luju luju luju
 • SILVANA si EMA - A aparut SCPA ”Aron, Racoviceanu si Asociatii”, exclusiv formata din femei-avocat!

  Marţi, 13 septembrie 2011 21:24 | Scris de L.J. | pdf | print | email

  Sub sigla LEGALES, a aparut pe piata Societatea Civila Profesionala de Avocati “Aron, Racoviceanu si Asociatii”. Numele Racoviceanu va este desigur cunoscut, ducandu-va cu gandul catre cunoscutul jurnalist Alecu Racoviceanu. In noua societate de avocatura este partener-asociat sotia lui Alecu Racoviceanu, Silvana. Celalalt asociat, Ema Aron, a fost unsa proaspat vicepresedinte al Asociatiei ADSA condusa de avocatul Daniel Fenechiu. Pana acum, tinerele avocate Ema Aron si Silvana Racoviceanu (foto) au lucrat pe propriu. Intre timp, s-au hotarat sa puna bazele unei societati civile profesionale, sa-si uneasca puterile si sa demonstreze ca Adevarul, atunci cand trebuie stabilit in instanta, are si o latura feminina extrem de puternica, purtatoare de succes. Cele doua avocate au o vechime de sase ani, nu au fost colege de facultate, dar colaboreaza de multa vreme impreuna, in dosare ce acopera atat penalul, in care Ema este priceputul numarul 1, cat si in civil comercial, unde Silvana este cea care gaseste solutii.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 55614

 • EVENIMENT IN AVOCATURA - S-a desavarsit cea mai puternica echipa de penalisti in Casa de Avocati „Nastrut, Serban, Ghita, Enache, Cioclei - in asociere”

  Duminică, 8 mai 2011 13:27 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  Dupa numai sase luni de la infiintare „Nastrut, Serban, Cioclei, Enache – in asociere” a intrat in plina expansiune, consolidandu-si echipa prin cooptarea a inca cinci avocati, dintre care doi fosti procurori foarte cunoscuti si un avocat senior de la Deloitte. Noua denumire a societatii este „NASTRUT, SERBAN, GHITA, ENACHE, CIOCLEI – in asociere” si totalizeaza in prezent un numar de 15 avocati.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 20006

 • AVOCATI DE TOP – Gabriel Zbarcea, managing partner la „Tuca, Zbarcea si Asociatii”: „Din 22 milioane euro incasari pe 2010, doar 4% provin din contracte cu institutii de stat”

  Joi, 28 aprilie 2011 14:22 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  Cariera de avocat a lui Gabriel Zbarcea (foto) a avut ca punct de plecare casa de avocatura ”Musat si Asociatii”, dupa care si-a croit propriul drum, cu perseversenta si curaj. In timpul facultatii a fost, timp de doi ani, in perioada 1993-1995, presedinte al Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti, apoi asistent universitar la Facultatea de Drept timp de un an si, odata cu stagiatura in avocatura inceputa in 1995, a continuat sa fie si cadru universitar la Scoala de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Bucuresti. In 2005 a trecut din avocatura, prin suspendarea din barou, in alt mediu, cel institutional, unde s-a dedicat unor lucrari extrem de valoroase la acel moment, conducand Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) intr-un stil propriu, neutru si benefic. Timp de o luna de zile a fost si consilier de stat al prim-ministrului, in ianuarie 2005. Functia de presedinte al AVAS i-a adus si satisfactii, dar i-a lasat si un gust amar, motiv pentru care si-a dat demisia si, dupa ce s-a dedicat o perioada scurta de timp doar familiei, a revenit in avocatura. Tocmai luase fiinta casa de avocatura „Tuca si Asociatii”, la care si-a alaturat si el numele si experienta. In pofida alurii sale de luptator, Gabriel Zbarcea este un om rafinat, de bun simt, care nu-si ascunde modestia. Un personaj sincer in discutii si deschis oricarui subiect. Este un familist, tata a trei copii, si isi asuma responsabilitati foarte mari in parteneriatul in care s-a impus de-a lungul ulltimilor ani. Avocatul Zbarcea a raspuns intrebarilor Lumeajustitiei.ro cu dezinvoltura pentru ca, asa cu o declara, nu a avut niciodata nimic de ascuns.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 14575

 • INTERVIU - Avocatul Gheorghe Piperea: „Procesele in Romania sunt un joc de poker al avocatilor! Unele firme de avocatura recruteaza in calitate de parteneri rude importante ale unor judecatori!”

  Miercuri, 6 aprilie 2011 18:23 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  Maestrul Gheorghe Piperea, avocat in Baroul Bucuresti (foto) este fondatorul societatii “Piperea & Asociatii” si are o experienta profesionala de peste 13 ani. In perioada 1994 - 1996, Gheorghe Piperea a fost judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, iar in 1996 a intrat in Baroul Bucuresti, fiind numit din 2007 membru in consiliul acestui barou. Gheorghe Piperea este specializat pe insolventa (a formulat peste 40 de amendamente la proiectul Legii insolventei) societati comerciale, piata de capital, legislatia in domeniul sanatatii, dreptul transporturilor si dreptul bancar. Autor a numeroase carti cu tematica juridica, Gheorghe Piperea este doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si al Universitatii Sorbonne I – Pantheon din Paris, dar si profesor la Universitatea din Bucuresti. Avocatul Gheorghe Piperea a acordat in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro un interviu pe problemele cetatenilor in relatia cu institutiile de credit, precum si pe cele ale avocaturii, interviu pe care il publicam in continuare.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 15101

 • INTERVIU - Avocatul Florentin Tuca: „Cand am aflat ca am castigat procesul EDF versus Romania, noaptea, la Madrid, am tipat ca la golul lui Hagi in meciul cu Argentina!”

  Luni, 28 februarie 2011 12:55 | Scris de | pdf | print | email

  Putini absolventi de Drept au reusit sa ajunga in Romania, la varsta de 41 de ani, la un succes asemanator celui realizat de maestrul Florentin Tuca. O persoana dealtfel extrem de agreabila, deloc crispata, care si-a rupt din timpul afectat conducerii uneia dintre cele mai mari firme de avocatura, pentru a raspunde intrebarilor lansate de Lumeajustitiei.ro. Florentin Tuca a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1993, an in care a fost si admis in Baroul Bucuresti. Din 1993 pana in 2005 a lucrat in casa de avocatura „Musat si Asociatii”, iar in luna martie 2005, impreuna cu alt avocat de prestigiu, Gabriel Zbarcea, au fondat propria casa de avocatura care a ajuns acum, dupa 6 ani, la un numar de 130 de angajati si la o notorietate internationala. Avocatul Florentin Tuca este doctor in drept ”Magna cum laudae” , titlul lucrarii sale de doctorat fiind ”Parteneriat Public-privat in Romania”, este casatorit si tatal a doua fete. Este unicul jurist al familiei, dar unul dintre copii se pare ca si-a indreptat deja atentia catre acest domeniu. Avocatul Tuca este si membru al International Bar Asocciation (IBA) si al Cameret de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania si este secretar al acesteia.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 25144

 • AVOCATI DE TOP – Maestrul Catalin Dancu din Baroul Bucuresti: „Sunt de acord cu legiferarea in regim de urgenta a legii raspunderii magistratilor!”

  Vineri, 28 ianuarie 2011 11:45 | Scris de | pdf | print | email

  Maestrul Catalin Dancu din Baroul Bucuresti (foto) are 45 de ani si este unul dintre cei mai cunoscuti avocati. Catalin Dancu are peste 15 ani vechime in Baroul Bucuresti si este recunoscut drept unul dintre cei mai buni avocati pledanti in instante, fiind specializat in domeniul penal, comercial-bancar, fiscal si contencios-administrativ. In portofoliul sau se numara comanii nationale si multinationale celebre, dar si clienti dintre cei mai cunoscuti din lumea politica, financiara, showbiz si presa. De-a lungul timpului, Catalin Dancu a aparat clienti celebri precum Dinu Patriciu, Dorin Marian, Catalin Harnagea, Sorin Rosca Stanescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali, Dumitru Sechelariu etc. A aparat, de asemenea, interesele Patriarhiei Romane pe vremea Prea-Fericitului Teoctist, a unor mari sindicate etc. Casa de avocatura „Catalin Dancu” este cea care a elaborat in premiera contractul colectiv de munca la nivel national pentru angajatii de presa, in colaborare cu sindicatul Mediasind, maestrul Dancu debutand in profesia sa ca avocat al ziarului ZIUA, si reprezentand cauzele jurnalistilor in peste 450 de procese. Catalin Dancu militeaza pentru cresterea gradului de specializare al intregului corp al magistratilor si avocatilor, ca fiind unica sansa de reformare a sistemului judiciar si de ridicare a MCV.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 41280

 • Avocatii Nastrut, Serban, Enache, Cioclei si-au unit fortele intr-o casa de avocatura specializata pe nisa penal-comercial

  Marţi, 26 octombrie 2010 22:02 | Scris de | pdf | print | email

  Lumea avocaturii se imbogateste de miercuri cu o noua casa de avocatura foarte puternica. Trei fosti procurori, Dan Nastrut, Alexandru Serban si Valerian Cioclei, impreuna cu un renumit avocat specializat pe spete comerciale Cristian Enache au pus bazele Casei de Avocatura „Nastrut, Serban, Enache, Cioclei – in asociere”, care se doreste un lider in materia penal-comerciala. Cei patru asociati au o experienta de peste 15 ani, fiecare fiind un nume in zona sa de activitate.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 23523

EDITORIAL

  • VERDICTUL ZILEI - A insultat Klaus Iohannis intreaga magistratura refuzand numirea la MJ a Danei Girbovan?

  • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.09.2019 – Aplaudacii lui Kovesi si-au dat masura slugarniciei

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER