nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Ex-vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara Catalin Serban a fost trimis in judecata impreuna cu sotia sa. Apare un personaj nou in ecuatie, profesorul universitar Mihaila Ioan! In cauza a fost facuta o disjungere!

Vineri, 6 aprilie 2012 16:58 | Scris de Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

 

Fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Catalin Nicolae Serban (foto) a fost trimis in judecata de DNA in data de 6.04.2012, alaturi de sotia sa, notarul Mihaela Ramona Serban, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni si, respectiv, complicitate la aceste doua infractiuni. Magistratul este arestat. Alaturi de cei doi mai sunt trimisi in judecata Chisarau Iacob, directorul general al S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, acuzat de complicitate la cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni, Rus Adrian Dan, reprezentant al SC Minego AG in Romania, acuzat de complicitate la cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, asociere pentru savarsirea de infractiuni, dar si un personaj nou in ecuatie, profesorul universitar Mihaila Ioan Marian, de la Universitatea „Eftimie Murgu”, acuzat de infractiunile de complicitate la trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Cei cinci inculpati vor fi judecati de Curtea de Apel Bucuresti.


La DNA ramane in lucru, dupa acest rechizitoriu, o disjungere cu alte persoane implicate in aceasta ”afacere”

Procurorii DNA au stabilit, prin rechizitoriu ca in cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpatul Serban Nicolae Catalin, in calitate de judecator, cu functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a pretins de la doi cetateni sarbi, prin intermediul inculpatilor Chisaru Iacob si Rus Adrian Dan, suma de 60.000 euro. Conform anchetatorilor, in data de 14 martie 2012, magistratul a primit cu ajutorul inculpatilor Mihaila Ioan Marian, Serban Mihaela Ramona si Chisarau Iacob suma de 50.000 euro. Banii au fost pretinsi si primiti de judecatorul Serban Nicolae Catalin care a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul Curtii de Apel Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de inlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, in cadrul procedurii de insolventa declansate fata de s.C. Moldomin s.A. Moldova Noua, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricaror modalitati de vanzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua si suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Suma de 50.000 de euro, reprezentand obiectul infractiunii de trafic de influenta, a fost gasita in data de 15 martie 2012, in urma efectuarii perchezitiei domiciliare la cabinetul notarial al inculpatei Serban Mihaela Ramona. ”In cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpatii Serban Nicolae Catalin, Chisarau Iacob, Rus Adrian Dan si alte persoane ce vor constitui obiectul unui alt dosar, au initiat constituirea unei asociatii in scopul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si cumparare de influenta. In structura organizatorica a gruparii au fost cooptati ulterior Mihaila Ioan Marian si Serban Mihaela Ramona (care, potrivit regulilor de actiune stabilite, au avut sarcina de a sprijini activitatea ilicita a asociatiei), retinand si ca, pentru atingerea scopului propus, a existat o organizare prealabila, in temeiul careia membrilor gruparii li s-au repartizat anumite sarcini bine stabilite”, se arata in comunicatul DNA.

Din incheierea prin care s-a dispus arestarea preventiva a magistratului Serban Nicolae reiese traseul banilor care au ajuns in Romania dupa ce au fost ridicati de directorul general al Moldomin S.A. pe teritoriul Serbiei. Procurorii au evidentiat faptul ca magistratul Serban l-a cautat pe Chisarau la telefon si in 11 si in 12 martie 2012, in data de 13, magistratul a fost sunat de un anume M.M. care i-a spus: “sunt presat si eu la randul meu de altii si daca nu rezolvam, atunci nu mai pot apela”. In data de 12 martie avusese loc o intalnire la hotelul Pullman din Bucuresti, intre Chisarau si doi cetateni sarbi, care au discutat despre bani. Chisarau a sustinut ca este sunat de “om”, adica de judecatorul Serban,“din doua in doua ore” si ca trebuie sa rezolve asa cum se stabilise. Sustinerile acestuia au fost confirmate de apelurile pe care judecatorul Serban le-a facut pe telefonul lui Chisarau, atat in ziua de 12 martie, cat mai ales in data de 13 martie, cand inculpatul Serban Nicolae Catalin a initiat un apel telefonic catre C.I. din locuinta numitei B.A.C. (membru al completului de judecata ce a solutionat recursurile), denota ca acesta are cunostinta de activitatea infractionala a invinuitului C. I.”. Din datele solicitate de Lumeajustitiei.ro la Curtea de Apel Timisoara pentru a afla cine au fost judecatorii investiti cu solutionarea recursurilor din dosarul sus-mentionat, reiese ca acestia sunt Anca Cristina Buta (B.A.C.), Florin Motiu si Petruta Mihu. Ca atare, in probele administrate de DNA pe interceptari ar putea fi vorba de o singura persoana cu initialele numelui identice celor ce se regasesc in motivare, Anca Cristina Buta, judecator la aceeasi sectie unde era si vicepresedintele Serban.

In cadrul discutiei de la Pullman s-a stabilit, de asemenea, si modalitatea prin care Chisarau sa primeasca banii pe teritoriul Serbiei, in localitatea Biserica Alba, la hotelul Royal. Pentru deplasarea in Serbia, Chisarau l-a luat drept sofer pe seful Politiei Moldova Noua, Nicolae Sava, cu care a plecat in jurul orei 15.00 in data de 14.03, din Romania. La ora 16.00 (ora Serbiei), Chisarau a preluat banii de la locul stabilit de la doua persoane necunoscute, aflate intr-o masina neagra. In jurul orei 17.13, unul din invinuiti a primit un sms cu textul “Terminat”. Reintrati pe teritoriul Romaniei, Sava si Chisarau au fost opriti in trafic de organele de urmarire penala, gasindu-se asupra lui Chisarau suma de 50.000 de euro. Acesta a declarat ca banii sunt pentru magistratul Catalin Serban si, ulterior, “a inteles sa formuleze un denunt impotriva judecatorului Serban Catalin Nicolae din cuprinsul caruia reiese ca magistratul i-ar fi pretins pentru solutionarea favorabila a doua dosare civile aflate pe rolul Curtii de Apel Timisoara suma de 60.000 euro”.

Dosarul penal a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia si are prim termen de judecata in data de 8 mai 2012.

 

Accesari:5010

Comentarii

# CI date 7 aprilie 2012 10:10 -2

Nu se plictisește. E cu Betelie, Bălășescu, David și e așteptat să revină Carpen. ;-)

# DOREL date 9 aprilie 2012 09:29 0

Mai draga, pai daca ne-ai anuntat ca o sa-l saltati iar pe N. Carpen, cred ca ai dat din nou cu bata-n balta ! Asa ca, daca taceai, filozof ramaneai ! Parerea mea ...

# CI date 9 aprilie 2012 20:01 0

Eu anticipam că Neluțu Carpen va fi săltat pe mandat de executare. Și b): nu mă așteptam să ai nevoie de lămuriri suplimentare, că doar nu am dat probleme de trigonometrie... :-)

# prima de ..... date 9 aprilie 2012 13:26 0

saracul de el, trebuia sa dea si la altii, ca murea de foame clanu ...

# cine sapa groapa altuia..... date 7 aprilie 2012 12:33 -1

...........da, da, stii bine ce inseamna!

# cerb mirific date 7 aprilie 2012 12:35 +1

Se pare ca ati cam fost ocupati in ultima vreme.Poate ca ar trebui sa mai luati cate o pauza, sa plecati si voi in vacanta, dupa atatea satisfactii!!! Din pacate....cu astea veti ramane!

# eu date 9 aprilie 2012 20:36 0

Se pare ca domnul judecator a uitat lucrurile elementare din dreptul procesual penal. Daca nu ma raportez la vreo prescriptie, macar urma sa constate ca se impunea sa admita exceptia autoritatii de lucru judecat, motivat de faptul ca, domnul presedinte Bota Pompiliu a fost cercetat in numeroase dosare penale toate incheiate cu NUP, intrucat UNBR Structura Bota desfasoara legal activitatea, fiind legal infiintat si singurul barou care are acte. 

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER