nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CA LA CONGRESUL PCR – Presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, „partenera de nadejde” Livia Stanciu, fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, prim-adjunctul Procurorului General Bogdan Licu, seful SRI Eduard Hellvig s-au inghesuit sa ridice in slavi DNA-ul Codrutei Kovesi. Punctul culminant al odei dedicate sefei DNA a fost atins cand ministresa Raluca Pruna a anuntat ca va propune reinvestirea lui Kovesi. Ceva mai temperat a fost seful CSM Mircea Aron

Joi, 25 februarie 2016 13:18 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Rar ne-a fost dat sa vedem atatea laude si ode aduse unei institutii din Romania, asa cum s-a intamplat la bilantul DNA, care s-a desfasurat, joi 25 februarie 2016, la Cercul Militar din Capitala. Rand pe rand, toti invitatii de marca ce au luat cuvantul s-au inghesuit sa ridice in slavi parchetul anticoruptie condus de Laura Codruta Kovesi. Au facut-o presedintele Romaniei Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, „partenera de nadejde” a DNA, sefa ICCJ Livia Stanciu, fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, prim-adjunctul Procurorului General al Romaniei, Bogdan Licu, si seful SRI Eduard Hellvig. Putin mai temperat a fost doar seful CSM Mircea Aron.

Punctul culminant al odei dedicate parchetului anticoruptie si Laurei Codruta Kovesi a fost atins atunci cand ministresa Raluca Pruna a anuntat ca propune reinvestirea sefei DNA pentru un nou mandat, renuntand la orice fel de procedura transparenta si la orice fel de competitie care sa dea sansa si altor procurori sa-si depuna candidatura: „Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA”.


Primul care a luat cuvantul, dupa Laura Codruta Kovesi, a fost presedintele Romaniei Klaus Iohannis. Acesta le-a dat asigurari procurorilor DNA ca vor avea in el un partener, a scos in evidenta rezultatele parchetului anticoruptie si a precizat ca aceasta institutie reprezinta un nivel de performanta. A urmat apoi sefa ICCJ Livia Stanciu, aceasta deja o partenera a DNA dupa cum ea insasi s-a intitulat. Intr-un limbaj de lemn, tipic perioadei comuniste, dupa cum ne-a obisnuit de altfel Livia Stanciu, sefa ICCJ a tinut sa transmita „cele mai calde si sincere felicitari”. Presedinta Inaltei Curti a remarcat apoi ”rezultatele de exceptie” ale DNA si cifrele „impresionante”. Fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Raluca Pruna, a vorbit si ea despre eficienta DNA, despre cum procurorii nu fac niciun compromis si a terminat prin a le multumi ca „ministru si ca cetatean”. Ciolos a laudat si el eficienta si performanta DNA, Bogdan Licu a salutat activitatea „absolut extraordinara”, iar seful Serviciului Roman de Informatii Eduard Hellvig a transmis „salutul si aprecierile SRI”.

Singurul care a facut oarecum nota discordanta a fost seful CSM Mircea Aron. Acesta a temperat putin elanul celorlalti vorbitori, aratand ca nu e ceva extraordinar sa aplici legea, nu e senzational sa fii independent si impartial si nu e o fapta istorica sa trimiti in judecata un posibil infractor. Totodata, Mircea Aron a atras atentia ca sistemul juridic trebuie decuplat de la senzational.

Prezentam in continuare discursul presedintelui Klaus Iohannis:

Doamna Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie,

Domnule Prim-ministru,

Doamna Presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie,

Doamnelor si domnilor ministri,

Domnule Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii,

Domnule Director al Serviciului Roman de Informatii,

Domnule Prim-adjunct al Procurorului General,

Excelentele voastre, doamnelor si domnilor ambasadori,

Distinsi invitati,

In primul rand va felicit pentru bilantul activitatii din anul 2015! Prin prezenta mea aici doresc sa dau inca o data un semnal puternic de sprijin pentru lupta anticoruptie, pentru intarirea statului de drept si a independentei justitiei.

De la an la an, activitatea Directiei Nationale Anticoruptie a devenit tot mai eficienta, prin numarul de dosare instrumentate si complexitatea lor, precum si prin hotararile definitive de confiscare si recuperare a unor bunuri provenite din infractiuni. Sunteti un model de institutie functionala si ati creat un standard de performanta.

Prin activitatea si reusitele dumneavoastra ati castigat aprecierea cetatenilor Romaniei, care isi doresc sa traiasca intr-o societate dreapta, intr-o tara fara coruptie, in care institutiile, cei alesi sa ii reprezinte si cei care indeplinesc functii publice sunt realmente in serviciul oamenilor.

Rezultatele obtinute de dumneavoastra in lupta anticoruptie, apreciate si dincolo de granitele Romaniei, sunt o garantie ca procesul de consolidare a democratiei si a statului de drept in Romania se afla pe drumul cel bun.

Am convingerea ca vom reusi sa fim din ce in ce mai puternici in aplicarea principiului constitutional conform caruia nimeni nu este mai presus de lege si sa ne aliniem practicilor consacrate in statele cu democratii consolidate, care pun cetateanul in centrul oricarei politici publice.

Doamnelor si domnilor,

Permiteti-mi sa remarc in acelasi timp mentinerea stabilitatii cadrului legislativ si faptul ca s-a evitat pericolul unor legi sau alte acte normative care ar fi riscat sa ingradeasca lupta anticoruptie, cum ar fi amnistia si gratierea, sau modificari intempestive la Codul Penal sau la Codul de procedura penala.
incuviintarea de catre Parlament a cererilor justitiei ramane insa un capitol cu restante periodice. Doresc sa subliniez inca o data faptul ca imunitatea parlamentara nu are voie sa se transforme intr-o piedica impotriva luptei anticoruptie.

O alta tema importanta ramane recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de coruptie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovatia, prin decizie judecatoreasca definitiva. Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii penale sa se bucure in continuare de respectivele foloase necuvenite. Cred, din acest punct de vedere, ca avem nevoie de actiune coerenta din partea autoritatilor si ca trebuie operationalizate cu adevarat institutiile cu atributii, care sa recupereze prejudiciile.

Doamnelor si domnilor,

Pe parcursul anului trecut, cum am auzit, au fost trimise in judecata 497 de persoane cu functii de conducere, dintre care 32 sunt demnitari. Acest fapt ne arata ca flagelul coruptiei continua, din pacate, sa afecteze profund societatea noastra. De aceea, lupta impotriva coruptiei nu numai ca nu s-a incheiat, dar trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum, iar DNA va trebui sa ramana un jucator cu rol central in combaterea acestui fenomen extrem de nociv pentru societate.

In paralel, cred ca este necesara dezvoltarea unor politici publice si a unei legislatii care sa puna accent si pe educarea cetatenilor, in special a tinerilor, cu privire la efectele negative ale coruptiei de orice fel, precum si pe masurile de prevenire a faptelor de coruptie.

Pentru o schimbare durabila in societatea romaneasca, am convingerea ca pe langa caracterul judiciar si punitiv, lupta anticoruptie trebuie sa capete si o componenta educativa.

De altfel, Strategia anticoruptie pentru perioada 2016-2020, care se afla in lucru la Ministerul Justitiei, urmeaza sa puna accentul nu doar pe stabilitatea cadrului legislativ anticoruptie, ci si pe tratarea incidentelor de integritate ca esecuri de management al institutiilor publice, insistand asupra importantei analizei post-incident si asupra masurilor de preventie.

Doamnelor si domnilor,

Rezultatele DNA sunt de la an la an mai bune, fiind apreciate de cetateni, dar si remarcate in plan extern. Bilantul pe 2015 este o noua dovada in acest sens.

Dar, dincolo de dosare si condamnari, activitatea Directiei Nationale Anticoruptie are si un alt efect, care se resimte deja si se va resimti pe termen lung la nivel profund. Activitatea DNA a inceput sa schimbe societatea la nivel de mentalitati si practici, sa schimbe modul de functionare a autoritatilor si institutiilor publice si chiar a elitei politice si administrative.

Legea este aceeasi pentru toti, respectarea ei nu este optionala, iar coruptia este inacceptabila. Prin activitatea sa, DNA a inceput sa arate ca aceste principii nu sunt simple deziderate, greu de atins in Romania, ci ca ele trebuie si pot sa devina realitate. O societate care se cladeste pe un asemenea fundament are mai multe sanse de dezvoltare si de prosperitate.

Ca Presedinte al Romaniei, veti avea in mine un partener in activitatea dumneavoastra si in aplicarea acestor principii. Am convingerea ca veti continua eforturile pentru consolidarea statului de drept si a democratiei in Romania, astfel incat cetatenii sa aiba sentimentul ca traiesc intr-o Romanie sigura si dreapta.

Va urez succes in activitatea dumneavoastra viitoare!

Iata si alte declaratii facute la bilantul DNA:

Raluca Pruna

Acum 14 ani, cand PNA, cum se numea atunci, s-a infiintat, aproape nimic nu anunta eficienta pe care o va atinge. Cazurile erau putine si irelevante pentru coruptia sistemica cu care Romania se confrunta.

DNA contribuie decisiv la demolarea mitului urban ca in Romania nu e posibila combaterea coruptiei. Ultimul raport arata o crestere semnificativa a numarului de sesizari din partea populatiei, DNA e la o cota de incredere care depaseste semnificativ increderea in alte institutii fundamentale.

Activitatea DNA a aratat ca nu exista derogare de la respectarea legii, ca dosarele nu se intrumenteaza in functie de agenda politica si ca mai devreme sau mai tarziu bratul legii e si in Romania ferm.

Ca procurori DNA aveti o profesie grea. Increderea publicului vine cu un pret mare, in care procurorii DNA nu si-au permis niciun compromis. Sunteti supusi multor presiuni din partea publicului, a mass-media. Nu puteti reusi singuri.

(...)

Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA.

Cifrele din raport sunt elocvente. Va multumesc ca ministru si ca cetatean”.

Livia Stanciu

Consider ca este firesc sa incep interventia prin a va adresa dumneavoastra, doamna procuror sef, conducerii DNA, intregului colectiv de procurori si de specialisti din alte domenii care alcatuiesc corpul profesional al Directiei, cele mai sincere si calde felicitari din partea instantei supreme pentru rezultatele de exceptie pe care le-ati obtinut si in 2015.

Cred ca putem vorbi de o traditie a reusitei in dificila misiune pe care v-ati asumat-o de a lupta in prima linie impotriva acestui flagel, al coruptiei.

Nu o sa insist pe multitudinea de date statistice, dar nu pot insa sa nu remarc cateva date - cifre impresionante ce ne ofera tuturor o imagine mai mult decat clara, obiectiva, a dimensiunii si complexitatii activitatii desfasurate in 2015.

(...)

Cred cu tarie ca lupta anticoruptie trebuie sa insemne o atitudine intransigenta din partea fiecaruia dintre noi impotriva oricaror forme de activitate ilegala sau lipsite de integritate.

Daca vom permite sa existe in continuare acest gen de activitati consecinta va fi compromiterea aspiratiilor spre o societate mai buna, mai dreapta, mai onesta, mai calma, benefica economica, in care avem dreptul noi si copiii nostri sa traim.

Va felicit pentru rezultatele de exceptie inregistrate si in 2015 si va doresc sa ramaneti in continuare la fel de hotarati, intrasigenti, energici in aceasta lupta”.

Eduard Hellvig

Domnule Presedinte,

Domnule Prim-Ministru,

Doamna Presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie,

Doamna Ministru al Justitiei,

Domnule Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii,

Doamna Procuror Sef al Directiei Nationale Anticoruptie,

Doamnelor si domnilor invitati,

Doamna Procuror Sef, va multumesc si vreau sa va transmit tuturor salutul si aprecierile colegilor mei din cadrul Servicul Roman de Informatii cu ocazia sedintei de prezentare a bilantului pentru anul 2015 al Directiei Nationale Anticoruptie.

Va marturisesc ca nu am venit aici ca un invitat, ca un observator din afara. SRI este un membru al echipei care lupta impotriva coruptiei si vreau sa va felicit de la bun inceput pentru rezultatele obtinute in anul 2015.

Asadar, ne aflam, si in acest an, in fata unui bilant impresionant al DNA. Acest lucru cred ca se datoreaza mai multor factori, dintre care unul esential: optiunea ferma a cetatenilor pentru independenta actului de justitie, egalitatea in fata legii si combaterea coruptiei.

Suportul masiv al opiniei publice se afla pe un trend ascendent de la an la an si confirma importanta acestei institutii in societatea romaneasca.

Din perspectiva Serviciului Roman de Informatii, lupta anticoruptie reprezinta o prioritate de ordin strategic. Misiunea noastra este sa contribuim la prevenirea si la contracararea amenintarilor la adresa securitatii nationale generate de faptele de coruptie.

Coruptia risca, inca, sa afecteze performanta institutiilor publice, competitivitatea economica si, nu in ultimul rand, coeziunea sociala. De aceea, scopul Serviciului este sa reduca amploarea si impactul acestui fenomen in viata cetatenilor.

SRI aloca resurse umane, resurse procedurale si tehnologice de cel mai inalt nivel in cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce in sute de echipe operative comune, care reprezinta un parteneriat interinstitutional de succes.

Acest standard de excelenta profesionala este replicat in toata tara. De aceea, vreau sa ii asigur pe cei din structurile teritoriale ale DNA ca la nivelul conducerii strategice a SRI acordam o atentie deosebita manierei de cooperare la nivel teritorial.

Distinsa audienta,

Romania anului 2016 nu mai este o Romanie resemnata. Directia Nationala Anticoruptie este una din institutiile statului care contribuie la speranta ca Romania poate oferi propriilor cetateni şansa normalitatii si performantei la ei acasa.

E limpede ca, in statul roman, coruptia nu mai este acceptata ca mod de viata. Avem de partea noastra vointa cetatenilor de a moderniza societatea romanesca, in toate aspectele vietii. In aceasta directie, consider ca este esential parteneriatul institutiilor statului cu cetatenii. Nu vad posibile excelenta, legalitatea si transparenta in actul de servicii publice fara o raportare directa la cetatean si la asteptarile sale.

Consider ca, in lupta anticoruptie se impune, pe langa perfectionarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de actiune preventiva.

Contrar perceptiei generale, misiunile noastre sunt complementare, nu identice. SRI are, pe langa rolul de contracarare a coruptiei, responsabilitatea majora de prevenire a acestui flagel.

Implementarea metodelor preventive anticoruptie este deosebit de importanta in vederea asigurarii integritatii celor care exercita functii publice. stiu foarte bine, din viata Serviciului pe care il conduc, ca succesul activitatiilor de prevenire nu are impact media, dar pentru noi este o misiune strategica pe care o indeplinim.

Urez succes Directiei Nationale Anticoruptie in activitatea sa si sper sa avem o colaborare cel putin la fel de buna ca pana acum.

Va multumesc!”.

Dacian Ciolos

Domnule presedinte, doamnelor si domnilor,

In ultimii 25 de ani, Romania s-a confruntat cu un fenomen al coruptiei de mare amploare: asocieri ilicite si nelegitime intre reprezentanti ai aparatului administrativ, executiv, legislativ, uneori chiar judiciar si entitati private, promovand interese contrare legii. Acolo unde viata politica si administratia trebuiau sa functioneze in interes public, am asistat adesea la captura statului prin intermediul clientelismului si coruptiei. Pe scurt, coruptia din mediul politic a afectat functionarea corecta a administratiei publice si competitivitatea economiei, precum si increderea cetatenilor in stat.

Cred ca, intre timp, a devenit clar ca nimeni nu este scutit de respectarea legii, ca dosarele penale nu se instrumenteaza in functie de prioritatile agendelor politice si ca, mai devreme sau mai tarziu, incalcarea legii se pedepseste.

Raportul MCV din ianuarie 2016 noteaza o crestere a numarului de sesizari din partea populatiei, ceea ce poate fi corelat si cu nivelul crescut de incredere de care se bucura sistemul judiciar si lupta anticoruptie in randul cetatenilor.

Cresterea increderii in institutii este posibila numai daca va exista un angajament comun – Parlamentul, Guvernul si sistemul judiciar - pentru a reda credibilitate institutiilor statului si a reseta modul de a face politica si de a incheia afaceri in Romania.

Ce are de facut puterea executiva pentru lupta anticoruptie este, in primul rand, sa contribuie la un cadru normativ si institutional stabil, sa acopere nevoile de resurse financiare si umane si sa creeze conditiile pentru un management independent si performant al institutiilor implicate in combaterea coruptiei. Guvernul Romaniei intelege ca stabilitatea legislativa si institutionala a fost o premisa majora a succesului DNA si ca aceasta stabilitate trebuie mentinuta.

Ne aflam acum la finalul perioadei de implementare a Strategiei Nationale Anticoruptie pe perioada 2010-2015 si pregatim lansarea noii strategii pentru urmatorii ani, printr-un proces amplu de evaluare si consultare cu sistemul judiciar si cu partenerii din societatea civila. Este important ca, in perioada urmatoare, Romania sa dedice mai multe resurse masurilor de prevenire a coruptiei, de promovare a integritatii si a educatiei juridice in toate straturile societatii – pornind de la cel mai inalt nivel. Nu intamplator, s-a considerat integritatea drept un criteriu esential si in desemnarea conducerilor parchetelor si doresc sa reconfirm ca impartasesc pe deplin aceasta perspectiva.

Trebuie sa ne gandim tot mai serios la faptul ca tinerii de astazi vor reinnoi in timp clasa politica si corpul functionarilor publici. Avem nevoie sa dam exemple pozitive si sa facem din integritate si competenta regulile jocului in administratia publica. Este evident, insa, ca aceste obiective nu pot fi atinse daca sectorul public este afectat de clientelism si coruptie.

Putem concluziona inclusiv din bilantul de astazi ca actiunile de combatere a coruptiei dau rezultate. Asanarea societatii romanesti, increderea in stat vor aparea atunci cand vom fi in masura sa prevenim coruptia si nu doar sa o combatem ex-post. Si sunt constient ca in aceasta directie reforma administratiei publice, prin transparentizarea actului administrativ, prin profesionalizare, depolitizare, debirocratizare, claritate si predictibilitate in actul decizional vor contribui la reducerea sau chiar eliminarea unor focare de coruptie din administratie. Avem nevoie sa reinstauram un climat de incredere in administratie, bazat pe transparenta si claritate a legislatiei, a procedurilor si a actului decizional. Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, cum s-a impamantenit in aceasta ultima perioada, poate veni si din lipsa de claritate a legislatiei sau a procedurilor de lucru. Aici avem de-a face si cu o responsabilitate politica in actul legislativ. si cred ca aceasta teama de DNA nu este din cauza modului in care DNA isi face treaba in mod exemplar, ci, probabil, de incapacitatea noastra de a progresa cu aceeasi viteza in performanta cu care a progresat DNA in acesti ultimi ani. Eu cel putin asa lecturez lucrurile in momentul de fata.

Luam masuri, totodata, pentru ameliorarea activitatii de recuperare a prejudiciilor si valorificarea bunurilor provenite din infractiuni. In luna iunie, Agentia Nationala pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate va fi operationala. Ne-am angajat sa asiguram resursele necesare pentru a indeplini aceasta exigenta fireasca si justificata a societatii romanesti. Operationalizarea Agentiei va veni in sprijinul masurilor deja sustinute ale DNA, de inghetare a averilor in cazurile de coruptie care, dupa cum spunea doamna procuror sef, se cifreaza, in 2015, la 452 de milioane EUR.

Va felicit pentru rezultatele obtinute pe parcursul ultimului an in combaterea coruptiei prin mijloace penale. Va asigur de tot sprijinul Guvernului, prin parghiile care ne stau la dispozitie: buget, cadru legislativ si institutional stabil, cooperarea pe care ministrul justitiei o asigura cu partenerii europeni pentru mentinerea si consolidarea rezultatelor pozitive deja inregistrate.

Doresc sa salut in incheiere, inca o data, eficienta si performanta DNA – cifrele vorbesc de la sine, rapoartele MCV si increderea cetatenilor in lupta anticoruptie, deopotriva. Faptul ca DNA a obtinut o rata a condamnarilor de aproximativ 90%, semnificativ peste media altor tari, corelat cu reducerea ratei achitarilor de la 10% la 7,6% indica inca o data soliditatea activitatii dumneavoastra. Concluzia pe care o retin si o subliniez, totodata, este ca reducerea coruptiei si insanatosirea societatii romanesti nu tin doar de performanta DNA sau a sistemului judiciar, care este salutara, ci de asumarea noastra, atat la varf, cat si in societate, a onestitatii si a profesionalismului ca valoare si atitudine.

Va multumesc si va doresc aceleasi rezultate remarcabile si in 2016!”.

Mircea Aron

Nu e extraordinar sa aplici si sa respecti legea, nu e senzational sa fii independent si impartial cand Constitutia iti da acest drept.

Nu e o fapta eroica sa trimiti in judecata un infractor, ci o datorie asumata. Ce se apreciaza ca fiind exceptional, intr-o societate asezata e perceput ca normalitate.

Sistemul juridic trebuie decuplat de la regimul senzationalitatii. Se pare ca in Romania dispare cultura normalitatii si apare senzationalul. E clar ca e prea mult senzational in Romania”.

Accesari:3979

Comentarii

# SCARBA SI INDIGNARE date 25 februarie 2016 13:33 +27

sunt singurele cuvinte pot fi rostite cand vezi asa ceva  ROMANI TREZITI-VA SI CHIAR  HAI  SA NE LUAM TARA INAPOI DE LA SECURISTI SI IMPOSTORI  :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 februarie 2016 14:17 +9

BA DA CE BINE SE POTRIVESTE, PENTRU atmosfera asta festiva bancula ALA CU RATIA(unii/l stiu,altii ir vor afla.....

# oboectiva date 25 februarie 2016 15:16 -9

da unule, sa/ti dau ratia

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 15:52 +6

ptr clona//dracu ar lua de la tine poate doar kovesi sau poate vasilica,ca nu zbieri

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 18:40 +3

doamne cit de IUBITI SINT ASTIA,TOTI ,,ADUNACII DE AZI,, mai vezi 36 de comentarii doar cind este vorba de ANAEROBUL ,si inca nu s/a terminat ziua si mai este si miine!!!!!!!!DACA era vineri si ramineau articolele pina duminica cred ca se trecea de 100/120 de comentarii SPUMOASE ca sampania pe care a dat/o(de kov lact,vorba lui mulder)dna/ul dupa.apropos in baza lui 544 as putea sa stiu si eu cit a cheltuit dna/ul pe PARASTASUL ASTA CU DAR SI STRIGATURI???

# Avocatul31 date 25 februarie 2016 17:49 +13

„Doamna Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Domnule Prim-ministru, Doamna Presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Doamnelor si domnilor ministri, Domnule Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Domnule Director al Serviciului Roman de Informatii, Domnule Prim-adjunct al Procurorului General, Excelentele voastre, doamnelor si domnilor ambasadori...REZULTATELE VOASTRE SUNT DEZASTRUOASE LA NIVELUL SOCIETĂȚII,VOI O DUCEȚI BINE DIN ȘPĂGILE PRIMITE ȘI SALARIILE SUPRAREALISTE PE CARE V-I LE-AȚI LUAT,FĂRĂ SĂ NE OFERIȚI CEVA BUN ȘI UTIL ÎN SCHIMB,de pe urma voastră trăiesc doar mafioții,prietenii voștrii pe care îi convingeți,pe noi nu.Știm bine că guvernul ciolos este unul aiurit,pus acolo cu ajutorul studentilor de la sri,buni de o cauză mai bună-BILANȚUL VOSTRU ÎL VALIDĂM NOI,OAMENII...IAR DEOCAMDATĂ SUNTEȚI ÎN URMĂ CU BILANȚURI DE CÂND V-AȚI COCOȚAT ÎN FRUNTEA ȚĂRII,CA NIȘTE PĂDUCHI...ASTA SUNTEȚI.  :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

# VIKY date 25 februarie 2016 22:16 +7

Nu e frumos din partea ta sa nu te adresezi si "majestati"sale locatarului de la Cotroceni. Nu am citit articolul dintr-un motiv foarte serios:nu de mult am mancat, si nu voiam sa raman cu stomacul gol. Numai uitandu-te la ei ai senzatia de greata, iar daca mai si citesti marsaviile debitate de aceasta mafie, sigur ramai cu stomacul gol.

# Avocatul31 date 26 februarie 2016 21:51 0

Mi-a fost greață și să le dau copy-paste după numele și titulaturile respective,compromise de șmecherii ăștia-poate pe vecie-ăștia sunt SIDA societății noastre,se dau cine nu sunt la modul absurd,cine le calculează fiecare pas...Rusia și cei interesați...să mulgă bogățiile țării,pe noi să ne abrutizeze.Domnu „sociolog” Dâncu,nu ar trebui reîmprospătată conducerea țării,mulțumită de ea însăși ca și cum asta ar conta,noi nu suntem mulțumiți,doar batjocoriți.

# imbecilul date 25 februarie 2016 13:34 -8

merita din plin...

# neosecuristul de serviciu date 25 februarie 2016 17:43 +11

Vedeti ce spun toti IMBECILII din tara asta??? "Merita din plin sa fie reinvestita" dupa atatea succesuri si impliniri spre culmile neosecurismului de stat si-al statului de drepti si eu cred ca s-a autodepasit, cu toate ca mai sunt guri rele ce se intreaba si intreaba: ce cauta molia asta securista in fruntea unei institutii de forata???. De ce molie?? Am intrebat si eu si mi s-a raspuns ca moliile sunt cele ce distrug si consuma ceea ce distrug si lasa in urma lor dezastru.Da' stiti cum e, oamenii sunt ciudosi pe susccesurile Lulutei si-i pun in carca tot felul de nelegiuri dar de la asta si pana la molie e distanta cam mare.Ati mai vazut dumneavoastra vreodata molie cu breton,frunten-gusta si par pe picioare, asa cum ii place lui sefu' Colbea???Un lucru este insa cert: orice-ar zice lumea,Luluta este de neoprit in drumul ei spre culmile succesurilor si ati vazut si dumneavostra cati imbecili au laudat-o, inclusiv imbecilii cia-isti de la ambasada SUA. :P :P :P :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# mordekai date 25 februarie 2016 13:46 +21

de ce sa ne mai formalizam si sa se consume hartie pe birocratia de reinvestire - sa o lasam acolo pentru eternitate. da bine in poze si vorbeste cu liniuta. adevaratele dosare de coruptie sunt peste capul ei, asa cum la parchetul general dosarul revolutiei o depasea, Sutul in fund de la CEDO pe dosarul revolutiei se datoreaza si lolutei. 

# mishulescu date 25 februarie 2016 13:55 +25

 Cred ca rolul major al acestei prune a fost sa-i prelungeasca mandatul galactic , dumnezeiesc, senzational si nemaiintalnit de eficient. Ma simt aparat de Kodruta si DNA. Sper sa se dea un decret, o lege, ceva si sa o numeasca pe viata iar daca o sa aiba copii sa-i urmeze in functie. Nu de alta dar e pacat sa se piarda o asemenea gena de cinste si performanta.Mi-e greata !

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:24 +12

ptr mishulescu// te rog,te rog ,spune/mi ,spune/mi ca nu am reusit sa vad S/AU RIDICAT SI IN PICIOARE SI AU OVATIONAT FRENETIC MINUTE BUNE????!!!!!!!!DOAMNE CE AM PIERDUT SI CE MAI PIERDERE.nu/mi revin

# Mishelu' date 25 februarie 2016 14:30 +15

Daca n-a nascut pana acum macar un copil, adio sanse s-o mai faca natural vreodata. Fie va incerca sa urmeze exemplul Adrianei Iliescu, fie o vor clona securistii SRI (romanii lui Traian) ca pe oaia Dolly.

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:50 +10

ptr mishelu"// oare nu crezi ca ar trebui incercat si cu borcea?oare crezi ca ,cu vasilica zbiara?ma intreb

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:33 +15

ptr misulescu din nou//te rog,te rog ,spune/mi ,spune/mi ce a ziS... klaus,klaus cela ,,care farimiteaza carnea cu MARE PRICEPERE,DE NE FACE SALAM SASESC,,.........ne/a facut deja salam de sibiu?????

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 14:38 +13

la cat de ... e habar nu are de unde vine denumirea "salam de sibiu"....plus ca place la prostime excat ce spune pamatuful: "Am convingerea ca vom reusi sa fim din ce in ce mai puternici in aplicarea principiului constitutional conform caruia nimeni nu este mai presus de lege si sa ne aliniem practicilor consacrate in statele cu democratii consolidate, care pun cetateanul in centrul oricarei politici publice...Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii penale sa se bucure in continuare de respectivele foloase necuvenite. Cred, din acest punct de vedere, ca avem nevoie de actiune coerenta din partea autoritatilor si ca trebuie operationalizate cu adevarat institutiile cu atributii, care sa recupereze prejudiciile"

# VIKY date 26 februarie 2016 09:34 +5

"Cred, din acest punct de vedere, ca avem nevoie de actiune coerenta din partea autoritatilor si ca trebuie operationalizate cu adevarat institutiile cu atributii, care sa recupereze prejudiciile"...Cat tupeu la acest penal, care, daca ar fi existat justitie in Romania era dupa gratii, nu locatar la Cotroceni. Tot el afirma sus si tare ca sentintele definitive TRBUIE sa se respecte si sa fi aplicate, dar el, scriitor si vanzator (de copii, nu de carti), de ce nu respecta decizia DEFINITIVA, si sa restituie casele?. Nu mai vorbesc de decizia definitiva in cazul doamnei Rarinca. Atunci ar fi trebuit sa iasa toata lumea in strada. Asta inseamna a desconsidera un popor intreg. TREZITI-VA, pana nu este prea tarziu.

# VIKY date 26 februarie 2016 10:08 +4

...sa fie respectate si sa fie aplicate...

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 14:41 +18

continuare...adica pamatuful isi doreste sa dea banii inapoi, cei 640.000 de euroi nu mai ca nu a venit autoritatea statala competenta sa ii ceara?! Ba, chiar ne crezi prosti? cum e cu casa de la Sibiu? dar auzi ce ne minte:"Ca Presedinte al Romaniei, veti avea in mine un partener in activitatea dumneavoastra si in aplicarea acestor principii. Am convingerea ca veti continua eforturile pentru consolidarea statului de drept si a democratiei in Romania, astfel incat cetatenii sa aiba sentimentul ca traiesc intr-o Romanie sigura si dreapta". ADICA SA AVEM DOAR SENTIMENTUL NU SI CONVINGEREA! ...r-ati ai dreaqu! :-x

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 15:00 +12

pune cineva pariu cu mine ca cnsas scoate reclama de la cris tim? sau ca dna/ul desfiinteaza cristimul?

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 15:53 +14

eu tin pariul! de maine vom avea doar: SALAM SASESC! BRANZA KOV..ALACT - DNA de tara! Toate femeile din tara vor juca BASCHET!- singure! dupa care vor face curatenie in case, in familie si societate! Barbatii vor merge la cursuri de formare de 3 luni la ANI - unde va preda coldea (familia nu numai o bucata din familie)! iar barourile se vor desfinta! tot numai e nevoie de ai - daca tot colaboreaza astia intre ei -dna cu iccj! Mai mult, daca fiecare anchetat fasce 3-4 denunturi la ce ii mai trebuie avocat? (vezi cazurile florica si pescariu!) E multa voie buna in tara! D-aia nu vor refugiatii la noi! Stiu ca suntem deosebiti! (deosebit de cretini!) :-x

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 februarie 2016 18:55 +4

ptr mulder// prietene te voi parafraza caci nu ma pot abtine .Barbatii vor merge la cursuri de formare de la 3 luni....... la ANI BUNI - unde va preda coldea. crezi ca ii vor calcula astia lui coldea predarea cursurilor cu reducerea la pedeapsa ca si cind ar fi scris carti?

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:11 -18

ne inclinam cu respect si admiratie in fata Doamnei Kovesi. 

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:29 +9

ba !!!!!!! ba tu chiar ti/ai luat/o in cap!!!!!!!!!daca noi ridem si glumim tu clona chiar vorbesti serios,si sper sa ai parte de ce/ti doresti

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:43 +6

continuare//adica sa te inclin(am)..........speri sa nu zbieri ca animalul anaerobului

# Titi Duru date 25 februarie 2016 14:28 +18

TRĂIASCĂ UNITATEA DE NEZDRUNCINAT DINTRE WERNERICĂ, LULUȚA, LIVIUȚA, JULIENICĂ, RALUCUȚA et comp.!!!

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 14:44 +13

nu pot sa ma abtin! tb sa zic ceva..: HELOO! DOAMNA! DVS ATI FOST SI LA REUNIUNILE AVOCATILOR SI V-ATI EXPRIMAT MULTUMIRILE? CA DOAR PARCHETARII SI AVOCATII OCUPA ACEIASI TREAPTA IN PROCES? "este firesc sa incep interventia prin a va adresa dumneavoastra, doamna procuror sef, conducerii DNA, intregului colectiv de procurori si de specialisti din alte domenii care alcatuiesc corpul profesional al Directiei, cele mai sincere si calde felicitari din partea instantei supreme pentru rezultatele de exceptie pe care le-ati obtinut si in 2015" :-x :-x

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 14:50 +14

continuare...cica:"Cred cu tarie ca lupta anticoruptie trebuie sa insemne o atitudine intransigenta din partea fiecaruia dintre noi impotriva oricaror forme de activitate ilegala sau lipsite de integritate"?! PAI DACA ATI EXECUTAT-O LA PACHET (TU CU KOVESITA) PE RARINCA NU E NORMAL SA VA SARUTATI INTRE VOI, CA INSTITUTII NU CA....

# gheorghe pensionaru' date 25 februarie 2016 15:08 +12

De ce a trebuit sa fie impuscat Ceausescu?...ca nu s-a schimbat nimic...aceiasi limba de lemn....scuze, ceva s-a schimbat: atunci erau cativa, acum nici ei nu stiu cati mai sunt... 8)

# MARIA date 25 februarie 2016 15:14 +3

BRAVO  MIRCEA ARON! ACEASTA ESTE NORMALITATEA  RESTUL E CURC IEFTIN

# securiciul licurici date 25 februarie 2016 15:51 +9

Vorba lu'Racula Pruna "Sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura" N-ar fi mai bine ca mandatul sefei DNA sa fie reinnoit tot din 6 in 6 ani, minim 3 mandate ? Nu inteleg de ce aceasta zbatere aiurea pt. inca 3 ani scrisi atat in stelele de pe cerul patriei cat si pe steagurile UE si USA? Atata s-a chinuit femeia asta sa ascunda inchiderea dosarului Revolutiei sub domnia lui Basescu, incat chiar cred ca merita din plin sa-si continue mandatul revolutionar, de mare eroina a luptei impotriva coruptiei securistice.

# avocat traditional date 25 februarie 2016 15:55 +11

Mai multe probleme,legate de acest pseudocongres(indiferent al cui):1.Oare a facut referire sefa DNA la achitarile primite ?Daca da,si-a asumat esecul?2.Iohannis a cam dat chix cu adresarile.Nu le-a luat in ordinea fireasca.Helwig a fost mai aproape.Nu spun cum trebuia facut adresarea,dar daca cineva are curiozitatea,o sa revin.3.Luluta zicea ca inca mai este coruptie.Dar de atatia ani de lupta,de rezultate(dar si de ,,esece,,),de telejustitie,catusiada etc.normal era sa nu mai avem coruptie la nivel inalt.(nu vorbesc despre gainariile zilnice).dar nici sa se fabrice dosare sa vada poporul ca se munceste.4.oare de ce se multumeste ambasadorilor?ce treaba au ei in munca DNA?pentru tot felul de declaratii aiuristice,de amestec efectiv in treburile Romaniei,nu trebuie sa le multumim.Sau nu DNA sa faca asta.Eventual ministrul de externe.5.Sunt curios sa vad cum suna noua strategie anticoruptie.Eu ca cetatean,prefer 3 dosare beton decat 10 ametite.

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 16:19 +7

ptr avocat traditional//eu sint curios ca dupa mine la helwig semana a POMELNIC la arsenie boca(chiar daca dpdv protocol este aproximativ corect

# avocat traditional date 25 februarie 2016 16:35 +6

Unule,mergand pe ideea ta(corecta,de altfel) pomelnicul presedintelui este mai mare.Dar sa nu fim rai,Dumnezeu nu bate cu bota(nu vorbesc de nea pompi).

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 16:47 +7

ptr avocat traditional// cu tot respectul ,este stiut ca niciodata nu am comentat nimic despre avocati si paruiala dintre ei,de fapt eu nu stiu despre ce/i vorba,dar in rest am curiozitati

# avocat traditional-continuare date 25 februarie 2016 16:03 +10

6.Oare noua strategie anticoruptie va schimba metehnele procurorilor DNA?II va face sa nu se mai creada Dumnezeii justitiei,sa nu mai creada ca ei au pus coada la pruna(asa a iesit expresia,fara vreun apropou?si ca ei sunt detinatorii adevarului in justitie?Vorbind despre metehne,vorbesc implicit de santajele mizerabile fata de inculpati ori martori,la obligarea specilistilor DNA sa faca asa cum li se indica etc.7.In adevar,limbaj de men la muntele de moralitate.PS.Mai sunt probleme de amintit ori de discutat,dar ,poate,mai tarziu.

# LEO date 25 februarie 2016 16:10 +10

L.C.KOVESI ARE SERIOASE MOTIVE DE A SE LAUDA CU PERFORMANTA PE CARE A ATINS-O,ADUCAND ROMANIA PE LOCUL 1,LA SANCTIUNILE PRIMITE DE LA CEDO,CONSIDERANDU-SE CA VIATA PRIVATA A ROMANILOR NU ESTE RESPECTATA,DAR NICI DREPTURILE SI LIBERTATILE CE LI SE CUVIN,IAR CODUL DE P.P.NU ESTE CORELAT CU TOATE EXIGENTILE CE DECURG DIN JURISPRUDENTA ACELUIASI CEDO.PRINCIPALUL CA VIN LAUDE DIN PARTEA AMBASADEI AMERICANE,ARE SI INTERESUL.BRAVO LULUTA,TINEO TOT ASA.O SA VEDEM FINALUL!!!!!!!

# adi date 25 februarie 2016 16:12 +6

Daca tot se vorbeste de un succes nemaipomenit in ale eficientei, prin numarul de dosare instrumentate ,precum si prin hotararile definitive de confiscare si recuperare a unor bunuri provenite din infractiuni ce procent s-a recuperat din totalul estimat ce trebuia sa se recupereze ? Probabil ceva de ordinul ZERO% Asa este cind se lucreaza la norma ca sa se faca numarul de dosare cit mai mare .

# ce sa zic? date 25 februarie 2016 16:19 +8

CIMITIRELE sunt pline de oameni de NEINLOCUIT. Sotii Ceausescu au obtinut chiar mai multe tinichele si diplome decat Kovesi si Coldea impreuna.

# ce sa zic... date 25 februarie 2016 17:40 0

Nu mai fura identitati! Asuma-ti ce spui cu propriul pseudonim! Nu fi atat de las, incat sa arunci o piatra si sa lasi lumea sa creada ca a aruncat-o altcineva. E evident ca nu esti Barbat veritabil. Un Barbat adevarat isi asuma ceea ce face si ceea ce spune. Doamne, ce specimene exista pe lumea asta! :-* :-* :-*

# Cezar Matei date 26 februarie 2016 04:09 +3

Ti-ai inregistrat intrebarea fara semnul intrebarii la OSIM sau care e problema ta ? :lol: :lol: :lol:

# ce sa zic... date 26 februarie 2016 18:25 +1

Da, da... :D :D :-) :P :roll:

# ce sa zic... date 25 februarie 2016 16:47 -7

Eu credeam ca "ce sa zic..." e brandul meu pe aici, dar , daca se mai semneaza cineva astfel... trebuie sa-mi schimb titulatura... Nu de alta, dar eu nu am treaba nici cu Kovesi, nici cu Coldea. Nici nu ma intereseaza personajele. Chiar semnatarul de mai sus nu are nici atat de putina originalitate si inventivitate incat sa gaseasca alt pseudonim decat cel ales de mine? :eek: :-* :-* :-*

# mordekai date 25 februarie 2016 21:18 +5

ati remarcat o lipsa?  - din partea CCR nu a participat (invitat nimeni) dece oare? Zegrean nu prea e cu parteneriatele, a cam dat cu flit procedurilor penale. ha ha ha.  inca un aspect discursul lui clauj pare copy paste dupa loluta mai ales cand vorbeste in cifre - semn ca s-au pus deacord initial.

# VIKY date 25 februarie 2016 22:02 +10

Acesti penali mafioti, in frunte cu locatarul de la Cotroceni, nu au D-zeu, nu le crapa obrazul de rusine de atata marsavie care zace in ei?. Ceausescu era copil mic pe langa ei. Asa sa le ajute D-zeu dupa "binele" care il fac poporului roman. TREZITI-VA ROMANI !!!.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 februarie 2016 22:54 +7

PTR VIKY// NU LE/A SUNAT CEASUL.........INCA

# 7.4 date 26 februarie 2016 03:21 +6

Ce spectacol jalnic desprins din cea mai pura ceausista era. Am crezut ca suntem in 1988. Cata slugarnicie ce ode de prea marire care ar scarbi pe oricine cu demnitate. Ce oroare la 25 de ani de la revolutie. O noua dictatura si de data asta nu mai avem nicio scuza o acceptam fara nicio rezistenta la cest prost gust festiv si la aceasta minciuna numita justitie.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 25.05.05 – Declaratia care a asmutit Divizia penala a SRI pe Tariceanu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER