PROCURORII DAU NAVALA IN CABINETELE AVOCATILOR – Reputatul doctor in Drept avocatul Danil Matei din Baroul Dambovita este cea mai noua victima a abuzurilor procurorilor. Mascatii au intrat cu noaptea in cap in casa si in cabinetul sau de avocatura pentru a ridica documente si calculatoare: "Organele judiciare ii privesc cu ostilitate pe avocatii care ii jeneaza major prin compativitatea lor in apararea clientului, pe care nu de putine ori, ii considera participanti la obstructionarea justitiei"

Joi, 24 noiembrie 2016 17:21 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Degeaba a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei o noua Lege a avocaturii care le interzice procurorilor sa dea navala in sediile cabinetelor individuale de avocati sau ale societatilor de avocati si sa ridice documente si aparatura dupa bunul plac, caci procurorii fac tot ce stiu mai bine. Avocatul Danil Matei din Baroul Dambovita, fost jurisconsult si judecator, doctor in drept, care se declara a fi "profund atipatic si dezagrabil lucratorilor politiei judiciare si procurorilor" s-a trezit in dimineata zilei de 31 octombrie 2016 cu mascatii si procurorii in casa, dar si in sediul cabinetului sau de avocat, prezentandu-i-se un mandat de perchezitie ce avea ca scop ridicarea de documente, caculatoare, laptopuri, hard-disk-uri si agende personale. Toate obiectele ridicate de procurori in urma perchezitiei aveau rolul de a arata "indicatiile" pe care Danil Matei, in calitate de avocat, le-ar fi dat unor clienti ce urma a fi audiati de catre o autoritate fiscala.


Ramas fara niciun document in cabinetul sau de avocat, din cauza actiunilor si dispozitiilor procurorilor, avocatul Danil Matei a fost nevoit sa isi reprezinte clientii "in orb". Mai grav decat atat este faptul ca judecatorul caruia avocatul Danil Matei i-a pus in vedere ca nu poate pune concluzii intr-o cauza din lipsa documentelor ridicate la perchezitii, i-a replicat ca "nu se poate vorbi despre afectarea dreptului la aparare".

Toate aceste detalii prezentate mai sus sunt cuprinde intr-o scrisoare pe care avocatul Danil Matei a transmis-o Uniunii Nationale a Barourilor din Romania in data de 16 noiembrie 2016 si inregistrata la UNBR in data de 21 noiembrie 2016 prin care solicita "confratilor" sai sa adopte o reactie "impotriva practicii organelor de urmarire penala, care fac doar lozinci sterile din dispoziile legale imperative privind exercitiul profesiei de avocat".

Prezentam in continuare pasaje din scrisoarea avocatului Danil Matei transmisa UNBR:

*Cititi aici scrisoarea integral avocatului Danil Matei

Accesari:16872