nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BOGDAN SI KOVESI, FAVORIZATELE SISTEMULUI – Judecatoarea Lacramioara Axinte de la Tribunalului Botosani: “Exista egalitate in fata legii, daca pentru procurorul general al PICCJ s-a declansat procedura de selectie, dar functia de procuror sef DNA este oferita automat actualului procuror sef Laura Codruta Kovesi?... DNA-ul nu ar incepe urmarirea penala daca in perioada cat s-ar preda legislatia unor SRL-uri, magistratul nu ar fi prezent la serviciu, dar ar incasa indemnizatie?”

Luni, 22 februarie 2016 14:40 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Judecatoarea Camelia Bogdan de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sunt vazute ca exceptiile din magistratura pentru care ca nu exista egalitate in fata legii. Cel putin, asta reiese din pozitia unui judecator din Romania, care a ridicat o serie de intrebari, legitime spunem noi, cu privire la modul in care actioneaza anumite institutii ale Statului in situatii care le vizeaza pe Camelia Bogdan si Laura Kovesi. Lacramioara Axinte (foto) de la Sectia a II-a civila de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani este judecatoarea care are curajul sa puna pe tapet reactiile neobisnuite pe care institutii precum Consiliul Superior al Magistraturii, Agentia Nationale de Integritate sau Ministerul Justitiei – in concret, ministresa Raluca Pruna – le au atunci cand este vorba despre Bogdan si Kovesi.


Intr-o postare pe blogul sau personal, judecatoarea Lacramioara Axinte de la Tribunalul Botosani prezinta, sub forma unor intrebari, situatia in care se regaseste Camelia Bogdan – despre care Grupul de Investigatii Politice a dezvaluit ca a incasat bani de la un SRL, in calitate de “lector” in cadrul unui proiect in care era parte Ministerul Agriculturii, in acelasi timp in care judeca dosarul “Telepatia”, in care ministerul s-a constituit parte civila – si reactia pe care CSM sau ANI au avut-o, pana in acest moment, fata de judecatoarea CAB. Desi este aproape de a fi identica de situatia judecatoarei Georgiana Pulbere de la Curtea de Apel Constanta judecatoarea declarata incompatibila de ANI pentru ca in perioada in care exercita functia de judecator a detinut si functia de formator al unui SRL, incasand circa 1.400 leiCameliei Bogdan i s-a permis sa desfasorare activitatea de lector in afara mediului universitar si sa incaseze bani pentru aceasta activitate, desi acest lucru este interzis de lege. Acest aspect, ridica, in opinia judecatoarei Axinte, intrebarea daca nu cumva s-au creat premizele incalcarii principului potrivit caruia toti suntem egali in fata legii.

In aceasi nota, judecatoarea Axinte se intreba daca nu cumva principul prevazut de Constitutia Romaniei este incalcat in cazul Cameliei Bogdan si in situatia in care aceasta a continuat sa incaseze indemnizatie pentru perioada in care a lipsit de la serviciu, desi in cazul fostului judecator Adrian Toni Neacsu Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca este infractiune.

Tot in cazul Cameliei Bogdan, se intreba judecatoarea Lacramioara Axinte de la Tribunalul Botosani, daca nu cumva se poate pune problema unei inegalitati in fata legii si in situatia in care judecatoarea CAB primeste bani de la un SRL si nu este sanctionata pana la acest moment, desi au trecut doi ani de atunci desi lege interzice expres acest lucru, fiind permis magistratilor sa desfasore activitatea didactica in cadrul INM, SNG sau in mediul universitar academicdar o alta judecatoare, asa cum este presedinta AMR, Gabriela Baltag, care isi exprima opinia despre sefa ICCJ, Livia Stanciu, este sanctionata de CSM, stabilindu-se ca a incalcat normele Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Iar in final, judecatoarea Lacramioara Axinte se intreba daca exista egalitate in fata legii, daca pentru Procurorul General al Romaniei s-a declansat o procedura de selectie dintre procurorii care „au dovedit integritate si impartialitate, precum si un inalt nivel de profesionalism”, in timp ce pentru functia de procuror sef al DNA ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si-a anuntat public intentia de a o reinvesti pe Laura Codruta Kovesi pentru inca un mandat in acest post.

Iata postarea judecatoarei Lacramioara Axinte:

"Ce credeti, daca alti judecatori si procurori din Romania ar preda ceva legislatie pe la vreun SRL si pentru asta ar incasa diverse sume de bani, pe care le-ar trece in declaratia de avere, ar primi o hartie de la Agentia Nationala pentru Integritate ca totul este legal? Asta desi in cazul altor magistrati, ANI a decis altfel?

Ce credeti, DNA-ul nu ar incepe urmarirea penala, nu ar cere retinerea si arestarea preventiva si nici trimiterea in judecata, chiar daca in perioada cat s-ar preda legislatia unor SRL-uri, magistratul nu ar fi prezent la serviciu, la parchet sau instanta, dar ar figura prezent pe pontaj si magistratul ar incasa indemnizatie pentru perioada cat a lipsit de la serviciu? Desi in cazul altui magistrat aceste lucruri s-au intamplat?

Ce credeti, Consiliul Superior al Magistraturii ar stabili ca e legal sa primesti bani de la SRL-uri, desi a hotarat ca functia de presedinte al Comitetului de parinti pe scoala, la scoala unde copilul judecatorului sau procurorului este elev, functie neremunerata, este incompatibila cu functia de magistrat?

Consiliul Superior al Magistraturii a mai hotarat si ca judecatorii si procurorii pot fi membri ai unor comisii de examinare numai din cadrul sistemului judiciar. (n.red. - Hotararea CSM nr. 1185/10.11.2015)

Ce credeti, daca ar ajunge la cunostinta publicului ca un judecator a primit bani de la un SRL, pentru ca predat cursuri de legislatie, iar judecatorul ar face o cerere de aparare a reputatiei, aceasta cerere ar fi admisa de Consiliul Superior al Magistraturii, desi pentru exprimarea unei opinii, intr-o alta situatie, despre Presedintele unei asociatii profesionale a magistratilor CSM-ul a hotarat ca a incalcat normelor Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor?

Ce credeti, exista egalitate in fata legii, daca pentru procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a declansat o procedura de selectie dintre procurorii care „au dovedit integritate si impartialitate, precum si un inalt nivel de profesionalism”, dar pentru functia de procuror sef DNA nu este necesara nici o selectie, functia fiind oferita automat de ministrul tehnocrat al justitiei, Raluca Pruna, actualului procuror sef Laura Codruta Kovesi?

Daca raspunsul nu este da la fiecare dintre aceste intrebari, inseamna ca nu exista egalitate in fata legii, desi aceasta este consfintita in Constitutia Romaniei si este un principiu de baza al statului de drept".

*Cititi aici postarea judecatoarea Lacramioara Axinte de la Judecatoria Botosani

Accesari:3869

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 14:53 +35

in sfirsit a dat ALAH sa se mai trezeasca cite un ONORABIL JUDECATOR sa ia pozitie in cloaca asta gretoasa si SEPTICA a injustitiei bucatarilor chinezi!!!!!!!!inshalaaaaaa!!!!!!!!!!

# VIKY date 22 februarie 2016 15:35 +38

"in sfirsit a dat ALAH sa se mai trezeasca cite un ONORABIL JUDECATOR...". Trist este ca se va trezi DNA-ul, si va mai fi inlaturat un judecator vertical, iar cei avad coloana vretebrala inclinata pana la varful picioarelor in fata mafiei, vor fi promovati. Bravo romani, hibernati mai departe, ca mafia mai are de lucru pana la ingenuncherea voastra definitiva.

# mulder, agentul mulder date 22 februarie 2016 15:42 +22

1. nu pot sa aresteze astia cat pot ei elibera. 2. nu pot acuza astai cat pot ei respinge. 3. ar fi bine sa se trezeasca mai multi. cat mai multi. 4. ar fi bine sa se trezeasca si "mermelacii". toti mermelacii.... 8)

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 15:48 +16

ptr viky//stii ceva!!!!!! tu traiesti ca si mine pe ,,coclauri,, ca prea ai viziuni asemanatoare cu ale mele,SI DIN NEFERICIRE AI DREPTATE ,dna,o sa/l alinieze la aia cu COLOANA SANITARA.de asta sint eu suparat cu coana victorita lipan ca/i PREA MOALE,ca sa traiesti TREBUIE SA/TI IEI SOARTA IN MIINI nu sa stai ca ,,pasarea proasta in colivie,,(citat aproximativ din horea)

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 16:45 +13

am ascultat cu mare atentie cuvintarea presedintelui care se uita la poarta noua a parlamentului,concluzia?MERMELEALA CONTINUA IN INJUSTITIE!!!!!!!!!!!!(s/a speriat de pierderea like/urilor ca altfel acum nu ar fi vorbit, a fost sireacul speriatde contramanifestatia de la UNIVERSITATE ce cei 10 oameni si ,,ceva,, vezi tu viky ce inseamna valkiria,singele teutonic,vitejia nibelungica. halal(nu ma refer la metoda de sacrificare al vitelor) ca sa nu zic halas

# VIKY date 22 februarie 2016 17:16 +27

Am urmarit si eu pe internet cuvantarea locatarului de la Cotroceni, ce nu inteleg, de ce a tinut sa cuvateze in parlament, cand putea foarte bine sa cuvanteze de la Cotroceni singura fraza care il preocupa: parlamentul impiedica justitia. Halal locatar.

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 19:07 +10

ptr viky//daca o facea din cotroceni ii ziceau astia EMIL GIRLEANU ,,din lumea celor ce nu CUVINTA,,

# mulder, agentul mulder date 22 februarie 2016 15:12 +27

hopa! s-a trezit Romania! Juzii iau cea mai buna pozitie si, asa cum era normal, incep sa arate care e realitatea! Stimabila doamna aveti toata consideratia mea! mai mult, sunt convins ca tot mai multi colegi de-ai dvs s-au saturat de neroziile care le emite csm-ul si de "rolul" de rahat pe care si l-au asumat unii membri! daca va uniti, stimati juzi, caci la dvs este paine si cutitul, si mai sunteti si fermi in pozitia adoptata, precuym la ejectarea lui dani(f)let, atunci mari sanse avem si noi, romanii de rand!

# ADEVARUL date 22 februarie 2016 15:21 +13

LA UN MOMENT DAT MAGISTRAȚII NE ȘI SE V-OR ELIBERA DE SUB JUGUL RUSESC...ȘI MECANISMELE DE PROTECȚIE PE CARE ȘI LE V-OR DEZVOLTA,CRED,NU LE VA PERMITE TRADĂTORILOR SI AGENTILOR NICI SĂ SE APROPIE DE JUSTITIE...PREA MULT SI CRUNT A FOST BATJOCORITĂ...DE NISTE CIURUCURI COMUNISTE...NU AR LUA NICI NOTA 2 LA CONCURSURI ACESTE GUSETHE.  :-)

# ADEVARUL date 22 februarie 2016 15:17 +19

COVESI NU ARE NICI LUCRAREA DE LICENȚĂ ”NE-PLAGIATĂ”,TEORETIC NU AR INTRA ÎN CONCURS...DACĂ RESPECTIVUL CONCURS NU AR FI MĂSLUIT DE RUSIA,SĂ IASĂ CINE LE FACE JOCUL MAFIOȚILOR...CSAT-UL DE CE NU SE SESIZEAZĂ CU PRIVIRE LA DOCUMENTELE PREZENTATE IN CADRUL EMISIUNILOR ANTENA 3 ? DOMNUL IOHANIS...SUNTEȚI SAU CU ROMÂNIA ȘI DREPTATEA SAU CU HOȚII CARE NE OMOARĂ CU ZILE,HOTĂRÂȚI-VĂ DOMNULE PREȘEDINTE !

# Niculai date 22 februarie 2016 15:24 -23

Traiasca Camelia Bogdan si Kovesi! Va pupa niculai coxarilor!  :lol: :lol: :lol:

# mulder, agentul mulder date 22 februarie 2016 15:29 +15

unde sa traiasca? 8)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 februarie 2016 15:38 +9

ptr mulder//i/am spus eu COCALARULUI ,unde sa traiasca si ca cine la alt articol,dar este uituc fraierul!!!

# mulder, agentul mulder date 22 februarie 2016 15:44 +10

cartoful /morcovul....eu tin minte ce se discuta. Omu' o fi nou pe platforma....

# Niculai date 22 februarie 2016 15:45 -15

In ciuda voastra, coxarilor!  Baieti, puneti mana pe lopeti si bagati minusuri  :lol:

# Vladi Mir date 22 februarie 2016 16:35 +17

Sa-ti traiasca Nae divele, pentru ca una sa te prinda si cealalta sa te priponeasca dupa cum vor muscii lor, si sa te lase in poponeata goala pe tine si pe tot neamu' tau !!! Si hai fratior sa-i dam cu verde ca tare-i necopt saracan flacaul asta ... !!!

# unul din lumea cea mare date 22 februarie 2016 19:03 +9

pt niculai//ursarule aici este cu butoane!!! se vede ca esti un lopatar de postac(sper sa nu se mai cenzureze)

# NICULAI date 22 februarie 2016 21:13 -7

coxarilor! v-am rascolit ca pe un cuib de viespi  :lol: executati cu minus, cum v-am ordonat!

# bobo date 22 februarie 2016 15:42 +22

...inca astept MAREA IMPLOZIE (REVOLTA) a sistemului judiciar din Romanica !Este singura noastra sansa de revenire la normal !  Din pacate...cu o frunza nu se face primavara ! 

# Avocatul31 date 22 februarie 2016 16:29 +6

Dacă esti inuman si nu-ti pasă de oamenii disperati care sunt românii,te numesti Nuți si esti o escroacă kgb-istă,faci din frunză...bani.Odată o să intrati in puscarie ca Visinescu,...

# Camp tactic date 22 februarie 2016 16:27 +19

Asadar - legea nu este egala pentru toti (o spun mai multe voci din magistratura), selectia sefilor de parchete nu se face transparent dar este ok deoarece mistress Pruna este pupila lui Macovei si iese Kovesi, dreptul la un proces echitabil este incalcat de amestecul Campului Tactic in justitie dar nu se pune pentru ca capitalul strain creste si cel national descreste dar cine are curaj sa spuna ceva (plus sa moara capra vecinului)......... Mi se face greata si este abia luni. Zilele trecute mi-am cerut niste drepturi si am fost asteptat in fata blocului de un toflogos cu caciula gen Iohanis care vorbea prin casti cu seful - A ajuns. Ce sa fac? - si dupa 3 secunde a plecat grabit. Asta am ajuns o tara de lasi si incompetenti pe functii care dau in cap oricui este diferit. O tara de mediocritati!

# Baron de Lowendal date 22 februarie 2016 16:34 +23

Excelent rationament, doamna presedinta! Asteptam revolta judecatorilor palmasi, a celor care muncesc pana cad in nas, pe cand aparatul CSM castiga fabulous si beneficiaza de diurne, deplasari, traininguri, ca sa nu mai mentionam veniturile din publicarea lucrarilor de doctrina juridica. Cei din aparatul CSM, in marea lor marjoritate, nu au fost niciodata practicieni, dar beneficiaza de timp si de acces privilegiat la jurisprudenta intantelor, deci sunt si campionii obtinerii veniturilor din publicarea lucrarilor de specialitate. Hai cu rasturnarea sitemului ticalosit!!! Hai ca se poateeee!!!!!

# LEO date 22 februarie 2016 17:48 +14

ESTE CAT SE POATE DE LIMPEDE ACEEA CA:TOTI CETATENII,INDIFERENT DE ETNIE SA RELIGIE SUNT EGALI IN FATA LEGII SI A AUTORITATILOR PUBLICE,FARA PRIVILEGII SI FARA DISCRIMINARI.NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE,LUCRU PREVAZUT SI DE art.16 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI,LUCRU SUSTINUT SI DE JUDECATOAREA LACRIMIOARA AXINTE.MERITA TOATE FELICITARILE.ESTE DEMONSTRATIA CA MAI AVEM SI MAGISTRATI CORECTI.

# elena date 22 februarie 2016 18:06 +7

Daca majoritatea cazurilor din justitie sunt cazuri civile, nu credeti ca ar fi oportun ca judecatorii din penal si cei din civil sa aiba sanse egale la functia din presedinte a ÎCCJ????????? Procedura asta de numire de cand e în vigoare? :zzz  

# Încasarea salariului de către CB date 22 februarie 2016 18:11 +15

deşi nu a fost la serviciu ... pare o speţă similară ... cu aceea în care a fost condamnat ... fostul judecător şi membru CSM ... Adrian Neacşu. Dacă la el a fost infracţiune ... la CB de ce nu este ?! :-|

# obiectiva date 22 februarie 2016 22:33 +4

DACA AMERICANII AU CUMPARAT BOTOSANIUL pe filiera evreiasca MARK GITENSTEIN :-x  , DE CE NU AR CUMPARA PAMANT ROMANESC SI IRANUL SI TARILE ARABE :P ????? CE CREDETI ? CA EU OI VINDE CELE 8 HA LA AMERICANI :-x  ??? SAU LA IRANIENI :P ??? INCEPE SA MI SE RIDICE TENSIUNEA SI .....PARUL PE CEAFA..... EU VREAU SA IMI VAND TERENUL GENERALULUI QASSEM SOLEIMANI :roll: :P  , ALLAH sa il binecuvanteze :roll: , CE AVETI CU MINE :eek:  ? :eek: :eek: :eek: :eek:

# obiectiva date 22 februarie 2016 23:34 +6

Americanii cumpără România: Mii de hectare achiziționate dintr-o lovitură Teren agricol românesc  FEBRUARY 11, 2016 Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului american de investiții american Anholt Services, a anunțat joi că a mai achiziționat 2.700 de hectare de teren agricol în România în urma a două tranzacții separate, informează PRNewswire. Grație acestor achiziții, suprafața de teren deținută de Southern Harvest în România a crescut cu 45%. Compania precizează că o suprafață importantă a noilor terenuri este cultivată în sistem organic și intenționează să continue să cultive terenul în aceeași modalitate. “Suntem încântați să putem să ne majorăm amploarea operațiunilor din România într-un mod atât de semnificativ. Aceasta este o dovadă a încrederii în capacitatea echipei noastre manageriale locale de a identifica, achiziționa, integra și îmbunătăți noi suprafețe mari de teren. Mai mult, vedem intrarea noastră pe segmentul agriculturii 

# obiectiva date 23 februarie 2016 06:39 +4

```Printre primele 100 de companii agricole care operau în România în 2011 sunt companii ce au legături cu Liban, Italia, Lituania, Danemarca, Olanda, Franța, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Spania și Austria. Mărimea unora dintre aceste agro-holdinguri este fără precedent, depășind standardele europene. De pildă, cea mai mare fermă din România aparține libanezilor care dețin „Maria Group” și măsoară 65.000 ha. Având propriul port, dar și propriul abator, ei exportă carne și cereale, în mare parte în Orientul Mijlociu și în Africa de Est. În mod similar, „Bardeau Holding”, care controlează 21.000 de ha în județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Argeș, are propria infrastructura de transport și propriile spații de depozitare (inclusiv două depozite de cereale, cu capacități de 20.000 tone și, respectiv, 12.000 de tone), spații pentru procesare și pentru activități de comercializare. Această firmă are legătură cu contele austriac von Bandeau (n.r. - Andreas von Bardeau, descendent al fam

# obiectiva date 23 februarie 2016 07:29 +4

pun pariu ca are legatura cu GITENSTEIN :-x , cu bunicii din BOTOSANI ! si TERENUL tatei - cele 8 ha vandute surorii mele, :cry:  TOT LA ASTIA sunt sigura CA AU AJUNS... :sad: ..de aceea stau titlurile de proprietate originale la parchetul de pe langa tribunalul BOTOSANI - furate de la perchezitie- in 2011- :cry:  FARA PROCES - VERBAL care sa precizeze ca au ridicat aceste inscrisuri ! le-au luat sacosele cu hartii, bagate in saci si duse au fost :o   :cry: :sad: ! singurul lucru de care ai nevoie ca sa cumperi TEREN IN ROMANIA- recte, intreaga ROMANIE, sunt banii - nu multi - si cetatenia straina.. :P

# unul din lume cea mare date 23 februarie 2016 13:00 +3

ptr obiectiva// PAI ALTFEL CUM SA FIINANTEZE TERORISMUL iISIS(luju nu cenzura ca asta a fost declaratia premierului turc!!!!!si a fost preluat de agentiile de presa internationale)

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Anchetarea celor 77 de medici oncologi acuzati de luare de mita, pe motiv ca ar fi participat la un congres in India, reprezinta un atentat al DNA la sistemul de sanatate si profesia de medic?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 31.05.2016 – Generalii SRI din Corbeanca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER