BAROUL BUCURESTI A PUS OCHII PE TONEL – Avocatul Tonel Pop, aparatorul familiei Luizei Melencu, este bagat in verificari de Consiliul Baroului Bucuresti, pentru "activitatea desfasurata si pozitiile publice" avute in cazul tragediei de la Caracal: "Pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara... Respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ"

Vineri, 9 august 2019 15:55 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Avocatul Tonel Pop are probleme! Consiliul Baroului Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne (foto stanga), intervine in tragedia de la Caracal, unde tanara Alexandra Macesanu in varsta de 15 ani a fost rapita, violata si apoi presupus ucisa de Gheorghe Dinca, acelasi barbat care ar fi rapit-o, violat-o si posibil ucis-o, in aprilie 2019, pe Luzia Melencu, in varsta de 18 ani. Mediatizarea cazului Alexandra si legatura dintre acesta cu cele petrecute in cazul Luizei au determinat aparitia in prim-plan, la Caracal, si a avocatului Tonel Pop (foto dreapta), aparatorul familiei tinerei Luiza Melencu, care a dorit sa ia parte la cercetari alaturi de anchetatori.


De aici si pana la adoptarea unei decizii drastice din partea Consiliului Baroului Bucuresti nu a durat mult. Conform unui comunicat al Baroului Bucuresti din 9 august 2019, iesirile publice ale avocatului Tonel Pop, membru al Baroului, precum si activitatea desfasurata la Caracal de acesta, au determinat autosezizarea Baroului Bucuresti, care a decis declansarea unor verificari fata de avocatul Pop.

Potrivit precizarilor Baroului Bucuresti, in cadrul cercetarilor ce urmeaza sa fie efectuate de o comisie formata din trei membri ai Consiliului, se va stabili daca activitatea desfasurata si pozitiile publice adoptate de avocatul Tonel Pop pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara, dar si in ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Intrucat comunicatul Baroului Bucuresti nu este foarte specific, nefiind exemplificate "activitatile" sau "pozitiile" adoptate de avocatul Pop, care pot constitui temei pentru o posibila sanctiune disciplinara, asteptam cu interes mai multe detalii din partea Baroului Bucuresti.

Publicam in continuare comunicatul Baroului Bucuresti din data de 9 august 2019:

"Consiliul Baroului Bucuresti a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, in care a fost implicat un avocat din Baroul Bucuresti, cu ocazia cercetarilor care se efectueaza in dosarul „Caracal“.

Fata de pozitia exprimata public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum si fata de informatiile transmise presei de catre D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului Bucuresti s-a autosesizat si a hotarat cercetarea urmatoarelor aspecte:

-Daca activitatea desfasurata si pozitiile publice ale domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara;

-In ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Consiliul Baroului Bucuresti a insarcinat o comisie formata din 3 membri sa efectueze cercetarile necesare, sa solicite puncte de vedere si relatii, si, pe aceasta baza, sa prezinte intr-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului Bucuresti este consecvent in a atrage atentia tuturor participantilor la actul de justitie ca respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ,precum si de a respecta si regulile deontologice care guverneaza exercitiul profesiei.

Avocat Ion Dragne

Decan"


Accesari:3849