nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SEFUL ANAF SE IA LA TRANTA CU DNA – Acuzat de procurorul Doru Tulus, Gelu Diaconu contraataca: „Actiunile unui procuror conduc la destabilizarea unei institutii vitale pentru statul roman... Am solicitat sa fiu audiat, retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian... Logica kafkiana a organului... Am fost implicat intr-o maniera ce poate fi asimilata unui adevarat abuz... Directia Antifrauda a sprijinit DNA exact in instrumentarea dosarului”

Joi, 11 februarie 2016 12:08 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

UPDATE - Gelu Diaconu a fost demis de premierul Dacian Ciolos.

DNA nu a reusit sa-l intimideze pe presedintele ANAF Gelu Diaconu, asa cum se intampla in cazul altor demnitari care aleg sa taca in fata acuzatiilor aduse de parchetul anticoruptie, permit sa fie defaimati prin comunicate de presa si informatii din dosar scurse la presa de casa a DNA si care, in mod cu totul aberant, sustin ca „isi vor dovedi nevinovatia” in conditiile in care procurorii sunt cei care trebuie sa dovedeasca vinovatia. Pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in dosarul deputatului PSD Madalin Voicu, presedintele ANAF Gelu Diaconu il acuza pe procurorul de caz Doru Tulus (foto), cunoscut drept unul dintre campionii achitarilor din DNA, ca destabilizeaza una dintre institutiile vitale ale statului.


Intr-un comunicat de presa de joi, 11 februarie 2016, Gelu Diaconu dezvaluie ca i-a cerut lui Doru Tulus sa fie audiat si chiar retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar pe care il catalogheaza ca fiind unul „kafkian”. De altfel, tot „kafkiana” sustine presedintele ANAF ca este si logica „organelor de cercetare penala”.

Totodata, Gelu Diaconu acuza ca a fost implicat in acest dosar intr-o maniera ce poate fi asimilata unui abuz si sustine ca nu a avut niciun fel de contact cu persoanele vizate de ancheta. Mai mult, seful ANAF dezvaluie ca Directia Antifrauda din institutia pe care o conduce a sprijinit DNA tocmai in instrumentarea acestui dosar privind fraudarea fondurilor europene de catre gruparea identificata de procurori.

Nu in ultimul rand, Gelu Diaconu precizeaza ca nu isi va da demisia, in pofida cererii formulate in acest sens de ministrul Finantelor. Presedintele ANAF arata ca doreste sa fie demis, astfel incat la finalizarea acestui dosar sa existe persoane care sa-si asume consecintele acestei masuri.

Iata pozitia presedintelui ANAF Gelu Diaconu:

Dupa cum cunoasteti, ieri, mi s-au adus la cunostinta invinuirile in dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin Tulus, constand intr-un pretins abuz in functie si favorizarea faptuitorului.

Mentionez faptul ca am solicitat sa fiu audiat, retinut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian.

Singura acuzatie care mi se aduce atat mie cat si vicepresedintelui ANAF este aceea ca am emis doua circulare nelegale prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobanzile acumulate de alocatiile copiilor depuse in conturi precum si pentru persoanele realizatoare de venituri modice.

Reamintesc opiniei publice ca anomalia prevazuta in Codul Fiscal a facut ca aplicatia informatica sa trimita decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, intrucat CASS-ul se calcula la venitul minim si nu la venitul efectiv, potrivit legii.

Am aflat cu stupoare ca domnul procuror Tulus apreciaza ca am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii si persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrans de cateva sute de persoane pentru niste sume de sute de mii de ori mai mici decat cele pe care le-ar fi platit parintii copiilor si batranii cu dividende de 2-3 lei rezultate din actiunile detinute in urma vestitei cuponiade.

In plus, reamintesc faptul ca solicitarea de remediere a acestei aberatii fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului si a ministrului de Finante de la acea vreme.

De asemenea, reprezentati ai institutiilor care au propria Casa de Sanatate pentru Ordine Publica, Siguranta Nationala si Autoritati Judecatoresti mi-au atras atentia in mod imperativ ca, in urma emiterii acestor decizii, identitatea unora dintre angajatii acestora sa fie desconspirata, in relatia cu Fiscul.

Revenind la logica kafkiana a organului de cercetare penala, opinia publica trebuie sa stie ca acesta considera ca nu trebuia sa suspendam prin circulare emiterea deciziilor de impunere pentru sute de mii de copii si persoane cu venituri modice intrucat nu exista un temei legal, facand totodata o banala confuzie in ce priveste diferenta dintre suspendare emiterii unui titlu de creanta si anularea unei creante bugetare, apanaj al initiativelor legislative ale MFP si ale Guvernului.

Si, pentru ca absurdul nu se opreste aici, informez pe aceasta cale opinia publica ca Directia Antifrauda a sprijinit in mod activ DNA exact in instrumentarea dosarului privind fraudarea fondurile europene, de catre aceasta grupare.

Totodata, trebuie stiut si faptul ca in aceeasi perioada exista pe procedura de avizare in MFP, care are drept de initiativa legislativa si nu ANAF, asa cum eronat apare in comunicatul DNA, trei proiecte de acte normative care aveau sa rezolve aceasta anomalie fiscala.

Subliniez faptul ca in tot acest timp nu am avut niciun fel contact cu persoanele din grupul infractional vizat de procurori.

Astazi, si in zilele urmatoare, lucrez impreuna cu echipa ANAF la intocmirea unui memoriu cu toate documentele anexate pe care-l vom depune parchetului si pe care il vom face public.

In ce priveste solicitarea doamnei ministru Dragu de a imi prezenta demisia, precizez ca nu ii voi da curs intrucat doresc sa fiu demis din functie, astfel incat la finalizarea acestui dosar cineva sa-si asume consecintele acestei masuri.

Atrag atentia tuturor factorilor de decizie, informand totodata cetatenii, ca ANAF se afla in mijlocul unei perioade critice a existentei sale, fiind institutia careia i se datoreaza in proportie de peste 70% relaxarea fiscala si stabilitatea macrobugetara a statului roman.

Actiunile unui procuror conduc la destabilizarea unei institutii vitale pentru statul roman care trebuie sa finalizeze urmatoarele actiuni, in aceasta perioada:

reasezarea portofoliului de administrare in zona contribuabililor mari si mijlocii care aduc peste 72% din colectarea veniturilor;

reasezarea personalului pe functii de conducere si executie;

stabilizarea infrastructurii IT din domeniul fiscal si vamal, aflata la limita colapsului, pana la finalizarea proiectului de modernizare desfasurat cu Banca Mondiala, urmand sa fie luate decizii majore referitoare la rezolvarea acestei situatii;

operationalizarea la capacitate maxima, dupa inventarierea celor 18.000 de hotarari judecatoresti penale de pus in aplicare, a noii structuri de executari silite cazuri speciale, pentru a rezolva o problema intens dezbatuta;

mentinerea presiunii pe cresterea conformarii fiscale, prin derularea si programarea actiunilor Directiei Antifrauda, in domeniile stabilite in strategia asumata de mine si echipa de conducere;

Consider ca este inacceptabil ca, fie din rea credinta, nestiinta sau exces de zel, ale uneia sau mai multor persoane, o institutie de importanta ANAF sa poata fi destabilizata, punand in pericol tinta de deficit structural si intreaga securitate economica a Romaniei.

Cu toate acestea, tocmai pentru ca nu confund institutiile cu oamenii, si nici pe mine cu ANAF, am incredere ca CSM si DNA vor urmari cu atentie deosebita rezolvarea cu celeritate si in deplina legalitate a dosarului in care am fost implicat intr-o maniera ce poate fi asimilata unui adevarat abuz”.

Accesari:3596

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 12:12 +16

altul,CARE ARE INCREDERE IN JUSTITIE!!!!! clar o sa/i aduca increderea vreo 5 ani de pandaimos.pune cineva pariu cu mine?

# mulder, agentul mulder date 11 februarie 2016 12:37 +17

eu tin pariul: adica, merg pe varianta ca nu va fi arestat si nici altceva mai grav. nu ma intereseaza ce a facut diaconu in alte spete/cazuri, insa pe ce spune are perfecta dreptate. 1-le cred ca esti de acord cu mine ca unii anchetatori fac un exces de zel aiurea, mai mult pentru televiziuni, dupa care omul "vanat", de lehamite in cele mai multe cazuri, renunta a trage cu TUNUL in respectivul porcuror. In irce tara normala asa ar trebui.  Pe ideea ta, cum ca diaconu are incredere in justitie, nu ma pot pronunta, cu atat mai mult cu cat observ ca si unii juzi, care (ne) pareau mai onesti, au luat-o razna cu declaratii ciudate (ex. dana....) ;-)

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 13:00 +9

ptr mulder//tocmai din motivele scrise de tine ,,increderea in justitia din mermelica ,,te duce la 5 ani din pandaimos.de ce sa trebuiasca arestat neaparat inainte de ,,procesul aranjat,,......la dracu parca s/au intors vremurile lui stalin ridicate la putere.mulder tu ridici varianta ,,tara normala,, si eu zic ,,mai este mermelica tara normala,,??? si ai adus in discutie ,,dana,, si.........uita/te si tu cum ne/am luat/o(iarasi).crede/ma in 98 cind am revenit in mermelica mi s/a parut ca.i o TARA BUNA DE TRAIT(aici am gresit)apoi din 2004 TOTUL S/A DUS DRACULUI(poate vad eu asta caci vin si plec),dar este chiar un sport extrem sa traiesti in mermelica cu 3 lei pensie pe luna(info de ieri) si sa ajungi la pandaimos de pe o ora pe alta nestiind de ce,sau sa ti se ia o proprietate cistigata absolut legal,sau sa se dispuna de proprietatea ta cum vrea orice primar indiferent de legile care/ti garanteaza ceva.viata in mermelica nu mai valoreaza cit o ceapa degerata,dar avem rachete nato(sa

# mulder, agentul mulder date 11 februarie 2016 13:23 +4

tu ai revenit, iar eu as plecaaaa. In rest, stiam ca te zgandar! nu te supara pe mine, dar vad ca lumea imi da si dreptate  :eek: :-* 8)

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 14:40 +3

ptr mulder// nu ma zgindari,dar vad ca si mie imi da lumea dreptate..........si NIMENI NU/I DETINATORUL ADEVARULUI ABSOLUT

# mulder, agentul mulder date 11 februarie 2016 15:54 +4

stiu. Doamne ajuta sa ne fie bine. In rest.....nimeni nu-i ca noi, ca d-aia suntem romani. Si daca nu as cunoste valoarea ta, nu mi-as fi permis o gluma (asa cu zagandaritul si cu dreptatea; pt ultima, din nefericire, ne da lumea dar nu ne dau mermelitorii....) :P

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 13:36 +7

continuare ptr mulder//si eu mermelac masochist fiind m/am luat la ,,bataie,, si cu dna si I/AM PRINS CA FURAU ACTE DIN DOSARE SI LA CE MI/A FOLOSIT??? si m/am luat la bataie cu imperiul raului ,si DOCUMENTELE CARE SINT LEGALE SINT IGNORATE DE JUDECATORI SI NU VOR SA LE MAI CITEASCA !!!!!!DECI!!!!!!mulder nu mai impartasesc ,,increderea ta,,.daca tu imi poti arata o cale legala zau ca o urmez!!!!dar pina atunci masochist fiind ASTEPT SA IAU PARTE LA DREPTATE PINA LA CAPAT FACUTA DE NOI DE MERMELACI NU DE POLITICIENI CA PONTA(care m/au scuipat in ochi).tu nu observi ca antena 3 sau voiculescu,cu resursele lor si tot sint facuti ca la stop pe metoda MARADONA,in ce tara normala la capul ei se intimpla asta si cu toate viciile de procedura OAMENII CU INCREDERE IN JUSTITIE STAU LA PANDAIMOS(si una ca pruna contesta orice vrea ea si sustine aberatii bahice/macoviste-nu te uit ca ai fost primul cu zeama de prune)tise pare normal ca unul ca menchi(neozeelandezii l/au vrut ministru) sa f

# unul din lumea cea mare date 11 februarie 2016 13:41 +5

ptr mulder//tocmai din motivele scrise de tine ,,increderea in justitia din mermelica ,,te duce la 5 ani din pandaimos.de ce sa trebuiasca arestat neaparat inainte de ,,procesul aranjat,,......la dracu parca s/au intors vremurile lui stalin ridicate la putere.mulder tu ridici varianta ,,tara normala,, si eu zic ,,mai este mermelica tara normala,,??? si ai adus in discutie ,,dana,, si.........uita/te si tu cum ne/am luat/o(iarasi).crede/ma in 98 cind am revenit in mermelica mi s/a parut ca.i o TARA BUNA DE TRAIT(aici am gresit)apoi din 2004 TOTUL S/A DUS DRACULUI(poate vad eu asta caci vin si plec),dar este chiar un sport extrem sa traiesti in mermelica cu 3 lei pensie pe luna(info de ieri) si sa ajungi la pandaimos de pe o ora pe alta nestiind de ce,sau sa ti se ia o proprietate cistigata absolut legal,sau sa se dispuna de proprietatea ta cum vrea orice primar indiferent de legile care/ti garanteaza ceva.viata in mermelica nu mai valoreaza cit o ceapa degerata,dar avem rachete nato(sa

# mulder, agentul mulder date 11 februarie 2016 15:13 +5

corect ar fi sa aplicam o lege biblica: a lapidarii. Exista destui oameni curati in tara asta care pot arunca primii! jur.  iar in fata noastra, n-am avea mii ci milioane de distrusi care si-ar cere  sentinta! In rest....sa auzim numai de bine si sa fim ...liberi, caci in curand nici asta nu stim cum s-o spunem (DUPA PRINCIPIUL LU' DRAGNEA......

# unul din lumea cea mare date 12 februarie 2016 03:48 +1

ptr mulder// in mermelica legea biblica de care Zici tu este a DELAPIDARII!!!!!!in mermelica si legile biblice se schimba

# John date 11 februarie 2016 12:42 -5

Gelule, probleme ma ? Se poa' sa n'ai incredere in justitie , tu, care ai trimis mii de fraieri in instante pentru te miri ce ? Du'te acolo si dovedeste netemeinicia acuzatiilor,  sau preferi Monte Carlo ?

# Penny Bill date 11 februarie 2016 12:53 +9

Bă stalinist mic si macovist, ia dovedeste-mi tu ca nu esti ...! Băăăă, aia trebuie sa ii dovedeasca vinovatia, daca pot!!!!!

# john date 11 februarie 2016 16:14 -2

d'asta n'o sa fii niciodata acacademician, nu'ti place si nu recunosti retorica distinsului e.nicolicea . E de la eminenta , desigur. Si nu e, pe persoana fizica, nici stalinist, nici macovist . 

# Camp tactic date 11 februarie 2016 13:48 +5

Scurt si la obiect, o prezentare de profesionist. Are si cojones si mintea clara asadar il asteapta o mare victorie impotriva beznei mintii! PS Oare psihologii din campul tactic nu stiu ca granitul nu se topeste?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 februarie 2016 14:44 +5

ptr cimp tactic//oare nu se topeste?uita/te la pompei!!

# ha ha date 11 februarie 2016 16:28 0

aloooo domnu de la anaf! lasa-ti-ne! vom incerca sa ne descurcam si fara dumneavoastra, domnule de neinlocuit  :P. daca nu ne descurcam, promitem solemn ca revenim la dumneavoastra cu un buchet de flori si mii de scuze  :lol:

# varanel date 11 februarie 2016 17:13 +4

Atul care se identifica cu institutia. Da, institutia in cauza este vitala pentru statul roman cu conditia sa fie condusa de oameni corecti.

# antifrauda date 11 februarie 2016 19:06 +4

Da sigur ca ai ajutat domnule cu serviciul Antfrauda, creeat pe baza de liste de la partid, cu intreviuri trucate la examene sa poata fi admisi cei agreeati, incep sa viorbeasca cei de la Satu Mare cum veneau cu listele sa le admiti "agreeati". Vei plati si pentru favorizarea acestor grupuri de "agreeati" si inlaturarea profesionistilor din sistem

# antifrauda date 11 februarie 2016 19:10 +4

Da sigur ca ai ajutat domnule cu serviciul Antfrauda, creeat pe baza de liste de la partid, cu intreviuri trucate la examene sa poata fi admisi cei agreeati, incep sa viorbeasca cei de la Satu Mare cum veneau cu listele sa le admiti "agreeati". Vei plati si pentru favorizarea acestor grupuri de "agreeati" si inlaturarea profesionistilor din sistem

# Ioan date 11 februarie 2016 21:53 +3

Diaconu, cu antifrauda, cu desfiintarea Garzii, etc a deranjat multa lume. Acum ii vine nota de plata.

# Maria date 12 februarie 2016 08:19 +1

Sper ca DNA sa cheme la audieri cat mai multi concurenti la posturile din antifrauda care au obtinut note mari la scris dar au fost respinsi la interviu. Sper sa fie chemati si toti membrii comisiilor de examen care au trucat acele examene din 2013 pana in 2015 , oare cine le-a dat ordin, cine facea listele???

# Èxaminator date 12 februarie 2016 13:54 +1

Da, asa e!...Numai ca > obligatoriu pentru anumite functii. Sper ca nu am deranjat prea mult... Doar BOII nu vor intelege.

# Base date 12 februarie 2016 18:46 0

Relule tu" nici nu sti cat de mic incepi sa fi"

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER