nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PEDEAPSA GREA PENTRU EX-PRESEDINTELE CA TIMISOARA – Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe judecatorul Serban Nicolae Catalin la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si 5 ani de inchisoare pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Sotia magistratului a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Vineri, 28 decembrie 2012 16:37 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la inchisoare, vineri, 28 decembrie 2012, pe fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Serban Nicolae Catalin (foto). Aflat in arest preventiv, magistratul a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si la 5 ani de inchisoare pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni. In acelasi dosar a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta si sotia lui Serban Nicolae Catalin. Serban Mihaela Ramona a fost achitata insa pentru acuzatia de asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


Prezentam in continuare sentinta Curtii de Apel Alba Iulia din 28 decembrie 2012, cu privire la condamnarea fostului vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Serban Nicolae Catalin:

Astazi, 28.12.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a pronuntat in sedinta publica sentinta in urma solutionarii dosarului in care a fost trimis in judecata fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Serban Nicolae Catalin:

Sentinta Curtii de Apel Alba Iulia din 28.12.2012 in rezumat cu privire la cei 4 inculpati condamnati:

1. Curtea de Apel Alba Iulia a hotarat condamnarea inculpatului SERBAN NICOLAE CATALIN la pedeapsa de 7 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si 5 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplica inculpatului SERBAN NICOLAE CATALIN pedeapsa cea mai grea de 7 ani inchisoare cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia interzice inculpatului (pe perioada executarii pedepsei si 3 ani dupa executarea pedepsei principale, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa ori dupa prescriptia executarii pedepse) exercitarea urmatoarelor drepturi: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii.

Curtea de Apel Alba Iulia mentine masura arestarii preventive a inculpatului Serban Nicolae Catalin.

2. Curtea de Apel Alba Iulia a hotarat condamnarea inculpatului RUS ADRIAN DAN la pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta si 5 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplica inculpatului RUS ADRIAN DAN pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia interzice inculpatului (pe perioada executarii pedepsei) exercitarea urmatoarelor drepturi: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Curtea de Apel Alba Iulia mentine masura obligarii inculpatului RUS ADRIAN DAN de nu parasi tara.

3. Curtea de Apel Alba Iulia a hotarat condamnarea inculpatului MIHAILA IOAN-MARIAN  la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta si 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In urma contopirii pedepselor stabilite Curtea de Apel Alba Iulia aplica inculpatului MIHAILA IOAN-MARIAN pedeapsa cea mai grea de 3 ani inchisoare cu  suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

Instanta stabileste un termen de incercare de 5 ani pe durata caruia inculpatul trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la datele fixate, la judecatorul desemnat cu supravegherea sa sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor de pe langa Tribunalul Caras Severin;

b) sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Instanta atrage atentia inculpatului asupra cauzelor ce atrag  revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii  pedepsei.

4. Curtea de Apel Alba Iulia a hotarat condamnarea inculpatei SERBAN MIHAELA RAMONA la pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de trafic de influenta si achitarea inculpatei pentru infractiunea de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Instanta stabileste un termen de incercare de 5 ani pe durata caruia inculpata trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la datele fixate, la judecatorul desemnat cu supravegherea sa sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor de pe langa Tribunalul Timis;

b) sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Instanta atrage atentia inculpatului asupra cauzelor ce atrag  revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii  pedepsei.

Sentinta Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare cu inculpatul Serban Nicolae Catalin si de la pronuntare cu ceilalti inculpati, competenta de solutionare a recursului revenind Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Un alt inculpat trimis in judecata alaturi de Serban Nicolae Catalin, Chisarau Iacob, a fost condamnat in vara acestui an la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, la 3 ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta si la 3 ani de inchisoare pentru complicitate la cumparare de influenta. Fata de Chisarau Iacob, Curtea de Apel Alba Iulia dispusese disjungerea cauzei in vara anului 2012: “Curtea de Apel Alba Iulia a hotarat in 28.06.2012 condamnarea inculpatului Chisarau Iacob pentru savarsirea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni la pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta la pedeapsa de 3 ani inchisoare iar pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta la pedeapsa de 3 ani inchisoare. La termenul de judecata din 25.06.2012 inculpatul Chisarau Iacob a declarat in fata instantei ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in rechizitoriu si solicita ca judecata sa se faca in procedura simplificata conform prevederilor art.3201 din Codul de Procedura Penala, in baza probelor administrate in faza de urmarire penala. Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la acest inculpat si pronuntarea unei sentinte in data de 28.06.2012, dosarul cu ceilalti inculpati continuand la urmatorul termen de judecata stabilit pentru data 26.07.2012”.

Serban Nicolae Catalin a primit 50.000 de euro de la doi cetateni sarbi pentru a le rezolva acestora dosarele aflate in recurs. Banii au fost gasiti la sotia judecatorului

Fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Serban Nicolae Catalin, a fost trimis in judecata de DNA in data de 6.04.2012, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si sotia magistratului, Mihaela Ramona Serban, pentru complicitate la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alaturi de cei doi, procurorii anticoruptie au mai dispus trimiterea in judecata a lui Chisarau Iacob, directorul general al S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, acuzat de complicitate la cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni, Rus Adrian Dan, reprezentant al SC Minego AG in Romania, acuzat de complicitate la cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, asociere pentru savarsirea de infractiuni, si a profesorului universitar Mihaila Ioan Marian, de la Universitatea „Eftimie Murgu”, acuzat de infractiunile de complicitate la trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Potrivit DNA, in cursul lunilor februarie – martie 2012, Serban Nicolae Catalin, in calitate de judecator, cu functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a pretins de la doi cetateni sarbi, prin intermediul inculpatilor Chisaru Iacob si Rus Adrian Dan, suma de 60.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul Curtii de Apel Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate. Conform anchetatorilor, in data de 14 martie 2012, magistratul a primit cu ajutorul inculpatilor Mihaila Ioan Marian, Serban Mihaela Ramona si Chisarau Iacob suma de 50.000 euro.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de inlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, in cadrul procedurii de insolventa declansate fata de S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricaror modalitati de vanzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua si suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Cei 50.000 de euro au fost gasiti in data de 15 martie 2012, in urma efectuarii perchezitiei domiciliare la cabinetul notarial al sotiei magistratului, Serban Mihaela Ramona.

Accesari:6859

Comentarii

# Istratie date 28 decembrie 2012 18:42 +3

 Zic, precum Mitu lui Ciupilitu [personaj din scrierile fabulosului N. Velea] "... anormal dar caracteristic."

# MAGISTRATII CORUPTI-CS date 28 decembrie 2012 18:47 +3

CIND VOR FI ARESTATI MAGISTRATII CORUPTI DIN CARAS-SEVERIN??? BEG,CHISEV,PROCURORUL OLARIU NICUSOR CARANSEBES ,ACOPERIT DE PRIETENII DE LA TM PINTEALA SI BAC?? SPAGILE PRIMITE PRIN INTERMEDIUL AV RADA ION. DIN SALARIILE DE BUGETARI AU CASE,AFACERI,CONCEDII IN STRAINATATE SPONSORIZATE DE INFRACTORI,TAFICANTII DE DROGURI SI CARNE VIE DIN CS INFRACTORII MAGISTRATI LA PUSCARIE,INCLUSIV CEI DE LA CSM CARE II ACOPERA. EX. NEVASTA PROCURORULUI OLARIU -NOTAR CU 3 DOSARE PENALE CE S-AU MUSAMALIZAT RAPID. .,..

# VEDEM negru pe alb : asadar se poate si la noi date 30 decembrie 2012 12:42 +3

uite cum ajung unii vestiti si cunoscuti in media .... :zzz :roll:
Citeza pe MAGISTRATII CORUPTI-CS
CIND VOR FI ARESTATI MAGISTRATII CORUPTI DIN CARAS-SEVERIN??? BEG,CHISEV,PROCURORUL OLARIU NICUSOR CARANSEBES ,ACOPERIT DE PRIETENII DE LA TM PINTEALA SI BAC?? SPAGILE PRIMITE PRIN INTERMEDIUL AV RADA ION. DIN SALARIILE DE BUGETARI AU CASE,AFACERI,CONCEDII IN STRAINATATE SPONSORIZATE DE INFRACTORI,TAFICANTII DE DROGURI SI CARNE VIE DIN CS INFRACTORII MAGISTRATI LA PUSCARIE,INCLUSIV CEI DE LA CSM CARE II ACOPERA. EX. NEVASTA PROCURORULUI OLARIU -NOTAR CU 3 DOSARE PENALE CE S-AU MUSAMALIZAT RAPID. .,..

# Cand ? date 28 decembrie 2012 20:29 0

V-a fi desverginata si coruptia din instantele sucevene ???.

# Hamlet date 28 decembrie 2012 23:05 +4


Citeza pe Cand ?
V-a fi desverginata si coruptia din instantele sucevene ???.
v-a fi sau nu va fi? - aceasta e-ntrebarea

# 13 14 morcovi date 28 decembrie 2012 23:15 +4

deci nu a vrut o pedeapsa mai mica si sa ramana complice la luare

# CI date 28 decembrie 2012 23:59 -5

Deci s-a lăsat păcălit judecătorul de făcătura DNA (la comanda politică a lui Băse)? Păi, pe ce probe? Înregistrări neoriginale şi interpretabile/colaje, declaraţii de martori constrânşi?...Nu se poate! Ponta nu face nimic? Mona stă degeaba, tolerează aceste abuzuri? Dorele, zi-le tu... 8)

# DOREL date 29 decembrie 2012 08:48 +5

Mai draga, iar dai cu oistea-n gard ! Eu m-am si mirat la vremea aia cum poate DNA sa faca si dosare "pe bune" (adevarate). Si, chiar daca au existat inregistrari, interceptari, etc., odata ca nu au fost singurele probe si ca s-au coroborat cu t o a t e celelalte probe si, a doua, ca nu au fost contestate (si, la drept vorbind, ce naiba sa mai contesti cand toate se legau cu toate si au mai fost si recunoasteri ) ! Asta-i mica-mare diferenta mai draga, nu te mai face ca nu pricepi ! Cat despre Ponta si Mona Pivniceru, ce naiba mai umblati cu naivitati d-astea ma' nene, ca nu le mai crede nici drojdierul satului (n-ati invatat nimic din ce-ati patit la alegeri ?)! Draga, de la tine am pretentii, nu te cobori asa, baga si tu ceva mai inteligent, ca de putut poti (vrei sa-l intreci la prostie pe MRU ?) ! Si, b): cat despre hotarare, e foarte buna si echilibrata, da' pana la urma e pedeapsa pentru neamprostie ! Ca' numai un neamprost putea sa faca ce-a facut Serban, asa-i trebuie, ailalti aproape c-au fost victime colaterale ! Parerea mea ...

# mi-e dor de CI date 30 decembrie 2012 23:31 -1

Când observ cum se tachinează reciproc CI și DOREL,crapă fierea-n mine de invidie! :-x

# DOREL date 2 ianuarie 2013 21:08 +1

Fii mai explicit te rog ! La cestiune stii sa spui ceva ?! Si, b): tare ma tem ca esti un portocaliu vopsit ! Parerea mea ...

# Mona date 29 decembrie 2012 10:26 +4

Ne punem intrebarea fireasca cum a fost posibil ca numai el sa fie condamnat atita vreme cit din casa judecatoarei Buta (membra a completului care a dat hotararea promisa de Serban) acest Serban a sunat pe mituitor sa se grabeasca cu suma de euro promisa. Doar un retardat mintal poate sa creada ca judecatoarea Buta nu a avut nici o implicatie. Un al doilea membru al completului care a ajutat la distrugerea complexului energetic a ajuns secretar de stat al Ministerului Justitiei deci subalternul Monei Pivniceru fiind fost coleg de facultate al lui Corlateanu. Acel judecator a fost presedintele completului de judecata care a dat solutia ceruta de Serban

# coca date 29 decembrie 2012 15:28 -1

Ma intreb si eu, ce inseamna a adauga la titlu. Ca sa inteleg ce fel de judecator poate spune ca executorul jud nu ar fi adaugat la titlu atunci cand face precizari in somatie ce nu exista in dizpozitiv?

# jamal date 30 decembrie 2012 08:57 +3

si ceilati judecatori sant binemersi,nu?

# DOREL date 30 decembrie 2012 16:41 +2

Aceasta-i intrebarea !

# Andrei date 2 ianuarie 2013 16:50 +2

Adica in fata unui asemena pungas noi trebuia sa ne dam cu craci-n sus ca nu cumva sa-l suparam, trebuia sa-i spunem domn' presedinte ca altfel dadeam de dracu', asta era "izvor" de drept! ?.....cand stai sa te gandesti cati din astia sunt nedovediti , cel mai bine este sa te lipsesti sa apelezi la " justitie" !

# DOREL date 2 ianuarie 2013 21:20 +1

C o r e c t ! Si, b): Bravo, bravo, bravo, mai draga Andrei !

# cristi date 3 ianuarie 2013 17:08 0

va bucurati aiurea,siaici exista o mafie,bine cunoscuta,totul se aranjeaza asi dupa,,,,,,,,,

# DOREL date 4 ianuarie 2013 10:01 0

Cum adica, mai draga, se va "aranja" solutia in recurs ? Pai, om trai si om vedea ! Parerea mea

# Din interior date 4 ianuarie 2013 13:45 0

As fi curios sa stiu daca dintre cei care comenteaza acest articol sunt si juristi sau oameni care inteleg cateva concepte clare de drept: - probele clare sunt, ca in majoritatea dosarelor DNA, colaje si interpretari demne de proza intrbelica romaneasca, ale unui procuror necompetent profesional; - SRI si DNA au refuzat sa puna la dispozitie toate probele (fiind evident ca unele inregistrari erau partiale si taiate); - complicitatile tuturor celor condamnati sunt ulterioare consumarii infractiunilor autorilor - sa-mi spuna si mie daca s-a reinventat dreptul penal si am lipsit in facultate la lectia aia; - asociere in vederea savarsirii unei infractiuni care se consuma prin promisiune (cumpararea) si respectiv acceptarea promisiunii (traficul) = consumarea infractiunii de baza deci asocierea nu mai exista!!! Felicit justitia romana ca, indiferent de cine pleaca sau vine, ordinele se respecta fara cracnire! Nu de alta, dar judecatoarea a fost in CSM vreo 6 ani? Coincidenta...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar -27.05.2016 – „Doamnele Justitiei” isi fac reclama la metrou (Foto)

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER