Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ALEGERI BAROUL BUCURESTI - Avocatul George Moloman din grupul candidatilor reformisti: „Baroul are nevoie de revigorare, respect si o reforma administrativa puternica. Nu poate functiona in sistem camataresc!”

Marţi, 10 mai 2011 15:53 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

Avocatul George Moloman (foto) in varsta de 43 ani are o vechime in profesie de 11 ani. Membru al Baroului Bucuresti din anul 2000, George Moloman detine titlul de doctor in drept, acordat in anul 2010, cu lucrarea „Intentia liberala in contracte civile intervivos si mortis-causae”. Maestrul Moloman face parte din grupul candidatilor reformatori din Baroul Bucuresti si este o persoana curajoasa din moment ce si-a depus candidatura ca sa se lupte pentru functia de consilier cu personaje bine inradacinate in sistem. Tocmai pentru ca este un spirit tanar, in proiectul sau, care face parte dintr-un program electoral al mai multor colegi care vor sa schimbe actuala fata a Baroului Bucuresti, se contureaza o conceptie novatoare cu privire la administrarea baroului si la regandirea rolului si pozitiei avocatului in sistemul judiciar. Sub sloganul „(R)Evolutie, schimbare, respect!” din grupul de reformisti sub care candideaza George Moloman mai fac parte 11 avocati, dintre care enumeram pe Mihnea Stoica (care candideaza la functia de decan) Daniel Fenechiu, Daniel Caraman si altii.


Grupul de reformatori din care faceti parte are nevoie de un mandat in alb din partea miilor de avocati ai Baroului, pentru a putea detrona nucleul vechi si dur al acestuia. Care sunt atuurile dvs. care considerati ca pot schimba mentalitatea avocatului care va vota in 21 mai?

Ma adresez in special colegilor mei, tineri si de varsta medie, care au nevoie de un nou climat in care sa-si desfasoare activitatea, climat care sa asigure respectul cuvenit profesiei de avocat care, din pacate, in ultima vreme a fost desconsiderata. Un avocat care apara un inculpat este in prezent asimilat de participantii la actul de justitie drept o persoana care vrea sa traga foloase de pe urma infractorului, chiar un dusman pentru procuror. Ceea nu este adevarat, pentru ca atat avocatul, cat si magistratul participa la savarsirea actului de justitie, iar avocatul are menirea sa-l impiedice pe magistrat sa greseasca. Pentru recastigarea respectului fata de avocat cred ca este nevoie de lobby agresiv, dar coerent avand ca scop crearea unor parghii de comunicare intre institutia baroului si celelalte institutii din sfera Justitiei, precum si de asigurarea unei egalitati reale intre aparare si acuzare. Nu este deloc simplu, dar cred am vointa necesara pentru a pune umarul, impreuna cu colegii mei reformisti, la schimbarea mentalitatilor.

Daca veti reusi alaturi de grupul reformist sa detineti o majoritate in barou, care sunt obiectivele dvs. prioritare?

Grupul nostru reformist are un proiect mai larg insa, din punctul meu de vedere, consider ca sunt prioritare in primul rand o reforma administrativa a Baroului, care sa regandeasca relatia avocat – barou. Si vizez aici cu precadere tinerii avocati fara o clientele sigura, care ajung sa fie suspendati din profesie din cauza neplatii contributiei minime lunare. Este rusinos ca cel mai mare barou din tara sa aiba in prezent peste 3000 de avocati suspendati, mare parte dintre ei pentru ca nu si-au putut achita taxa lunara. Dreptul de profesa nu poate fi luat printr-o masura administrativa, pentru ca si suspendarea reprezinta o forma de ingradire a exercitarii profesiei. Una din masurile pe care le vizez este eliminarea conditionarii exercitarii profesiei de plata taxelor. Taxele trebuie sa existe, insa ele trebuie corelate cu posibilitatile reale de plata ale avocatului. In plus, penalitatile prezente pentru intarzierea platilor catre sistemul de asigurari sociale al baroului sunt nejustificat de mari si depasesc dobanzile practicate de institutiile statului in alte domenii. Baroul Bucuresti nu poate functiona in sistem camataresc.

In Baroul Bucuresti, din cate stim, din circa 12.000 de membri 70% sunt femei. Proiectul are cumva si o latura feminista?

Intrebarea e bine venita pentru ca tocmai aici avem o mare problema. Multe din colegele mele nu stiu daca e bine sa devina mame, avand in vedere ca este o profesie liberala, si nu au certitudinea ca pot asigura un venit familar sigur si decent. Avem deja in proiect propuneri de reglementare a idemnizatiei pentru cresterea copiilor. Fiind chiar tata a doi copii, consider fireasca alocarea unui procent din constributia fiecarui membru al baroului sub forma unei alocatii pentru copiii, pe principiul contributivitatii.

In interiorul proiectului grupului reformist exista si un obiectiv interesant referitor la siteul baroului unde aveti o idee igenioasa si binevenita. Vorbim despre posibilitatea ca cei tineri sa regaseasca pe site jurisprudenta si acces la legislatia Romaniei, in mod gratuit. De ce v-ati propus acest lucru?

Sunt foarte multi avocati tineri, care nu au posibilitatea financiara sa-si procure legislatia Romaniei de la firmele de pe piata libera. Or este imperios necesar ca avocatul sa aiba acces la legislatie, pentru asigurarea unei aparari pertinente. De altfel, vom milita ca pe viitor legislatia Romaniei sa fie gratuita, pentru ca nu se poate cere cetatenilor sa cunoasca si sa respecte legea, cata vreme accesul la Monitorul Oficial se plateste. In aceeasi ordine de idei, avem in vedere reformarea platformei tehnice de comunicare, prin acesta intelegand scaderea costurilor comunicatiilor la distanta, interoperabilitatea cu sistemul filialei casei de avocatura, precum si compatibilitatea cu sistemul ECRIS, cel intern al instantelor si parchetelor si nu cel de pe portalul Ministerului Justitiei. Si va dau doua argumente. Primul tine de egalitatea armelor, dintre aparare si acuzare. Al doilea de celeritatea cu care apararea trebuie sa fie informata pentru a-si exercita in timp util atributiile, mai ales in cazuri de urgenta cu arestati.

(R)Evolutie, schimbare, respect!” - acesta este sloganul dvs. Cum veti recastiga respectul profesiei de avocat cata vreme, spre exemplu, avocatul nu este egalul acuzarii, ci dimpotriva, sta la usi ca sa fie primit la procuror, iar baroul a ignorat pana acum aceasta situatie injositoare?

Ati atins o problema arzatoare, care trebuie urgent rezolvata. Iata de ce noi am gandit sa realizam odata cu intrarea noastra in Consiliul Baroului Bucuresti protocoale cu fiecare dintre institutiile cu care lucram. Spre exemplu, cu Ministerul de Justitie, Ministerul Public, Camera Notarilor Publici, Cartea Funciara, Registrul Comertului. Avocatul are nevoie urgenta de acces la informatiile pe care aceste institutii le detin, care in prezent se obtin prin intermediul magistratului, prin demersuri birocratice, fapt ce afecteaza celeritatea dosarelor, dar si calitatea actului de justitie.

Pana acum Baroul Bucuresti a fost un burete de absorbtie a unei parti din veniturile avocatiilor si a avut o forma pasiva de conducere. Dvs. alaturi de grupul reformist credeti ca veti reusi sa faceti din barou un partener real pentru fiecare dintre membrii sai?

Trebuie sa credem. Starea negativa a societatii ne afecteaza pe toti. Fac parte dintr-un grup care vrea reforma si vreau sa cred ca, cu buna-credinta si voint putem sa aparam interesele oricaruia dintre noi, nu doar sistemul. Vreau sa depasim zona conservatoare in care ne simtim cantonati si sa consolidam puterea reala pe care trebuie sa o aiba baroul in societate.

Accesari:11900

Comentarii

# morarescu date 10 mai 2011 18:59 +4

Mult succes !

# Ema Aron date 10 mai 2011 20:27 +2

Uneori imi este absolut jena sa merg la arhive, registraturi, parchet si politie...M-am saturat de atitudinea functionarilor, magistratilor si auxiliarilor... asta vreau, sincer...RESPECT. Bafta George Moloman..

# Ema Aron date 10 mai 2011 21:10 +3

Uneori imi este absolut jena sa merg la arhive, registraturi, parchet si politie...M-am saturat de atitudinea functionarilor, magistratilor si auxiliarilor... asta vreau, sincer...RESPECT. Bafta George Moloman..

# raul date 10 mai 2011 21:12 -2

bine bre maestre , da pana la 33 de ani ce ai efectuat?

# ha date 10 mai 2011 21:25 -1

a strins bani de spaga ca intrarea in baroul spagarilor e scumpa. sa speram ca alegeti un tip care sa termine cu practicile astea ilicite.

# GARGA date 10 mai 2011 22:04 +2

:o draga ha...esti de la SRI;admin financiara...???

# ha date 11 mai 2011 10:15 0

nu sunt din nici unele. nu ma intereseaza decat sa vad si eu un tip corect in comparatie cu imfumuratii care v-au luat banii degeaba.

# Dragan date 10 mai 2011 21:52 +7

Pt. Raul: Nu cred ca are importanta ce a facut pana la 33 ani, importante sunt ideile, prezentul profesiei si viitorul. Trecutul genaratiei noastre a fost unul de sacrificiu, astfel ca il voi sustine pe colegul nostru in demersurile sale, indiferent ce a facut pana la 33 ani. Sunt convins ca a ceea ce a facut a facut foarte bine. Pt Ha: Cand esti bine pregatit nu e nevoie de spaga. 

# daniel fenechiu date 10 mai 2011 22:36 +6

E ok punctul de vedere al lui George.Are dreptate in mod evident. Pune degetul pe rana acolo unde doare si propune solutii coerente. Accesul la informatiile necesare prestari unor servicii avocatiale profesioniste-in special la Ecris-ul intern,utilizat de instante-si eradicarea sunt probleme extrem de serioase

# simona habara date 10 mai 2011 23:04 +4

BAFTA GEORGE MOLOMAN! Sper sa apuc ziua in care eu, avocatul (apropo, in profesie la aceeasi varsta ca si tine :lol: ) sa nu mai fac santuri pe holul Parchetului incercand sa vb cu un procuror...daca mai ai timp, asta dupa ce vei fi membru in Consiliu, trimite un mail in care sa povestesti cu lux de amanunte curiosilor ce ai facut pana la 33 de ani....cred ca este de importanta vitala pentru unii....

# Roxana Moisin date 10 mai 2011 23:59 -2

http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com Av. Cristian Alin Gadea candideaza pentru demnitatile de decan si consilier al Baroului Bucuresti.  Platforma electorala pentru Alegeri Decan 2011 

# dox date 11 mai 2011 00:38 0

ce intelegi dumneata prin egalitate intre acuzare si aparare ?

# mari date 11 mai 2011 07:36 +2

Succes! 

# manoli adriana date 11 mai 2011 14:09 +4

Ce usor e sa arunci cu pietre cand iti ascunzi identitatea. Bafta George! Noi,avocatii adevarati si inteligenti, care intelegem exact problemele din sistemul actual, te sustinem!

# Mircea date 11 mai 2011 22:59 0

Se spune adevaratul despre baroul traditional ca functioneaza in stil camataresc.Mai vad pe alti ca scriu despre baroul Bota ca este ilegal si mai stiu eu ce bazaconii... deschide-ti bine ochii ca Baroul Bota nu functioneaza in stil camataresc ca cel traditional.

# SAFI date 12 mai 2011 21:05 +3

Bafta George. Apropos de ce a facut dl Av Moloman pana La 33 ani ! Din câte stiu eu a mai absolvit o facultate, fiind si inginer. Acum nu vad un defect când cineva realizează ca odată cu trecerea timpului poți încerca si altceva. Trebuie sa ai curaj si putere de lupta, pe care George Moloman cu sigurant o are. Succes George 

# Moloman George date 18 mai 2011 00:04 +2

Multumesc Dane, dar crede-ma nu se merita sa raspunzi la intrebari idioate.

# gil boongil date 18 mai 2011 05:44 +2

:sigh: Maestre, atentie : "NU merita" , NU "NU se merita". In rest, de acord !

# Moloman George date 19 mai 2011 16:00 +1

corect, insa obiceiul m-a tradat.

# Cristian Daniel Gafa date 13 mai 2011 14:53 0

daniel fenechiu   10 mai 2011 22:36+1 Acest domn avocat ii face reclama colegului de echipa...marfa...macar, trebuia sa-si faca alt id..sau nu stie cum? hm..ma rog... De ce nu apare info/ interviu despre toti candidatii pentru decan si consilieri?  Va propun incepand de azi. Mai aveti timp pina se termina  campania electorala, 16.05.11, oar 18.. Sunt atatia candidati buni..si apolitici pe deasupra...cautati pe net, gasitii pe cei care candideaza pt. decan si consilieri..unii au chiar site. SuCCes in campanie candidatului pe care-l cunosc - apolitic! Stie el la cine ma refer.

# Calin Dragu date 14 mai 2011 12:22 +3

Buna initiativa aveti? Informati membrii avocati despre cei care candideaza. DAR, VAD ca aveti privilegiati. Ce-i reprosez administr. acestui site? Tocmai asta. Uite aici un candidat foarte bun. Multi il cunosc. EU il recomand desi sunt doar un client. http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com.Votati pentru demnitatile de: decan (pozitia 4 in BULETINUL E VOT) si consilier (pozitia 33 IN BULETINUL DE VOT), al BAROULUI Bucuresti - Av. CRISTIAN ALIN GADEA - http://www.youtube.com/watch?v=u5RYl-KCTFU.Motto-ul campaniei candidatului Cristian-Alin Gadea la demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti: intelepciune, forta, frumusete, adevar, dreptate, lumina spirituala.  Vezi aici interviul lui de pe avocatnet, identic cu platforma lui electorala.Veniti la vot cat mai multi si astfel voturile la cel de-al 2-lea tur de scrutin nu vor mai putea fi  "aranjate"!http://www.avocatnet.ro/index.html/articles?id=24449. INTERESE: APOLITIC.NU-i mai alegeti pe cei din vechea conducere care au nerusin

# cameluta date 3 aprilie 2015 17:07 0

si candidatul nostru e sarac cu duhul

# Bravo date 18 mai 2011 17:53 0

VOTAT

# Adriana date 23 august 2011 12:13 0

Domnul George Moloman este un adevarat avocat si o spun ptr ca il apreciez enorm de mult si intr-o buna zi sper ca voi ajunge aproape de performantele dumnealui . Mie , personal mi se pare foarte ok acest proiect ... si nu este spagar sau cum au spus unii , pe aici, pe acest site si nu a stat degeaba pana la 33 de ani ;) ... MULT SUCCES domnule !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Au fost protestele din 10 august 2018 o tentativa de lovitura de stat finantata din exterior?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 18.09.2018 - Procuror cu dosar la DNA, cocotat pe trepte la protestul lui Vasilica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER