19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANA LUNGA A LUI MORAR – DNA a redeschis dosarul in care judecatoarele Veronica Cirstoiu, Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca de la CAB sunt acuzate de abuz in serviciu si favorizarea infractorului pe motiv ca au anulat condamnarea de 7 ani inchisoare primita de Dinel Staicu. Dosarul fusese inchis in 2012 de procuroarea Florentina Mirica, care le-a dat judecatoarelor scoatere de sub urmarire penala. Ancheta a inceput la cererea lui Daniel Morar (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 February 2014 16:36
Vizualizari: 6881

In vara anului trecut, la scurt timp dupa arestarea judecatoarei Veronica Cirstoiu (foto 1) de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzata ca ar fi luat spaga peste 600.000 de euro de la Dinel Staicu pentru a-l pune in libertate, ne intrebam daca nu cumva ar trebui sa se teama si celelalte doua colege ale acesteia, judecatoarele Liliana Badescu si Piciarca Dumitrita, care au facut parte din completul care a decis anularea pedepsei de 7 ani de inchisoare primita de afacerist in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor. Iata ca raspunsul a venit joi, 13 februarie 2014, de la DNA. Dosarul de abuz in serviciu in care judecatoarele Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca au primit initial scoatere de sub urmarire penala de la procuroarea Florentina Mirica (foto 2), dosar declansat ca urmare a unei declaratii publice a lui Daniel Morar, a fost redeschis de procurori.


DNA a anuntat declansarea urmaririi penale impotriva celor doua judecatoare, dar si fata de Veronica Cirstoiu, aflata deja in arest in cazul spagii primite de la Dinel Staicu. Si acest dosar are insa legatura cu afaceristul Dinel Staicu. Mai exact, cele trei judecatoare sunt acuzate de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, pe motiv ca si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu si l-au favorizat pe Staicu, in momentul in care, in 2012, au dispus anularea pedepsei de 7 ani inchisoare primita de afacerist in dosarul privind fraudarea BIR.

Iata acuzatiile DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:

BADESCU LILIANA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti,

CIRSTOIU VERONICA, fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti,

PICIARCA DUMITRITA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti,

in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si favorizarea infractorului.

Urmarirea penala fata de cele trei persoane mentionate, avand calitatea de suspect, se efectueaza ca urmare a infirmarii a rezolutiei de scoatere de sub urmarire penala, dispusa de procurorii D.N.A la data de 7 august 2012, a redeschiderii si a reluarii urmaririi penale, apreciindu-se ca solutia adoptata initial in cauza este nelegala.

Efectuarea urmaririi penale dispuse fata de cele trei suspecte are in vedere existenta unor date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in calitate de judecatoare la Curtea de Apel Bucuresti, cele trei si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu prilejul emiterii deciziei penale nr. 381/22.02.2012. Decizia viza admiterea contestatiei in anulare depuse de NUTU (fost STAICU) Dinel fata de o hotarare prin care, anterior, un alt complet al aceleiasi instante il condamnase definitiv la pedeapsa inchisorii pe o durata de 7 ani. Ca urmare a admiterii contestatiei in anulare, Nutu (fost Staicu) Dinel a obtinut un avantaj patrimonial, constand in desfiintarea obligatiilor civile, in cuantum de 18.839.684,5 lei, catre BANCA INTERNATIONALA A RELIGIILOR, (prin lichidator judiciar R.V.A. INSOLVENCY SPECIALISTS S.P.R.L.), cu caracter definitiv, cu consecinta vatamarii intereselor legale ale partii civile. Efectele aceleiasi hotarari judecatoresti s-au constituit intr-un ajutor efectiv dat condamnatului NUTU (fost STAICU) Dinel, caruia i s-a anulat obligatia de a executa pedeapsa definitiva din dosarul penal nr. 14165/4/2006, in care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma continuata.

La admiterea contestatiei in anulare, cele trei judecatoare au invocat autoritatea de lucru judecat, respectiv ca, anterior pronuntarii definitive a pedepsei de condamnare a lui NUTU (fost STAICU) Dinel de catre Curtea de Apel Bucuresti, o alta instanta de judecata, respectiv Curtea de Apel Craiova ar fi pronuntat o decizie opusa, asadar favorabila condamnatului, pentru aceleasi fapte.

Fata de aceasta imprejurare, procurorii, in Ordonanta prin care se dispune efectuarea urmaririi penale, au apreciat ca cele trei suspecte, in calitatea lor de magistrat si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu deoarece:

Hotararile judecatoresti ale celor doua instante (Curtea de Apel Bucuresti si Curtea de Apel Craiova) nu privesc aceeasi fapta:

- astfel, hotararea judecatoreasca a Curtii de Apel Craiova a avut ca obiect o procedura de contestare a legalitatii si temeiniciei unei rezolutii prin care s-a dispus, cu referire la NUTU (fost STAICU) Dinel, neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, asocierea pentru savarsirea de infractiuni si spalare de bani;

- pe de alta parte, hotararea judecatoreasca a Curtii de Apel Bucuresti a avut ca obiect judecarea cauzei in care, printre altii, NUTU (fost STAICU) Dinel a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,

In aceste conditii, se arata in ordonanta, diferentele existente intre cele doua cauze ar fi de natura evidentei, neexistand nici macar o suprapunere de acte materiale. Astfel, faptele au fost comise in perioade de timp diferite (iulie 1999 - februarie 2000 si, respectiv, 10 ianuarie 2001 – martie 2002), au primit incadrari juridice diferite si privesc activitati de serviciu desfasurate in mod nelegal in cadrul unor societati comerciale diferite (BANCA INTERNATIONALa A RELIGIILOR si, respectiv, BANCA POPULARa RICH BANK COOPERATIVA DE CREDIT), singura legatura existenta intre cele doua cauze fiind cea a subiectului activ NUTU (fost STAICU) Dinel.

In plus, se arata in Ordonanta, pe calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare, cele trei judecatoare ar fi procedat la o rejudecare unei hotarari definitive, criticand motivarea instantei de recurs (completul care pronuntase condamnarea definitiva). Aceasta, deoarece exceptia autoritatii de lucru judecat se invocase si in fata instantelor de apel si recurs, cele care au pronuntat hotararile de condamnare, dar nu fusese admisa ca argument de respectivele instante.

In cursul lunii februarie 2014, celor trei persoane, Badescu Liliana, Cirstoiu Veronica si Piciarca Dumitrita li s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

Judecatoarele au fost puse sub invinuire imediat dupa ce Daniel Morar a cerut declansarea unei anchete cu privire la anularea condamnarii lui Dinel Staicu

Judecatoarele Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca au primit scoatere de sub urmarire penala in acest dosar, printr-o rezolutie din 7 august 2012 a procuroarei Florentina Mirica de la DNA, cea care alaturi de fostul ei coleg Viorel Cerbu a dispus trimiterea in judecata a Veronicai Cirstoiu. Dosarul judecatoarelor Badescu si Piciarca a fost deschis imediat dupa ce fostul sef al DNA, Daniel Morar, a anuntat public faptul ca a cerut declansarea unei anchete in legatura cu hotararea prin care s-a anulat condamnarea lui Dinel Staicu. Atunci, Morar declara ca procurorii DNA au fost socati de solutia data de judecatoarele Cirstoiu, Badescu, Piciarca: “Pe noi, pe procurori, acea solutie ne-a socat, pentru ca din toate analizele noastre nu exista un caz care sa justifice o asemenea solutie, adica anularea unei condamnari definitive. Nu exista un caz practic, vorbesc. Din punct de vedere al cailor de atac, nu este nimic de facut. Este o solutie data definitiv. Noi trebuie sa vedem acum, CSM, daca acolo este o abatere disciplinara si noi procurorii daca e vorba de o fapta penala. (…)

S-a deschis o ancheta disciplinara la CSM, si o ancheta penala la DNA. CSM verifica daca in cazul de fata cineva a incalcat legea si respectiv capitolul care arata ce abateri disciplinare pot comite magistratii, iar noi, procurorii nostri vor verifica daca s-au comis anumite infractiuni legate de aceste solutii.

Daniel Morar a sustinut, de asemenea, ca decizia celor trei judecatoare i s-a parut a fi una ciudata: Acele considerente pe baza carora instanta a dispus anularea condamnarii au fost avute-n vedere si de instanta de apel si de recurs, care l-au condamnat pe el si pe alti trei coinculpati. E ciudat ca doua instante au spus ca nu suntem in situatia aceea si nu se impune incetarea procesului penal, iar a treia a spus altceva. Mi-am manifestat indoiala pentru ca procurorii nostri de sedinta au argumentat de ce nu suntem intr-o asemnea situatie. Dar instanta de la Curtea de Apel Bucuresti care a anulat hotararea a spus: ba suntem. Si atunci suntem in situatia in care trei instante, doua intr-o parte si una in alta, spun lucruri diferite. Procurorul sef al DNA poate sa ceara deschiderea unei anchete, ceea ce am si facut, de aici incolo dosarul apartine unui procuror de caz care va examina acele solutii. Bun, acuma faptul ca sunt doua solutii diferite, nu insemna neaparat ca s-a comis o infractiune. Daca e o neglijenta sau altceva, o sa aflam la finalul anchetei disciplinare sau la finalul anchetei penale.

La finalul anchetei disciplinare, CSM a stabilit ca judecatoarele nu se fac vinovate de exercitarea functiei cu grava neglijenta, iar dosarul penal asa cum am vazut a fost inchis de procuroarea Florentina Mirica cu scoatere de sub urmarire penala.

De ce au dispus judecatoarele Cirstoiu, Piciarca si Badescu anularea condamnarii lui Dinel Staicu

Revenind la Decizia judecatoarelor Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, din 22 februarie 2012, iata de ce au dispus acestea anularea condamnarii primite de Dinel Staicu in dosarul fraudarii BIR:

Asadar, ceea ce intereseaza sub aspectul identitatii de obiect este fapta materiala, iar nu incadrarea juridica, iar dupa ce s-a pronuntat o hotarare definitiva, iar ulterior se face o noua judecata pentru aceeasi fapta, chiar sub o alta incadrare juridica si se pronunta o noua hotarare definitiva, se impune desfiintarea celei de a doua hotarari definitive data cu incalcarea autoritatii de lucru judecat.

Or, in cauza de fata este evident ca nu s-a procedat asa.

Astfel, s-a ajuns ca in urma unor disjungeri si declinarii, fapte care in substanta lor sunt aceleasi, acestea sa fie cercetate in mai multe proceduri, neavand importanta ca in fiecare procedura s-a dat faptelor incadrari juridice diferite.

In cauza a existat o dublare a procedurilor judiciare indreptate impotriva aceleiasi persoane, iar procedura soldata cu o condamnare definitiva a fost precedata de o alta procedura, respectiv a solutionarii plangerilor indreptate impotriva rezolutiilor parchetului de neincepere a urmaririi penale, aspect evidentiat in partea referitoare la istoricul si succesiunea procedurilor.

De altfel, nici parchetul nu a negat la data cand au avut loc dezbaterile in fond asupra cauzei, cercetarea paralela a dosarelor, ci doar a sustinut ca acestea au avut ca obiect infractiuni diferite.

De asemenea, nici Parchetul nu a sustinut ca s-ar fi descoperit fapte noi dupa finalizarea primei proceduri.

Ori, potrivit jurisprudentei CEDO, dupa ce s-a inchis definitiv o procedura penala „chiar si simpla formulare a unor banuieli cu privire la nevinovatia unei persoane este nelegala (Asan Rushiti contra Austriei – 21.03.2000, Vostic contra Austriei – 17.10.2002).

Chiar daca petentul a primit solutii de neincepere a urmaririi penale, soldate cu hotarari judecatoresti definitive, ca urmare a plangerilor formulate in baza art. 2781 Cod procedura penala, ulterior, pentru fapte in substanta lor aceleasi, a trebuit sa participe la un alt proces.

In procedurile analizate, petentul condamnat a primit pentru aceleasi fapte in substanta lor, si savarsite in aceeasi perioada de timp si spatiu, solutii diferite. (...)

Cum cele doua proceduri descrise, prima - finalizata cu hotarari definitive, care au confirmat legalitatea si temeinicia rezolutiilor de neincepere a urmaririi penale atacate, in baza art. 2781 Cod procedura penala la instantele competente, iar cea de a doua - finalizata cu o condamnare au avut ca obiect fapte, in substanta lor aceleasi, chiar daca au primit incadrari juridice diferite, cea dea doua procedura a fost data cu incalcarea principiului „non bis in idem”, consacrat de dispozitiile art. 4 al Protocolului nr. 7 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Dincolo de existenta paralela a procedurilor penale, multiplele declinari si disjungeri din dosarele de urmarire penala aflate pe rolul parchetelor din Craiova si Bucuresti au condus la instrumentarea acestora in mod defectuos, astfel incat s-a ajuns, ca in urma faptului ca nu au avut numar unic de inregistrare sa aduca, prin ele insele, o violare si a dispozitiilor art. 6 din Conventie, referitoare la un proces echitabil (chiar si in baza procesuala a urmaririi penale), pe langa dispozitiile art. 4 din Protocolul nr. 7 al aceleiasi conventii. (...)

In acord cu considerentele expuse in cele ce preced, Curtea, in baza art. 386 lit. d Cod procedura penala, va admite contestatia in anulare formulata de petentul condamnat impotriva deciziei penale nr. 741 din 04 aprilie 2011, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I Penala si va proceda la desfiintarea - in parte - aceasta numai cu privire la contestatorul petent.

Totodata, se vor desfiinta - in parte – sentinta penala nr.1240 din 15 iunie 2010, pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, precum si decizia penala nr. 802 din 16 decembrie 20410 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a penala, iar in consecinta, in baza art. 11 pct. 2 lit. b rap. la art. 10 lit. j Cod de procedura penala, se va inceta procesul penal pornit impotriva contestatorului pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 26 cu referire la art. 246 combinat cu art. 248 ind. 1 cu aplic. art. 41 alin. 2 rap. la art. 258 alin. 1 din codul penal.

Se va anula mandatul de executare a pedepsei emis pe numele contestatorului.

Se va dispune punerea de indata in libertate daca acesta nu este arestat in alta cauza”.

*Cititi aici integral Decizia Penala nr. 381 din 2012 prin care judecatoarele Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu de la CAB au anulat condamnarii de 7 ani primita de Dinel Staicu

*Cititi aici rezolutia din 7 august 2012 prin care procuroarea Florentina Mirica a dispus scoaterea de sub urmarire penala a celor trei judecatoare

Comentarii

# Bota date 13 February 2014 16:53 +3

Zău ? da ce a zis Marius Iacob  http://www.luju.ro/magistrati/parchete/marius-iacob-gandeste-periculos-seful-sectiei-urmarire-penala-din-piccj-spune-ca-magistratii-nu-pot-avea-calitatea-de-subiecti-activi-ai-unei-infractiuni-exclusiv-pe-considerentul-ca-au-adoptat-o-solutie

# CI date 13 February 2014 17:31 +2

:P Justă observaţie!

# vasile date 14 February 2014 11:29 +1

Nu s-a luat nciun fel de spaga in acest dosar. DNA a redeschis dosarlul la ordinul lui Morar, din orgoliu. Cum poate niste judecatoare sa nu execute Rechizitoriul DNA asa cum a fost dat. Foarte multi judecatori, avocati si procurori au recunoscut ca in tara justitia o face DNA. Nicio instanta de judecata nu se poate opune hotararilor luate de procurorii DNA. nU S-A VAZUT. Acum ei cerceteaza si acuza pe toti cei care au votat intrun anumit fel o lege in Parlament. Este ingrozitor.

# Eu date 14 February 2014 12:34 +1

Chiar asa, cum POATE  niste judecatoare sa  ....??!! INTRUN  cuvant, esti varzaaaaa.......NICIO instanta nu te vindeca ....

# tepelus date 15 February 2014 17:01 0

semnati petitia online,,http://www.petitieonline.com/legea_raspunderii_magistratilor_contra_votul_nostru

# Viky Strawbery date 13 February 2014 17:20 +7

Dacam inteles ieu bine cu mintea mea de femeie plecata in strainatate la munca: niste tute, judecatoare impostoare ce este ele de nenorocite corupte, ia spaga de la un infractor Dinel 600000 de ieuro pe care ieu ias castiga in 200 de ani de cules capsuni si o vaca de procuroare impostoare zice ca e bine cai asa ca nicivorba de penalele dracului de stoarfe.Si vine un baiat procuror de procuror recunoscut si apreciat international cu iecsceptia lu Antena 3 si luju si procurorul asta zice ca nui in regula ca nui bine ca judecatorii sa ia mita ca sa elibereze infractori ca nui legal ca nui drept ca se rade lumea civilizata de noi.Am inteles bine senzul articolului?

# Coco date 13 February 2014 17:36 +3

n-ai inteles nimic, aici e vorba de un dosar exclusiv pe solutie, care nu are nicio conotatie cu vreo spaga sau alta infractiune de coruptie. Un dosar inchis chiar de DNA cu scoatere, dar redeschis foarte dubios

# nuibai date 13 February 2014 17:45 -2

Si mai trebuie şi probe, dacă nu cumva ne bazăm pe un flagrant visat de cineva acum 2-3 ani.

# ionut date 14 February 2014 20:59 -1

[quote name=\"nuibai \"]Si mai trebuie şi probe, dacă nu cumva ne bazăm pe un flagrant visat de cineva acum 2-3 ani. [/quote] domnu judecator de la bicaz, astea au fost prinse cu teancurile de bani printre borcanele cu muraturi si interceptate cum se cacau pe ele de frica ca o sa le prinda!!nu stiu ce probe ai mai dori dumneata...si pentrua curatete sa stii ca daca esti cinstit te doare la banana de dna si alte alea....pentru doamnele in cauza, ele au dat o solutie, dupa care s-a dovedit ca solutia fusese data pe bani....nu inteleg ceabuz e asta....daca ai fi avut si dumneata vreo cauza din asta de judecat in 20 ani ai fi inteles mai bine!!

# asa e date 13 February 2014 17:49 0

- art. 16 din recomandarea (2010) 12 a Consiliului Miniştrilor din cadrul Consiliului Europei: Deciziile judecătorilor nu pot face obiectul vreunei reanalizări, în afara procedurilor de atac... 

# John date 13 February 2014 20:32 +2

Nu mai aduceti argumente juridice, tot ceea ce conteaza e ce a zis judecatorul Mirancea in sedinta publica : Nu îţi e clar că DNA conduce ţara asta?

# Koko date 14 February 2014 10:02 +1

Nu DNA conduce tara, hotii conduc tara iar DNA baga hotii la puscarie. atata timp cat DNA baga hotii la puscarie, eu unul as fi foarte de acord ca tara sa fie condusa de catre DNA. si lasati-ma in pace cu balivernele cu dosare politice, intrebarea de baza este:infractorii pe care tot ii apara luju au comis faptele sau nu le-au comis? daca le-au comis, sa mai stea si la puscarie. ca doar n-a venit Basescu sa le bage spaga in buzunar.

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 22:22 0

aplauze,frenetice pentru mirancea si morar.o sa merg si eu sa/mi caut un angajator la capsune si o sa cint ,,multumim din inima justitiei,,!!!!!!!la dracu cu toata batjocura voastra de justitie reformata in MINUNATA. sa vina limbricul sa acuze!!!!!!!!am incredere in limbricul si fanta,,csm si poporul patria si viitorul!!!!!ma mai gindesc sa vad ce sloganuri imi mai aduc aminte(cuvint de cod cam box)

# Ar fi un precedent periculos date 14 February 2014 10:29 +1

pentru statul de drept ca sa fie anchetat un jude exclusiv pentru solutia data intr-un dosar. Ar insemna spulberarea stabilitatii tuturor hotaririlor definitive.

# angelomiu date 14 February 2014 12:22 +3

Ai dreptate, dar......hotararea definitiva fusese data deja, iar cele trei judecatore au desfiintat-o prin hotararea lor....deci, chiar ele, prin actiunea lor, au spulberat stabilittatea tuturor hotararilor juridice.....sigur ca e posibil din punct de vedere formal, dar....dar.....dar....... Necunoscand spete, nu ma pot pronunta ca profesionist pe ele. Imi permit doar sa arat ca, ulterior acestei decizii, una dintre judecatoare este urmarita penal - arestata etc - pentru o spaga data de acelasi personaj....poate fi si o coincidenta...poate fi si o \"facatura\" a DNA....dar daca nu e? Ca profesionist, pot sa inteleg si sa explic asemenea solutii judecatoresti. Punandu-ma, insa, in locul unui om simplu, nu am un raspuns la intrebarea: de ce s-a intamplat asta in cazul lui Dinel Staicu si nu a unui om cu un venit mediu sau mare - masurabil in cateva mii de euro pe luna? Voi cei care veti citi acest posta, ce raspuns ati da?

# angelomiu date 14 February 2014 12:25 +3

Si o a doua intrebare: ce cazuri similare sa identice cu cel aratat in articol cunoasteti? Daca aveti stiinta, dati exemple cu nr. dosar, instanta etc.....

# avocat traditional date 14 February 2014 13:40 -3

Ar fi primul caz din  istorie cand parchedtul contesta in felul acesta o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.Este un precedent ,,fara precedent,,si o incalcare grosolana a Constitutiei,legilor etc.Daca s-ar descoperi niscaiva fapte penale,atunci sa fie cercetate pentru acele fapte,sa fie con damnate,sa se faca revizuire etc.Zic fapte penale anterioare solutiei(mita,trafic de influenta ) si nu acestea pentru care sunt acum cercetate.Pentru aceasta ancheta ar trebui ca CSM sa se sesizeze din  oficiu.

# argatu date 14 February 2014 19:18 0

chiar nu vedeti ca procurori DNA precum cerbu , Mihaela Moraru si alti se infrupta din furtaciuni si apoi sub pretextul ca hotii au colaborat ii face scapati ? Radulescu Stefan a pagubit statul roman cu zeci de milioane de euro si Mihaela Moraru si Cerbu il fac erou. sper ca acesti procurori impreuna cu infractorul sa raspunda pentru evaziune si subminarea economiei nationale. 

# briciu date 16 February 2014 06:46 0

cadavrul acesta care a moràrit justitia la ìndemnul lui bàsescu nu ar mai avea ce sà caute ìn magistraturà.ar trebui sà fie el judecat de cei ce stiu sà judece. :zzz

# TITULESCU date 16 February 2014 08:25 +3

LASATI=O BALTA CA S-A LUAT SPAGA LA GREU ASA CEVA SE CHEAMA JUDECATOR ISI PERMITEAU LUXUL DIN SALARIU, HAI SA FIM SERIOSI ,SA O VEDETI SI PE AVOCATA CE DUCEA SPAGA CUM ARATA ,ASTA E UN NIVEL DE CEA MAI JOASA CALITATE UMANA Nu-i posibil ca asemenea individe sa fi judecat macar un om cand infractorii pe care-i judecau erau curati ca lacrima pe langa ele si vocabularul si tot numai de justitie nu sunt.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva