19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SENTINTA ASPRA PENTRU TENDER - Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe afaceristul Ovidiu Tender la 11 ani si 4 luni inchisoare in dosarul RAFO-Carom, in care a fost trimis in judecata de fosta sefa DIICOT Alina Bica. In urma cu doua zile, DNA a disjuns dosarul in care a fost arestata Bica, suspectand ca fosta sefa DIICOT a primit un teren de la Tender. In schimbul imobilului, Tender i-ar fi cerut opinia lui Bica "pentru a avea sansa unei solutii favorabile”. Marian Iancu a primit 13 ani si 8 luni

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 December 2014 18:40
Vizualizari: 5048

Condamnari dure in dosarul "RAFO-Carom"! Dupa opt ani de la data la care ex-sefa DIICOT Alina Bica i-a trimis in judecata pe afaceristii Ovidiu Tender (foto) si Marian Iancu, Tribunalul Bucuresti a pronuntat o sentinta in acest dosar. Judecatorii TMB l-au condamnat marti, 16 decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani si 4 luni de inchisoare, acesta fiind acuzat de inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata. In acelasi dosar, TMB i-a aplicat ani grei de inchisoare si lui Marian Iancu, pe care l-a condamnat la 13 ani si 8 luni de detentie, acesta fiind acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata. Hotararea pronuntata de Tribunalul Bucuresti marti, 16 decembrie 2014, intr-unul dintre cele mai lungi procese din ultimii ani nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.


DNA sustine ca Ovidiu Tender ar fi apelat la sprijinul procurorului de caz Alina Bica pentru solutionarea favorabila a dosarului RAFo-Carom

Condamnarea pronuntata marti, 16 decembrie 2014, de judecatorii Tribunalului Bucuresti vine la doar doua zile de la data la care a fost facuta publica informatia ca procurorii anticoruptie au disjuns dosarul in care Alina Bica a fost arestata pentru abuz in serviciu, iar mai apoi trimisa in judecata. Intamplator, in ordonanta de disjungere semnata de seful Sectiei I penale a DNA, Gheorghe Popovici si adjunctul acestuia Danut Volintiru, apare si numele afaceristului Ovidiu Tender, despre care procurorii anticoruptie suspecteaza ca ar fi apelat la ajutorul Alinei Bica prin consilierul acesteia, Ionut Florentin Mihailescu, pentru ca aceasta sa ii formuleze aparari favorabile in dosarul "Rafo-Carom". Acelasi dosar in care Alina Bica l-a trimis in judecata pe Ovidiu Tender. Procurorii DNA sustin ca in schimbul acestui sprijin, Alina Bica ar fi primit de la Ovidiu Tender bunuri imobile, pe care le-ar fi trecut in proprietatea unei alte persoane pentru disimularea proveninentei acestora.

Iata ce se precizeaza in ordonanta de disjungere a DNA din data de 8 decembrie 2014: “... in fapt s-a retinut ca in contextul ca in contextul in care in primavara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminialitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, in care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul intocmit de procuror Bica Alina Mihaela, prin avocatii sai, a pus la dispozitia numitului Mihailescu Ionut Florentin fost ofiter de politie judiciara si consilier al procurorului Bica Alina Mihalea – sef al DIICOT – Structura Centrala, in prezent angajat al sau, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica Alina Mihaela pentru a avea sansa unei solutii favorabile. Cauza formeaza obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucuresti cu termen la 5.12.2014.

Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia – rechizitoriul nr. 692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al SC Prospectiuni SA, firma detinuta de Tender Ovidiu, beneficiaza de un card emis de UNICREDIT BANK, in care ii sunt virate diferite sume de bani.

De asemenea, din actele si lucrarile dosarului nr.446/P/2014 a rezultat ca Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela au dobandit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenientei acestora, actele de proprietate au fost intocmite pe numele lui Gavrila Stefan si pe numele altor persoane interpuse.

Marian Iancu, doua condamnari intr-un an

In ce il priveste pe afaceristul Marian Iancu, este la a doua condamnare incasata in anul 2014. Marian Iancu se afla in prezent in penitenciar unde executa pedeapsa de 12 ani inchisoare aplicata de judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul "RAFO", pentru evaziune fiscala in forma continuata, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani in forma continuata. Totodata, Mihalcea si Bogdan au dispus confiscarea de la Marian Iancu a mai multor proprietati, precum si a peste 183 milioane euro. Initial, Tribunaul Bucuresti il condamnase pe Marian Iancu la 10 ani inchisoare.

Amintim ca dosarul RAFO-Carom a fost intocmit de fosta sefa DIICOT, Alina Bica, la acea data procuror in cadrul DIICOT, care la data de 23 august 2006 i-a trimis in judecata pe Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cecilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan, pe care i-a acuzat de constituirea unui grup de criminalitate organizata care avea drept scop, potrivit anchetatorilor, obtinerea de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. In rechizitoriu, procurorii DIICOT au retinut ca, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cecilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi. Producerea prejudiciului ar fi fost posibila prin incheierea nelegala de catre societatile amintite mai sus a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti iar, pe de alta parte de desfasurarea unor relatii comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti.

Comentarii

# KFA date 16 December 2014 21:58 +2

Ce se confisca de la Tender? Asta as vrea sa stiu.

# DOREL date 17 December 2014 19:14 -2

Ma' nene, lasa confiscarea, mie spune-mi alta: crezi ca Tender va face o zi de inchisoare ? Intreb si eu, nu dau cu paru' ! Si, b): ce vreau sa spun - eu unu' ca nu-l vad acolo ! Parerea mea ...

# slim date 18 December 2014 21:28 +3

Nu mai întreba aiurea,cã ești pe lângă problemă.Culcă-te la loc.Somn ușor. :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva