VICTORIE IMPOTRIVA FISCULUI – Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti suspendarea executarii Ordinului ANAF prin care operatorii economici de produse energetice in regim angro erau obligati sa detina spatii de depozitare. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost formata din avocatii Christina Vladescu, Diana Agafitei si Radu Chiran

Joi, 8 noiembrie 2018 14:03 | Scris de V.B. | pdf | print | email

Echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut o victorie importanta la Curtea de Apel Bucuresti. Succesul a venit intr-un dosar in care Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat o cunoscuta companie petroliera de gaze naturale, care comercializeaza produse energetice in sistem angro.


Astfel, pe 30 octombrie 2018, CAB a dispus in prima instanta suspendarea executarii Ordinului ANAF nr. 1960/06.08.2018. Prin acest Ordin, incepand de sambata, 10 noiembrie 2018, operatorilor economici de produse energetice (benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibil) in regim angro le revenea o noua obligatie, respectiv aceea de a detine spatii de depozitare.

Din echipa care a reprezentat clientul in dosarul de instanta au facut parte avocatii Christina Vladescu (foto), partener, Diana Agafitei, managing associate, si Radu Chiran, associate.

Avand in vedere impactul major, in primul rand, de ordin economic al Ordinului sus-mentionat, solutia este una deosebit de importanta pentru societatea in cauza si are efect imediat, fiind executorie de drept.

Conform Ordinului ANAF nr. 1960/2018, activitatea de comercializare angro a produselor energetice se poate desfasura doar in baza unui atestat obtinut conform noilor conditii, care implica detinerea de spatii de depozitare, vechile atestate pierzandu-si valabilitatea la data de 9 noiembrie 2018, adica dupa expirarea termenului de 90 de zile, stabilit prin respectivul ordin al Fiscului.

Accesari:3080