intelege ca toate persoanele ce au indeplinit aceste functii au fost implicate in fapte de coruptie. In timp, unele persoane au promovat, ocupand mai multe roluri pe tabla de şah.

O parte dintre aceste piese au fost prezentate in mass-media, de-a lungul timpului, cu dovezi materiale, insa au ramas doar ştiri de presa, fara o finalitate sub aspectul tragerii la raspundere.

Ar trebui urmarita ascensiunea politica şi in functia publica a unor persoane care au ocupat functii in schema logica prezentata mai sus.

Cazul autodenuntului de la Vama Halmeu reprezinta trecerea la un alt nivel al piramidei. Sindicatului National al Politiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” a facut mai multe sesizari cu privire la neregulile din sistemul vamal, insa, pana la aceasta data au avut imunitate totala.

Sumele colectate reprezinta un procent foarte mic in comparatie cu profitul rezultat din neplata drepturilor vamale, iar paguba la bugetul de stat nu poate fi evaluata in cifre. Renuntarea numai la acest sistem de colectare ar fi fost suficient sa acopere sumele de bani economisite prin reducerea veniturilor bugetarilor şi pensionarilor. Romania nu este pregatita pentru schimbare, presa nu este dispusa sa prezinte numele pieselor importante de şah, sistemul de represiune este functional şi, pentru siguranta fizica, nu sfatuim pe nimeni sa incerce sa completeze tot puzzle-ul.

Ceea ce ajunge la populatie este doar ceea ce rezulta din dispute politice, dar, de cele mai multe ori, cu finalitate doar sub aspectul ascensiunii sau decaderii politice. Prin exceptie, pot fi sacrificati pionii, rareori caii şi niciodata alte piese,,.

Avocatii celor 15 vamesi arestati au reclamat nerespectarea dreptului la aparare al acestora

Completul de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare, luni, pe recursul declarat de primii 15 vamesi si politisti de frontiera arestati la sfarsitul saptamanii trecute, de Curtea de Apel Bucuresti, pentru luare de mita in forma continuata si constituirea de grup infractional organizat. Avocatii celor 15 au precizat ca procurorii nu le-au respectat inculpatilor dreptul la aparare, pentru ca acestia au fost audiati ore in sir la DNA, apoi, in cursul noptii, dusi la CAB, pentru a se emite mandate de arestare pe numele lor, fara sa fie lasati sa se odihneasca. In aceeasi ordine de idei, avocatii au sustinut ca judecatorii nu au avut suficient timp pentru a vedea dosarul, intrucat dosarul nu a stat decat o ora si jumatate in instanta. De asemenea, aparatorii celor 15 au mentionat ca procurorii nu au facut legatura infractionala intre membrii grupului, ca numele unora dintre inculpati nu se regaseste in interceptarile procurorilor si ca nu existe acte materiale de natura sa probeze activitatea lor infractionala. Majoritatea avocatilor au depus in instanta documente care sa arate ca inculpatii sunt casatoriti, au copii minori in intretinere si sufera de diverse boli. Unul dintre avocati a recunoscut ca, in ceea ce il priveste pe clientul sau, exista probe care sa demonstreze ca se ocupa de „micul trafic”, dar ca acesta este un obicei si ca nu se va incheia nici daca vor fi arestati 200 de oameni.Accesari:5451

Comentarii

# DIXIT date 8 februarie 2011 20:22 +2

In haosul asta exista totusi o ordine ;-) iar regele... erau 2 :P

# MAFIA date 8 februarie 2011 22:08 +3

Suntem stat mafiot, nu de drept. Si, ce judecatorii trebuie sa vada dosarul ca sa ia o decizie? Cine spune asta. Ei stiu dosarul fara sa-l mai studieze. Obiceiul romanilor nu se va incheia nici daca vor fi arestati toti care lucreaza in prezent in vami. Tine de mentalitate. Daca nu esti corupt, nu esti roman.

# livia date 9 februarie 2011 11:31 0

Despre ce coruptie "atacata" de DNA vorbiti?Despre contrabanda cu tigari care a dus la o evaziune fiscala dse miliarde de euro?

Toatae tetavura facuta de DNA in complicitate cu "regele"are scopul de a ascunde adevrata coruptie si crima organizata a regimului PDL-UDREA BASESCU TRAIAN:

"CNN: Sub regimul Băsescu Romania a devenit placa turnanta a traficului de carne vie!


David Batstone este profesor de economie si marketing la Universitatea din San Francisco, dar si comentator al postului de televiziune CNN. Recent el a facut un comentariu despre traficul de carne vie la care Romania este parte, ca placa turnanta spre occident. Romania a devenit piata principala a vanzarilor de persoane din Uniunea Europeana.

Victimile sunt tineri si tinere in pragul adolescentei, copii de pana in 12 ani provenind din Honduras, Afghanistan, Congo si China. Odata ajunsi in Romania, acesti tineri intra in filierele de trafic si sunt destinati pietelor din vestul europei, majoritatea ajungand sclavi sexuali.

In vreme ce legislatia din Romania interzice acest trafic, pozitia geostrategica il permite din plin., iar faptul ca tara noastra e deja mambra a UE este un avantaj din acest punct de vedere, spune Batstone. U.S. State Department's Trafficking in Persons a raportat in 2010 ca foarte multi cetateni romani au fost exportati, la propiu, pe pietele europene. Traficantii introduc ilegal victimile in tara, mituind vamesii si politistii de frontiera. La fel ii si scot din tara, foarte usor, deoarece vamesii romani sunt foarte corupti, mai spune autorul. In occident victimile sunt supuse la munci silnice in domeniul agriculturii, sau industriei, iar o parte intra in industria pornografica. Cel putin 140 de cazuri au fost raportate Departamentului de Trafic cu Persoane al SUA numai de organizatia "Not For Sale", condusa de David Batstone. In continuare sunt enumerate o serie de cazuri concrete pe pagina online a CNN, care poate fi accesata aici.
sursa: Traian Băsescu Blog
surse: News.ro .

Cum spuneam mai devreme, -
Anumite surse din Serviciile Secrete, specializate în analize ale politicii internaţionale americane, consideră că acesta este momentul în care americanii au început procesul de distanţare faţă de Traian Băsescu, dorind să se dispenseze de el şi punînd la cale schimbarea acestuia din fruntea României. Acest proces ar urma să se petreacă în cursul anului 2011, în cazul în care Băsescu nu va îndeplini rapid cererile stăpînilor săi, care au contribuit substanţial la menţinerea lui, prin fraudă, la Putere.
Sinteza de N.Z.
WikiLeaks.ro documente

http://wiki-leaks1.blogspot.com/

# livia date 9 februarie 2011 11:36 +1

Arestari de pararda care sunt trase la indigo:Arestarea vamesilor de la Siret, in contextul evaluarilor Romaniei pentru Schengen, aminteste de actiuni similare, care au avut loc in 2006, la Otopeni si Ploiesti, in perioada premergatoare unui nou Raport al CE, dar care nici pana acum nu s-au finalizat din punct de vedere juridic.

Justitia a aajuns un obiect de care "regele" de la Cotroceni se foloseste pentru a "ciurui "si Bruxelles-ul si pe romnai,totul este facut in numele complicitatii la teorrism international.

Bine ca Europa a intyeles cu cine are de a face:

"Daniel van der Stoep, europarlamentar din partea Partidului Olandez pentru Libertate, critica coruptia de la vamile romanesti.

"De fapt, daca ar fi dupa noi, UE nu ar fi trebuit sa lase Romania sa intre in UE. Este o tara foarte corupta si aceste arestari nu fac altceva decat sa confirme acest lucru," a spus Van der Stoep, pentru Adevarul.

"Vama Siret este un punct de granita foarte important in Europa de Est si daca nivelul de coruptie este atat de inalt incat sa fie nevoie de 64 de arestari si o astfel de situatie s-a perpetuat ani la rand inainte sa fie descoperita, atunci nu ar trebui sa fie nimeni surprins daca nu sunt adeptul Romaniei in spatiul Schengen," a mai spus Van der Stoep.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/207528/Europarlamentar-olandez-Aderarea-Romaniei-la-UE-o-mare-greseala.html

# vivi pescaru date 9 februarie 2011 12:02 +2

Cazurile vamesilor de la Otopeni si Ploiesti sunt in instanta de 4 ani. Cei care nu le-au finalizat sunt judecatorii - patronati si protejati de Barbulescu, Pandrea, Galca & Co.
Toata lumea din sistem stie ca la instantele din Prahova e jale, judecatorii fiind "criminali" in serie care executa ordine, stergandu-se la popou cu procedurile si legea.
A se vedea si scandalul "Cathedral Plaza", cauza care dupa la fond a fost castigata de Arhiepiscopie, a fost stramutata in calea de atac la infractorii de la Curtea de Apel Ploiesti.

# vivi pescaru date 9 februarie 2011 12:12 +2

Insinuarea ca arestarile din vami ar fi de parada, denota fie ca sunteti total lipsita de logica, fie ca sunteti arondata sistemului mafiot din justitie care tremura ca legea cam incepe sa se aplice. In ambele situatii, atitudinea dvs. este scuzabila

# angiy11@yahoo.com date 9 februarie 2011 17:56 0

pana acum nu s -a stiut de astea?pana acum de ce nu s-au facut descinderi?

# vivi pescaru date 9 februarie 2011 18:47 0

Erau fo' 3 in CSM care puneau talpi si dadeau pe goarna ca s-au avizat interceptari( indicand exact si pentru cine), ca doar avizele nu se obtineau fara sa stie o "cumatra" din Dolj.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2016 – Avocatii se revolta pe dispozitiile lui Pruna!

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER