nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

MULTUMIM AMBASADELOR PENTRU SPRIJINUL ACORDAT – Codruta Kovesi s-a ploconit in fata ambasadelor, confirmandu-ne statutul de colonie. Sefa DNA s-a laudat cu un procent urias de achitari in comparatie cu celelalte parchete, despre care a pretins mandra ca a scazut la 7,63%. Cu un discurs cu iz politicianist, Kovesi s-a urcat pe valul de emotie starnit de tragedia de la Colectiv, asumandu-si rolul mesianic de a schimba Romania: „Sa ne dedicam activitatea pentru curatarea tarii” (Raportul)

Joi, 25 februarie 2016 12:23 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a prezentat, joi 25 februarie 2016, raportul de activitate pe anul 2015 al parchetului anticoruptie. Bilantul DNA a avut loc si in acest an la Cercul Militar din Capitala, evenimentul fiind la fel de fastuos precum au fost si cele din anii anteriori, desi celelalte parchete isi prezinta raportul de activitate in cadrul unor simple conferinte de presa. La prezentarea bilantului DNA au fost prezenti, pe langa procurorii din parchetul anticoruptie, presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos, sefii CSM, membri ai CSM, sefii ICCJ Livia Stanciu si Ionut Matei, fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Raluca Pruna, sefii SRI Eduard Hellvig si Florian Coldea, precum si ambasadori si oficiali ai ambasadelor de la Bucuresti. De altfel, Laura Codruta Kovesi a tinut sa le multumeasca acestora din urma pentru sprijinul acordat, confirmand astfel, la randul ei, statutul de colonie pe care Romania a ajuns sa il aiba.

In discursul sustinut, sefa DNA a oferit mai multe date statistice si s-a plans, asa cum a facut-o si anul trecut, de volumul urias de munca pe care DNA in raport cu numarul de procurori si politisti care lucreaza la parchetul anticoruptie. Codruta Kovesi a insirat mai multe cifre, laudandu-se cu trimiterea in judecata a demnitarilor, in frunte cu fostul premier Victor Ponta, asta desi o intreaga tara a vazut ca multe dintre aceste dosare au fost deschise in momente politice cheie si folosite in lupta politica.


De asemenea, sefa DNA s-a laudat si cu procentul mai mic de achitari. Codruta Kovesi sustine ca, in 2015, rata de achitari a scazut, ajungand la 7,63%. Ce nu spune insa Kovesi este insa ca acest procent de achitari este in continuare unul urias, in comparatie cu celelelte parchete, unde rata de achitari este de 1-2%. Aceeasi Laura Codruta Kovesi a pretins ca procurorii sai ancheteaza corupti indiferent de functiile pe care acestia le detin si indiferent de averea pe care o au. Totusi, sefa DNA nu a explicat nici pana acum de ce oare oamenii de baza ai regimului Basescu, in frunte cu Vasile Blaga sa spunem, continua sa fie ocoliti de parchetul anticoruptie, in pofida nenumaratelor acuzatii si suspiciuni de coruptie care planeaza asupra acestora. Asa cum nu a explicat pana acum de ce Traian Basescu nu a fost deranjat nici macar o data de procurorii DNA.

Pe de alta parte, discursul Codrutei Kovesi a avut spre final si un iz politicianist. Sefa DNA a semanat cumva cu un politician aflat in campanie electorala. Astfel, Kovesi s-a urcat pe valul de emotie creat de tragedia de la Colectiv si si-a asumat un rol mesianic, afirmand ca procurorii trebuie sa-si dedice activitatea pentru curatarea tarii. Si ca DNA trebuie sa indeplineasca asteptarea societatii de a avea o Romanie fara coruptie.

In schimb, in tot discursul sau, Laura Codruta Kovesi nu a amintit nici macar o data despre drepturile omului si despre obligatia ca acestea sa fie respectate. Ar fi fost poate bine sa faca acest lucru, in conditiile in care exista nenumarate cazuri de oameni defilati in catuse, terfeliti prin comunicate de presa sau prezentati ca niste corupti notorii si apoi achitati in instante.

Iata discursul sefei DNA Laura Codruta Kovesi:

Domnule presedinte al Romaniei

Onorati membri ai prezidiului

Stimati invitati

Dragi colegi,

Bine ati venit la prezentarea Raportului de Activitate al DNA pe anul 2015.

La bilantul de astazi participa procurori, politisti, specialisti, grefieri si personalul administrativ al DNA, precum si invitati din partea institutiilor cu care colaboram.

In analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la infiintarea institutiei.

Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari.

Au fost trimisi in judecata peste 1.250 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu.

Au fost trimisi in judecata de 5 ori mai multi ministri si parlamentari decat in 2013: 1 prim ministru, 5 ministri, 16 deputati si 5 senatori. Este cel mai mare numar de demnitari investigati de DNA intr-un an.

Am instituit masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro.

Sunt cele mai impresionante cifre de la infiintarea DNA.

Evolutiile pozitive ne dau imaginea unei institutii care functioneaza pro-activ, eficient, ferm si curajos.

Aceste rezultate ne obliga sa lansam si o discutie despre necesara reforma a statului in ce priveste prevenirea si combaterea coruptiei.

Este bine ca avem in fiecare an tot mai multi inculpati pentru coruptie?

Este bine ca sunt tot mai multe persoane condamnate?

Raspunsul trebuie sa-l dea societatea.

Dosarele aflate in lucru ne arata, insa, ca nu am prins toti coruptii. Rezultatele noastre demonstreaza ca exista vulnerabilitati majore care pun in pericol buna functionare a societatii.

Coruptia are efecte dramatice si se manifesta prin aceleasi actiuni repetitive. In lipsa unor masuri clare de prevenire si control, tipologia faptelor investigate si mecanismele care au permis savarsirea faptelor se repeta.

Exista sectoare in domeniul achizitiilor publice in care coruptia este generalizata. De multe ori, atribuirea contractelor sau platile aferente contractelor sunt conditionate de primirea unor sume de bani mascate prin intelegeri frauduloase sau contracte fictive.

Faptele de coruptie au efecte directe asupra noastra, a tuturor. In multe cazuri sumele care se dau mita functionarilor sunt obtinute prin evaziune fiscala, delapidare sau alte infractiuni. Astfel, banii care ar fi trebuit sa ajunga la salarii sau pentru investitii publice intra in buzunarele functionarilor corupti.

Coruptia se reflecta in calitatea si pretul serviciilor de care beneficiaza cetatenii.

Cetatenii sunt afectati de calitatea drumurilor cand receptia lucrarii se face platind mita.

Cetatenii platesc un pret mai mare cand se da mita pentru punerea pe piata a medicamentelor.

In dosarele trimise in judecata banii dati mita au fost de 431 milioane euro. O suma comparabila cu bugetul prevazut pentru cofinantarea programului de autostrazi pentru anii 2016, 2017 si 2018.

Aproape 500 de persoane cu functii conducere au fost trimise in judecata. O crestere cu 30% fata de anul trecut.

Vedem cum in fiecare an indepartam tot mai multi functionari corupti. Finalizam tot mai multe dosare. Sunt tot mai multe condamnari.

A dus acest efort la institutii mai curate?

Rezultatele anchetelor DNA trebuie sa fie un semnal puternic. Este necesara o abordare strategica de prevenire a coruptiei. Este necesara o comunicare in timp real intre toate institutiile care verifica achizitiile publice. O cooperare mai stransa cu sectorul privat poate duce la cresterea increderii investitorilor corecti in a semnala eventuale fapte de coruptie.

Exista institutii publice in care coruptia creste in fiecare an.

S-a triplat numarul trimiterilor in judecata fata de cei care administreaza fonduri din bugetul public.

Peste 100 de primari si presedinti de consilii judetene au fost trimisi in judecata.

O treime din presedintii consiliilor judetene din Romania sunt trimisi in judecata.

Este o coincidenta? Este o legatura cu functia publica si bugetul administrat?

Cu siguranta este rezultatul unei modalitati netransparente de folosire a bugetului public.

Cat timp planificarea unei achizitii publice nu va fi transparenta se va folosi bugetul pentru achizitii supraevaluate. In continuare se vor folosi banii cetatenilor pentru achizitii de aparatura medicala scumpa de la firme de apartament in timp ce spitalele nu pot asigura minime conditii pentru pacienti. Cat timp se poate decide discretionar ordinea efectuarii platilor, vor fi in continuare functionari care vor primi mita pentru a favoriza anumite firme.

Recuperarea produselor infractiunii a fost o componenta importanta in anul 2015. Compartimentul de investigatii financiare al DNA a fost operationalizat, ceea ce a determinat cresterea gradului de recuperare a produselor infractiunilor.

Au fost luate masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro.

De multe ori, in cauzele instrumentate de DNA sunt implicate persoane ce obtin profituri uriase si beneficiaza uneori de complicitatea unor autoritati. Bunurile sunt deseori disimulate prin acte juridice fictive. Se folosesc companii off-shore. Se deschid conturi bancare in alte jurisdictii. Se achizitioneaza bunuri in alte tari.

DNA a trimis peste 110 cereri de comisii rogatorii internationale catre autoritatile judiciare straine pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri. Este cel mai mare numar comisii rogatorii de la infiintarea DNA. Probele obtinute in acest mod arata ca nici un infractor nu trebuie sa se simta in siguranta, indiferent unde si-a ascuns banii.

In dosarele DNA in care s-au pronuntat hotarari definitive in anul 2015 statul roman are de recuperat aproape 200 milioane euro. Aceasta suma ar trebui sa intre efectiv in bugetul statului daca ea va fi executata de organele fiscale.

Asa cum am mai sustinut este important ca hotararile judecatoresti definitive sa fie executate efectiv. Doar asa scopul pedepsei poate fi atins.

Sa nu uitam ca aceste sume apartin de drept bugetului de stat si trebuie sa fie utilizate in folosul societatii.

Finalitatea dosarelor constituie un element relevant in analiza noastra. Activitatea judiciara a DNA s-a realizat de 33 de procurori care au avut peste 14.700 participari in sedintele de judecata.

Activitatea procurorilor din DNA se desfasoara sub controlul judecatorilor.

Instantele de judecata au condamnat definitiv 970 de inculpati trimisi in judecata de DNA. Solutiile pronuntate de instante au confirmat caracterul obiectiv si profesionist al dosarelor DNA.

Pentru prima data in ultimii ani, procentul de achitari a scazut la 7,63%.

Durata de judecare a dosarelor scazut, desi sunt tot mai multe cauze trimise la instante. In 2015 cauzele judecate definitiv in mai putin de un an au crescut cu peste 60%.

Am fost preocupati de hotararile instantelor judecatoresti pentru evitarea solutiilor diferite pe aceleasi probleme de drept. Inalta Curte de Casatie si Justitie este reperul de jurisprudenta in functie de care ne orientam practica.

Trebuie sa ne asiguram ca solutiile definitive sunt respectate si executate ca o garantie a statului de drept.

Justitia depune un efort urias pentru investigarea si solutionarea cauzelor de coruptie, folosind resursele financiare ale societatii. Apoi, vedem de multe ori cum mecanismele si procedurile judiciare sunt interpretate si aplicate diferit. Unii condamnati nu executa integral pedeapsa aplicata de judecatori. Unii sunt eliberati conditionat fara a recupera prejudiciul sau folosind tertipuri administrative.
Astfel de situatii duc treptat la pierderea autoritatii statului si la o lipsa grava de incredere in institutii.

Desi dispozitiile codului penal care au intrat in vigoare de 2 ani prevad ca liberarea conditionata poate fi acordata numai daca s-a recuperat prejudiciul, practica judiciara este neunitara. Am solicitat promovarea unui recurs in interesul legii pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa decida.

Justitia este un serviciu public, iar de multe ori functionam sub presiunea unei cereri sociale foarte mari.

Nivelul de asteptare privind activitatea DNA a devenit foarte ridicat. Uneori, oamenii ar vrea ca DNA sa rezolve si probleme pe care nu le avem in atributii. Aceasta nu inseamna ca asteptarile cetatenilor nu sunt legitime sau ca nu trebuie satisfacute.

Dar lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa insemne doar arestari, inculpari si condamnari in dosarele DNA.

Actiunile noastre pot avea efect durabil doar daca sunt dublate de actiunile preventive desfasurate de celelalte institutii si autoritati ale statului, de mediul educational si cel de afaceri.

Principala provocare pentru DNA in aceasta perioada este determinata de cresterea continua a volumului de activitate.

Numarul dosarelor a ajuns la peste 11.000. Dublu fata de acum 5 ani.

Activitatea de urmarire penala a fost desfasurata de 97 procurori. Fiecare procuror a avut de solutionat in medie peste 110 dosare. Un numar atat de mare de dosare complexe influenteaza durata de solutionare a cauzelor.

Iata cum arata un singur dosar al DNA. Acest dosar este la un procuror care mai are si alte zeci de dosare in lucru.

In acest moment avem de solutionat peste 7.100 de cauze. Dublu fata de cat putem solutiona noi intr-un an.

O prima rezolvare ar fi cresterea numarului de procurori si politisti. Dar aceasta solutie nu va fi eficienta daca evolutia volumului de activitate va avea acelasi ritm.

Trebuie acceptat ca nu putem astepta mai mult de la procurori daca lucrurile nu se schimba.

O astfel de schimbare trebuie realizata prin strategii serioase si reale de prevenire a coruptiei.

Prevederile neconstitutionale au creat in unele situatii un vid legislativ, de natura sa genereze incertitudine juridica si practica neunitara. Este necesara o interventie legislativa, dar aceasta nu trebuie sa afecteze competentele sau instrumentele investigative. Ne dorim sa fim consultati in mod real cu privire la modificarile legislative care ne privesc activitatea.

A fost vitala pentru noi interventia cetatenilor si a societatii civile atunci cand s-a incercat limitarea intempestiva a competentelor investigative.

Pentru a avea rezultate nu trebuie sa peticim justitia, ci trebuie sa-i oferim instrumentele de care are nevoie.

Rezultatele obtinute se reflecta si in schimbarea modului in care publicul se raporteaza la DNA. Numarul tot mai mare de persoane care sesizeaza fapte grave este o dovada in acest sens. Peste 86% din dosarele inregistrate anul trecut sunt bazate pe sesizari ale persoanelor fizice ori juridice si institutii publice.

Ne motiveaza faptul ca increderea publica in DNA a ajuns la cel mai ridicat nivel de la infiintarea institutiei. DNA se bucura de o incredere de peste 61%, cel mai mare nivel de incredere pentru o institutie din sistemul judiciar.

Este de remarcat faptul ca, la fel ca si in anii anteriori, activitatea DNA a fost apreciata de Comisia Europeana. Rapoartele elaborate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare au apreciat ca impresionante rezultatele DNA, aratand totodata ca au fost respectat drepturile fundamentale in procesul penal.

O alta caracteristica a anului 2015 a fost eficienta cooperarii cu principalele institutii partenere, carora le multumesc. Singura posibilitate de a oferi un raspuns eficient fenomenului infractional este dialogul intre toti cei implicati si identificarea de solutii comune.

Continuarea si accentuarea cooperarii internationale reprezinta o prioritate a DNA si multumesc ambasadelor pentru sprijinul in realizarea programelor internationale, a cererilor de asistenta judiciara si suportul lor constant al activitatii noastre.

In 2016, dincolo de continuarea instrumentarii dosarelor de coruptie la nivel inalt, prioritatile DNA vor viza si investigatiile privind:

-coruptia in administratia publica locala;

-coruptia in sistemul judiciar;

-coruptia in institutiile de control si executare a pedepselor;

-coruptia in achizitii publice, in special in domeniul sanatatii si infrastructura;

-frauda cu fonduri europene;

-recuperarea prejudiciilor si confiscarea extinsa.

Activitatea DNA trebuie sa continue sa fie definita prin profesionalism, consecventa, operativitate, eficienta, responsabilitate si transparenta.

Doamnelor si domnilor,

Toate aceste rezultate pozitive nu ar fi fost posibile fara contributia profesionala a procurorilor, politistilor, specialistilor, grefierilor si a intregului personal care lucreaza in DNA.

Dragi colegi,

Va multumesc pentru efortul consecvent, continuu si profesionist din acest an. Va multumesc pentru solidaritatea, curajul si determinarea cu care ati lucrat. Prin munca pe care o faceti, sunteti cel mai important capital al institutiei noastre.

Am trecut impreuna un an greu. A fost un an in care, datorita anchetelor noastre am fost atacati in mod constant. S-a incercat si se incearca modificarea procedurilor si a posibilitatilor de investigare. Munca noastra i-a nelinistit pe multi din cei ce se credeau de neatins. Munca noastra i-a deranjat pe cei care credeau ca functia este o garantie a intangibilitatii. Dar noi am continuat cu corectitudine si profesionist. si acesta a fost cel mai bun raspuns.

In aceasta lupta am avut alaturi de noi cel mai important aliat: cetatenii Romaniei. Fara ei munca noastra nu ar fi fost posibila. Sunt mii si mii de oameni alaturi de noi si de munca noastra. Sunt acei oameni cinstiti care vor o societate cladita pe corectitudine si respect. Sunt acei oameni onesti care in urma cu doar cateva luni au strigat in strada – coruptia ucide. Aceasta constientizare a societatii este cea care ne ajuta cel mai mult in lupta impotriva coruptiei.

Iar noi trebuie sa continuam sa investigam faptele de coruptie. Sa ne dedicam activitatea pentru curatarea tarii. Sa ramanem implicati serios si sa anchetam coruptii indiferent de functie sau de averea pe care o au. Sa fim curajosi si determinati.

Sa indeplinim aceasta asteptare a societatii de a avea o Romanie fara coruptie. Pentru asta insa...toti cei care suntem aici, in aceasta sala, va trebui sa dorim in continuare acelasi lucru”.

*Cititi aici sinteza Raportului de activitate al DNA pe anul 2015

*Cititi aici Raportul de activitate al DNA pe anul 2015

Accesari:2836

Comentarii

# steluta date 25 februarie 2016 12:38 +24

Tara nu a curatat-o dar a reusit sa curete capitalul romanesc . A reusit sa pazeasca complice jaful basist nemiscand un deget cat a fost chiorul la Cotroceni . Cati bani a confiscat preventiv basiste Kovesi de la EADS , de la Wolkswagen , de la Fondul Proprietatea sau ANRP ???

# mordekai date 25 februarie 2016 12:56 +11

preventie 0 iar combatere .... ce sa mai vorbim - priviti limitele de pedeapsa din penal si efectul, in cascada a circumstantelor atenuante asupra pedepsei. eficienta dna-ului ar trebui sa fie data de scaderea numarului faptelor de coruptie, nu de cresterea lor. cresterea a fost determinata de folosirea parchetului ca arma de razbunare de catre politicien ( daca ceva nu imi convine la x fac un denunt la dna si e rezolvat). 

# Taranu de la Tara date 25 februarie 2016 13:00 +15

Nu-mi revin din ,,extazul" produs de un discurs cu pronuntate caractere politice. Sintagme precum (marca KWI si apoi ,,stradutza" - NU STRADA!), sau , impanate cu cifre discutabile, cel putin, imi dau impresia ca asist la un teatru de prost gust. Concluzia? Ponta isi merita soarta!!! Negocierile lui TICALOASE... A propos! Romancutza Kovesi L. ce functiE a avut inainte de se lua la tranta cu -COOOruptzia? Daca nu ar fi de plans, chiar ar fi DE RAS!

# unul din lumea cea mare date 25 februarie 2016 14:04 +7

eu ma mir cum de nu aparu INCA ala cu statuile si care cere reinvestirea CORIFEILOR kovesi si morar,dar sa nu zic hopa tropa ca apare el

# citat vechi, ce s-a lafait pe LUJU! date 14 mai 2016 17:55 0

Tot în stadiul de morulă cea „statuie pentru EROII JUSTITIEI ROMANE ? Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei ,Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU , fara de care Romania probabil ca ajungea in Uniunea Euroasiatica .”? O statuie impunătoare, cu Ko pe post de ATLAS susținîndu-i pe toți în spate!

# se-alege prafu de statuie date 14 mai 2016 23:03 0

Din pacate Ko nu poate poza ca nu are coloana vertebrala. De avea - il punea la punct pe tov-ul care facea cadou grade de colonel de parca ARMATA ROMANA fuse incartiruita pe tarla stramosilor lui.

# CITITUL IN DIAGONALA NU E BUN! date 14 mai 2016 22:46 0

Citatul (ce e scris intre paranteze) apartine unui amic al EROILOR JUSTITIEI ROMANE, 1 aug. 2014, 13:56. Introducerea - Tot in stadiul de morula cea - e umor scremut ce aminteste postacului ca a halit ceva fecale, unii dintre eroi autosuspendandu-se :P http://www.luju.ro/magistrati/parchete/protectie-totala-sefa-dna-laura-codruta-kovesi-poate-sta-linistita-procurorul-general-al-romaniei-tiberiu-nitu-nu-are-de-gand-sa-cheltuiasca-banii-statului-pe-o-ancheta-care-sa-stabileasca-daca-acuzatiile-de-coruptie-lansate-de-bercea-mondial-la-adresa-lu

# Obs date 25 februarie 2016 13:06 +22

Odata reinvestita, Basescu si gasca sa PDL stau inca 3 ani linistiti.

# justiție independentă date 25 februarie 2016 13:14 +29

Luluța a început să uite. A uitat să spună că a rezolvat foarte bine (pentru sistem) cazul Rarinca datorită funcționării ireproșabile a parteneriatului cu Livia Stanciu, a uitat să spună că DNA acționează împotriva judecătorilor care pronunță hotărâri ce nu sunt pe placul lor, a uitat să spună că Bica e urmărită pentru un dosar în care era implicat fratele ei, a uitat să spună că ține în continuare prin sertare dosarele foștilor membri ai regimului băsist Și nu sunt numai astea cele uitat.

# Mihai date 25 februarie 2016 13:16 +23

Te detest Lulutza pentru ca faci politica. Te detest Lulutza pentru ca tii partea basistilor. Te detest Lulutza pentru ca actionezi cu dubla masura. Te detest Lulutza pentru ca nu achetezi prejudiciile cauzate de straini acestei tari !!!! Te urasc Lulutza si ca mine sunt multi!

# imbecilul date 25 februarie 2016 13:41 -24

esti singur nefericitule si NU ai dreptate...traiasca luluta...jos coruptia...

# SAM date 25 februarie 2016 15:05 +14

sa ai parte de ea "imbecilule"...din nume ti-ai facut renume...sa-ti dea D-zeu tie sau familiei tale un caz Rarinca!...sa te vad atunci!...ura ta viscerala pt.toti care nu sunt de acord cub derapajele DNA este demna de o cauza mai buna...

# ashura date 25 februarie 2016 15:25 +13

postac flamand al sistemului 8) detectat,hai mars pe realitatea,b1 evz,...aici e luju nu o oficina sri-ist MARS :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x PS mIHAI ARE MARE DREPTATE... :cry:

# Laurentiu 2 date 25 februarie 2016 15:40 0

Nu e singur, are dreptate, sa traiasca Lulutza, dar sa-i dea Dumnezeu sanatate pe masura corectitudinii ei, jos coruptia! :-)

# sam date 25 februarie 2016 15:01 +11

subscriu la tot!...si ca mine mai sunt destui...dar poate nu suficienti!...daca o aresteaza pe Carmen Iohannis,BASESCU,UDREA ,BLAGA o sa incep sa cred in ea!....PANA ATUNCI E DOAR O CARIERISTA MEDIOCRA DE DOI BANI!

# ashura date 25 februarie 2016 16:02 +6

plus daca ar umbla pe la companiile multinationale,pe la fondul prorprietatea,pe la unele banci,pe la sebi ghita,niro,cristi burci....etc]kovesi si binomul distrug capitalul romanesc si vand la propriu tara pe bucati a se vedea afaceriile lui gitenstein de la fondul proprietatea

# MAREA ADUNARE A OAMENILOR MUNCII date 25 februarie 2016 13:30 +14

Acest CONGRES deja ne-a facut tare bogati, sa stiti ca tocmai am iesit pe strada si toata lumea e fericita si bogata ca s-au anuntat ciferele realizarilor la o mare adunare .Am vazut ca mi-au scazut facturile deja ca d-na a recuperat multi bani , toti tinerii au luat bac-ul au locuri de munca cu salarii ca afara , toti tinerii liberi si frumosi au locuinte si se pun pe cresterea natalitatii, CATA BUNA STARE PE SOCIETATEA CIVILA CARE SE BUCURA SI DA INCREDERE LA D-NELE CU CARIERELE CELE MAI FRUMOASE , D-NA DRAGA M-AI FACUT CEL MAI FERICIT OM PE PAMANT TOTUL E MIERE SI LAPTE IN TARA , PROBABIL DISEARA TINERII FRUMOSI PUN DE UN MITING DE OVATIUNE SI BAT DIN PALME CA CEAUSESCU NU E  SI PROBABIL VOUA VA TREBUIE URALELE , ROMANII S-AU SATURAT DE BILANTURILE TALE , INCREDEREA IN VOI E NUMAI IN MINTILE SPALATE ALE SECURISTILOR VOSTRI SI NU IN RANDUL CELOR PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE , VOI SUNTETI LINGAII DE CLANTE LA USILE IMPARATILOR DIN ISTORIE SUNTEM IOBAGI ACUM IOBAGOI DEMOCRATI 

# mulder, agentul mulder date 25 februarie 2016 14:55 +10

ceea ce ma mira este ca toata lumea e multumita de ce spune kovesita. Adica:"La bilantul de astazi participa procurori, politisti, specialisti, grefieri si personalul administrativ al DNA, precum si INVITATI DIN PARTEA INSTITUTIILOR CU CARE COLABORAM"! Va dati seama ce grozavie i-a scapat din gurita? PAI DNA COLABOREAZA CU ICCJ? PAI ATUNCI DE CE MAI TREBUIE JUDECAT OMUL CARUIA II FACETI DOSAR, DACA TOT COLABORATI? Mama, mama ce idioti ne cred astia! :-x :-x :-x :-x :-x

# Salvamar date 26 februarie 2016 07:50 +2

exista o mica diferenta intre sedintele ODUS (Organizațiile democrației și unității socialiste ) Festivalul Kovesi - atunci securistul intitutiei statea in spate si te sfredelea cu ochii, acum securistii erau la masa din prezidiu si te sfidau din priviri. Daca ar trai Elena Ceausescu, ar fi geloasa pe cultul personalitatii promovat de Kovesi. ”raportul” ei iti da impresia ca DNA face dosare pentru astfel de bilanturi. Sa te lauzi ca i-ai facut lui Ponta mizeria aia de dosar este absolut rusinos. Kovesi vorbea de parca toti aia care aveau dosare facute de DNA sunt ca si condamnati.....ca oamenii aia nu mai au nici o sansa la prezumtia de nevinovatie....Cu madam Stanciu, colaboratooarea, in prezidiu cred ca nimeni nu mai are sanse la prezumtia de NEVINOVATIE- daca spune DNA ca esti vinovat, condamnarea este sigura - ti-o da madam Stanciu pe principiul vinovat-nevinovat capul trebuie taiat ca asa spune Kovesi si Coldea. DNA este forta conducatoare a PDL si a Romaniei....fara JUSTITIE!

# Georgfischer date 25 februarie 2016 13:32 -4

Traiasca Kovesi! Aceasta eroina a neamului romanesc! Kovesi presedinte! Toti hotii la puscarie! Hua :lol:

# Maxim date 25 februarie 2016 14:08 +16

Jalnic bilanț... Jalnica activitate...Jalnic pentru România....

# Jiji Jmecheru ... date 25 februarie 2016 14:22 +7

Odă în metru wernerian pentru antiromâni, cătușe și orchestră... Ne-ați tras venele în țeapă, / și pe lung ni le-ați tăiat, / am ajuns o biată piață, / cu prezentul amputat ...

# Georgfischer date 25 februarie 2016 14:24 0

Aceste rezultate deosebite si inaltatoare nu puteau fi realizate fara deosebitul ajutor al prea maritului fost prim ministru pontaaaaaaaa! Ponta, iti multumim alaturi de kovesi, cu profunda recunostinta! Victor ponta te iubim, ca ca tine nu gasim! Ura, ura, ura... :lol:

# Stan atalin date 25 februarie 2016 15:22 +12

Lulutza! Draga de ea! Parca imi vine sa plang! Ce cinstita si eroina e aceasta super femeie! Coruptia ucide, serios, parca am ai auzit asta, da unde? Cred ca am visat,hmmm, ce cosmar!

# GOE date 25 februarie 2016 15:38 +16

Ce treaba au ambasadele cu sistemul de justitie romanesc,cu activitatea parchetelor/?Unde in tr-o tara membra a UE isi permit ambasadorii si personalul diplomatic asemenea amestec grosolan in activitatea judiciara care este in afara uzantelor diplomatice.Cum sa aiba sprijin un sef de parchet de la ambasade/?este ABSURD.

# VIKY date 26 februarie 2016 11:35 +5

@GOE...Totul este absurd, dar trist este ca majoritatea populatiei ori este limitata (la cap), ori nu realizeaza pricolul. "Inteligenta tulburatoare" ( chiar merita premiul Nobel pentru adevar cel care a numit-o prostie tulburatoare), afirma:"Finalizam tot mai multe dosare. Sunt tot mai multe condamnari.". De ce nimeni nu o intreaba despre dosarele grele de miliarde care zac in sertarele ei?. De ce lumea nu se revolta, de ce taceti ca la inmormantare, de ce nu aveti curaj, de ce va lasati calcati in picioare de o mana de mafioti, de ce nu luati exemplu de la alte state, de ce sunteti slugi in fata dictaturi, de ce nu va ganditi la copii vostri care va vor blestema pentru tacerea voastra, de ce nu realizati ca daca voi nu va ajutati, nici D-zeu nu va ajuta?. Un mic exemplu: pentru afirmatia marionetei Pruna de reinvestire a "inteligentei tulburatoare", incalcand legea cu bocanci, in alta tara lumea matura strada si cu una, si cu alta. Pacat de voi, pacat de tara...

# VIKY date 26 februarie 2016 12:15 +4

"Sunt acei oameni onesti care in urma cu doar cateva luni au strigat in strada – coruptia ucide." ...Oamei onesti au fost cele 8 milioane, pe care i-at calcat in piciore, tu si mafia din jurul tau, nu cele 2 mii de handicapati adunati de pe strada (chiar nu a fost greu, ca nu trebuia folosit facebook). Cu cat faceti mai multe greseli, cu atat se contureaza mai mult faptul ca la Colectiv a fost o mana criminala, pentru schimbarea guvernului si miza ai fost TU, "inteligenta tulburatoare", reinvestirea ta. Sper din tot sufletul ca poporul roman sa iasa din hibernare (in mai nu mai este iarna) macar in al 12-lea ceas, si sa apuci reinvestirea la un loc mai racoros, tinand cont de faptul ca va veni cu ...calduri.

# ion date 26 februarie 2016 14:04 +2

Osanale,Laude,depasirI ide plaN la arestari in directia aratata de ambasada SUA ETC.....Pe cand si Basescu doamna Kovesi???????

# gheorghe pensionaru' date 26 februarie 2016 14:05 +2

Am vazut in filmele cu banditi, care se pregateau sa dea o lovitura, sa distruga ceva, ca liderul lor spunea cam asa: 'Pentru asta insa...toti cei care suntem aici, in aceasta sala, va trebui sa dorim in continuare acelasi lucru'...cei care nu erau de acord, urmau a fi 'trasi pe roata'...orice asemanre cu personajele din sala CCA, este pur intamplatoare... 8)

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER