nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CANTAREA CODRUTEI – Jurnalistul Ion Cristoiu: „De la aniversarile Tovarasei n-am mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii... Au venit sa prezinte omagiile lor Codrutei Kovesi... Livia Stanciu, care-si zice judecator, a venit pentru a face elogiul DNA. Intelegem ca Livia Stanciu e pe veci recunoscatoare Codrutei Kovesi pentru ca a scos-o din rahatul numit Cazul Rarinca. Dar astfel de mismasuri curvasaresti se fac mai cu perdea... Sa-i pupe manusitele noii Tovarase”

Vineri, 26 februarie 2016 12:00 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Jurnalistul Ion Cristoiu a identificat-o pe noua „Tovarasa a Romaniei”: sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Ziaristul a comentat pe blogul propriu – cristoiublog.ro – bilantul triumfalist al DNA, care a fost mai mult o oda adusa Codrutei Kovesi, oda ce a atins apogeul atunci cand ministresa Justitiei Raluca Pruna, fosta asistenta a Monicai Macovei, a anuntat ca propune reivestirea sefei DNA, fara a face o procedura de selectie transparenta, asa cum s-a intamplat in cazul PICCJ si cum este recomandat inclusiv in Raportul MCV, la care multi se inchina si il iau drept litera de lege.


In editorialul intitulat „O alta Zi a Tovarasei Elena Ceausescu: Ziua Bilantului DNA!”, Ion Cristoiu arata ca de fapt nu a fost vorba despre un bilant, ci despre „cantarea Codrutei Kovesi” si sustine ca de la aniversarile Elenei Ceausescu nu a mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii. Cristoiu condamna si atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cilos, ministresei Justitiei Raluca Pruna, sefei ICCJ Livia Stanciu si sefului SRI Eduard Hellvig, despre care afirma ca nu au venit decat sa-si prezinte omagiile Laurei Codruta Kovesi. Niste „stabi grabiti sa-i pupe manusitele noii Tovarase a Romaniei”, dupa cum afirma Ion Cristoiu.

Iata editorialul lui Ion Cristoiu, publicat pe site-ul cristoiublog.ro:

O alta Zi a Tovarasei Elena Ceausescu: Ziua Bilantului DNA!

Joi, 25 februarie 2016, la Cercul Militar National din Bucuresti a avut loc sedinta de bilant a DNA pe 2015.

Chiar din primul an de facultate la Filozofie, alaturi de rationamentul care deosebeste un om de o capra – Toti oamenii sunt muritori. Socrate e om. Deci Socrate e muritor, am invatat ca tot ce e facut de mana omului e supus greselii. Prin urmare, ne spuneau profesorii, de la Senatul roman pana la NASA orice institutie are in activitatea sa lucruri bune si lucruri rele, succese si insuccese, chestiuni care trebuie continuate si chestiuni care trebuie curmate sau macar imbunatatite.

Pentru aceasta, de-a lungul vietii pe Pamant oamenii si-au facut bilanturi.

Din cate stiu eu cel putin, DNA e o institutie facuta de oameni, alcatuita din oameni si condusa de un om: Codruta Kovesi.

Aceasta institutie a avut joi, 25 februarie 2016, sedinta de bilant pe 2015.

Bilant inseamna peste tot in lume, chiar si in jungla canibalilor, unde se raporteaza la finele anului numarul oamenilor care au avut carne macra si numarul celor care au avut carne atoasa, un moment in care o institutie, un colectiv, o familie, un om, trage linie dupa o perioada de timp si trece in revista ceea ce a facut bine, dar si ceea ce a facut rau, lucrurile care trebuie continuate si lucrurile care trebuie indreptate.

Oprindu-ma asupra Bilantului DNA pe 2015 cu aceste adevaruri ma asteptam ca la Cercul Militar National sa descopar o atmosfera de lucru.

Ca in cuvantarile lor, atat Codruta Kovesi, cat si invitatii de onoare, sa treaca in revista nu numai succesele, dar si insuccesele, nu numai realizarile, dar si esecurile.

Merge totul ca pe roate la DNA? Nu exista nimic de corectat? Nu neaparat in chestiunea scurgerilor ilegale din presa, a folosirii stenogramelor pentru a terfeli pe cineva, a dosarelor care stau la dospit, dar macar in felul in care se desfasoara anchetele, se strang probele, se fac rechizitoriile. Ca doar n-o fi alcatuit DNA din supermeni sau din ceea ce proletcultismul numea personaje pozitive, model pentru masele muncitoare. Ma asteptam la o trecere in revista si a lipsurilor. Ma asteptam ca macar presedintele Romaniei sa atraga atentia asupra unor lucruri care trebuie indreptate in activitatea unei institutii din cuprinsul acestei tari, ca toate institutiile supuse legii ca e loc de mai bine.

Ma asteptam la asa ceva deoarece m-am dezobisnuit de mult de atmosfera Congreselor PCR, dominata de succese marete, prefatata de cantari in presa.

A fost asa ceva Bilantul DNA?

Nici vorba.

Bilantul DNA a fost – cum ar i-a zis Hemingway unui volum de amintiri despre sederea sa la Paris, o sarbatoare continua.

N-a fost vorba de bilantul unei institutii.

A fost vorba de ridicarea in slavi a unei institutii.

N-a fost vorba de bilantul unei activitati a unei institutii intr-o democratie.

A fost vorba de sarbatorirea unei activitati:

Lupta impotriva coruptiei in varianta catuselor si arestarilor preventive.

N-a fost vorba de analiza rece a unei persoane care conduce DNA, om si prin urmare, supus greselii.

A fost vorba de cantarea Codrutei Kovesi.

De la aniversarile Tovarasei n-am mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii.

Presedintele Romaniei, premierul, seful SRI, ministra Justitiei, ministrul de Interne, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, n-au venit la bilantul unei institutii, una dintre institutiile statului de drept.

Au venit sa prezinte omagiile lor Codrutei Kovesi.

Culmea a atins-o Raluca Pruna, ministrul Justitiei, care a folosit Bilantul pentru a-i face un cadou Codrutei Kovesi. Anuntul ca a decis s-o reinvesteasca.

Va vine sa credeti?

Mandatul Codrutei Kovesi se incheie la finele lui aprilie al acestui an.

Cu doua luni inainte, in cadrul festiv, un ministru al unui Guvern tehnocrat face din decizia de reinvestire a Codrutei Kovesi nu prilejul unei analize temeinice, in care sa intre in balanta nu numai avantajul experientei, dar si nenorocita experienta americana cu Eduard Hoover, seful FBI, care ajunsese sa-i santajeze pe presedinti, si nevoia de a da sperante si altor procurori ca ar putea conduce ceva, nu numai Codrutei Kovesi, care iata a fost sef intr-una din 2006 pana acum, de 10 ani adica si va mai fi inca trei, 13 ani deci. Nimeni nu spune ca la finele acestei analize nu se putea conchide ca Codruta Kovesi trebuie investita, deoarece fara ea Romania se duce la vale, in Marea Neagra, lac rusesc. Dar a face dintr-o decizie atat de importanta un moment de cadou festiv facut Codrutei Kovesi cu prilejul sedintei de Bilant, asta ce dracu mai e? Unde e judecata de tip tehnocrat? Unde e dezbaterea de tip democratic?

A venit apoi, pentru a o concura pe Raluca Pruna la rasturnarea lumii cu fundu-n sus, Livia Stanciu, presedinta ICCJ. Din cate stim noi, ICCJ e o instanta de judecata. In fata ICCJ se prezinta cu drepturi egale atat cel trimis de DNA in judecata cat si procurorul DNA. Livia Stanciu, care-si zice judecator, a venit la Bilantul DNA pentru a face elogiul DNA si a se angaja ca va sprijini lupta impotriva coruptiei. Noi intelegem ca Livia Stanciu e pe veci recunoscatoare Codrutei Kovesi pentru ca a scos-o din rahatul numit Cazul Rarinca. Dar peste tot in lume astfel de mismasuri curvasaresti se fac mai cu perdea, nu asa, in direct, si la ore de varf. Pai daca sefa ICCJ si presedinta completului de judecata decisiv de la ICCJ declara public ca ea sprijina DNA cum sa mai spere acuzatul trimis de DNA intr-o judecata corecta, echitabila?!

Asadar, potrivit stabilor grabiti sa-i pupe manusitele noii Tovarase a Romaniei, 2015 a fost un an de mari victorii in lupta impotriva coruptiei. E drept, in 2015 nu s-a dat gata nici o autostrada, sistemul de Sanatate a fost mai prost ca niciodata, Romania e tara membra a UE cu cele mai multe locuinte fara apa curenta, invatamantul e la pamant, o parte din romani spala la fund babalici italieni sau muncesc fara carte de munca in Occident.

N-am avut nimic din ceea ce ar face mai buna viata omului simplu.
Am avut in schimb mari, nebanuite realizari la arestari preventive si trimiteri in judecata.
Desigur si acestea au fost necesare. Dar sa faci din ele o sarbatoare la care sa participe primii oameni in stat asta mi se pare o chestie halucinanta.

De ce am scris aceste lucruri?

1.Urasc sarbatoririle. Inclusiv acele in care ar putea fi vorba de mine.

2.Activitatea DNA nu inseamna Lupta impotriva coruptiei, iar lupta impotriva coruptiei nu poate fi confundata cu lupta pentru o Romaniei moderna, europeana.

3.Activitatea DNA e una necesara. Nu e insa o activitate care poate fi sarbatorita cu sampanie de toti mai marii tarii. In ce tara din lume se face din numarul de arestati, anchetati si condamnati un prilej de mindrie nationala?

4.Codruta Kovesi e in momentul de culme al gloriei si puterii. Din prestatia de pana acum, imi dau seama ca s-a suit de mult in copac. Om mai batran decat ea, om care l-a vazut pe Nicolae Ceausescu iesit din TAB, imi permit sa-i spun ca din copac va trebui sa cobori la un moment dat. Depinde cum cobori.
Pe scara sau azvarlita de acolo!

5.Joi, 25 februarie 2015, Codrutei Kovesi i-a fost dat sa manance atata miere ca o clipa m-am gandit s-o salvez dandu-i o picatura de zeama de lamaie. Sa nu i se aplece!

Accesari:3426

Comentarii

# mordekai date 26 februarie 2016 12:40 +29

si ca sa pluseze ministireasa puna a si facut propunerea , ca nu cumva intre timp sa-si gaseasca alt job. acum cei din sistem cu minim 3 dosare nu mai au sanse de promovare inalta si sa stea linistiti incepandul si pe al IV lea ca nu mai intereseaza pe nimeni. 

# unul din lumea cea mare date 26 februarie 2016 13:35 +38

spectacolul a fost GROTESC ,EXECRABIL,respingător, detestabil, oribil, scârbos, dezgustător, greţos, incalificabil, turpid. ,IN MOD DIRECT PROPORTIONAL CU NR ADUNATURII SI A RANGURILOR LOR

# Lulu date 26 februarie 2016 14:21 +26

Cel putin raposatii isi iubeau tara si ne-au lasat fara datorie externa ... asa ca va rog sa nu ii mai jigniti :cry:  ... astia ne ingroapa si se vede pe fata lor ca urasc tot ce e romanesc si mai ales omenesc ... colonie in toata regula ... :-x   :-x :-x 

# mordekai date 26 februarie 2016 12:52 +24

mai sunt si alte institutii care lucreaza pentru oameni genu min sanatatii politia rutiera etc. care nu fac bilanturi de genul "in anul 20015  s-au inbolnavit mai multi oameni decat in 20014, pe sosele au murit in 20015 mai multi decat in 20014 - iata cat de eficienti suntem.  cifrele lolutei arata ca in prezente ei in ultimul deceniu la conducerea parchetelor rata coruptie este in crestere, repet in crestere, ceva trebuie facut schimbat!

# Vladi Mir date 26 februarie 2016 13:05 +7

Fratilooorrrr ... ascultati-l pe Tov. Ion Cristoiu ca de data asta le stie si le spune ca un om mare, ca doar fuse si el la locul faptei, unde se ridicau osanale asemanatoare, si Tovarasei Academician Doctor Inginer, Savant de renume mondial ..., cu carte cata are si un brav si despletit general ...

# kala-mata date 26 februarie 2016 13:18 +23

Din câți specialiști capabili și nemânjiți sunt în țărișoara asta, nu s-a găsit nic i un PG și nici un om veridic pentru șefia DNA. O tot ținem în cârpeli d'astea de-a dreptul penibile, ever and ever again...Îmi vine să emigrez in Insulele Vanuatu și să nu mai aud niciodată de figurile astea cabotine. Cumetrii peste cumetrii, unele chiar incestuoase.

# mulder, agentul mulder date 26 februarie 2016 13:23 +26

tovarasi! Propun ca ziua de 25 februarie sa devina Zi NAtionala si sa fie marcata in calendar, inclusiv in cel ortodox ca fiind Sfanta Zi a DNA. Iar de la anul toti romanii cinstiti si corecti sa fie liberi - liberi ca de 1 decembrie, nu va ganditi ca ne inchid astia pa toti si ne dau liber pe 1 dec sau 25 februarie. Sa fie ziua Oamenilor buni si cinstiti din Romania "ocrotiti" de DNA! ce spuneti tovarasi? Facem o petitie in acest sens pe care sa o adresam scumpeni noastre tovarase KOV? sau scumpului nostru tovaras pamatuf? Luju ne ajuti? 8)

# VIKY date 26 februarie 2016 13:51 +23

@mulder, agentul mulder...Eu propun o petitie pentru avansarea "inteligentei tulburatoare" la un loc mai ...racoros, ca sigur acolo va ajunge daca nu va fi reinvestita. Asta depinde numai de voi. Serios eu as propune o petitie pentru neinvestirea tovarasei, si sigur va fi semnata de milioane de oameni, asta sa vada tovarasa cati "sunt" de partea DNA.

# Mulder, agentul mulder date 26 februarie 2016 15:04 +7

Ambele variante ar ramane precum referendumul cu propunerea de alegere a "doar" 300 de parlamentari....noi urlam si pe ei (institutiile de forta, ma rog sefii lor) ii doare in .... :-x

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 26 februarie 2016 14:49 +15

PTR MULDER// si daca la 1 dec se da ,,TRADITIONALUL CIOLAN,, La 25 februarie sa se dea cite o 100 de gr de salam sasesc

# Mulder, agentul mulder date 26 februarie 2016 20:12 +11

eu prefer doar 100 g.....dar nu sasesc. Mai bine caltabosi de la remes.... :-*

# DODI date 26 februarie 2016 13:59 +17

Durerea este mai mare când te gândești că aceste elogii vor creștre exponențial în următorii 3 ani de domnie a DNA, în frunte cu ilustra neamului. Păcat că ea nu face și pui. Ar avea cu ce ocupa celelalte funcții din magistratură care nu s-au dat 100% cu sistemul.

# LEO date 26 februarie 2016 13:59 +23

La baza raportului prezentat de KOVESI la bilant,se afla o realitate crunta,putandu-se vorbi de adversarii politici a lui Basau,aruncati in inchisoare in urma unor facaturi de dosare,continuate cu executii si mascarade judiciare in instante,fara ca cineva sa aiba curajul de-a scoate un cuvant.In acelasi timp dosarele cu adevarat complexe,in spatele carora se afla prejudicii colosale de ordinul milioanelor de euro,stau bine mersi la sertare.Exista persoane care nu vor ajunge vreodata la beci,cum ar fi DINU PESCARIU,FLORICA CLAUDIU,RADION TUFA,fost la MINISTERUL TRANSPORTURILOR,V.BLAGA si foarte multi altii.Aceasta este justitia independenta!!!!!!!!

# Klaus şi Codruţa date 26 februarie 2016 15:36 +12

îmi apar ca acei căpcăuni ... din desene animate: Schrek şi Fiona. Imenşi, mătăhăloşi ... şi foarte de speriat - pentru oamenii obişnuiţi :-?

# PCR DEMOCRATIC date 26 februarie 2016 17:42 +14

In urma cu ceva vreme am fost intrebata de niste cetateni din alta tara daca si noi avem ceva romanesc cu care sa ne laudam in afara , ca de industrie praf,agricultura praf, stiinta exportam , tinerii destepti pleaca acolo unde sunt apreciati , medicina numai avem de mult ,etc... si bineinteles nu am raspuns la acesta intrebare , dar acum mi-a revenit memoria si le voi raspunde ca AVEM CEL MAI BUN PRODUS ROMANESC ROMANESC CU ADEVARAT RECUNOSC DE TOATE TARILE DIN LUME NU DIN UE (CA ASTA CURAND NU VA MAI FI) :zzz :zzz    DNA-ROMANESC 100% CU REALIZARILE CELE MAI MARI DIN LUME CIFRELE MARI DE LA AN LA AN  <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> POLIMERII AU MURIT SI S-A NASCUT ALATA POLIOMELITA.... STAI SA VEDETI ODE DE 8 MARTIE , ACUM E INCALZIREA VINE VARFUL COPACULUI SI ATUNCI SA VEZI BREAKING NEWS ........... 0 :zzz :zzz <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# mitica date 26 februarie 2016 20:02 +14

Provocatori de voma, scarba la infinit! Romania nu mai este de salvat, ramine o colonie, o tara a procurorilor DNA! URA!!!!! :-x :-x :sad:

# Maris date 26 februarie 2016 20:16 +7

Dumnezeule mare... Se tavaleste de fericire familia Ceausescu cu asemenea urmasi... Se potrivesc de minune versurile odei ceausiste cu cel de-al doisprezecelea congres al DNA: Noi implinim tot ce-au visat strabunii/ Si ducem mai departe visul lor/ Spre frumusetea acestei tari si-a lumii/ Spre fericirea acestui drag popor. /Poporul, Ceausescu, Romania,/ Partidul, Ceausescu, Romania.

# ADEVARUL date 26 februarie 2016 21:38 +3

PUȚINI ÎNȚELEG JOCUL DUBLU AL BĂSISTULUI CRISTOIU,CARE MÂRÂIE LA POTĂILE CU FUNCȚII DE MINISTRII,TOȚI SUNT AGENȚI DE INFORMAȚII...ACADEMIA ESTE NOUL STEFAN GHEORGHIU...DERUTANTĂ ESTE SITUAȚIA CU STĂPÂNUL DEVENIT STĂPÂNA ”MAFIE RUSĂ”,DERANJATĂ DACĂ MAI CIUPESC ȘI ALȚII...RUPÂND ȘI FĂCÂND ROMÂNIA BUCĂȚELE...PENTRU CĂ AGENȚII NOȘTRII AU APUCĂTURI DICTATORIALE,DE-I MIRĂ ȘI PE MAGISTRAȚII RĂMAȘI ASTFEL FĂRĂ OBIECTUL MUNCII :)  :-x

# Avocatul31 date 26 februarie 2016 21:52 +7

Este una și aceeași famiglie română !

# Vlad Tepes date 27 februarie 2016 01:36 +1

Cristoiu nu era ocupat cu "jurnalul" doamnei Udrea? Si-a ridicat nasul din el si s-a simtit  deranjat de Kovesi? :lol:

# nae girimea date 29 februarie 2016 14:24 +1

E de mirare ca ne scufundam cind elita e compusa din astfel de slugi abjecte ? Ce model de demnitate poate inspira multimea cind ii vede pe cei ce ne conduc ?

# Oprescu- Oderuc date 3 martie 2016 19:22 0

Nu ne mai facem bine ! Atata stim, atata facem ! Cand e sa "tamiem" apoi tamaiem dar si cand dam cu noroi suntem de neegalat ! Ciuati oameni !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER