29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ATENTAT LA INDEPENDENTA SISTEMULUI JUDICIAR – Fostul Procuror General al Romaniei, Tiberiu Nitu, a fost declarat de DNA "urmarit penal" in timp ce intra pe usa parchetului. Nitu a precizat ca nu are nicio vina, fara sa aiba curajul sa demaste faptul ca este tinta unei anchete care a urmarit debarcarea sa si a liderului UNPR Gabriel Oprea. Nitu s-a ferit sa isi acuze fostii subalterni ca folosesc masini de politie de ani de zile

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 February 2016 09:44
Vizualizari: 6798

Fostul Procuror General al Romaniei Tiberiu Nitu (foto) a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA Marius Bulancea si Ioan Amariei in dosarul coloanelor oficiale, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. Ex-Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, s-a prezentat marti dimineata, in jurul orelor 8.00, la sediul DNA central, pentru a fi informat cu privire la faptul ca s-a declansat urmarirea penala pe numele sau, fiind cercetat pentru cele 700 de deplasari cu coloana oficiala de care a beneficiat, in perioada aprilie 2014-octombrie 2015, in Bucuresti, in baza protocolului semnat de PICCJ cu Ministerul Afacerilor de Interne.


Nitu: "Nu am solicitat eu un astfel de protocol. Am avut un dispozitiv de insotire si protectie proportional cu riscul pe care il presupune exercitarea functiei de Procuror General al Romaniei"

La iesirea din sediul DNA, unde a stat mai putin de 30 de minute, Tiberiu Nitu a declarat ca a nu a cerut un astfel de protocol cu MAI, si nu a facut altceva decat sa beneficieze de un dispozitiv de protectie, proprtional cu riscul pe care il presune functia pe care o ocupa, aceea de Procuror General al Romaniei: "Acest protocol a fost incheiat la initiativa MAI. SPP poate solicita sprijin altor institutii alte Statului, inclusiv al MAI, atunci cand considera necesar pentru protectia unui demnitar. Nu am solicitat eu un astfel de protocol. Am avut un dispozitiv de insotire si protectie proportional cu riscul pe care il presupune exercitarea functiei de procuror general al Romaniei. Nivelul de protectie care se asigura ricarui demnitar in functie de responsabilitatile pe care acesta la are si modalitatea efectiva de punere in aplicare a masurilor de protectie nu sunt atributul beneficiarului protectiei, ci al institutiilor specializate ale Statului".

Punerea sub urmarire penala a lui Tiberiu Nitu are loc la fix o saptamana de la momentul la care acesta a anuntat ca demisioneaza din functia de Procuror General al Romaniei, motivandu-si actiunea ca un gest de "responsabilitate si onoare", "in conditiile in care numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc".

Cu toate acestea, inainte sa fie pus sub urmarire penala, Nitu fusese deja tefelit de DNA prin intermediul comunicatului de presa in care se anunta urmarirea penala impotriva fostului ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea,Tiberiu Nitu fiind inca de atunci acuzat de foloase necuvenite. Este pentru prima data in istoria recenta a Romaniei cand un Procuror General este acuzat de subalternii sai, stiut fiind ca dosarul a pornit la Parchetul Tribunalului Bucuresti, a fost pasat la Sectia de urmarire penala din PICCJ, coordonata de subalterna lui Nitu, Camelia Sutiman, dupa care a fost cerut si pasat imediat la DNA in mana procurorilor Marius Bulancea si Ioan Amariei.

 

UPDATE – La mai bine de o ora de la momentul la care a scurs „pe surse” informatia ca Tiberiu Nitu este urmarit penal, DNA a emis un comunicat de presa cu privire la acuzatiile care ii sunt aduse fostului Procuror General al Romaniei:

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul:

NITU TIBERIU-MIHAIL, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii aprilie 2014, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a inregistrat un protocol privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Ministerul Afacerilor Interne.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost reprezentat la incheierea protocolului de catre procurorul general Nitu Tiberiu-Mihail, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele doua institutii in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general, cu echipaje ale politiei rutiere.
Temeiurile legale invocate in fundamentarea protocolului au fost Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si Regulamentul de aplicare, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006, desi niciunul din cele doua acte normative nu include procurorul general printre persoanele care pot beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere.

De mentionat este faptul ca, oricum, si fara incheierea acestui protocol, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie beneficiaza, in virtutea functiei, de protectie asigurata de Serviciul de Protectie si Paza (SPP), deplasarile fiind realizate cu un autovehicul al acestei institutii care are un regim de circulatie prioritara.

Protocolul semnat de procurorul general Nitu Tiberiu Mihail a reprezentat temeiul in baza caruia, incepand cu luna aprilie 2014, Brigada Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, aflata in subordinea ministrului, a asigurat, cu caracter permanent, insotirea deplasarilor efectuate de acesta pe raza municipiului Bucuresti.
Misiunea era realizata in doua schimburi de un agent de politie din cadrul Serviciului Operativ Special folosind o motocicleta. Zilnic, echipajul astepta sosirea procurorului general in Bucuresti si il insotea la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, facilitandu-i deplasarea cu ajutorul dispozitivului de agenti de politie din teren. Ulterior, agentul de politie ramanea in apropierea unitatii de parchet si insotea eventualele deplasari pe parcursul zilei, iar la finalul programului insotea procurorul general pana la iesirea din Bucuresti.
In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

La data de 03.07.2015, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a adoptat un plan-cadru care cuprinde o prezentare detaliata a modalitatii in care se desfasura activitatea de insotirea a demnitarilor pe raza municipiului Bucuresti.

Din documentul mentionat rezulta ca, dintre categoriile de persoane indreptatite legal, singurii demnitari care beneficiau de insotire permanenta erau presedintele Romaniei si primul ministru. De asemenea, de insotire permanenta beneficiau si ministrul de interne si procurorul general, care insa nu ar fi trebuit sa aiba acces la acest privilegiu. Astfel, prin faptele descrise, numarul persoanele pentru care a fost asigurata activitatea de insotire a fost dublat, cu perturbarea inerenta a circulatiei rutiere in municipiul Bucuresti.
Prevederile referitoare la circulatia pe drumurile publice reglementeaza in mod limitativ sfera demnitarilor care pot fi insotiti de echipaje de politie rutiera pe parcursul deplasarilor. Ratiunea acestor prevederi tine atat de nevoia de a gestiona in mod eficient resursele limitate de care dispune Politia Romana, cat si de a garanta desfasurarea in bune conditii a circulatiei rutiere.
In acest sens, trebuie avut in vedere ca insotirea unui demnitar de catre politia rutiera presupune atat asigurarea echipajului de insotire si a vehiculului corespunzator, cat si instalarea in teren a unui dispozitiv de dirijare si siguranta a traficului format din posturi fixe, posturi mobile si patrule auto-moto, atat pe traseul care urmeaza a fi parcurs, cat si pe traseele alternative care ar putea fi folosite de coloana oficiala.
Fiecare deplasare presupune, asadar, redirectionarea unui numar semnificativ de agenti de politie de la posturile unde isi desfasoara in mod obisnuit activitatea catre traseele pe care se deplaseaza demnitarul, cu consecinta perturbarii modului in care se realizeaza activitatea de supraveghere, indrumare si control al traficului.

Astfel, in aceste situatii, intersectiile unde actioneaza agentii de politie nu sunt alese in functie de valorile de trafic, iar manevrele de dirijare nu urmaresc optimizarea circulatiei, ci reducerea timpului de deplasare a demnitarului. Conform art. 21 din Procedura privind asigurarea deplasarii pe drumurile publice a coloanelor oficiale, la apropierea coloanei, agentii de politie rutiera aflati in posturile fixe opresc circulatia celorlalte vehicule, asigurand deplasarea nestingherita a coloanei oficiale.

In conditiile in care numarul de agenti de politie care desfasoara la un anumit moment dat activitati de dirijare a traficului pe raza intregului municipiu Bucuresti variaza intre 60 si 80, asigurarea dispozitivului de siguranta pentru fiecare demnitar presupune ca o parte importanta din resursele Brigazii de Politie Rutiera este alocata exclusiv activitatii de insotire, cu afectarea celorlalte responsabilitati. Drept urmare, un numar important de intersectii cu valori mari de trafic nu pot fi dirijate de catre agentii de politie care trebuie sa se deplaseze pentru a asigura traseul coloanelor oficiale.
Avand in vedere aceste argumente, art. 223 alin. 2 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006, prevede ca beneficiaza de insotire cu echipaje ale politiei rutiere Presedintele Romaniei, presedintii celor doua camere ale Parlamentului si primul ministru. In considerarea importantei acestor functii in stat, legiuitorul a instituit o prezumtie legala absoluta cu privire la caracterul justificat al resurselor suplimentare alocate si al inconvenientelor cauzate traficului, prevazand ca demnitarii mentionati pot fi insotiti in toate deplasarile pe care le efectueaza.
Acelasi act normativ prevede, in dispozitiile art. 223 alin. 3, ca ministrii pot beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere doar in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta. Spre deosebire de ipoteza anterioara, beneficiul poate fi invocat de ministru numai daca sunt indeplinite in mod simultan doua conditii – existenta unei imprejurari neuzuale, precum si a unor motive obiective care impun ca demnitarul sa ajunga la o anumita destinatie intr-un interval scurt.
In acest sens, trebuie avut in vedere ca procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie beneficiaza de protectie asigurata de Serviciul de Protectie si Paza conform Legii nr. 191/1998, care presupune asigurarea unui echipaj format din doi lucratori si a unui autovehicul autorizat sa foloseasca semnale speciale de avertizare sonore si luminoase si sa incalce regimul legal de viteza potrivit art. 61 din O.U.G. nr. 195/2002. Legiuitorul a prezumat ca acest regim de circulatie prioritara este suficient pentru deplasarile demnitarilor, asa cum este suficient pentru deplasarea ambulantelor si a autoturismelor de interventie ale politiei, iar suplimentarea cu echipaje de politie rutiera si inchiderea intersectiilor de pe traseu se justifica doar in situatii exceptionale.
In cazul in care un ministru sau, in cazul de fata procurorul general, considera ca se gaseste intr-o asemenea situatie exceptionala, Serviciul de Protectie si Paza transmite o solicitare scrisa Ministerului Afacerilor Interne, care emite o dispozitie cu privire la insotirea acelei deplasari. Trebuie mentionat si ca Politia Romana nu are competente in asigurarea protectiei demnitarilor, putand coopera cu Serviciul de Protectie si Paza doar in limitele competentelor legale.
Totodata, art. 223 din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 prevede, in mod limitativ, celelalte categorii de persoane indreptatite sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere, respectiv fostii presedinti ai Romaniei, candidatii la functia de presedinte pe durata activitatilor electorale, sefii misiunilor diplomatice cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare si omologii straini ai demnitarilor romani.

Suspectului Nitu Tiberiu-Mihail i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 9 February 2016 10:15 +22

mare tantalau esti bai nea tibi! pai la cine era cutitul si painea daca nu la mata? pai putesai sa ii acuzi pe orice vroiai pe cei doi porcurori daca sustii ca esti nevinovat. Numai ca eu cred ca tu ai scheleti care se cam inghesuie prin dulapuri si un tov gheneral pe care il toto vizitai (ca tot erati vecini de sedii!) ti i-a aratat de vreo cateva ori....apoi ai devenit blandul Ben (pentru cine stie filmul, ca tu tibisor nu ai apucat sa te uiti la filme, erai ocupat cu improprietarirea ca revolutionar dat dreacu....)...

# Varianta pentru cunoscatorii lui Tiberiu Nitu date 9 February 2016 17:08 +6

Asta cu coloana oficiala e o varianta eleganta pentru Tibi Nitu. Toti cei din sistem stiu ca Nitu era un mare smecheras asa ca daca voiau baietii sa-l faca praf aveau destula marfa. De aceea tace si Nitu chitic si nu acuza pe nimeni si nimic pentru ca stie ca daca se obrazniceste si maraie ceva ii vor deschide dosare unul dupa altul la fel ca lui Udrea. Asa ca se multumeste cu excluderea din procuratura si o condamnare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu ( coloana oficiala ) ca de coloana vertebrala nu se poate vorbi in cauza lui.

# Lulu date 9 February 2016 18:20 +5

Ma mir ca nu l-au arestat pentru 24 ore si pe Nitu ... asa cum de regula procedeaza DNA ... ce s-o fi intamplat de au omis de data asta ?  :-x :-x :-x

# unul din lumea cea mare date 9 February 2016 19:36 +7

SA MORI TU DNEAULE CA SPUI ADEVARUL!!!!!!!!hai sa te fac de ris. DENEAULE MINCINOS cind uneori ma duc dimineata , cu trebui in bucuresti,la intrarile din bucuresti (incepind cu ora 0700)este COADA!!!!!!!!! CARE DUREAZA PINA DUPA ORA 0900.seara cind vrei sa iesi din bucuresti ,IARASI ESTE COADA!!!!!(incepind cu ora 1630/1700).TOTDEAUNA ,TODEAUNA (caci este dreptul meu si nimeni nu poate zice nimic) SUN LA 112 SI RECLAM ,,DOPUL DE CIRCULATIE,, SINT TRANSFERAT LA CIRCULATIE SI MI SE SPUNE CA SE REZOLVA ,DAR NICIODATA,NICIODATA NU SE REZOLVA.ODATA (fiind masochist)AM TRECUT INTERSECTIA CU BUBA SI M/AM OPRIT SA VAD CE SE INTIMPLA CU PROMISIUNEA DE LA CIRCULATIE,AM AVUT RABDARE DE MASOCHIST O ORA SI JUMATATE SI NIMENI NU A APARUT SA DIRIJEZE CIRCULATIA.ASA CA SA MURITI VOI DENEAISTII CA ATI SCRIS SI SPUS ADEVARUL !!!!!!! mincinosilor ordinari~!!!!!!!!!!!

# Maria date 9 February 2016 10:21 +18

Nu pot sa spun decat ca el procurorul generalal Romaniei a stiut de abuzurile facute de parchete si a inchis ochii,ba mai mult raspunsurile la plangeri erau de genul ,,nu este in competenta noastra,vom trimite plangerea la.....''bla bla bla si ajungea inapoi la procurorul de caz.Si astel totul era rezolvat!!!!M-am rugat pentru toti sa aiba parte de ceea ce multi oameni simpli de atat timp au parte de la magistrati , in timp ce ei se bucurau de raportul MCV. Mai devreme sau mai tarziu fiecare plateste NU AM NICIUN DUBIU!!!

# mitica date 9 February 2016 10:22 +26

In tara procurorilor si a unui popor care doarme :cry: , ... Lulutza este regina! :cry: :cry:

# Mihaela date 9 February 2016 10:54 +25

RUSINE ! RUSINE ! RUSINE ! SUNTEM O ADUNATURA AMORFA DE LASI CAND I-AM LASAT PE HOTII SI MAFIOTII LUI CHIOMBU SA INCALECE TARA ASTA. CE ACTIVITATE DE RAHAT PTR LULUTA &COMP , LEGAT DE PROCURORUL GENERAL. ASTA E APARAREA SUPREMA A CHIOMBULUI. TUPEUL DE A-I DESCHIDE DOSARELE , COSTA ! SCARBELE DRACULUI, SA CRAPE !

# Ronin date 9 February 2016 10:55 +13

Imi place ca acest comunicat este mai detaliat. Inteleg ca treaba cu timpul castigat in trafic, ca folos necuvenit, ar fi cam realtiva, pt. ca si echipajul SPP poate depasi viteza legala, facand zgomot cu lumina ca sa-si croiasca partie prin trafic. Iar cum abuzul in serviciu este legat strict de existenta unei pagube sau de vatamarea drepturilor/intereselor legitime ale unei PF/PJ, daca procurorii DNA aprofundeaza speta, ar putea gasi mai multi complici la abuzul in serviciu comis de Oprea, complici pe care sa-i determine sa demisioneze.

# stagiar date 9 February 2016 12:21 -12

Ce se intampla insa cu banuiala ca a tras la revolutie , si ca din cauza asta a clasat dosarele cu crimele revolutie ?

# Făcătură.1. date 9 February 2016 12:28 +14

De ce "pute" începerea urmăririi penale ... împotriva fostului procuror general ?! ;) Ai zice, privind ştirile de azi: " România devine o ţară normală. În sfîrşit ! Iată cea mai bună dovadă: fostul procuror general ... tocma' e urmărit penal ". Însă, dacă faci un efort de gîndire ... şi de memorie ... îţi aduci aminte că aici e România ... ţara unde nimic nu e atît de bun pe cît pare ;) Ce vedem noi la ştirile de azi ?! Fostul procuror general s-a dus ... azi dimineaţă ... la DNA ... unde i s-a adus la cunoştinţă începerea urmăririi penale ... pentru complicitate la abuz în serviciu ... pe motiv că a beneficiat ... "nelegal" ... de dispozitive de protecţie în trafic - din partea MAI. Ce nu vedem ?! Nu vedem un avocat pe lîngă el. S-ar zice ... "a fost procuror general ... ştie el mai bine decît un avocat ... care-i treaba cu acuzaţiile penale". De ce e greşit să gîndim aşa ?! Fin'că nu e problema că nu ar şti carte ... ci este despre starea de spirit.

# LEO date 9 February 2016 12:30 +12

Portalul instantelor de judecata abunda de mai multi ani dosare in care se solicita incuvintarea ex.silite intro multime de cazuri,toate vizand afaceri cu terenuri ori cladiri retrocedate pe baza de acte false.Asa au ajuns pe strada zeci si zeci de familii,scosi din casele lor,in care locuiau de 30-40 de ani,avand in mana actele de proprietate.Cei lezati si-au cautat dreptatea in instante.Nu am vazut o cauza solutionata pana in prezent.Instantele,respecitiv DNA=ul,are ca prioritate acum,coloanele oficiale MI,care l-au insotit pe T.NITU.Intrebata fiind PRUNA despre dosarele dosite,a raspuns:NU STIU,NU MI S-A SPUS,NU AM ANALIZAT.Cum a ajuns un astfel personaj sa inbrace haina de magistrat?RUSINEEEE!Este unul din motivele pt.care romanasii obteaza sa paraseasca tara.

# Făcătură.2 date 9 February 2016 12:30 +6

Cînd eşti acuzat penal ... eşti tulburat psihic ... şi e mai bine să ai avocat ... fin'că el este lucid ... şi poate reacţiona în timpul procedurii ... dacă tu eşti "luat de val". De ce nu şi-a luat avocat T.N. ? Păi, ar fi mai multe variante: ori e calic ... ori e un tip calm şi se poate apăra singur ... ori NU crede în aceste acuzaţii (nu le ia în serios). De ce aş merge io pe ultima variantă ? Fin'că declaraţiile sale ... despre acuzaţiile ce i se aduc ... seamănă bine a părţi dintr-o ordonanţă de începere a urmăririi penale. Dar nu împotriva sa ... ci împotriva lui Oprea, în special. Dar li se arată pisica şi altor " generali".

# barbu date 9 February 2016 14:08 +1

a 3-a varianta :stie bine care sunt invinuirile.... scrise negru pe alb... ce sa faca avocatul ?

# Gura păcătosului ... date 9 February 2016 15:17 +3

A 3 a variantă ... în enumerarea mea ... e aia că TN nu ia în serios acuzațiile. Ai fi vrut să spui a 2 a ... dar "te-a luat gura pe dinainte". ;-) Angajează şi ageamii ... la voi, în unitate ? :D P.S.: Dacă ai fi mai pregătit ... ai şti că un avocat poate face multe ... cînd își asistă clientul la parchet ... atunci cînd acestuia i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Fiind un "cap limpede" alături de clientul său ... poate citi actele dosarului ... își poate lua notiţe ... poate observa anumite semne gestuale ... care să indice intențiile procurorului. Dar ce nevoie să ai de aceste calităţi ale unui apărător ... cînd acuzațiile sunt, de fapt, o "făcătură" ? Pentru prostit presa ... şi, evident, opinia publică ?! :-)

# Ia ia o pauza date 9 February 2016 20:08 +3

Tu-ti imaginezi ca un fost procuror general n-ar putea fi si propiul sau avocat, in propria lui cauza ? Ce mare rahat putea sa faca instant orice avocat, la "pura" informare facuta de DNA ca clientul lui este urmarit penal ? Eu cred ca soferul autoturismului in care s-a urcat Nitu, dupa luarea la cunostinta de inceperea uramririi penale, a facut ostentiv mai mult decat putea face orice avocat : a tamponat cu curul masina neagra din spate.

# Făcătură.3 date 9 February 2016 12:32 +2

Dar de ce s-ar pune în scenă ... o astfel de piesă de teatru ? Pen'că ţinta principală este Oprea ... care mai are destui prieteni influienţi ... şi e mai bine ca ... în timp ce e "jugănit" ... el să fie calm. Că nu e el singurul vizat ... că are un "tovarăş de suferinţă" ... cu care se poate, eventual, sfătui etc

# Făcătură.4 date 9 February 2016 12:45 +2

Dar de ce ar fi chiar atît de important ... ca Oprea să fie pedepsit "exemplar" ... iar pentru asta nu contează că se pune în scenă chiar şi o astfel de "operă bufă" ... cum e asta cu învinuirea fostului procuror general ?! Desigur ... cu imense repercusiuni asupra reputației internaţionale a României. :( Păi, pen'că Oprea nu s-a alăturat "forței binelui" ... atunci cînd i s-a cerut acest lucru ... de către preşedinte. Deci, toată această cruciadă ... este pentru ca ... în viitor ... să nu mai existe cazuri ... în care cineva nu face ... ceea ce i se ordonă. Să se ştie că ... dacă cineva refuză "zăhărelul" ... urmează "biciul" ! ;)

# stagiar date 9 February 2016 14:14 +1

Dupa 4 facaturi n-ai fost in stare sa tragi o concluzie? putei sa observi: ca oprea a cucerit tara cu o armata de plagiatori si complici ... ca puterea lui era in fabrica de doctorate pe care le distribuia la toate partidele ... si ca un astfel de om cu o astfel de fabrica poate pune mana pe o tara .Mai puteai sa constati ca singura calitate care l-a recomandat pe nitza asta la aceasta functie este ca a tras la revolutie... si deci poate fi oricand santajat ... ca de inteligenta sau de pregatire profesionala...

# Fiecare îşi trage concluziile lui date 9 February 2016 15:24 +1

Esenţa observaţiilor mele ... este că TN ... nu e acuzat, de fapt, decît de formă ... ci el face ... subtil ... jocul "regizorilor" acestei opere bufe :-* Desigur pentru ca ... "să fie bine ca să nu fie rău". Totul ca Oprea să nu se zbată prea mult ... cînd e mînat spre pripon. Iar dictatura acoperiţilor să fie instalată ... cu succes ... la tăte nivelurile 8) :-*

# Oare... date 9 February 2016 13:43 +6

...pana-n Saptamana Patimilor va fi chemat la DNA si Preagrabitul Daniel ? Sa-l urmareasca penal si pe el pt. complicitate !?

# DODI date 9 February 2016 14:15 +7

Având acest precedent să nu ne mire că ne vom trezi curând cu Luluța acuzată de o sumedenie de fapte penale. Mai bine ar fi studiat Luluța proverbele românești (decât zicerile lui hăhăilă): CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA...

# ADEVARUL date 9 February 2016 16:27 +6

CÂTĂ VREME NIȚU NU A MIȘCAT UN DEGET ȘI NU I-A TRAS O FLEGMĂ MAFIEI JUDICIARE BĂSISTE,LA CARE NU L-AM AUZIT SĂ FACĂ SĂRACU VRE-O REFERIRE,DE PARCĂ NU AR EXISTA,POATE URSUNIȚU NU A CITIT DECÂT OBSERVAȚIILE DE PE JURIDICE ȘI L-A DURUT ÎN CUR DE LUJU,ESTE ÎN CONTRATIMP NUȚU ȘI ASTA SE VEDE LA TV. CEL MAI BINE,SĂ FII TEHNOCRAT ÎN MIJLOCUL LUPILOR...ȘI SĂ TE AȘTEPTI SĂ NU TE MĂNÂNCE...ÎMI ESTE ȘI MILĂ DE URMĂTORII NAIVI CARE SE PUN CU SCÂRBELE CARE FAC AZI JUSTITIE,SE CUNOSC ELE...DUPĂ FAPTELE CARE AU TRANSFORMAT AZI ROMÂNIA ÎN CEEA CE ESTE...PE CÂND UN OM HOTĂRÂT,DREPT ȘI CONȘTIENT PE POST DE PROCUROR GENERAL?

# Ronin date 9 February 2016 16:40 +9

Eu zic ca procurorii DNA comit un abuz in serviciu.Protocolul respectiv este act administrativ iar DNA n-a citit Legea 554/2004 care la art.1 precizeaza expres cum ar fi trebuit sa procedeze: "4)Ministerul Public, atunci cand, in urma exercitarii atributiilor prevazute de legea sa organica, apreciaza ca incalcarile drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor se datoreaza existentei unor acte administrative unilaterale individuale ale autoritatilor publice emise cu exces de putere, cu acordul prealabil al acestora, sesizeaza instanta de contencios administrativ de la domiciliul persoanei fizice sau de la sediul persoanei juridice vatamate. Petitionarul dobandeste de drept calitatea de reclamant, urmand a fi citat in aceasta calitate . (5)Cand Ministerul Public apreciaza ca prin emiterea unui act administrativ normativ se vatama un interes legitim public, sesizeaza instanta de contencios administrativ competenta de la sediul autoritatii publice emitente."

# MARIA date 9 February 2016 17:25 +8

Prejudiciul il constituie c/v benzinei,uzura masinii ?grava infractiune  .chiar ca ptasta s- infiintat pna in anul 2003(devenit dna dupa modificarea Constitutiei

# Stoian date 9 February 2016 21:04 +8

Politia politica face numai ce vrea. S-a dus total notiunea de stat de drept. Suntem o colonie, sub lupa si dorinta de distrugere a Politiei Politice SRI&DNA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva