PREMIU PENTRU TRANZACTIA ANULUI – Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat marele premiu CEE Deal of the Year pentru implicarea in tranzactia Sanofi/Zentiva – Advent International. Achizitia de catre Advent International a diviziei de medicamente generice Zentiva a fost considerata cea mai importanta tranzactie din Cehia. Distinctia este acordata de publicatia CEE Legal Matters in urma voturilor exprimate de un juriu international

Marţi, 2 aprilie 2019 11:54 | Scris de V.B. | pdf | print | email

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat joi, 28 martie 2019, marele premiu in cadrul ceremoniei CEE Deal of the Year Awards care a avut loc la Budapesta. Evenimentul, organizat de publicatia CEE Legal Matters, a reunit peste 90 de avocati din firme de avocatura de prestigiu din Europa Centrala si de Est.


Tuca Zbarcea & Asociatii se numara printre castigatorii premiului CEE Deal of the Year pentru implicarea in tranzactia Sanofi / Zentiva – Advent International. Firma din Romania imparte distinctia cu alte cinci case de avocatura care au oferit servicii de asistenta juridica in cadrul acestui proiect transfrontalier – si anume:

- CMS;

- Dentons;

- Freshfields Bruckhaus Deringer;

- Ropes & Gray;

- Kirkland & Ellis.

In plus, achizitia de catre Advent International a diviziei de medicamente generice Zentiva a fost considerata cea mai importanta tranzactie din Cehia, Tuca Zbarcea & Asociatii si ceilalti consultanti primind astfel al doilea trofeu pentru implicarea avuta.

Tuca Zbarcea & Asociatii a jucat un rol foarte important in acest proiect. Premiul pentru tranzactia anului in Europa Centrala si de Est este unul binemeritat”, a declarat David Stuckey, directorul executiv al CEE Legal Matters.

Prezenta la ceremonia de la Budapesta, avocata Silvana Ivan-Hanganu (foto) – Partener si coordonatoarea departamentului Piete de capital din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii – a precizat: „Tranzactia Advent - Sanofi a fost semnificativa atat prin valoare (aproximativ 2 miliarde de euro), cat si prin pluralitatea de jurisdictii implicate si complexitatea componentei de strategie juridica necesare pentru reorganizarea afacerii (astfel incat sa se poata transfera componenta de GX si mentinerea interna a fluxurilor operationale pe non-GX), alinierea transferurilor la nivel si solutionarea chestiunilor de piata de capital, Zentiva Romania fiind listata pe BVB”.

Din partea Tuca Zbarcea & Asociatii a fost implicata o echipa pluridisciplinara, cu specializari in M&A, corporate, piata de capital si farma, aflata sub coordonarea partenerilor Sorin Vladescu si Silvanei Ivan-Hanganu.

Premiul pentru tranzactia anului (CEE Deal of the Year) este o distinctie acordata de publicatia CEE Legal Matters, ca urmare a voturilor exprimate de un juriu international. Procesul de selectie a inceput in luna ianuarie, in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, iar castigatorii din fiecare jurisdictie au putut accede in etapa finala (si cea mai importanta) – cea de jurizare. Perioada de referinta a tranzactiilor a fost anul 2018 iar decizia membrilor juriului s-a bazat pe factori precum complexitatea si anvergura proiectului, importanta pietei (inclusiv la nivel regional), valoarea tranzactiei etc.

Mai multe informatii despre ceremonia CEE Deal of the Year Awards si lista completa a castigatorilor este disponibila pe site-ul CEE Legal Matters – click aici pentru a citi.

Accesari:1240