20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RARA AVIS – Presedintele OADO Florentin Scaletchi, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, a solicitat scaderea din pedeapsa a perioadei petrecute in detentie intre 1985 si 1989, cand a fost condamnat la moarte. Avocatul Daniel Caraman i-a explicat judecatoarei Daniela Toader de la TMB ca cererea vizeaza o situatie "rar intalnita". Tribunalul a respins contestatia la executare (Sentinta)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 February 2014 15:00
Vizualizari: 5561

Cerere inedita formulata de presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi (foto), aflat in penitenciar ca urmare a unei condamnari la 6 ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Scaletchi a cerut Tribunalului Bucuresti sa ii accepte contestatia la executare prin deducerea, din actuala condamnare, a perioadei in care a stat inchis inainte de 1990. Insusi aparatorul lui Scaletchi, avocatul Daniel Caraman, a admis in instanta ca cererea clientului sau vizeaza "o situatie rar intalnita". Solicitarea a fost respinsa in cele din urma de TMB, iar acum Scaletchi a deschis o actiune pentru contopirea executarii pedepselor.


Florentin Scaletchi a contestat la Tribunalul Bucuresti, la data de 2 iulie 2013, executarea pedepsei dispuse de aceasta instanta pentru trafic de influenta, solicitand ca din cei sase ani primiti sa fie deduse perioadele in care a stat incarcerat anterior, si anume 17 martie 1985 – 22 decembrie 1989, 1 noiembrie 2006 – 9 august 2007, respectiv, din ziua ultimei incarcerari – 27 februarie 2013, pana la data pronuntarii hotararii definitive a ICCJ in dosarul de trafic de influenta: "Prin contestatia la executare inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala la data de 02.07.2013, sub nr. 23599/3/2013, condamnatul Scaletchi Florentin a solicitat admiterea contestatiei impotriva executarii pedepsei penale, invederand ca durata de la 17.03.1985 – 22.12.1989, 01.11.2006 – 09.08.2007 si durata de la data incarcerarii pana la zi si respectiv 27.02.2013 pana la data pronuntarii hotararii in prezenta cauza trebuie deduse din mandatul de executare a pedepsei inchisorii emis in ceea ce priveste hotararea pentru faptele de coruptie".

Scaletchi a fost condamnat la moarte, dar Ceausescu a comutat pedeapsa in 20 de ani de inchisoare

In contestatia la executare, presedintele OADO a aratat ca a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare (prin sentinta penala nr. 382/13.03.2007, data in dosarul nr. 41070/3/2006, ramasa definitiva prin respingerea recursului, de catre Sectia Penala a ICCJ, in data de 27 februarie 2013) si ca, anterior acestei decizii, a mai fost condamnat definitiv printr-o sentinta pronuntata in 1985 de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, hotarare care a dus la privarea sa de libertate intre 15 martie 1985 si 22 decembrie 1989.

Prin sentinta penala nr. 16/26.03.1985 pronuntata de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti in dosarul nr. 116/1985, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 12/23.04.1985 a Tribunalului Suprem - Sectia Militara, Florentin Scaletchi a fost condamnat la moarte, instantele dispunand si confiscarea averii:

"Cu unanimitate de voturi condamna pe:

1. Scaletchi Florentin, la: moarte si confiscarea totala a averii pentru infractiunea prevazuta de art. 167 al. 1 teza 1, raportat la art. 164 si art. 155 C.pen.; moarte si confiscarea totala a averii pentru infractiunea de delapidare prevazuta de art. 223 al. 3 teza 1 C.pen. Prin extinderea procesului penal conform art. 336al. 1 lit.A Cod procedura penala; 15 (cincisprezece) ani inchisoare pentru infractiunea prevazuta de art. 123 al 2 din decretul 443/1972 si 3 ani de inchisoare pentru infractiunea de trecere frauduloasa a frontierei prevazuta de art. 245 al.1 Cod penal.

Potrivit art. 67 Cod penal, va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa cu moartea, confiscarea totala a averii si degradarea militara."

Ulterior, Florentin Scaletchi a beneficiat de comutarea pedepsei in 20 de ani de inchisoare, gratie unui "Decret prezidential privind admiterea si respingerea unor cereri de comutare a pedepsei cu moartea" (vezi facsimil), semnat de Nicolae Ceausescu, la 2 iunie 1986. De altfel, Scaletchi a fost singurul beneficiar al decretului, dintr-un numar de 10 condamnati la pedeapsa capitala, in conditiile in care toti ceilalti noua fusesera condamnati pentu omor. Florentin Scaletchi a fost eliberat din Penitenciarul Aiud la data de 22 decembrie 1989.

Scaletchi a formulat o cerere de revizuire, solutionata in paralel cu judecarea dosarului de coruptie

In 1990, in urma unui recurs extraordinar formulat de Procurorul General al Romaniei impotriva sentintei penale nr. 16/26.03.1985 si a decizei penale nr. 12/23.04.1985, Curtea Suprema de Justitie a casat hotararile, achitandu-l pe Florentin Scaletchi.

Peste alti cativa ani, Florentin Scaletchi a formulat o cerere de revizuire a sentintelor din dosarul in care a fost condamnat inainte de 1989, solutionarea acesteia, care a fost respinsa in cele din urma, intinzandu-se pe mai multi ani, suprapunandu-se chiar si cu judecarea procesului de coruptie. In opinia avocatului Daniel Caraman, aparatorul lui Florentin Scaletchi, in conditiile in care cererea de revizuire s-a judecat in paralel cu procesul de coruptie a existat o stare de concurs: "De-a lungul timpului, in vreme ce se judeca pe procesul acesta de coruptie, s-a redeschis judecata pe revizuire, fiind admisa in principiu, si s-a judecat si s-a reinceput judecata efectiv pe procesul politic. S-a deschis in august 2007 si a durat 2008, 2009, s-a judecat la Tribunalul Militar, apoi s-a trimis la Tribunalul Militar Constanta, apoi a ajuns procesul la Curtea de Apel Constanta si, in sfarsit, la Inalta Curte. S-a respins cererea de revizuire, dar, din cauza ca in acea perioada s-au purtat in acelasi timp doua judecati pe fond, am invocat starea de concurenta. Judecatoarea la randul ei a apreciat ca atata vreme cat nu s-a admis revizuirea, nu e caz de judecata asupra fondului. Ambele procese la un moment dat se judecau in paralel, unul era de revizuire, s-a suspendat in tot efectul acelei hotarari penale din 1985, si se ajunsese in situatia in care se judecau in paralel, se audiau martori, la Tribunalul Constanta au fost audiate partile. Ma rog, daca nici audierea de martori nu e o procedura obisnuita de judecata... Erau doua judecati paralele care atrageau starea de concurs. Ei au spus ca atat timp cat nu s-a dat o solutie de admitere a revizuirii, nu se naste starea de concurs."

Avocatul Daniel Caraman i-a explicat judecatoarei Daniela Toader de la TMB ca cererea lui Scaletchi vizeaza o situatie rar intalnita

La termenul din 12 septembrie 2013, la Tribunalul Bucuresti, avocatul lui Scaletchi, Daniel Caraman, a admis ca cererea clientului sau vizeaza "o situatie rar intalnita, si anume, aceea a existentei unei cauze care potrivit dispozitiilor art. 461 lit. d C.p.p. poate duce la constatarea existentei unei cauze de natura sa conduca la stingerea restului de pedeapsa ramas de executat de 6 ani inchisoare, pe care il executa in prezent, fiind hotararea pronuntata in dosarul de coruptie ca urmare a unei particularitati a situatiei create prin redeschiderea dosarului care a avut loc inaintea procedurii judiciare derulate in anii 1985 – 1986 cand acesta a fost judecat si condamnat pentru o fapta care la vremea respectiva era considerata de regimul comunist una de maxima importanta, ocazie cu care a fost judecat in stare de detinere, intre acea perioada si pana la condamnarea definitiva si, respectiv a fost mentinut in stare de detentie incepand cu 17.03.1985 pana la 22.12.1989". De asemenea, avocatul Caraman a solicitat instantei "sa constate o imprejurare cu caracter judiciar care poate sa fie considerata element fundamental de natura sa ateste o stare de concurs intre cele doua proceduri judiciare si de natura sa atraga, potrivit dispozitiilor art. 88 C.p. (n.r. - referitor la deducerea perioadei executate din pedeapsa aplicata), computarea din perioada prezentei pedepse a perioadei petrecute in detentie anterior, intre 17.03.1985 – 22.12.1989, cand a fost pus in libertate de la Penitenciarul Aiud, existand la dosarul cauzei dovada de incarcerare si de punere in libertate."

In formularea contestatiei impotriva executarii pedepsei, aparatorul lui Scaletchi a cerut instantei "sa constate daca exista situatia unei contestatii la executare conform dispozitiilor art. 461 lit.d C.p.p. care este admisibila intrucat nu s-a mai formulat o astfel de cerere pe un astfel de temei, sau daca in cazul contestatiei la executare suntem in prezenta unor elemente de fond, avand in vedere ca se invoca micsorarea pedepsei ramase de executat pana la implinirea duratei totale si daca in fondul acestei contestatii la executare se va gasi ca procedura la care face referire admite stabilirea unei stari concursuale si evident computarea acestei perioade anterioare. (...) A solicitat sa se constate ca prin admiterea cererii, reunirea tuturor acestor perioade si computarea lor, se va ajunge in fata unei imprejurari in sensul ca perioada este in totalitate executata."

Judecatoarea Daniela Toader de la Tribunalul Bucuresti: "Nu sunt indeplinite conditiile art. 88 alin. 1 teza a II-a C.p., referitoare la deducerea perioadei executate din pedeapsa aplicata"

Revenind la contestatia la executare formulata de Florentin Scaletchi, aceasta a fost respinsa in 12 septembrie 2013 de judecatoarea Daniela Toader de la TMB: "Prin decizia penala nr. 12/02.03.1990 a Curtii Supreme de Justitie, in recurs extraordinar declarat de procurorul general impotriva sentintei penale nr. 16/26.03.1985 si decizei penale nr. 12/23.04.1985, a fost admis recursul extraordinar si casate hotararile, in sensul achitarii contestatorului si incetarii procesului penal, pentru condamnarea suferita.

Prin aceeasi decizie cauza a fost trimisa la Tribunalul Militar Teritorial pentru rejudecare sub aspectul solutionarii laturii civile referitor la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor obstesti prevazuta de art. 248. alin.1 C.p.

Prin sentinta nr. 3/23.01.1992 a Tribunalului Militar Teritorial, definitiva prin nerecurare la 23.02.1992, a fost solutionata latura civila a cauzei trimise spre rejudecare.

Potrivit art. 88 alin. 1 teza a II-a a C.p. "Scaderea se face si atunci cand condamnatul a fost urmarit sau judecat, in acelasi timp ori in mod separat, pentru mai multe infractiune concurente, chiar daca a fost scos de sub urmarire, s-a incetat urmarirea penala sau a fost achitat ori s-a incetat procesul penal pentru fapta care a determinat retinerea sau arestarea preventiva".

Tribunalul retine ca prin sentinta penala nr. 16/26.03.1985 a Tribunalului Militar Teritorial, contestatorul din cauza a fost condamnat pentru infractiuni savarsite in cursul lunilor februarie-martie 1985.

Prin sentinta penala nr. 382/13.03.2007, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Penala, activitatea infractionala retinuta in sarcina contestatorului s-a desfasurat in perioada aprilie 2006 – noiembrie 2006.

Raportand perioadele de comitere a infractiunilor pentru care a fost condamnat contestatorul cu momentul ramanerii definitive a celor doua hotarari, se retine ca nu sunt indeplinite conditiile art. 88 alin. 1 teza a II-a C.p., referitoare la deducerea perioadei executate din pedeapsa aplicata."

Sentinta Tribunalul Bucuresti, prin care s-a respins ca neintemeiata contestatia la executare formulata de Florentin Scaletchi, a fost mentinuta in 7 noiembrie 2013 si de Curtea de Apel Bucuresti. Ulterior, in decembrie 2013, Florentin Scaletchi a solicitat contopirea executarii pedepselor, aceasta noua cerere fiind aflandu-se pe rol la Tribunalul Bucuresti.

DNA l-a acuzat pe Florentin Scaletchi ca a primit 24.000 de dolari pentru a interveni pe langa judecatori de la Inalta Curte

Scaletchi a fost acuzat de DNA ca, in 2005, in calitate de presedinte al OADO, Florentin Scaletchi a pretins de la o persoana, care ulterior l-a denuntat, 20.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit in trei transe echivaland 24.000 de dolari. In schimb, Scaletchi ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor magistrati de la Sectia Penala a Inaltei Curti, pentru ca la judecarea recursului, pedepsele ce fusesera aplicate denuntatorului de catre instanta inferioara sa fie reduse. Atat la Tribunalul Bucuresti, cat si la Curtea de Apel Bucuresti, Scaletchi a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru trafic de influenta.
In septembrie 2010, ICCJ a casat decizia CAB si a trimis dosarul spre rejudecare la aceasta instanta. In decembrie 2011, Curtea de Apel a mentinut condamnarea la sase ani de inchisoare hotarata, pe 13 martie 2007, de Tribunalul Bucuresti, la fel procedand si Inalta Curte, la recurs.

*Cititi aici sentinta judecatoarei Daniela Toader de la Tribunalul Bucuresti prin care a fost respinsa contestatia la executare formulata de Florentin Scaletchi

Comentarii

# ADEVARUL date 12 February 2014 16:47 -2

VOICULESCU ZICE CA BASESCU SA FIE ANCHETAT(IN VIITOR),EU ZIC CA EL TREBUIA ANCHETAT(IN TRECUT),IAR MAGISTRATII HOTARASC PENTRU PREZENT(MAGISTRATII NU CE AVEM NOI). :-)

# Radu date 12 February 2014 18:05 +4

Ce tupeu de ****** are Florentin Scaletchi...

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 18:32 +3

cind a defectat cu nava si cu directorul de la fantasio in turcia,imi aduc aminte ca aflasem pe surse,ca atunci nu era nici luju si nici presa libera(visul gunoiului si limbricului atunci erau indeplinite).ma gindeam la el ca la un EROU si era!!!apoi cind tot pe surse am aflat ca a fost condamnat la moarte ma gindeam la el tot ca la un EROU. apoi am aflat ca incepuse sa dea din casa comandantilor in public contra GUNOIULUI si sa/i spuna trecutul gunoiului,atunci m/am gindit la el ca in scurta vreme o sa fie arestat......si chiar asa s/a intimplat,sursele mele spun ca s/a folosit o chestie cu o statuie intr/o alee de bloc si alte insailari.timpul o sa le rezolve si o sa scoata la iveala adevarul.inca astept sa vad daca EROUL s/a transformat in ,,erou de comedie fantasio,,(cuvint de cod air driven pump adp)

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 18:43 +4

continuare// se zice(din sursele mele) ca scaletchi i/ar fi dat lui ciuvica dosarul de la fosta securitate si niste documente de la ,,poarta 2,, a portului(unde era sediul securitatii portului) care/l compromiteau pe gunoiul,se zice ca tot comandantul scaletschi i/ar fi dat lui ciuvica si dosarul de la primul secretar de partid de la cta unde aparea gunoiul ca informator(nu sint verificate doar ce se aude prin tirg) .se pare ca de aici i s/ar fi tras condamnarea.(cuvint de cod bypass valve)

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 18:45 +1

erata,,visele gunoiului si ...,,

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 19:38 -4

continuare// stateam eu in gunoi si dintr/o data mi/am amintit de sursele mele sau de cursele mele in care intram singur ca un gunoi ce sunt si uite asa ca un limbric ce sunt dintr/o data ma trezesc ca nu mi/am luat medicamentele si o iau razna pe luju.ca sa fim clari ca numai eu am surse si ma intalnesc in gunoaie cu limbrici care sunt spioni si punem la cale atacuri cu elicoptere si nave de lupta impotriva sie si mi.6 ( cuvant cod diazepam)

# cucu date 12 February 2014 20:17 0

Când te gândești că acest om era sfătuitorul lui Bota, îți dai seama unde ai ajuns, nu ?

# ARGUS date 12 February 2014 20:24 0

Scaletchi a fost condamnat ca orice delapidator si nu politic.Pevremea aceea nu mai existau infractiuni politice.Tot atunci pentgru op qastfel de delapidare se dadea si pedeapsa capitala.Fiti siguri,insa,ca daca nu pleca peste granita cu vaporul si il ,,delapida,,in alt mod,nu era condamnat la moarte.A fost eliberat din Penitenciar la ordinul CFSN Alba,fara vreo hotarare ori alt act al justitiei.Eliberarea a fost total nelegala si abuziva.Este corecta solutia data si explicata in acest articol.Nu cred ca a fost un erou.Putea pleca din tara si in alt mod ,fara sa ia cu el un ditamai vapor.Va dati seama ca dincolo vaporul valora ceva bani?

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 20:55 +3

PENTRU ARGUS// uite am sa incerc sa/ti explic cam cum stateau lucrurile in acele vremuri.se pare ca esti procuror si extrem de tinar.chiar daca (ai 1000 de ochi) ti se pare ca ai idee crede/ma ca nu ai.era ordin de la ceausescu ca toate procesele politice sa fie disimulate in procese economice.de ce ai sa ma intrebi? pai aici este clue/ul .tu zici ca scaletschi putea sa plece si altfel,crezind ca noi ATUNCI aveam ca si astazi pasapoartele in buzunar.gresit total.ca sa pleci sa immigrezi trebuia sa faci cerere si asteptai 7/8/10 ani sa primesti pasaportul romanesc(care era de 2 feluri cu sau fara cetatenie - cel maro fara cetatenie depinde cum iti ,,aprobau,, si trebuia sa ai o decizie judecatoreasca ca AI RENUNTAT LA CETATENIE si asta costa atunci cam 10.000 de lei care nu aveau puterea celor de azi,insemnau cam de 10 ori mai mult ca acum)de ce erau disimulate condamnarile politice in infractiuni economice ai sa ma intrebi?caci dupa ce primeai pasaportul, CONTINUARE

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 February 2014 21:06 0

continuare pentru argus//deci dupa ce primeai pasaportul care/ti dadea dreptul sa pleci din romanica trebuia sa te duci la ambasada tarii unde intentionai sa immigrezi si pentru asta trebuia sa le dai cazierul si in cazier iti aparea condamnare pentru delapidare si mai stiu eu ce altceva,nu iti aparea ca l/ai injurat pe ceausescu sau securitatea sau comunistii sau aiureli(vezi de ce au facut puscarie politicii)DACA aveai in cazier condamnari economice CINE ITI DADEA VIZA DE IMMIGRARE????TE INTREB EU(crezi ca ai inteles de ce era foarte greu sa ,,plece,, SI DE CE SE FACEAU CONDAMNARI ARANJATE CA SI AZI????ECONOMIC SI NU POLITIC!!!!acum sa te lamuresc cu vaporul.ESTE O LEGE(daca esti procuror de gainariinu intelegi)lege internationala VAPORUL CA SI AVIONUL CA SI CAMIONUL erau sub pavilion sau steag sau inregistrare ROMANEASCA indiferent daca fugea cu vaporul avionul camionul DEFECTORUL nu il putea vinde!!!!!asa cum crezi tu.MIJLOCUL DE TRANSPORT SE RETURNA INAPOI IN RO.(continuare

# Avocatul31 date 13 February 2014 14:32 +1

Cat valoreaza un vapor roman,basescu zice ca un dolar.Ce sa faci cu un dolar? :lol:

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 21:19 +3

pentru avocat 31// o sa/ti spun cu multa placere caci mi/ai placut in multe comentarii. si uite cum am sa/ti raspund.dupa venirea lui ceausescu la putere ,prima lui grija a fost sa/i faca romaniei flota ca sa poata sa impulsioneze comertul exterior si industriile.absolut obligatoriu daca vrei sa te numesti cumva si nu o tara de mina a 18/ea.noi am avut 275 de vapoare fara sa pun la socoteala polarele(pescadoarele) gindeste/te ca toate aveau motoare zulter,volvo,henkel,si ulterior resita rank.un vapor de citeva mii de hpwr si de vreo 7000 de tdw probabil ca ajungea la 70/80 milioane de $ oricum chestia cu flota a fost cea mai urita teapa a romaniei(una dintre)deci era flota NOUA.O SA/TI DEZVALUI CA INAINTE SA AJUNG PRIN CERURI AM STAT PE APA SI AM STAT PE COJI DE VAPOARE FACUTE DE AMERICANI IN 39 SI participasera la debarcarea din NORMANDIA inca scria pe ele us navy asta se intimpla pin 92/93 aveau normal motoare caterpilar si detroit grey(noi)dar ele ca si coji erau facute dinainte

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 21:34 +3

continuare pentru avocat 31//facute dinainte de razboi deci structura de rezistenta veche.deci chestia pe care gunoiul o sustine cu ,,vapoarele romaniei erau vechi,,este O MARE VRAJEALA,de asta si morar a facut orice nenorocire a putut ca sa scoata prejudiciu 0.asta sa i/o spuna lui tata foarea la ,,sfatul po******r,, cind traversam golgul alaska venind din huan de fuca staight ne luau vinturi de 130/140 de km /hr si scirtiiau niturile de faceam cruce cu limba in gura.stateam cu costumele de neopren pe noi ca daca se rupeau sandramalele sa nu ne prinda in haine normale ca nu rezistam mai mult de 2/3 minute in apa de alaska.nu se puteau compara navele romanesti cu cojile americane.stiu ca odata intr/un port american ajunsese un mineralier care lua griu si am fost plin de mindrie cind vorbeam cu skiperul si cu seful meu inginer si le spuneam ca/i facut in ro.era prin 93 si aveam net pe vapor si le/am aratat pe net unde fusese construit.era roro/ul TUZLA avusese primul voiaj in 85.

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 21:51 +3

pentru avocat 31//scuze acum mi/am amintit era roro/ul tuzla si descarca autoturisme aduse din germania. si ca sa ma repet flota romaneasca era foarte noua,sub nici o forma nu valora 1$ doar pentru morar si gunoiul(cuvint de cod parking barake set)

# Avocat31 date 13 February 2014 22:25 +3

Pentru fiecare tun imobiliar dat de mafia lui basescu,se impune o comisie parlamentara care sa stabileasca ce este de facut pentru a fi clarificate situatiile si recuperate prejudiciile de,probabil,miliarde de euro.Cum se zicea ca a furat ceausescu,asa au disparut in basism banii tarii.Dar mai intai trebuie sa dispara franele si complicii din csm,ccr,iccj,samd.Iti mersi pt. veritabila lectie de istorie a flotei vandute-probabil-pe comisioane de nimic si la fier vechi...pt ca astia sunt niste smecheri prosti si ordinari...in lipsa justitiei,s-au adaptat si au trait  bine.Eu sper si o sa mor visand ca magistratii se trezesc si ei,sa facem ceea ce trebuie pentru ca suntem de rasul universului,niste excroci-prosti gramada-fac ce doresc ei,pozitionati fiind deasupra legii.Ma mir ca nu au tiparit in numele Romaniei cateva miliarde.De i-ar inghiti iadul.

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 23:12 +2

pentru barister31//cu mare placere,mai ales ca mi/am adus aminte de o parte din destinul meu legat de vapoare.cind prima data in viata am luat o licenta de la paza de coasta americana pentru second engineer(ca nu eram cetatean)ai dreptate!!!!in spatele celor mai mari tunuri imobiliare se afa semnatura gunoiului,de la blocul lidola luterana,de la malurile din buc la popoviciu,de la aeroportul baneasa(inca nu a izbucnit dar o sa vezi ca o sa dispara)la parcul bordei si satul francez,de la rezervoarele de apa de la leu(vis a vis de palatul cotroceni si partea de linga botanica ,acum se construieste daca ai observat)la fundatia gojdu data lui orban pentru alegerile din 2009,o sa vezi caci mergi in tribunale.cele 51 de case DONATE PMB SI RETOCEDATE PE SPAGA UNOR ,,NIMENI,,(CUVINT DE COD struts)

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 23:33 +2

pentru barister31 st//aici sint in dezacord cu tine.daca se face o comisie parlamentara se OMOARA TOTUL(sint numeroase exemple) in OPINIA MEA TREBUIESC JUDECATORI ADEVARATI SI PROCURORI MESERIASI.conform dreptului romanesc JUDECATORUL TREBUIE SA AFLE ADEVARUL!!!!!!!.(comisiile parlamentare sint impotente face misto de ele unul ca panarama de radulescu nu/s ca si comisiile senatului sua ,acolo toti TREMURA IN FATA LOR SI NU ISI PERMIT SA MINTA NICI MACAR CU CE NUME ARE PISICA DE ACASA). ESTE DOAR O OPINIE.(cuvint de codelectric gear controls)

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 21:12 +1

continuare pentru argus//pentru voi procurorii cei tineri observ ca istoria recenta a ro va este total necunoscuta,asa/mi explic de ce napirca de procuror in cazul unor fosti detinuti politici AU AVUT TUPEUL SA SPUNA CA DETINUTII POLITICI AI ROMANIEI AU FACUT SA SE CHELTUIASCA BANI CU URMARIREA LOR !!!!SI NU MA MIRA CIT TIMP VOI INVATATI ISTORIE DUPA MANUALE ALTERNATIVE UNDE APARE MACOVEIintelegi de ce va fac vipere,limbrici si napirci???vai de neamul(poporul)care nu/si invata copiii istoria corecta!!!!nenorocirile se vor repeta,si UITE CA SE REPETA tu faci rechizitorii la ORDIN POLITIC sun masca INFRACTIUNILOR ECONOMICE.crezi ca ai inteles ceva?cuvint de cod rft antenas

# Jasmin Stavros date 13 February 2014 15:19 -1

Damblagiu..../ Damblagiu esti, Doamne iarasi ..../ Damblagiu.../ Multi te-\'ntreaba cum iti merge / Ce-i cu tine /....Parca-ar fi loc totusi de mai bine../ In viata ta nu-s toate chiar la locul lor / Mintea ti-a luat-o din loc usor.../ Damblagiu ai fost si damblagiu vei fi / Te-au tradat pana si cei de la S.R.I.../ Printre-atatea rele bune/ Esti un damblagiu prin lume.... Damblagiu...( cuvant cod : Umoran )

# ARGUS date 13 February 2014 14:07 -2

Mai individule din lumea ceqa mare.Nu sunt procuror si nici chiar atat de tanar cum crezi.Scaletchi era vaporean ,asa ca putea sa plece/ramana oriunde vroia.Stiu chestia aia cu disimularile,dar nu in cazul lui Scaletchi.Trecerea frauduloasa a frontierei,ori ramanerea in strainatate nu erau chiar atat de grave fapte,desi aveau o oarecare tenta politica.Scaletchi nu trebuia sa plece cu vaporul  dar,asa cum am mai zis,vaporul facea ceva bani pe dincolo.Nu era obligat sa il predea ci ,inainte de a se preda,vindea vaporul.In chestia asta ma pricep mai bine decat tine.Atat.

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 20:56 0

pentru argus//arguse(era oficiul argus in bucuresti director era unul diaconescu si acel argus furniza functionari romaini pentru ambasade si firme economice ,asta era pe magheru 22 ininte de revolutie asta apropos de argus)esti total eronat,in primul rind ca sa/ti demonstrez de ce erai eronat ,,aceste vapoare ,,au si ele acte.pina aici este ok?aceste au nume,este ok? aceste vapoare erau inregistrate la registru naval roman.este ok? ele aveau declarate trn si trb este ok?(daca nu ai idee ce inseamna ma intrebi)deasemeni ele erau inregistrate si la lloyds care/i registrul naval mondial si societate de asigurari. se ocupa cu multe mijloace de transport din lumea mare.vaporul era obligatoriu inregistrat sub pavilion romanesc si avea declarat un port de domiciliu.este ok pina aici?orice vapor in lumea asta are deci un stapin (armatorul) este ok pina aici?deci astea/s date care apar imediat intr/o vinzare.ca un fel de talon auto.cind se face vinzarea unui vapor ai idee (continuare)

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 21:05 0

continuare pentru argus// cind se face vinzarea unui vapor ai idee cam cite hirtii se aduna? cam cit intra intro lada de cel putin 1 mc,pentru un vaporas de 25 de metri sint cam vreo 10/15 dosare.deci exclus ca cineva sa POATA SA VINDA UN VAPOR.vinzarile de vapoare se fac cu cel putin 10 avocati din partea armatorului si a cumparatorului.numai hirtiile motoarelor cred ca/s sute de kg de obicei o vinzare de vapor poate sa dureze si citeva luni.sper ca m/am facut inteles(da sint de acord cu tine ,putea sa vinda citeva cearsafuri,oale de bucatarie poate un viking(ai idee ce/i aia??) daca mai ai nelamuriri intreaba/ma si iti mai raspund(cuvint de cod wide body)

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 23:47 0

pentru argus//ultimul raspuns arguse. ,,Trecerea frauduloasa a frontierei,ori ramanerea in strainatate nu erau chiar atat de grave fapte,desi aveau o oarecare tenta politica.,,argus ma vad nevoit sa/ti spun in primul rind ca ai omis ca scaleschi era OFITER!!! iti aduci aminte? daca era ofiter adu/ti aminte ca SE DEPUNEA JURAMINT CA OFITER NU CA RACAN.ofiterii erau condamnati la moarte in caz de defectare de curtea militara cum s/a si intimplat!!!!!!! sa/ti aduc aminte de pacepa?am sa/ti spun o istorie de felul acesta cu cargoul DIMBOVITA care a fost scufundat de mi6 in canalul minecii caci echipajul era trimis sa/l caute si sa/l lichideze pe pacepa.o sa zici ca nu/i adevarat. nu pot sa/ti aduc dovezi dar ele sint si cei avizati stiu.atit vis a vis de faptul ca NU ERA MARE LUCRU SA DEFECTEZI!!!!!!!!! cuvint de cod skydrol fluid

# unul din lumea cea mare date 14 February 2014 12:49 -2

mi/am luat submarin ca sa pot sa pot sa alerg balenele.are motor vechi dar l/am adaptat sa mearga in warp ca motorul lui Picard.dar am observat ca atunci cand balenele vireaza la stanga sau la dreapta trebuie sa franez submarinul meu si atunci la frane bruste ma dau cu capul de instrumentele de bord de am cucuie si/n cerul gurii.si asta nu/ i nimic ca am vorbit cu niste prieteni extraterestrii care au defectat la mine in cap sa imi dea noua lor inventie : motorul pe baza de aburi ionici.dar mi/e frica sa nu vina mi6 sa mi/l fure asa ca acum dau de/a dura un cerc prin baie ( am dat drumul la apa si am inundat vecinii) si zic ca sunt pe sub canalul manecii sau canalul gulerului ( cuvant de cod Drug & Medication )

# Florentina date 1 August 2014 13:47 0

Ce studii are batranul de la Bucuresti? Unii spun ca nu a terminat 10 clase !!!

# obiectiva date 1 August 2014 14:08 0

sa NU spui, Florentina, ca e GHEORGHE FLOREA, ospatarul de la FULGERUL BRAGADIRU.....Abraham spunea ca la telefon parea un om educat, un intelectual  !!! OADO !  :D :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva