LISTA RUSINII, O DEZINFORMARE CRASA A ANAF - Avocatul Catalin Dancu actioneaza in judecata ANAF pentru datoriile de 2,2 milioane lei pe care Fiscul i le imputa: “Nu am cunostinta de o asemenenea datorie dupa cum niciodata nu am fost notificat de Autoritatea Fiscala de existenta vreunei asemenea datorii... Nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care eu sa o am fata de Stat... Mi se aduce o grava atingere imaginii mele publice... Am sa contest in instanta aceasta situatie incredibila”

Miercuri, 18 mai 2016 12:48 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Ceea ce se dorea a fi un instrument pentru buna calculare si contorizate a datoriilor pe care persoanele fizice le au catre Stat s-a transformat intr-o debandada totala. Au trecut doar doua zile de la momentul la care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista datornicilor, in numar total de 187.230 de debitori, care au adunat restante de peste 1.500 lei la 31 martie 2016, inclusiv din activitati independente sau profesii liberale si au inceput sa apara si contestatiile privitoare la modul de calcul al datoriilor. Conform informatiilor comunicate de ANAF, suma totala a datoriilor catre stat s-ar ridica la 3,4 miliarde lei. Numai ca, acestea nu reflecta in toate cazurile realitatea. Iar aceasta este si concluzia la care a ajuns avocatul Catalin Dancu (foto) din Baroul Bucuresti care s-a trezit peste noapte dator la Stat cu o suma totala care depaseste 2 milioane lei. Intrucat situatia facuta publica de ANAF nu corespunde realitatii, avocatul Catalin Dancu a hotarat sa iasa public si sa prezinte situatia reala a datoriilor sale.


Intr-un comunicat remis redactiei Lumeajustitiei.ro reputatul avocat Catalin Dancu din Baroul Bucuresti clarifica situatia reala a datoriilor pe care ANAF i le imputa, in cuantum de 993.826 lei, la care Fiscul a adaugat penalitati de 1.278.448 lei, cumuland astfel o datorie totala de 2.272.284, aratand ca acestea sunt nejustificate.

In cuprinsul comunicatului, avocatul Catalin Dancu precizeaza ca situatia prezentata de ANAF in ceea ce il priveste ii aduce atingere imaginii sale publice, motiv pentru care se vede nevoit sa le transmita clientilor cu care lucreaza, colegilor de breasla, dar si prietenilor ca nu cunoaste natura acesotr datorii, perioada la care se raporteaza ANAF, si nici de unde provin acestea. In acest sens, Catalin Dancu subliniaza ca toate veniturile pe care le-a obtinut sunt exclusiv din activitatea de avocat, toate veniturile au fost declarate si, prin urmare, nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care acesta sa o aiba catre Stat.

In finalul comunicatului transmis Lumeajustitiei.ro, avocatul Catalin Dancu precizeaza ca va contesta in instanta situatia datoriilor sale finaciare, facuta publica de ANAF, pentru a se demonstra ca nu este conforma realitatii.

Prezentam in continuare comunicatul avocatului Catalin Dancu din data de 18 mai 2016:

Am luat act cu surprindere de faptul ca pe lista publicata de ANAF figurez ca persoana fizica dator Statului Roman cu nici mai mult nici mai putin de 22 miliarde lei vechi.

Vreau sa informez in primul rand clientii cu care lucrez cat si prietenii si colegii de breasla care ma cunosc ca nu am cunostinta de o asemenenea datorie dupa cum niciodata nu am fost notificat de Autoritatea Fiscala de existenta vreunei asemenea datorii.

Nu cunosc natura acestor datorii dupa cum nu cunosc perioada la care se raporteaza si de unde provin ele.

Toate veniturile pe care le-am obtinut sunt exclusiv din activitatea de avocat si toate situatiile financiare inregistrate legal provin din acest domeniu.

Nu cunosc cum s-a ajuns la o asemenea evaluare si nici nu stiu care sunt argumentele pentru care Fiscul publica o asemenea situatie.

Precizez in mod clar si fara echivoc ca nu exista nicio datorie de o asemenea cifra pe care eu sa o am fata de Stat.

Consider ca aceasta informatie este o adevarata aberatie, o modalitate in care mi se aduce o grava atingere imaginii mele publice.

In toata activitatea mea am luptat pentru ADEVAR nu NEADEVAR.

De aceea, am sa contest in instanta aceasta situatie incredibila pe care trebuie sa o constat urmand ca instantele investite de catre mine sa verifice legalitatea unor asemenea afirmatii.

Asigur inca o data pe toti cei ce ma cunosc ca nu am absolut nimic de a face cu aceste aspecte invocate de ANAF si voi reactiona in consecinta pentru remedierea unei asemenea situatii pe care o consider total neprofesionista, jenanta chiar pentru persoanele care sunt platite culmea din banii si taxele pe care cu totii le suportam pentru a intocmi niste situatii financiare corecte, reale si nu de natura celor care sunt date publicitatii in aceasta lista de care am luat si eu cunostinta”.

*Cititi aici comunicatul avocatului Catalin Dancu

Accesari:6469