29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OPERATIUNE DE EPURARE IN JUSTITIE – Avocatul Adrian Toni Neacsu explica exodul urias din magistratura: “Ce se intampla acum in justitie cu plecarea unei intregi generatii de judecatori si procurori, cei aflati in jurul varstei de 50 de ani si 25 de ani vechime, nu e doar o gafa de comunicare a autoritatilor publice, ci o operatiune planificata de epurare si 'intinerire a cadrelor'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 November 2022 14:16
Vizualizari: 6961

In Justitie are loc o ampla operatiune de epurare si o intinerire a cadrelor. Concluzia ii apartine avocatului Adrian Toni Neacsu (foto), care a descifrat cauza valului urias de plecari din magistratura.


 

Neacsu explica intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 4 noiembrie 2022, ca pensionarile in masa nu reprezinta o consecinta a lipsei de comunicare a Guvernului - care refuza sa spuna daca pensiile magistratilor se vor taia prin calcularea lor la 65% din media ultimelor 12 indemnizatii brute, in loc de 80% din ultima indemnizatie bruta cum este in prezent, si care refuza sa spuna daca varsta de pensionare va creste la 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei – ci o operatiune prin care se urmareste eliminarea din sistem a judecatorilor si procurorilor cu experienta. Astfel, in viitor vom avea de-a face cu o Justitie noua, intinerita si puternic ideologizata, adauga Neacsu. O “intinerire a cadrelor”, pe modelul disponibilizarilor facute in Armata inainte de aderararea la NATO.


Iata comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:


Pana la urma societatea va intelege ca ce se intampla acum in justitie cu plecarea unei intregi generatii de judecatori si procurori, cei aflati in jurul varstei de 50 de ani si 25 de ani vechime, nu e doar o gafa de comunicare a autoritatilor publice, ci o operatiune planificata de epurare si 'intinerire a cadrelor', pe modelul disponibilizarilor din armata, de pilda, inainte de integrarea in NATO.

Cu justitia noua, intinerita si puternic ideologizata, vom da toti piept”.

Comentarii

# maxtor date 4 November 2022 15:46 -3

cu consecinte previzibile -e cu reaua intentie! "Cu justitia noua, intinerita si puternic ideologizata, vom da toti piept”- justitiabilii pot intra in greva....(in retrospectiva: ce ar fi fost DACA "cartieru(!) justitiei" ar fi existat deja?nu vom sti niciodata, e ca si cum ne-am intreba despre consecinte DACA "casa(!) poporului" ar fi....functionat inainte de '89.(sau Justitia,zeitza aia pagana, ispaseste niste pacate MONDIALE?)

# Nedumeritul date 4 November 2022 15:47 +141

Abia acum inteleg! Avem o Justitie decenta si daca pleaca actualii judecatori ea va fi distrusa! Ce se va intampla? Va schimba SRI culoarea plicurilor?

# Ion date 4 November 2022 17:23 +155

Când se va duce și generația de 50+ și vor rămâne INM isti se va alege praful de actul de justiție ! Azi , pt prima data in viața , am primit o sentința la o plângere contravenționala ! Dincolo de o înșiruire de reproducere a textelor de lege și o concluzie scurta ca pv este legal și temeinic , nicio analiza a motivele de de nelegalitate și netemeinie invocate pe vreo 10 pagini , cu raportare le CEDO , jurisprudența naționala etc ! Dezamagire totala ! Judecătorul trebuie sa răspundă la toate argumentele de drept și de fapt invocate ! Sa ii explice justitiabilului de ce raționamentul lui este greșit , etc ! După 30 de ani de munca juridică , încep sa înțeleg de ce sunt oamenii nemulțumiți ! Nu i mai interesează decât ,, veniturile ‘’ și funcțiile ! Se cred niște mici zei și uita ca sunt intr un serviciu public !

# carcotaș date 4 November 2022 20:11 -24

Ei, lasă nu vă văitați, istoria e ciclică, în timpul doi ca farsă, căci și actualii au ocupat loc la mese după ce au fost dați pe scări la vale ăia comuniști. Ce mă amuză e că voi chiar credeți că ați făcut bine prin mijloace lipsite de onestitate: plicuri galbene, culoare, complete negre, protocoale, parteneriate de nădejde, paradeli, în timp ce ca viermele culcușit în mărul putred vă rodeați paralele.Ghinion!

# Gica contra sistemului date 5 November 2022 15:33 -34

Nea Ioane, "organili" nu se faultează între ele. Apoi unii au ajuns judecatori direct din bratele părinților. Adică l-a lăsat mă-sa din brate drept în scaunul de magistrat. Nu au trecut prin greutățile vieții reale, sa înțeleagă raporturile sociale pe care le guvernează Dreptul. Ei aplica legea la raporturi sociale abstracte, ce nu au mare lucru în comun cu raporturile sociale concerte. Ei infaptuiesc justiția nu împart dreptatea, cum ar fi normal. De aceea cetatenul simte ca nu se face dreptate. Când unii au înțeles și ei ce este viata reala, se pensionează și ii ia locul altul cu caș la gura ce se crede semizeu, asa cum bine zice un postac. Copii au ajuns sa învețe și sa judece vârstnicii. O alta anomalie a societății românești. Și din cauza asta Romanica a ajuns cu oistea-n gard.

# Floare Albastra date 5 November 2022 20:48 +418

Si daca cei tineri sunt mai buni? Mai plini de energie? Mai dornici de a face dreptate? Poate ca nu e nici o problema daca unii dinozauri pleaca din sistem. Singura problema e ca unii avocati care si-au cultivat anumite relatii cu unii judecatori, nu vor mai castiga procese pe ochi frumosi. Ha-ha!

# Gica contra sistemului date 6 November 2022 10:05 -83

Viata e viata, floare-albastra. Nu o "simți" decât dacă treci prin ea. Normal ar fi ca judecătorii sa aibă experienta într-o alta profesie juridica cel puțin 10 ani inainte de a fi numiți magistrati, in care sa ia contact cu cetățeanul, sa cunoască problemele societatii dar și Justitia dinafara ei. Cu totul altfel ar analiza raporturile litigioase deduse judecății, decât unul cu caș la gura ce se crede egalui lui D-zeu. Dar sistemul va gadila orgoliile și va rupe de problemele cetățenilor. Nu accepta ca oamenii sa aibă o "arma" împotriva lui. Securila a călărit și vrea sa calareasca in continuare Justiția. Totul e gândit in sensul asta. Magistrații corecti sunt amenințați cu soarta lui Stan Mustata. Pentru omorârea lui în pușcărie de ce nu a plătit nimeni? Asta nu e justiție, iar omul simplu a înțeles demult asta. Gândește și tu! Floare-albastra.

# santinela date 6 November 2022 10:40 -83

Tot respectul domnule avocat dar ce au facut berbecii astia de juzi din completul care l-aul albit pe Portocala este de noaptea mintii.Pina la urma nu-i nici o paguba,sa plece din sistem astfel de specimene de judecatori si parchetari. Sa vina cei noi,fara experienta,oricum nu pot face mai mult rau decit au facut magarii astia batrini ! O rugaminte la dvs.sau la Luju .Dati publicitatii aici "motivarea" hotaririi prin care Portocala a fost achitat,si semnaturile alora din complet ca sa putem ride si cu dosul.Nu credeam ca pe Livia Stanciu o va intrece cineva in penibil cu motivarea ei in cazul Nastase dar se pare ca m-am inselat !

# Huhu Rezea date 6 November 2022 11:16 +70

CCR a decis că este neconstituționalaă desfiintarea pensiei speciale a magistraților dar nu a garantat și cuantumul pensiei lor. Este constituțională, in lipsa unei decizii exprese a CCR, raționalizarea, revizuirea sau plafonarea pensiilor magistraților potrivit Jalonului 215 din PNRR. Potrivit acelorași decizii ale CCR, cuantumul pensiilor speciale, inclusiv cele ale magistraților, sunt un drept câștigat doar în limita componentei lor contributive, nu întregul cuantum.

# Maria date 6 November 2022 12:46 +46

Domnilor sa nu se înțeleagă greșit ,dar majoritatea nu au habar sa facă un rechizitoriu.F. Mulți au terminat la Spiru haret sau in alta partea l privat unde carte nu spera face, și sunt și delăsători sau sa nu spun altceva , și atunci treburile merge cum merg. Nu am văzut un procuror sa îl întrebe de sănătate pe Ciolanu sau altul ce studii are unde sunt făcute, și de unde are averea. Atunci mai discutam.Sunt multe probleme ,justitia este la pământ, nimeni nu vrea sa mai muncească, instanțele sunt la sistem de avarie muncesc grefierii,arhivarii s.a. Sa auzim de bine.

# Stan Mustata date 7 November 2022 09:27 0

Sa ne amintim de ce Stan Mustata a fost condamnat definitiv de ICCJ. A primit 5 ani pentru constituirea unui grup infractional organizat; 2 ani pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii; 5 ani pentru luare de mita in forma continuata; 3 ani si 6 luni pentru trafic de influenta. La pedepsa cea mai grea de 5 ani se adauga un spor de 3 ani si 6 luni inchisoare, reprezentand o treime din totalul celorlalte pedepse, iar in final Stan Mustata va executa 8 ani si 6 luni inchisoare.

# Anghel date 8 November 2022 09:03 0

@Maria, de ce au fost acceptati in magistratura daca sunt atat de slab pregatiti (ex: "nu au habar sa faca un rechizitoriu")? De ce sunt autorizate atat de multe facultati particulare de drept care "livreaza" absolventi slab pregatiti? De intrebat noi tot intrebam cum isi justifica multi averea dar sunt niste institutii creata special pentru acest lucru, care ar trebui sa le verifice activele vs veniturile declarate: ANI, ANAF, magistratura

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva