nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Avocatii din „Lotul Mironescu” sunt siderati! Procurorul DNA Gheorghe Bocsan a transformat interceptarea unei discutii dintre o persoana si „probabil Liviu Bratu”, in proba certa pentru arestarea lui Liviu Bratu

Marţi, 31 mai 2011 16:34 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud-Agigea – unul dintre inculpatii arestati in celebrul dosar „Lotul Mironescu” - a fost arestat saptamana trecuta de catre un complet al Sectiei penale a Inaltei Curti, pe o proba care... nu prea e proba. Conform avocatilor inculpatilor din dosar, s-a aratat ca procurorul DNA de caz, Gheorghe Bocsan, a folosit pentru a solicita arestarea preventiva a lui Liviu Bratu o „regina a probelor” - in acceptia lui. Este vorba despre o inregistrarea a unei convorbiri telefonice, redata in stenograma (note de redare) in care se mentioneaza ca s-a purtat o discutie intre Tudoran Dragos Iulian cu „un domn” care „posibil Bratu Liviu Costel” pe tema unei operatiuni vamale. Cu toate acestea, la punctul 2 al rezolutiei de incepere a urmaririi penale se arata ca „In contextul mai sus precizat, la data de 19.11.2010, orele 14.09.35, inculpatul Bratu Liviu Costel a intervenit pe langa inculpatul Tudoran Dragos Iulian pentru rezolvarea unei operatiuni vamale pentru o persoana cunoscuta acestuia.


Culmea, desi discutia s-a purtat pe numarul de telefon 0724.335.474, care din verificarile efectuate s-a stabilit ca apartinea unui oarecare Bratu Spirea Bogdan din Bucuresti. In pofida aceste „probe” mai subtire decat un fir de ata, completul de fond al ICCJ a emis mandat de arestare pentru 29 de zile, atacat cu recurs de inculpati.

Procurorul DNA Gheorghe Bocsan acuzat de interpretare tendentioasa

Liviu Bratu, prin aparatorii sai Liviu Dascalescu si Flaviu Craznic au aratat instantei de recurs – Completul de 5 al Inaltei Curti, care a reanalizat cazul marti – faptul ca: „De altfel si continutul convorbirilor despre care se spune ca le-a purtat 'un domn' care 'probabil este Bratu Liviu' au fost interpretate tendentios de procuror”.

Marti la orele 17.00 recursul de la Completul de 5 al Inaltei Curti nu se finalizase inca, dezbaterile fiind in toi. Avocatul Dan Cazacu (din Baroul Bucuresti (foto stanga) a declarat presei ca procurorul de sedinta (Gheorghe Bocsan) a adus probe noi, respectiv un mesaj trimis de directorul DRAOVC, Sunai Cadir, incercand sa forteze judecatorii sa mentina masura arestului. Mesajul prezentat ca proba de catre procurorul DNA, mesaj expediat pe SMS de inculpatul Cadir in ziua perchezitiilor continea urmatorul text, in limba tatara: „Arde tot!

Completul de 5 este alcatuit din judecatorii Anton Pandrea (presedinte), Rodica Cosma, Luminita Zglimbea, Mirela Popescu si Stefan Pistol.

Vom reveni cu amanunte despre verdictul din recurs al Completului de 5.

Nota: in imagine maestrii Dan Cazacu si Ion Panaitescu, din Baroul Bucuresti – doi dintre avocatii inculpatilor din „Lotul Mironescu”

Accesari:4705

Comentarii

# maxu08 date 31 mai 2011 17:23 0

degeaba va agitati, atit timp cit instanta ICCJ a dispus arestarea se presupune ca Bocsan are dreptate. Asteptati recursul sa vedeti daca se confirma sau nu arestarea.  Nimeni nu se poate atinge de procuror daca instanta ii confirma cererea. de ce nu v-ati luat de ICCJ (nu sunt un admirator al DNA) ci numai de procuror?

# Tuca date 31 mai 2011 18:12 0

Vezi ca s-a scris ce-a facut judecatorul, unul Iulian, a facut copy-paste dupa referatul procurorului :-* ce sa mai jucam atata tiribomba

# florin date 31 mai 2011 18:25 0

cand vine referatul de la procurorii DNA asa se judeca este cutuma si in sf.avem o practica unitara, adica vine cu stick-ul proc.,jud.copiaza mot a mot si i-am arestat.rar mai se intampla sa fie cate un judecator cu coloana verticala sa si studieze dos.si sa emita o sol.justa.nici maca nu se mai chinuie sa bage de la ei ceva sa i dea un aspect de legalitate copy-paste si pac la mititica.ca deh trebuie sa abatem atentia de la problemele reale si cum putem decat cu DNA, arestari in direct, comunicate de presa, emisiuni...ia sa nu mai puna botu'media si opinia publica,sa vedem ar mai avea aceeasi frecventa arestarile.

# Serban date 31 mai 2011 20:55 +4

Asa este, copy/paste este o practica obisnuita la judecatori si procurori. Nici macar nu se obosesc sa verifice daca au copiat motivarea dintr-un dosar care sa fie pe infractiunea invocata in noul dosar. Grefierii stiu cel mai bine cum se fac motivarile si multe altele. Procurorul mai invoca pericolul social pe care-l reprezinta inculpatul, judecatorul accepta senin si, gata. Asteptam recursul sau urmatorul termen! Cui ii pasa? Ei sunt mai presus de lege!

# DOREL date 1 iunie 2011 00:59 +2

Lasati orice speranta, posturile TV au anuntat respingerea recursurilor. Este exact ce lipsea ca sa fie clar derapajul in paranoia al Sectiei penale a ICCJ, de acum inainte exista o singura certitudine: la ICCJ (S. pen., cel putin), totul e pe dos, nu va mai asteptati la nimic bun ! Rudele arestatilor (sau aparatorii) ar face mai bine daca ar cere interventia organizatiei Amnesty International, pentru ca CEDO (care ar fi ultima speranta) se pronunta cel mai devreme dupa 5-6 ani de la ramanerea definitiva a hotararii, si atunci se pronunta ca la Viorel Burzo caruia CEDO i-a spus ca a avut parte de un proces echitabil (numele proc. Daniel Morar va spune ceva ?) . Si, b): putina istorie - in urma cu ani, o procuroare cunoscuta de la PTMB a depus plangere ptr. furtul autoturismului. Dupa ceva timp s-a interesat cum merge ancheta si a aflat ca plangerea i-a fost clasata. Intrigata, a mers pe urma dosarului si a aflat ca ea insasi dispusese clasarea propriei plangeri ! Ei bine, asta e nivelul nostru !! Si, totusi, daca la procurori ar mai merge (aici incompetenta, iresponsabiitatea, paranoia si - chiar - sadismul, fac parte din fisa postului), la judecatori ar trebui sa fie altfel. Acum se vede ca nu, iar daca e adevarat ca hotararile sunt facute cu copy-paste, atunci chiar e de rau, si rau de tot ! Parerea mea ...

# Valentin date 1 iunie 2011 04:08 +3

Ai dreptate Dorel aceasta este singura solutie Amnesty International (http://www.amnesty.org/), iar pe viitor cei care au fost nedreptatiti si batjocoriti de catre DNA si care ulterior au demonstrat acest lucru in instantele interne sau/si la CEDO, deorece sunt numeroase cazuri si numeroase incalcari a drepturilor omului, daca sunt hotarati si nu vor sa mai treaca si altii prin ceea ce au trecut ei se pot reuni si face actiune comuna la Tribunalul Penal International impotriva lui Daniel Morar (violarea repetata a dr.omului impotriva unui numar considerabil de justitiabili constituie crima impotriva umanitatii mai ales ca e vorba despre dr.fundamentale cum ar fi dr.la libertate, tortura...) (eventual poate fi angajat un av.specializat in astfel de cazuri G.Robertson - av.lui Assange-Wikileaks - g.robertson@doughtystreet.co.uk)

# Serban date 1 iunie 2011 08:25 0

Nu stiu ce ar putea rezolva Amnesty International, in conditiile in care, nici macar CEDO nu reuseste. Am observat ca, cei care au depus cerere de revizuire, avand dreptul legal, si-au facut iluzii degeaba, deoarece, judecatorii de la ICCJ resping cererea ca nefondata, considerand ca nu se mai produc in prezent, efectele articolelor constatate de CEDO ca fiind incalcate de autoritati. Pe cale de consecinta, spun ei, nu se impune casarea hotararilor judecatoresti, cu atat mai mult ca cat CEDO, prin hotararea pronuntata a acordat despagubiri prentru prejudiciul moral incercat de revizuent sub acest aspect.

# van gogu date 1 iunie 2011 15:16 0

Amnesty Int.poate aduce in atentia opiniei publice interationale abuzurile si incalcarea intregii palete de drepturi stipulate de Conventie, Carta UE si Pactul ONU, sa vse cunoasca situatia reala de asemenea rapoartele Amnesty au un cuv.greu in fata Trib.Penal de la Haga - poate suna deplasat ceea ce spunea Valentin dar nu este deloc, arestri cu elicoptere si apoi eliberarea datorita lipsei de temei a arestarii si a subtirimii probatoriului, achitari dupa perioade lungi de arest preventiv, audieri in miezul noptii, nemancati nedormiti, amenitarea si santajarea martorilor, instigarea politieneasca si provocarea flagrantelor, falsificarea probatoriilor, administrarea probatoriului prin mijloace oculte si dolosive inainte de inceperea up,plimbarea inc.incatusati prin fata tv.......toate acestea rezultand din hot.def.ale instantelor si hot.CEDO, incalcarile repetate si considerabile a tuturor acestor drepturi sunt crime impotriva umanitatii.

# kermit date 31 mai 2011 19:15 -2

:D :D :D astia doi parca sunt din papusile muppets :D :D :D

# spermint date 31 mai 2011 22:11 +2

"muppets"astia sunt doxa de drept si au cultura generala cate ore de somn ai tu.sunt ex proc. si judecatori, si ca magistrati si ca avocati sunt corecti si profesionisti.asa ca mai usor cu glumitele de ferentari pe champs elysees.

# Justin date 31 mai 2011 19:20 +2

Mai nou si sentintele pronuntate de catre judecatori vin... tot de la DNA!  Judecatorul Mirancea de la CAB condamna oameni nevinovati, fara sa tina seama de audierile facute de el insusi, aducand ca argumente documente falsificate de procurorul Bocsan.

# Stelian date 31 mai 2011 22:52 +2

Din pacate in instante si in special in instantele superioare (ICCJ, CAB dar si tribunale ) se produce un fenomen grav : inmultirea procurorilor, unii incompetenti dar pilosi, inclusiv de la DNA care devin judecatori, chiar si la sectiile civile, printrun simplu interviu. Daca adaugam si judecatorii santajabili ( dinozaurii, fostii  colaboratori ai securitatii, judecatori prinsi cu aranjamente, etc) rezulta un act de injustitie, cu multe hotarari comandate de DNA, politic sau de servicii.. 

# spaga date 1 iunie 2011 16:30 -2

vai de ei vamesi saraci si cinstiti. DNA-ul asta rau au ceva cu ei. Doar e de notorietate ca sunt curati ca lacrima si baieti buni. Iar astia care o dau intruna cu CEDO, Amnesty int, sa se uite ca fraierii la vilele, iahturile si limuzinele lor si sa-si bage degetul in gat. Mai bine s-ar duce la guantanamo ca e mancarea mai buna. :P

# DOREL date 1 iunie 2011 17:03 +1

Mai draga "spaga", poate ca ai dreptate fratioare, dar - daca le stii si le spui asa bine pe toate, exact ca nenea Leonida fata cu reactiunea - spune-ne nene si noua ce legatura au avut Mironescu si Banias cu prefectura, scuye, cu vama ? Si, totusi, ce au comis Mironescu si Banias ? Si, b): ce cauta bibicule "posibilul Bratu Liviu Costel" in arest preventiv daca 1. e numai un "posibil" si 2. daca nr. de telefon era al altui Bratu (Spirea Bogdan, cu voia ta, bibicule) ? Unde-i frate, legatura, la Ploiesti ?

# kaka date 1 iunie 2011 17:12 +1

legatura e in Piata Domenii-60 ron. sau in gara Simeria de la ora 14.

# kaka date 1 iunie 2011 17:08 +1

DNA-ul e stabor cu principiile astea despre actul de justitie, pe logica ta vamesi trebuie impuscati atunci fara sa i mai judecam, drepturile omului se aplica si celor vinovati si celor nevinovati, drepturile procesuale asisderea.Vorbim despre violarea tuturor articolelor prev.de CEDO nu despre cum se taie porcul de Craciun.Si nu neaparat ne referim la vamesi care pana una alta sunt prezumtiv nevinovati si au fost arestati fara probe ca asa zic incheierile instantelor de recurs - definitive sub acest aspect, vorbim si de cei achitati si anterior arestati de cei plimbati prin instante cu anii si ulterior achitati si de cei carora CEDO a constatat ca li s-au incalcat dr.si libertati fundamentale (ce zici de Burzo vs Romania via seful tau Morar).Parchetul DNA are cf.statisticilor post decembriste cele mai multe achitari dintre toate parchetele, plus ca instantele au sesizat abuzuri grosolane si actiuni"necunoscute c.p.p.".

# ianula date 1 iunie 2011 18:00 -2

PENTRU TOTI "LICENTIATII" IN DREPT CARE AU SARIT SA LE IA APARAREA "PENALILOR" DIN VAMA CONSTANTA,SA-I FEREASCA DUMNEZEU DE MANIA SI MARTURIA  FRAIERILOR DIN PORT CARE-I CUNOSC DE ATATIA ANI.    SA INTELEG CA DE CAND STAU LA MITITICA "PENALII"TIPA BUCURESTIUL DE FOAME. JIGODIILOR

# IA MI MULA date 1 iunie 2011 19:46 +3

Exact te ai caracterizat aproape perfect "mania si marturia fraierilor" mai mult de mania si marturia PROSTILOR sa i fereasca D-zeu, viteazule care esti de ce nu ai sesizat tu organele de urmarire penala daca stii tu ce se intampla "de atatia ani" vezi ca ai comis o infractiune si tu daca stiai despre faptele penale si nu ai intreprins nimic ART. 263 Omisiunea sesizării organelor judiciare: Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.Si altceva idiotule, ca nu mai suport toate curvele virgine ce comenteaza pe aici fara leg.cu subiectul, se discuta despre drept procesual penal, masura arestarii prev.nu despre vinovatie.TRISTA TARA DE PROSTI A MAI FACUT D-ZEU!

# Fanache date 1 iunie 2011 20:04 +2

Strigati in cor, ridicati mainile in aer si muriti de foame: Sa vina militia sa i aresteze pe toti!!!Da,da, da sa vina DNA-ul sa vina cu elicoptere,cu masina de paine ca pe vremuri, ca daca nu avem paine macar circ sa avem.S-a mai pomenit tara in lumea asta sa se judece pentru presa cu spectacol, cu galerii, cu zdranganit de catuse,?va spun eu, nu.Arestari cu elicoptere nici cand e vorba de ETA,IRA s.a.nu am vazut iar nicaieri.Nici sa arate inc.pe toate posturile cu bratari la maini, in unele tari nici macar fata nu le-o arata.Avem justitie unicat, unii fura si comanda arestari bine merci, altii au furat si sunt bine merci iar DNA-ul e OTV-ul justitiei si Militia lu'Zeus.Hai Romania!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ordonanta lui Pruna de eliminare a controlului judecatoresc asupra cererilor procurorilor de acces la datele financiare este un atentat la democratie?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2016 – Biletul care ingroapa capeteniile SRI: “MAGDA CONDREA, VICTIMA A DEMENTILOR SRI”

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER