nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DNA NU VREA SA-L VADA LIBER – Judecatoria Gaesti a constatat indeplinirea tuturor cerintelor pentru liberarea conditionata a fostului presedinte Forum Invest, Bogdan Popovici, aruncat 6 ani in puscarie de ICCJ doar pentru justificarea condamnarii lui Adrian Nastase: „A executat efectiv 1260 zile inchisoare si i se considera ca executate ca urmare a muncii prestate 216 zile”. Popovici: „Am peste o luna si jumatate de amanare in inchisoare in timp ce astept termenul de recurs”

Joi, 7 ianuarie 2016 13:59 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Fostul presedinte al Forum Invest, Bogdan Popovici (foto), trimis 6 ani la inchisoare in 2012 de un complet ICCJ condus de Livia Stanciu doar pentru a se putea justifica condamnarea lui Adrian Nastase in dosarul „Trofeul Calitatii”, continua sa fie tinut in spatele gratiilor, in pofida faptului ca Judecatoria Gaesti a hotarat in 16 decembrie 2015 ca acesta poate fi liberat conditionat. DNA insa doreste sa il mai tina in detentie pe Popovici, astfel ca procurorii au contestat hotararea instantei. A trecut insa aproape o luna de la momentul in care Judecatoria Gaesti a hotarat liberarea conditionata, dar Bogdan Popovici inca se afla in continuare la Penitenciarul Gaesti, asteptand judecarea contestatiei DNA la Tribunalul Dambovita.

Intr-un text publicat pe blogul propriu – bogdanpopovici.com – fostul presedinte al Forum Invest a explicat ca procuroarea Ana Maria Gligan a atacat hotararea Judecatoriei Gaesti, la ordinul sefilor ei de la Bucuresti. Popovici isi exprima convingerea ca va veni si ziua in care va iesi din inchisoare, conform legii, insa nu se stie cand exact se va intampla acest lucru:


Procurorul tanar Gligan Ana Maria de la DNA Ploiesti, la ordinul sefilor din Bucuresti, contesta in continuare eliberarea mea conditionata din inchisoare.

Deja am peste o luna si jumatate de amanare in inchisoare in timp ce astept termenul de recurs la Tribunalul din Targoviste.

Care va veni, conform legii, pe data…. ???”.

Judecatoria Gaesti: „Detinerea in continuare a acestuia nu mai este necesara, timpul in care a fost privat de libertate fiind suficient pentru scopul urmarit”

De asemenea, Bogdan Popovici a publicat si un fragment din hotararea prin care Judecatoria Gaesti a stabilit ca sunt indeplinite toate cerintele pentru a fi liberat conditionat. Astfel, instanta a constatat ca Bogdan Popovici a executat efectiv 1260 de zile inchisoare, considerandu-se ca fiind executate ca urmare a muncii prestate un numar de 216 zile. Judecatoria Gaesti arata ca Popovici a fost recompensat de 24 de ori, nu a fost sanctionat disciplinar, a ajutat Penitenciarul Gaesti cu organizarea de activitati educative si chiar a invatat detinutii sa vorbeasca. Nu in ultimul rand, Judecatoria Gaesti a respins ca nefondata critica formulata de DNA in legatura cu caracterul stiintific al lucrarilor scrise dupa gratii de Bogdan Popovici.

Iata un fragment din hotararea Judecatoriei Gaesti:

Instanta observa ca petentul condamnat a executat fractiunea necesara pentru a putea beneficia de liberare conditionata… condamnatul a executat efectiv un numar de 1260 de zile inchisoare si i se considera ca executate ca urmare a muncii prestate un numar de 216 zile.

celelalte conditii sunt indeplinite asa cum rezulta din procesul verbal intocmit de comisie dar si din dosarul personal… din care rezulta ca a fost recompensat de 24 de ori… nu a fost sanctionat disciplinar, nu are antecedente penale, a ajutat Penitenciarul Gaesti cu organizarea de activitati educative, petentul fiind licentiat in teatru si film, a organizat concursuri, iar marea satisfactie a acestuia a fost sa invete anumiti detinuti efectiv sa vorbeasca… Se retine si imprejurarea ca 8 dintre recompensele acordate condamnatului au constat in zile de invoire in familie.

Petentul, avand cuvantul, mentioneaza ca… de la intrarea in penitenciar, s-a supus procedurilor comunicate cat a putut de bine si chiar cu asupra de masura… dar, avand in vedere ce s-a spus la termenul de fata, ar presupune ca detinutii sa nu mai creada la intrarea in penitenciar in cele comunicate de cei din conducerea ANP… Exista o avalansa de detinuti si, asa cum este corect sa duci o lupta impotriva coruptiei, la fel de importanta este si respectarea dreptului la munca, ori, la intrarea in penitenciar a intrebat care sunt posibilitatile de a munci si i s-a adus la cunostiinta ca, fiind intelectual, are posibilitatea de a scrie carti cu respectarea unor proceduri… Arata ca trebuie apreciata munca intelectuala si respectata ca si munca fizica… a fost detinut 'suport', a primit diplome de apreciere pentru activitatea depusa, a tinut zeci de cursuri care nu au fost pontate niciodata ca munca, a scolarizat cu educatie civica, economie, limbi straine, teatru. Mai arata, in al treilea rand, ca i se recomnada practic sa se intoarca in penitenciar fara sa i se recunoasca munca intelectuala, si sa astepte alaturi de ceilalti detinuti, unii analfabeti, recidivisti, ca fractia sa fie indeplinita. Solicita sa se aiba in vedere ca anterior intrarii in penitenciar, a avut un rol deosebit in promovarea imaginii Romaniei in lume si in atragerea investitiilor straine.

Examinand documentele inaintate de Administratia Penitenciarului Gaesti, instanta apreciaza ca, in cazul de fata, au fost respectate prevederile legale privind procedura de acordare a zilelor considerate ca urmare a redactarii unor lucrari stiintifice.

Pe parcursul executarii pedepsei, petentul condamnat a participat la programe educationale, sociale si psihologice, a participat la numeroase concursuri tematice, teatru, redactare revista, dezbateri, cerc literar, creatie literara, piese de teatru, lansare carte, spectacole…

Critica formulata de reprezentantul Ministerului Public in legatura cu caracterul stiintific al lucrarilor elaborate este apreciata de catre instanta ca fiind nefondata.

Constatand ca petentul condamnat… a fost staruitor in munca, disciplinat, si a dat dovezi temeinice de indreptare, instanta apreciaza ca detinerea in continuare a acestuia nu mai este necesara, timpul in care a fost privat de libertate fiind suficient pentru scopul urmarit…”.

Accesari:1790

Comentarii

# Camp tactic date 7 ianuarie 2016 15:28 +8

Mi se face scarba cand ma gandesc in ce hal de Africa ne-au adus acesti acuzatori publici.

# tzara lu livia date 7 ianuarie 2016 15:30 +10

Ce naiba sa mai comentezi? Dar pe Sima ala l-a adus cineva inapoi sau da si acuma bine-mersi, consultanta financiara investitionala pe net.

# unul din lumea cea mare date 7 ianuarie 2016 16:55 +8

pr tara lui livia//chiar mi/ai ridicat mingia la fileu.pe sima nu avea cum sa/l aduca cineva acasa sau sa/l caute caci el s/a dus(a fost trimis chiar de imperiul raului /udrea/cocos sa managerieze fondurile ,,COLECTATE,,(sint curios daca daianu sau chireac mi/ar da dreptate chiar si in forma unui comentariu cu un alias).si fiind la acest moment as intrebao eu pe tara lui livia ,oare luluta a avut ,,contacte cu sima,,? radio erevan ar spune ca da!!!caci a fost chiar in imparatia lulutei la bursa din sibiu presedinte.sa va fie clar imperiul raului avea controlul la toate minariile .sima chiar a deschis conturi cash(mai stiu eu pe unul care primea geanta cu cash la scara avionului si sta in geneva.de ce luluta si alti procuratori stau pasivi?de ce coldea/i ST BERNARDUL DE SERVICIU(este rotwailer dar folosesc st bernard sa fiu in ton cu elvetia)pun si eu ca unul din lumea cea mare o intrebare.A FOST LUAT SIMA DINTR/UN AEROPORT DE MASINA AMBASADEI ROMANIEI???(legea elvetiana te lasa sa

# mircea.n date 7 ianuarie 2016 20:20 +4

Este o crima ce fac monstrii astia de la D.N.A. in legatura cu liberarile conditionate. Daca detinutul indeplineste TOATE conditiile sa beneficieze de acest drept,constatare facuta de  o comisie condusa de catre un judecator si acceptata de instanta de fond,recursul procurorului ar trebui facut in trei zile de la comunicarea hotararii,aceasta trebuind redactata in acelasi termen de catre jud.fondului! Astia nu mai au niciun Dumnezeu si trebuie intervenit urgent...parca au facut facultatea de drept dupa cursurile kmerilor rosii.

# DODI date 7 ianuarie 2016 21:35 +6

Marea problemă a lui Popovici este aceea că este un băiat inteligent, ”defect” care nu este tolerat de sistem. Păcatul lui și a lui Năstase tocmai în asta consta. Sistemul tolerează doar pe acei posesori de diplomă care fac prostituție intelectuală și au reținut din biblie doar sărutatul picioarelor. În rest totul e tăcere...

# Radu date 8 ianuarie 2016 08:15 -5

Pacatul lui conteaza ca e desptept plus ca a comis garla de infractiuni. Doar vreo n judecatori l-au gasit vinovat. Cat despre liberare, sa nu aiba domnu impresia ca sta nelegal in inchisoare. Cand va fi liberat - probabil imediat de Tribunal - oricum va fi mult mai repede decat pedeapsa reala. So, leave it be...

# unul din lumea cea mare date 7 ianuarie 2016 23:58 +4

ptr dodi// de ce sa te gindesti doar la scena cu pupatul picioarelor?mie/mi pare ca/i scena cu salomee

# TITULESCU date 10 ianuarie 2016 19:49 +2

CE PUTIN INTERES A SUSCITAT UN SUBIECT ATAT DE GRAV SI DE PERICULOS PENTRU ORICE CETATEAN DIN ROMANIA SI MAI ALES PENTRU ORICE FAMILIE. FAMILIA ASTA A TRAIT O DRAMA IDENTICA CU A FAMILIILOR DIN ANII ' 50 CAND COPIII CRESTEAU FARA AMBII PARINTI CARE ERAU LA PUSCARIE POLITICA. MARE PERICOL ESTE PESTE POPORUL ROMAN IN PREZENT SI PUTINI IL VAD. Cine nu CUNOASTE ISTORIA RISCA SA O REPETE.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 29.05.2016 – Coldea pe faras. Dosare din zona medicala, sesizate de SRI, zac la Parchetul Capitalei

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER