nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

MII DE ROMANI NU O MAI VOR PE KOVESI – Pe Internet a fost lansata o petitie impotriva reinvestirii Laurei Codruta Kovesi la DNA: „Nu suntem de acord sa primeasca un nou mandat... Sa stie doamna Kovesi ce gandeste populatia despre dumneaei”. Demersul privind nemultumirile oamenilor legate de posibila numire a lui Kovesi la DNA pentru alti 3 ani nu a fost deloc mediatizat in presa. Chiar si asa, in cateva zile petitia a strans peste 1.200 de semnaturi (Petitia)

Luni, 7 martie 2016 17:18 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

In pofida uriasei campanii prin care aparatul de propaganda incearca sa inoculeze populatiei ideea ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi (foto alaturi de seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea) este una dintre cele mai apreciate figuri publice si ca aceasta este singura solutie pentru salvarea Romaniei si curatarea tarii de corupti, iata ca nu toti oamenii sunt dispusi sa se lase manipulati. Pe Internet circula de cateva zile o petitie impotriva reinvestirii Laurei Codruta Kovesi la DNA. Demersul a fost lansat la finele lunii februarie 2016, insa el nu a mai fost mediatizat de presa din Romania, din motive lesne de inteles. Chiar si asa, fara ca foarte multa lume sa stie despre existenta petitiei, pana acum aproximativ 1.300 de romani s-au exprimat impotriva numirii lui Kovesi la DNA pentru alti 3 ani. Iar numarul lor va creste pe masura ce petitia va fi adusa la cunostinta oamenilor.


Petitia, postata pe site-ul petitieonline.com, este extrem de succinta. Ea se intituleaza ”Nu suntem de acord sa primeasca Kovesi un nou mandat de sef DNA” si are urmatorul continut:

Noi, semnatarii acestei petitii, declaram ca, din motive personale, din proprie convingere, din propria evaluare facuta Laurei Codruta Kovesi, am ajuns la concluzia ca nu ne dorim sub nicio forma ca Laura Codruta Kovesi sa mai primeasca un nou mandat de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

P.S. Va rog sa distribuiti aceasta petitie, pentru corectitudine, pentru aflarea adevarului, ca sa stie doamna Kovesi ce gandeste populatia despre dumneaei”.

Pruna nu da doi bani pe recomandarile Comisiei Europene

Petitia vine dupa ce, la bilantul triumfalist al DNA, fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna, a anuntat ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat in fruntea parchetului anticoruptie:

Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA.

Cifrele din raport sunt elocvente. Va multumesc ca ministru si ca cetatean”.

Antepronuntarea ministresei Pruna a fost criticata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, dar si de judecatorul Horatius Dumbrava din CSM. Cu toate acestea, fosta asistenta a Monicai Macovei si-a vazut linistita de treaba, trimitand propunerea la CSM, dupa care presedintele Klaus Iohannis a iesit public lasand sa se inteleaga ca o va numi pe Kovesi pentru un nou mandat.

Trebuie spus ca reinvestirea Laurei Codruta Kovesi, in cazul in care ea se va produce, va avea loc fara a exista o procedura transparenta si o competitie corecta si serioasa care sa dea sanse si altor procurori sa se inscrie in cursa. De asemenea, modalitatea in care Pruna a actionat incalca inclusiv recomandarile din Raportul MCV la care sefii Justitiei noaste se inchina ca la o icoana, Raport conform caruia:

Ar trebui sa se asigure instituirea in timp util a unor proceduri clare si solide pentru numirile in functiile de conducere din cadrul magistraturii prevazute in 2016. Pentru aceasta este nevoie ca, inainte cu cateva luni de fiecare procedura, sa se stabileasca diferitele etape si criteriile care vor sta la baza deciziilor. Ar trebui sa se utilizeze o abordare diferita pentru numirile in posturi care nu sunt posturi de conducere la cel mai inalt nivel in cadrul serviciilor de urmarire penala, acordandu-li-se persoanelor nou-numite un rol important in selectarea echipelor lor. Ar trebui sa se asigure transparenta tuturor procedurilor”.

Accesari:6155

Comentarii

# Gabriel Iacobescu date 7 martie 2016 18:10 +60

Numai prin concurs, cu mai multe subiecte stabilite de uniunea procurorilor și asociația magistraților. Plicurile cu subiecte, păstrate în seif secret și prezentate în sala de examinare scrisă, cu alegre aleatorie a plicului de către unul din concurenți. Democrația mai înseamnă și egalitate de șanse la alegere, iar competența trebuie să fie criteriul principal, pe lângă probitate și integritate.

# santinela date 8 martie 2016 09:09 +9

Ce vrei sa nu mai ia nimeni examenul ? Kovessi in mod sigura nu-l va lua veac !

# Ko si-a gresit meseria date 8 martie 2016 19:44 +1

Ko nu le are la procedura penala - tine dosarele la FEZANDAT! Ce mare bucatar se pierdu :P

# ecuatia KOVESI date 8 martie 2016 19:48 +1

Ecuatia pseudo-profei Ko: Lege = libertate. Din CSM rasbate behaiala: “daca esti achitat nu inseamna ca esti nevinovat” (4PEDU D FINU OANEI).

# Gorun Verde date 7 martie 2016 18:23 +57

Pe Covesi o vrea doar mafia basistă.

# ana date 7 martie 2016 18:55 +40

si Johannis? 

# Gogu date 7 martie 2016 18:32 +51

Concurs și concurență. Participarea procurorilor care doresc și îndepinesc condițiile impuse de lege. Nu doresc numiri politice !

# VIKY date 7 martie 2016 18:48 +44

Robert Turcescu: "Dar probabil stii ca doamna Kovesi are o reputatie buna in Romania si o popularitate uriasa"=MANIPULARE. Kovesi:"Vad ca toata lumea critica DNA..."=ADEVAR. Cat de nesimtite pot fi aceste creaturi sinistre.

# Mulder, agentul mulder date 7 martie 2016 19:00 +40

semnam petitia. Mai propun o noua tema de "petitionat: popor roman, esti de acord cu limitarea accesului intr-o functie echivalenta unui demnitar de stat pt maxim 8 ani (2 mandate de maxim 4 ani)? Daca da, e valabil si pt clica de generali dkn servicii si din structurile aparatului de stat, inclusiv pt micutul maioras devenit mare general, codlea serele?".... Ca sa vedem ce zice poporul. Fac pariu ca primii care voteaza si sustin petitia vor fi cadrele sri!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 martie 2016 19:25 +18

ptr mulder//prietene te rog pune linkul pe pagina ca sa fie usor de gasit si de semnat!multumesc!

# unul din lumea cea mare date 7 martie 2016 19:35 +16

am gasit,am si semnat

# VIKY date 7 martie 2016 20:00 +29

Cei care nu au IP-ul blocat (cum am eu) pe ziarele de "casa", sa publice linkul pentru ca petitia sa fie semnata de cat mai multa lume.

# mulder, agentul mulder date 8 martie 2016 08:24 +5

adresa petitiei este: "mandat limitat pentru orice functie de conducere din stat" si apare tot pe site-ul cu petitieonline.com

# unul din lumea cea mare date 8 martie 2016 11:55 +6

PENTRU TOATA LUMEA!!!!!!!!!!!!petitieonline.com ACEASTA/I ADRESA.TOTI CITITORII SA SEMNEZE PETITIA!!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 martie 2016 12:01 +5

gidea SI ANTENA 3!!!!!!!!TE ROG SA FACI PUBLICa ADRESA SITEULUI PETITII ONLINE!!FA/I TE ROG PUBLICITATE!!!!! pina la ora cind postez erau 1654 de semnaturi!!!!!!!si ultima semnatura era a lui,,1654 Mugur Ciuvica [România] Bucuresti 2016-03-08 10:55,,

# SAM date 7 martie 2016 19:08 +34

nu mai vrem sa asistam impasibili la "facaturi" de investire in functii de asemenea importanta...Kovesi trebuia sa refuze ea o asemenea propunere care excede cadrul legal si lasa loc la interpretari si presupuneri...EXISTA O PROCEDURA...APLICATI PROCEDURA!...PUNCT!

# BASE si principiul nulitatilor controlabile date 8 martie 2016 19:42 +5

Conform unor procurori din cadrul PG și DNA, Băse & MLM l-au aplicat în cazul promovării lui Ko & Morar. Potrivit acestui principiu, în funcțiile cheie din instituțiile fundamentale ale statului au fost promovate persoane mediocre profesional, obediente și șantajabile, relativ tinere și originare din provincie, pentru a putea fi controlate și manipulate. Simptomatic este că, datorită obedienței manifestate, Băse a renominalizat-o pe Ko în funcția de procuror general al României în 2009, deși CSM (autoritatea supremă și reprezentatitvă a justiției din România) a respins categoric renumirea sa (cu 5 voturi contra și 1 vot pentru). Băse & Co au impus-o, cu ajutorul US EMBASSY, pe Ko în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a premierului. meritocratia.ro

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 martie 2016 19:50 0

da/ne si nume nu o mermeli ca un bucatar thailandez !!!

# CSM a respins-o, BASE a dorit-o cu ardoare date 8 martie 2016 19:54 +5

"Eu ştiam că Ponta are dreptate, dar asta era. A fost dorinţa preşedintelui să o numească în această funcţie, iar rolul meu a fost să negociez asta", a declarat Elena Udrea, la un post de televiziune. INCENDIATORU MATRAFOXAT a dorit-o cu ardoare. ARZA-L-AR FOCU'!

# DODI date 7 martie 2016 20:35 +25

A tunat și i-a adunat (din păcate în ”guvernul meu”) citez din PRUNĂ: ”Va multumesc ca ministru si CA CEtatean”. Nu ar putea să mulțumească ea milioane de cetățeni pașnici ai acestei țări și să-și dea demisia după câte gafe a făcut deja?. Am întrebat, nu am dat cu parul ca și Ciolanis.

# barbu date 7 martie 2016 20:48 -38

Am auzit ca vor semna si rezervistii lui daogaru si Pensionarul porumb ,si inca vreo 5

# liliana date 7 martie 2016 21:03 -30

Personal o consider buna .Are multa experienta si trebuie ,,rodata'' .Cu toate astea insa ,orice intelept isi calculeaza din timp caderea .

# Elena date 7 martie 2016 21:39 +32

A stat prea mult. Ne- am  lamurit

# VIOREL URZICEANU date 7 martie 2016 22:17 +28

JOOOOOOOOOOOOOOS CU LULUTA KOVESI

# Craiovan Eugenia Carmen date 7 martie 2016 22:34 +32

Nu o mai vreau pe aceasta doamna care face parte din clica de interlopi BASISTI !

# Hagi Stafan Angela date 7 martie 2016 22:53 +20

E partinica!

# obiectiva date 8 martie 2016 00:37 -15

cum adica partinica ????? :cry: :P :o :P :-x :P

# obiectiva date 8 martie 2016 07:45 +2

doresc sa ii transmit CLONEI mele un sincer``` La multi ani``` de ZIUA FEMEII....daca e femeie........ daca e barbat sa astepte 9 martie......  :P :P :P 

# Marishica date 8 martie 2016 19:51 0

comentariul de mai sus nu-mi apartine :P :P :P semnat marishica cari indragesti berishica  :o :o :o

# LUCI date 7 martie 2016 23:16 +6

mai fratilor dar chiar asa de grava e situatia in randul procurorilo?unu acar unu din ei sa faca ce face dna cu pricina?dar poate intr-o zi o sa emigreze dna,ce se face dna-ul ramane fara conducere?Doamne-fereste

# dan date 8 martie 2016 00:52 -31

Mii de romani nu o mai vor pe Kovesi? OK, nicio problema. O vor alte sute de mii. Si voi astia, OFTICATI-VA!

# obiectiva date 8 martie 2016 07:43 +12

@dane, STIM si CUNOASTEM ca ar trebui sa ne ofticam de faptul ca kiorvesi nu mai este dorita de mii de romani...si asta NU CONTEAZA - CE DORIM NOI....dar, uite ca NU NE OFTICAM, si stii de ce ???? pentru ca pe KIORVESI , se vede, NU O MAI VOR NICI AMERICANII....... :P   :P :P

# Marishica date 8 martie 2016 19:54 0

Ba ne ofticam... :cry: :cry: :cry: dar nu vrem sa va dam satisfactie ca ne-ati ciuruit din nou... :lol: :lol: :lol:

# mulder, agentul mulder date 8 martie 2016 08:33 +10

bai danut, bai baiatule! te-ai trezit? tu stii ca esti somnabul? pai la ora 00,52 a.m. numai somnabulii vorbesc si cred ca visurile lor devin realitate. TU stii, bai danut, in ce tara traiesti? sau esti un admirator fanatic al baschetului romanesc - ma rog, in sportul asta poti sa joci si unul la una... - dar, noi postacii luju.ro acceptam ca o vor sute de mii de "europeni" pe Kovesi dupa ce ne explici logic de unde ai tras tu concluzia asta si cum ai dedus ca esti reprezentantul acesto sute de mii de romani, atat timp cat noi ne exprimam pe aici in numele nostru, fara sa ne asumam rolulri de "ganditorii neamului". Iti explic asta pentru ca boala asta, somnabulismul, in medicina, este definitia ca un automatism nocturn....

# un cititor date 8 martie 2016 12:45 -7

1)Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Președinția se bucură de o încredere record. O arată ultimul sondaj INSCOP, realizat între 23 și 30 aprilie 2015, la comanda Adevărul, conform caruia 61,4% dintre respondenți aveau multă și foarte multă încredere în DNA.( in sondajele facute in lunile septembrie si decembrie 2015, procentele erau de asemenea mai mari de 60%) 2)Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 9-10 martie 2015, în DNA au încredere 63% dintre români. În Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, au multă sau foarte multă încredere 43% dintre persoanele intervievate.

# un cititor date 8 martie 2016 12:53 -8

1)Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Președinția se bucură de o încredere record. O arată ultimul sondaj INSCOP, realizat între 23 și 30 aprilie 2015, la comanda Adevărul, conform caruia 61,4% dintre respondenți aveau multă și foarte multă încredere în DNA.( in sondajele facute in lunile septembrie si decembrie 2015, procentele erau de asemenea mai mari de 60%) 2)Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 9-10 martie 2015, în DNA au încredere 63% dintre români. În Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, au multă sau foarte multă încredere 43% dintre persoanele intervievate.

# mulderica date 8 martie 2016 19:56 0

@mulder, agentul mulder du-te bai baiatule si mai fa o plimbare prin parc, racoreste-te si dupa aia apuca-te de scris (pe pereti)

# obiectiva date 8 martie 2016 21:42 +3

@mulderica, de ce eu am impresia ca tu esti ...COLDEA ????  :P :P :P

# cin date 8 martie 2016 11:12 -16

toti HOTII nu o vor pe Kovesi, si sunt CATAVA MII. 

# adi date 8 martie 2016 04:57 +6

Ar trebui ca acest guvern de tehnocrati sa fie dizolvat de catre parlament/parlamentari  si apoi nu cred ca ar mai exista pericolul ca aceasta doamna Kovesi sa mai aiba tupeul nesimtit sa se gindeasca macar sa isi prelungeasca mandatul.

# paul date 8 martie 2016 05:31 +13

Păi, ce a făcut Luluța? Corupția a crescut, pușcăriile sunt de găinari, gradul de ocupare al pușcăriilor e de 152,7%, majoritatea găinari  și cei cu trafic de influență, prejudiciile făcute de ciuma portocalie nu vor fi niciodată recuperate, o atacă Băse și ea nu zice nimic, sigur o are la mână etc.. Așa că torționara asta a nenorocit destui români! Cred că a venit timpul să plătească!

# ceir date 8 martie 2016 08:17 +11

Trebuie sa fie rupta clica lui basescu din justitie , binom ,trinom si tot ce este de origine basescu-macovei .Justitia trebuie sa se curete de mizeria basista.De 12 ani justitia nu a fost in stare sa judece fara de legile lui BASESCU.

# GOE date 8 martie 2016 08:35 +11

Obligatoriu ar trebui sa se organizeze concurs la care sa poata participa orice procuror care indeplineste conditiile prevazuta de lege.Pentru orice post din sistemul public se organizeaza concurs.Este discriminatoriu ca pentru postul de prouror general DNA sa fie un singur asa-zis,,concurent,,care sa fie nominalizat,Sunt sute de procurori in ROMANIA competenti si onesti care ar putea ocupa acel post.De ce nu li se da aceasta posibilitate??

# VIOREL date 8 martie 2016 08:55 +5

daca era impartiala eram de acord dar asa NU SUNT DE ACORD !!!!

# badanoiu iulica date 8 martie 2016 09:30 +14

SA SE DUCA DE UNDE A ADUS O CHIORU

# robocrap date 8 martie 2016 10:42 +11

Sa sa duca.

# puiu date 8 martie 2016 10:58 +10

ducase d---cu la unguri ei

# Niculai date 8 martie 2016 11:20 -9

Nici eu nu o mai vreau la dna. O vreau la cotroceni! Lulutza presedinte! Ura, ura si iar ura!  :lol:

# BUCUR LUCIAN date 8 martie 2016 11:26 +14

Cum sa fiu de acord  cu reinvestirea  unei PENALE  ..??   IOHANNIS   cred ca-si semneaza sentinta  pt  o  SUSPENDARE   ca si  predecesorul  . Uitativa  foarte  bine  in cate dosare  sunt  implicati  membri fam ei ..

# gogu date 8 martie 2016 11:42 +9

Cum ramane ce plagiatul D.nei C.K.

# b32die date 8 martie 2016 11:48 -5

Numarul de semnaturi nu a depasit nici macar numarul de condamnati si de trimisi in judecata. Penibil!

# Cadaru Ioan date 8 martie 2016 12:47 +3

A dovedit atasamentul, clar, "valorilor" basiste. Dosarele de pana acum impotriva coruptilor din sistemul basisto-bokist sau dovedit a fi o (mai multe) mascarada (mascarade).

# un cititorr date 8 martie 2016 13:15 -9

Doar hotii si coruptii nu o vor pe Kovesi! Majoritatea romanilor o vor! 1)Direcția Națională Anticorupție (DNA) se bucură de o încredere record. O arată ultimul sondaj INSCOP, realizat între 23 și 30 aprilie 2015, la comanda Adevărul, conform caruia 61,4% dintre respondenți aveau multă și foarte multă încredere în DNA.( in sondajele facute in lunile septembrie si decembrie 2015, procentele erau de asemenea mai mari de 60%) 2)Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 9-10 martie 2015, în DNA au încredere 63% dintre români. În Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, au multă sau foarte multă încredere 43% dintre persoanele intervievate.

# UDROIU ADRIANA date 8 martie 2016 13:39 +9

Nu mai o vreau pe Kovesi in fruntea DNA-UL.Consider ca doseste dosarele marilor mafioti basisti si instrumenteaza dosare antiromanesti,fara a se atinge de firmele straine ce au distrus Romania,

# florea turcitu date 8 martie 2016 15:05 +3

nici eu nu sunt de acord sa mai primeasca inca un mandat .pt. ca nu sea facut treaba asa cum trebuie , a bagat oameni nevinovati in puscari ,ear pe basescu il tine in brate ,aici este chiar o nesimtire ,s-au coana kioves este prinsa la mana de basescu ,se-a batut mult joc de acest popoor ,afara cu ea sa vina alti prin concurs ,mai este si plagiata,sa PLECE ;RUSINE 

# Cazan Pavel date 8 martie 2016 20:43 +4

Tu trebuie sa dai socoteala tot ce nu ai facut in legatura cu procesul fam. Basescu, apoi daca mai poti sa conduci ceva in aceasta tara.

# Valter COJMAN date 9 martie 2016 04:31 +2

Nici pe Basescu nu l-au mai vrut 7,4 milioane de romani si degeaba...

# tania compar date 14 martie 2016 14:04 0

Cred ca impotriva lui Kovesi se pronunta doar cei care au motive sa se teama, altminteri ce sa nu-ti convina? ca mai intra la puscarie cate-un nenorocit de politician care ne-a jecmanit pana n-a mai ramas nimic de luat in tara?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER