CUTUMA PROSTEASCA – Baroul Bucuresti nu a reusit sa isi aleaga noua conducere la Adunarea Generala din 4 mai din lipsa de cvorum. Toata suflarea avocaturii dambovitene se astepta sa nu se intruneasca cvorumul, caci "asa se obisnuieste". Conducerea Baroului Bucuresti anuntase a doua convocare a Adunarilor Generale, Elective si Ordinare inainte de prima convocare

Duminică, 5 mai 2019 11:40 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Si au fost alegeri la Baroul Bucuresti. Si vor mai fi! Asa cum se prefigura, Adunarea Generala de alegere a organelor de conducere a Baroului Bucuresti de sambata, 4 mai 2019, incepand cu orele 9.00, la Sala Palatului a fost reprogramata. Motivul: nu s-a intrunit cvorumul! Aceasta desi la convocare s-au prezentat peste 4000 de avocati, care au si votat conform procedurii. Nu au fost insa suficienti astfel ca, putin dupa orele 11.00 Sala Palatului era deja goala, fiind anuntata reconvocarea pentru data de 19 mai 2019.


Modul in care s-au desfasurat "alegerile" din 4 mai de la Baroul Bucuresti nu ar trebui totusi sa fie o surpriza, dat fiind ca toata suflarea avocaturii se astepta sa se intample acest lucru. De altfel, conducerea Baroului Bucuresti anuntase din timp cu un "update" pe site-ul oficial ca in cazul, probabil am adauga noi, in care nu se va intruni cvorumul la adunarea din 4 mai 2019, a doua convocare va avea loc in data de 19 mai 2019:

"In situatia in care nu se intruneste cvorumul legal in data de 4 mai 2019, a doua convocare a Adunarilor Generale, Electiva si Ordinara, ale Baroului Bucuresti, va fi pe data de 19 mai 2019, ora 10.00".

Practic, miile de avocati s-au dus la Sala Palatului de cu dimineata ca sa aiba de unde sa plece, caci mai toti avocatii care au participat la Adunarea Baroului Bucuresti au marturisit ca stiau ca va mai fi o adunare, pentru ca "asa se obisnuieste", pentru ca "asta este cutuma", ca la prima convocare sa nu fie asigurat cvorumul. Nu are sens sa aducem in discutie care sunt motivele pe care unii avocati le-au invocat pentru a nu asigura prezenta, desi in Sala Palatului s-a tot vorbit despre pretextele invocate de cei care nu au participat.

Intr-o astfel de situatie, in care se stia deja ca nu se va intruni cvorumul, asa cum se stia si data urmatoarei convocari pentru alegerea organelor de conducere ale Baroului Bucuresti ne intrebam totusi de ce s-au mai adunat avocatii?

Si mai ales, de ce nu s-a dorit mobilizarea acestora de la "primul tur?

Cumva pentru ca prima convocare este pentru "testarea" voturilor pe care candidatii le-ar obtine de la colegi? Testare urmata probabil de intense negocieri in cea de-a doua campanie electorala...

Ne exprimam totusi speranta ca pana in 19 mai 2019 campania sa arate diferit de cea din aprilie.

Iata care este calendarul reconvocarii din 19 mai 2019:

"Duminica, 19 mai 2019, ora 09.00, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, va avea loc Adunarea Generala de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti (reconvocare), cu urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea Decanului Baroului Bucuresti;

2. Alegerea Consiliului Baroului Bucuresti, format din 15 membri, precum si 3 membri supleanti;

3. Alegerea Comisiei de Disciplina, formata din 11 membri, precum si 2 membri supleanti;

4. Alegerea Comisiei de Cenzori, formata din 3 membri, precum si 2 membri supleanti".


Sursa foto: Facebook avocat Dragos Cojocaru

Accesari:1972