nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DNA TINE IN RAFALA PSD, DRAGNEA SE FACE GHIOCEL – In timp ce ignora jafurile regimului Basescu si ocolesc cu gratie liderii PDL, procurorii dau o noua lovitura de imagine PSD. DNA cere arestarea deputatului Madalin Voicu pentru trafic de influenta si spalare de bani. Dragnea nu se opune catuselor. Deputatul PSD este unul dintre cei mai puternici critici ai lui Kovesi: "O banuiesc de un gen de comportament cu amprente viscerale vecine cu abuzul"

Miercuri, 10 februarie 2016 14:14 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Directia Nationala Anticoruptie cere Camerei Deputatilor sa incuviinteze retinerea si arestarea parlamentarilor Madalin Voicu (foto) si Nicoale Paun, acesta din urma detinand si calitatea de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Conform DNA, retinerea si arestarea celor doi deputati se impune ca urmare a acuzatiilor de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare a banilor, toate in forma continuata puse in sarcina lui Madalin Voicu, si de folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata pentru Nicolae Paun.


Regula DNA de arestare a celor ce calca pragul sediului central bate legea

Infractiunile de care deputatii Madalin Voicu si Nicoale Paun sunt acuzati de procurorii DNA, mai exact de procurorul Doru Tulus, unul dintre campionii achitarilor din DNA, ar data din perioada 2010-2013, 2011-2015 si au legatura cu proiectul „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, program realizat cu finantare din fonduri europene, care urmarea crearea a 200 de noi locuri de munca si implicarea, in initiative de antreprenoriat social, a unui numar de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

In ce il priveste il priveste pe Madalin Voicu, acesta este suspectat de procurorii DNA ca, in perioada 2011-2015, ar fi primit de la Nicolae Paun lunar, sume de bani in cuantum total de 217.300 lei, acesta din urma asigurandu-i un salariu unei persoane din familia lui Voicu in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor. Prin acest foloase, s-ar fi urmarit ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa.

Dincolo de faptul ca unele acuzatii DNA pot imbraca forma unor actiuni care in alte state europene sunt prevazute de lege, nefiind considerate infractiuni, dorinta procurorilor de a-l aresta pe Madalin Voicu este vadit exagerata si nejustificata, in conditiile in care este evident ca deputatul nu reprezinta un pericol public, beneficiaza de simpatie in randul opiniei publice si este unul dintre politicienii al caror nume se identifica cu PSD. Trebuie evidentiat aici ca arestarea preventiva este prin lege o exceptie, care se aplica persoanelor care au savarsit infractiuni cu violenta, care se pot sustrage anchetei sau pot afecta mersul acesteia. In nicio situatie nu se regaseste cazul lui Madalin Voicu, asa cum nu se regasea niciun alt parlamentar acuzat de infractiuni economice. Din pacate insa, parlamentarii sunt prea speriati de DNA si ajung sa puna in practica, asemenea unui ordin, cele solicitate de DNA. 

Dragnea face cum cere DNA

In aceasta nota, trebuie evidentiat ca DNA continua atacul la liderii PSD, atac in care au decapitat nume sonore din Partidul Social Democrat, precum Viorel Hrebenciuc, Radu Mazare, Liviu Dragnea, Nicusor Constantinescu, Dan Sova, sau chiar Victor Ponta. Si mai grav este ca, desi in majoritatea situatiilor era evident ca nu se impunea incatusarea si arestarea politicienilor, PSD nu s-a opus solicitarilor venite de la DNA.

Acelasi lucru s-a intamplat si miercuri, 10 februarie 2016, la scurt timp dupa ce DNA a facut public comunicatul cu acuzatiile aduse deputatului PSD, cand presedintele social-democrat Liviu Dragnea, la randul lui trimis in judecata de DNA, a declarat ca PSD va actiona ca si pana acum si nu se va opune cererilor de acest tip venite din partea procurorilor anticoruptie. Asta desi este stiut ca in multe situatii dosarele prezinta toate caracteristicile pentru a se finaliza cu achitare, si desi nu este respectata conditia care stabileste ca persoana pentru care se solicita arestarea, trebuie sa puna in pericol desfasurarea anchetei si trebuie sa reprezinte un pericol public. Or, daca si Madalin Voicu este pericol public si zadarniceste ancheta, atunci PSD-isti isi merita soarta.

Iata declaratia lui Liviu Dragnea: "Nu mai este o noutate care este atitudinea Partidului Social Democrat la astfel de cereri. PSD nu se opune acestor cereri. Cu parere de rau, dar am mai spus, nu noi trebuie sa decidem asta. Imi pare rau, dar PSD va actiona ca si pana acum".

Pe de alta parte, trebuie spus ca DNA continua atacul la PSD, in timp ce dosarele cu marile jafuri comise in regimul Basescu-Boc zac in sertarele procurorilor. De asemenea, parchetul Codrutei Kovesi continua sa ii ocoleasca cu gratie pe liderii PDL, ascunsi astazi in PNL, asa cum o fac si cu fostul presedinte Traian Basescu.

Madalin Voicu, unul dintre cei mai vehementi critici ai Codrutei Kovesi

Nu in ultimul rand, ne intrebam daca nu cumva in acest dosar a fost aruncat numele lui Madalin Voicu tocmai pentru a fi redus la tacere, stiut fiind ca deputatul PSD are un capital de imagine mare, credibilitate, iar opiniile sale sunt respectate ca atare.

Ca sa nu mai vorbim ca Madalin Voicu este unul dintre cei mai vehementi critici ai practicilor DNA si ai Laurei Codruta Kovesi, facand in repetate randuri afirmatii care, cu siguranta, nu i-au fost pe placul sefei Directiei Nationale Anticoruptie, cum a fost cea de mai jos: "Mi-e teama si de decizia imediata a procurorului sef, a doamnei Kovesi, pe care o banuiesc, la fel ca si pe Traian Basescu, de un gen de comportament cu amprente viscerale vecine cu abuzul. Dansa arata cu degetul ca acest caz trebuie rezolvat, intr-un anumit fel, intr-un anumit termen, cu o anumita viteza. Eu nu pot sa am o stare de asteptare fireasca, pentru ca stiu ce inseamna institutiile astea. In loc sa se limpezeasca lucrurile, suntem din ce in ce mai aproape de o atitudine hipercomunista, un comunism exacerbat, poate al anilor '50, cand forma de penitenta era decisa in cinci minute, fara echivoc".

In ceea ce-l priveste pe deputatul Nicolae Paun, masura arestului preventiv s-ar putea justifica daca acuzatiile DNA cum ca ar fi incercat sa influenteze martori sunt reale.

Prezentam in continuare comunicatul DNA din data de 10 februarie 2016:

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatilor:

PAUN NICOLAE, care detine si calitatea de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, pentru savarsirea infractiunilor de:

- folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,
- schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene,
- deturnare de fonduri,

- spalare a banilor,

- efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

- cumparare de influenta,

- influentare a declaratiilor, toate in forma continuata;
VOICU MADALIN STEFAN, pentru savarsirea infractiunilor de:

- trafic de influenta,

- fals in declaratii,

- spalare a banilor,

toate in forma continuata.
Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere faptul ca, potrivit ordonantelor prin care s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de cei doi suspecti, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. La initiativa Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”, al carei presedinte este deputatul PaUN NICOLAE, a fost realizat, in toate judetele Romaniei, in perioada 2010 - 2013, proiectul „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, cu finantare din fonduri europene.

Prin implementarea proiectului se urmareau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de munca si implicarea, in initiative de antreprenoriat social, a unui numar de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate. Prin cererea de finantare s-a stabilit ca grupul tinta va beneficia de servicii si activitati care sa conduca la cresterea capacitatii de a participa pe piata muncii, la cresterea motivatiei de a deveni persoane active, la cresterea gradului de informare.

Din probele administrate a reiesit ca grupul tinta (reprezentand un numar de 3.296 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile) a fost constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind participantii, acestia din urma neavand cunostinta despre faptul ca au facut parte din grupul tinta.
Totodata, in momentul semnarii contractului, deputatul Paun Nicolae a impus fiecarui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, sa vireze 5% sub forma de donatie organizatiei Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”. Astfel, in contul detinut de Asociatia Partida Romilor „Pro – Europa”, in perioada 27.09.2010 – 19.12.2013 au fost efectuate donatii in suma totala de 428.307,11 lei.

Din probele administrate a reiesit ca obiectivele proiectului nu au fost realizate; ca majoritatea banilor destinati proiectului (77%) au fost folositi pentru plata salariilor angajatilor proiectului, costurile cu personalul angrenat in implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregatire organizate la doua hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente in Registrul grupului tinta format din 3.296 persoane.

A rezultat ca sumele acordate proiectului „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi” ca finantare sunt neeligibile in integralitatea lor, astfel ca s-a creat un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentand fonduri europene si 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), avand in vedere operatiunile ilicite derulate de conducerea Asociatiei Partida Romilor si de catre managementul proiectului.

2. Tot prin Asociatia Partida Romilor Pro Europa, in perioada 2010 – 2013, s-a derulat si proiectul cu finantare intitulat ”Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”, cu finantare din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului a constat in sprijin pentru integrarea socio-profesionala si accesul la o calificare relevanta pe piata muncii pentru somerii tineri, de lunga durata si persoane inactive, cu focalizare pe cei de etnie roma, din 9 judete ale tarii (Alba, Bacau, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Mures si Vaslui). Programele de formare de care urmau a beneficia cei din grupul tinta au fost: lucrator in constructii, lucrator in izolatii, zidar, pietrar, tencuitor, barman, bucatar, chelner, lucrator in comert, frizer, manichiurist, pedichiurist.

Au fost selectate peste 3.000 de persoane care au fost indrumate sa parcurga programe de calificare profesionala, respectiv tineri cu varsta intre 15-24 de ani, someri de lunga durata, someri tineri si persoane inactive.

A rezultat ca unii dintre participanti au urmat cateva ore de curs si la final au primit un certificat de absolvire, precum si sume de bani intre 300 si 600 de lei, in timp ce alte persoane, desi s-au inscris la cursuri, nu au participat la niciun curs, dar au primit sume de bani intre 300 si 600 de lei sau nu au primit deloc.
Solicitarea la plata a acestor subventii, prin cererile de rambursare, este nejustificata, iar documentele atasate in acest nu pot justifica modul de cheltuire a banilor.

Din probele administrate a reiesit ca proiectul a fost lipsit de finalitate, cursurile s-au derulat haotic, insuficient, fara a se urmari instruirea temeinica a cursantilor si fara a se parcurge intr-un mod relevant cele 360 de ore prevazute de contractele de pregatire profesionala, astfel ca s-au irosit in mod nejustificat resursele financiare atrase din Fondului Social European si din bugetul de stat, iar sumele acordate ca finantare sunt neeligibile in integralitatea lor.

A fost creat un prejudiciu in suma totala de 14.866.500 lei (13.327.971 lei din bugetul Fondului Social European si 1.538.529 lei din bugetul national).

Cu referire la ambele proiecte, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a obtinut pe nedrept fonduri europene aferente celor doua proiecte, in sensul in care:

- a determinat stabilirea grupurilor tinta cu persoane fictive, in baza intocmirii unor documente ce nu corespund realitatii.

- i-a determinat pe angajatii din cadrul celor doua proiecte sa plateasca un procentaj din salariul pe care il incasau catre Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”, cu titlu de donatie. Donatiile astfel stranse, in mod nelegal, de asociatie, totalizeaza 1.364.098,11 lei (428.307,11 lei aferente proiectului „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi” si 935.791 lei aferente proiectului „Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”).

- a intocmit si a semnat cererile de plata aferente celor doua proiecte, pe baza de documente justificative ce nu corespund realitatii, avand ca urmare prejudicierea bugetului comunitatilor europene cu suma totala de 24.220.396,43 lei si bugetul de stat cu suma totala de 3.030.312 lei, reprezentand partea de cofinantare.

Sumele de bani alocate de la bugetul de stat au fost obtinute pe nedrept, prin prezentarea, ca documente justificative, a unor conventii civile incheiate in mod fictiv de Asociatia Partida Romilor. in vederea disimularii si ascunderii activitatii ilegale savarsite in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa” in contextul deturnarii fondurilor alocate de la bugetul de stat, incepand cu luna ianuarie 2015, Paun Nicolae, folosindu-se de calitatea de deputat al Parlamentului Romaniei – Camera Deputatilor, a facut demersuri pentru promovarea unui proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice. De asemenea, Paun Nicolae a facut demersuri astfel incat ANAF sa nu incaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, in conditiile in care, persoanele (cetatenii de etnie roma care au fost inclusi in mod fictiv in proiectele si actiunile Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”) au primit decizii de plata din partea institutiilor statului;

- a creat circuite financiare, disimuland sumele de bani obtinute din donatii, in scopul de a da o aparenta legala cheltuielilor din cadrul celor doua proiecte;

- a efectuat, prin persoane interpuse, in numele unei societati comerciale, tranzactii cu terenuri achizitionate la preturi subevaluate, pentru a-si insusi sumele de bani rezultate si pentru a disimula originea infractionala;

- a condus in fapt activitatea aceiasi societati comerciale (inclusiv prin reprezentarea societatii), in sensul ca a intermediat si a inlesnit obtinerea de credite bancare pentru societate, a intocmit acte financiare si contabile justificative in contextul unor controale ale organelor fiscale;
In perioada 2011-2015, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa.
In perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, suspectul Paun Nicolae, aflandu-se in posesia listelor cu martori citati de DNA, respectiv fiind incunostintat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, in mod direct, sau prin intermediari, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in fata organelor de urmarire penala cu privire la activitatea derulata in cadrul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, in contextul derularii celor doua proiecte cu finantare europeana mentionate mai sus.
In perioada 2011-2015, cu intentie, suspectul Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”, totalizand 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net. Banii respectivi fusesera primiti de la Paun Nicolae, prin intermediul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, cu justificarea „plati drepturi de autor” in perioada 2011-2015. Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati, avand in vedere ca o persoana din familia sa fusese angajata in cadrul proiectului „Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine” si remunerata cu suma totala de 194.241 lei.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala.
Prezentele cereri intra sub incidenta prevederilor Codului de Procedura Penala si ale Constitutiei Romaniei, prin urmare, persoanele fata de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie
".

Accesari:2139

Comentarii

# ANONIMUS date 10 februarie 2016 15:28 -11

Prea tarziu ti-ai ales momentul sa te retragi din politica,de data asta te va retrage DNA-ul.Poate prea multa palavrageala ai facut pe la televiziuni si poate din aceasta cauza ai fost luat in baza. :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

# Ti se pare normal, nu? date 10 februarie 2016 15:58 +16

Pas cu pas, anormalitatea in exces inlocuieste normalitatea!

# ARGUS date 10 februarie 2016 21:52 +10

Nu,anormalitatea devine normalitate.

# Capac date 11 februarie 2016 09:47 +4

Are dreptate securicul, Medelin a comentat prea liber la TV, deci Direcția NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE, secția penală a Securității ceaușiste, îl poate ridica. Doar e democrație de dreapta.

# DODI date 10 februarie 2016 15:32 +15

DNA confirmă încă o dată că se ține numai de ... țigănii. Ar fi trebui să știe că în România în afară de PSD mai funcționează și PDL (mascat în PNL) campionul recordului la furturi în frunte cu bulibașa HĂHĂILĂ. Se confirmă stilul DNA că dacă furi cu vagonul nu ai probleme în România. La noi sunt cercetate babele care dau mită o găină, respectiv milițienii corupți cu enorma sumă de 25 de lei.

# Dosarul lui Dragnea va fi amînat la greu date 10 februarie 2016 17:56 +13

pînă cînd ... vor fi arestaţi toţi liderii marcanţi ai PSD ... iar toate legile dorite ... vor fi adoptate şi/sau modificate ... şi PSD va pierde alegerile. 8) Așa că, dacă PSD nu se trezeşte la timp ... să-l scoată din funcţie pe acest lider şantajabil ... va fi mort şi îngropat. Ceea ce nu va fi o tragedie naţională ... dar e păcat de ei ... că au guvernat bine.

# LEO date 10 februarie 2016 18:51 +12

Astept sa vad cand vor fi arestati V.BLAGA;BOC;VASS;FALCA;OFTAFICIUC;BOANGIU; si altii mfioti basisti de 10 ori mai vininovati dar protejati cu sfinteniie.Nu uitati de lege naturii,care nu iarta niciodatata.Uitati-va la VISINESCU.Lucrurile chear a luat-o razna!!!!

# Mulder, agentul mulder date 10 februarie 2016 22:54 +9

Adica peste 50 de ani? Atat au trecut de la faptele lui visinescu. Prea mult. Nu putem aștepta atat. :-x

# VIKY date 11 februarie 2016 09:19 +14

@Mulder, agentul mulder..."Nu putem aștepta atat". NU trebuie sa asteptati... actionati pana nu este prea tarziu. Treziti-va din hibernare si aparati ce a mai ramas din tara si pe liderii care va vor binele. Dati jos lichelele care au vandut tara, si care continua sa va ingroape de vii. TREZITI-VA, pentru numele lui D-zeu. Ce asteptati, pe D-zeu sa va ajute???. EL nu va ajuta daca voi nu vreti sa va ajutati.

# mulder, agtentul mulder date 11 februarie 2016 12:43 +5

taticu, daca m-ai cunoaste ai intelege ca sunt unul dintre aceia care se bate cu binoame, trinoame, monoame si nu mai stiu cum dracu sa le zic, zilnic! Problema e ca cu o floare, doua nu faci primavara nici cu... vremea superba de afara. Restul e...utopie. Oamenii din tara asta sunt scarbiti si ATAT. Nu o sa iasa din casa nici pentru 100.000 de colective de acum incolo. Ce a fostr atunic a fost clar, MANIPULARE. mai vorbim....si o sa ne dai dreptate - postacilor"celebrii' de pe aici... 8)

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 13:58 +4

ptr mulder// mulder iti tin spatele!!!kolectiv a fost ca si revolutia din 89.si eu sint adeptul NEIESIRII LA VOT(deci nelegitimizare,atunci sa/i vezi cum vor da din colt in colt si se vor aresta intre ei ,,pe PRECEDENT dragnea,,).mai mult eu am si liste(??!!)

# ARGUS pt.Leo date 10 februarie 2016 21:44 +10

Mai asteapta.inca nu s-a dat ok-ul de la nasul Sam.Pana la alegeri treb uie desfiintat pesedeul.Dar si liderii tiganilor care ,in majoritate ,vor vota cu stanga.

# Stoian date 11 februarie 2016 06:30 +3

Chiar nu vede nimeni ca s-a ajuns la o dictatura a absurdului ? Chiar asaeste lasata submediocra kovsi sa disrtuga Romania . Chiar asa de prosti sunt romanii incat nu vad ca sun dusi laabatur deunDNAcare nu are nimic deaface cu ce doreste romanul obisnuit ? SINGURA SOLUTIE CAREN-A MAI RAMAS : BOICOTAREA ALEGERILOR.Sa nu mearga nimeni la vot !!! ESTE SINGURA SOLUTIE IMPOTRIVA TERORII SI A SUBJUGARII POLITICE A JUSTITIEI.

# VIKY date 11 februarie 2016 10:16 +13

@Stoian..."BOICOTAREA ALEGERILOR.Sa nu mearga nimeni la vot !!!". Asta nu este o solutie, ei vor gasi o modalitate prin care sa ramana la conducere si fara vot. Nu conteaza daca votati sau nu, tot ei vor castiga. Solutia este sa indepartati mafia din varfurile marilor institutii inainte de alegeri, iar pentru asta trebuie sa luati exemplu de la "strada", care au obtinut ce au vrut:"guvernul meu" si "tara inapoi". Voi ce faceti, va plangeti pe LUJU?. Asta nu ajuta atata timp cat hibernati. Pacat de voi, pacat de copiii vostrii care va vor blestema ca nu ati fost in stare sa va pastrati tara si libertatea. Ei chiar nu vor mai putea face nimic intr-un regim sclavagist din lumea a patra (repet:a treia ati depasit-o deja).

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 30.05.2016 – Traducatoarea o ia rau pe aratura

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER