6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRIMA LA TRIBUNALUL BUCURESTI – Documente zdrobitoare care demonstreaza ca in 2018 DNA si SRI baga probe clasificate in dosare, la care apararea nu are acces. Scopul: condamnarea cu orice pret a politicianului Marian Vanghelie. Uluitor, judecatorii cauzei nu pot studia documentele SRI-DNA decat cu certificat ORNISS. Avocatii lui Vanghelie nu au acces la informatii, si chiar daca ar avea, nu au dreptul sa ii spuna clientului de ce anume e acuzat (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 July 2018 17:29
Vizualizari: 32116

Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate documente absolut scandaloase care demonstreaza ca in anul 2018, dupa tot mega-scandalul protocoalelor SRI-PICCJ-ICCJ, Drepturile Omului sunt incalcate in mod brutal de catre Directia Nationala Anticoruptie, care continua activitatea de politie politica in asociere cu Serviciul Roman de Informatii. Din documentele pe care le prezentam in continuare rezulta fara putinta de tagada faptul ca exista judecatori la Tribunalul Bucuresti care, in loc sa le dea in cap cu dosarul procurorilor DNA, accepta sa judece un lider politic pe documente clasificate la care acuzatul si avocatii lui nu au acces. Faptul ca judecatorii TMB accepta sa instrumenteze in continuare acest dosar denota ca inca se accepta ideea ca actul de justitie se face pe acte secrete, interzise apararii, adica exact in spiritul protocoalelor de colaborare SRI-PICCJ-ICCJ. Protocoale in care se regaseau articole care vorbeau de posibilitatea ca doar magistratii cauzei sa afle de volumele secrete depuse la dosare de procurori, in virtutea asa-zisului principiu al "nevoii de a cunoaste", incalcandu-se brutal articolul 6 din CEDO privitor la dreptul la un proces echitabil, care are caracter de legislatie prioritara in fata legislatiei interne din Romania si care prevede ca "orice persoana acuzata are dreptul sa fie informata in termenul cel mai scurt, intr-o limba pe care o intelege si in mod amanuntit despre natura si cauza acuzatiei aduse impotriva sale".


Lumeajustitiei.ro sesizeaza prin intermediul acestul articol Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii – institutia garant a independentei Justitiei – solicitandu-i sa intervina de urgenta si sa puna capat vanatorii de oameni politici pe documente clasificate. In conditiile in care avem o legislatie obligatorie trasata de CEDO, in conditiile in care CSM a declansat un amplu proces de verificare a modului in care au fost incheiate si puse in practica protocoalele dintre servicii, parchete si instante, este inadmisibil sa avem in continuare procese pe rol in care acuzarea sa se faca cu acte clasificate la care nici acuzatii si nici avocatii lor nu au acces, iar judecatorii cauzei sunt conditionati pentru a avea acces la aceste documente sa semneze angajamentul cu SRI in baza Hotararii 140/2014 a CSM (act abuziv condamnat ferm de asociatiile profesionale ale magistratilor).

TMB recunoaste ca judeca dosare penale cu informatii clasificate la care inculpatii si avocatii lor nu au acces

Veti vedea cum intr-un document semnat de conducerea Tribunalului Bucuresti cu bara "pentru" presedinta instantei judecatoarea Laura Radu, se vorbeste, in vara anului 2018, de faptul ca "informatiile clasificate" depuse in dosarul politicianului Marian Vanghelie (foto) "pot fi consultate de catre completul de judecata investit cu solutionarea cauzei, in conditiile prevazute de legislatia informatiilor clasificate, art. 51 alin. 1 din Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitiile procesuale penale, precum si art. 2 din Hotararea nr. 140/2014 a Consiliului Superior al Magistraturii".

Precizarile de mai sus au fost facute intr-o adresa trimisa in 21.06.2018 de sefa Tribunalului Bucuresti in atentia presedintei Sectiei I penale a TMB, judecatoarea Daniela Toader, in dosarul nr. 25638/3/2015 privindu-l pe fostul edil al Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie. Potrivit precizarilor Laurei Radu, SRI a transmis, prin adresa nr. S544759 din 21.06.2018 informatiile solicitate de instanta, la cererea avocatilor lui Marian Vanghelie, care vizau precizari legate de modul de cooperare/colaborare dintre DNA si SRI in dosarul sau (vezi facsimil).

Practic, din adresa semnata "pentru" Laura Radu reiese ca SRI confirma ca a colaborat cu DNA in dosarul lui Marian Vanghelie, insa documentele sunt clasificate drept "secret de serviciu" si pot fi consultate doar de judecatorul cauzei, Andrei Viorel Iugan, in camera cu documente secrete din instanta, si doar daca detine certificat ORNISS, nu si de inculpati sau de avocatii acestora.

Este inacceptabil ca un judecator sa accepte sa judece persoane sub "angajamentul" ca nu va divulga nimanui datele clasificate pe care judeca si poate condamna la inchisoare o persoana, fara a se asigura ca acuzatii si avocatii lor au, la randul lor acces, la documentele pentru care se cere condamnarea acestor persoane.

Caci, potrivit art. 51 alin. 1 din Legea 255/2013 invocata de TMB, la documentele clasificate au acces doar primul ministru, ministrii, deputatii, senatorii, judecatorii, procurorii si magistrati-asistenti ai ICCJ. Niciunde in lege nu se precizeaza ca la aceste date clasificate ar avea acces si avocatii partilor din dosare, lucru care genereaza grave incalcari ale Drepturilor Omului.

Totusi, chiar si daca ar avea acces la informatiile clasificate din dosarele penale, avocatii nu ar putea sa le comunice clientilor ce contin acele "probe", ajungandu-se in situatia absurda ca dosarul sa se judece cu usile inchise, doar in prezenta judecatorului, avocatului si procurorului, fara ca inculpatul sa stie ce contin probele in baza caruia a fost trimis in judecata si poate chiar condamnat.

Oare cum e respectat dreptul la aparare, la egalitatea de arme, in conditiile in care:

-Avocatii si acuzatii nu au acces la informatii clasificate

-Avocatul care ar obtine certificat ORNISS nu are dreptul sa ii spuna acuzatului despre continutul documentelor clasificate pe care le-a studiat

-Inculpatul nu poate primi niciodata certificat ORNISS pentru ca nu indeplineste conditiile legale de incredere pentru acces la informatiile clasificate

Iata ce prevede articolul 51 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 248 din 12 aprilie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare:

"1. La articolul 7, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:"(4) Accesul la informatii clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit art. 15 lit. d) si e), este garantat, sub conditia validarii alegerii sau numirii si a depunerii juramantului, pentru urmatoarele categorii de persoane: a) Presedintele Romaniei; b) prim-ministru; c) ministri; d) deputati; e) senatori; f) judecatori; g) procurori; h) magistrati-asistenti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care, in concordanta cu atributiile specifice, sunt indreptatiti sa aiba acces la informatiile clasificate fara indeplinirea procedurilor prevazute la alin. (1)-(3), respectiv la art. 28, in baza unor proceduri interne ale institutiilor din care acestia fac parte, avizate de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, dupa ce au luat cunostinta de responsabilitatile ce le revin privind protectia informatiilor clasificate si au semnat angajamentul scris de pastrare a secretului prevazut la art. 36 alin. (3)."

DNA ofera un raspuns pentru fraieri

Aceeasi solicitare a fost trimisa de aparatorii lui Marian Vanghelie si la DNA, institutie care, la randul sau, in data de 26.06.2018, a comunicat instantei raspunsul privitor la colaborarea dintre DNA si SRI. Potrivit raspunsului semnat de procurorii anticoruptie Gheorghe Popovici si procurorul de caz Ioan Amariei, "in momentul efectuarii actelor de urmarire penala nu a existat o cooperare/colaborare intre DNA si SRI". Colaborarea a avut insa loc "dupa sesizare", adica dupa declansarea verificarilor "in rem", ocazie cu care DNA a solicitat SRI "sa puna la dispozitie eventualele date ori informatii detinute in legatura cu infractiunile care au facut obiectul cauzei". DNA nu a specificat insa ce fel de date a primit de la SRI, sustinand doar ca, "comunicarile telefonice au fost realizate cu sprijinul, exclusiv tehnic, al SRI". A tinut insa DNA sa precizeze ca "nu au existat raporari ale organelor de urmarire penala catre SRI". Mai sa fie!

Iata documentele care arata ca in TMB se judeca pe informatii clasificate:

Sursa foto 1: Vocea.biz

 

Comentarii

# Statu-Palma-Barba-Cot date 30 July 2018 18:26 +21

Mișto stat de drept! Lucrurile arata de parca SRI-ul poate fabrica orice probe ,despre oricine,de la vladica la opinca,fără ca acestea sa poată sa fie verificate de cineva.Nici ăia cu ornis nu le pot verifica autenticitatea pen'ca n-au cum!România a devenit o imensa pușcărie virtuala ,populata cu oameni cu o libertate virtuala, de care SRI-ul nu s-a ocupat încă,dar promite sa se ocupe oricând vrea mușchii lui.

# DODI date 30 July 2018 19:22 +10

A spus o serie de adevăruri Vaghelie și s-a căznit sistemul să îi ducă vorbele în derizoriu. Necazul lor este că Vanghelie nu tace, iar timpul începe să îi dea dreptate (inclusiv prin omisiiunea cercetării: vezi episodul cu drogurile pentru colivia stanciu). Necazul nostru este acela că tractoristul șef pune cât (mai) poate strâmbe și piedici împotriva verificării acestor ziceri. Și totuși, prin inacțiunea sa, tractoristul nu face alceva decât să confirme zicerile fostului primar.

# Niculae virgil date 30 July 2018 18:27 +2

Cred ca guvernarea e de vina pt ca nu da legi care sa abroge toate articolele de lege care aduc atingere drepturilor omului

# Viorel date 30 July 2018 18:32 +6

Pe ecranele TV se dau, uneori, imagini așa de explicite încât apare înscris: NO COMMENT ! Așa și aici. Și totuși, am observat o nuanță: ”fapte ilegale au fost făcute dar... în evul mediu timpuriu, așa că... NU SE PUNE ! CONCLUZIE: dacă nu sunt denunțate (invalidate), ”protocoalele” își vor face efectele chiar și în secolul următor. Oare va acționa cineva (CSAT, Parlament, Guvern) ?

# Jos securitatea ! Reduceti bugetul SRI la jumate macar ! date 30 July 2018 18:43 +15

Bai fratilor , cum e posibil asa ceva ? Adica a fost creeata aceasta siretenie de catre SRI tocmai ca sa faca exact ce vor ! Nici sa nu stii de ce esit acuzat dar sa te inchida. Stiti cum s-a transformat vechea securitate si serviciul de contrainformatii ? Va spune unul care stie: in Jandarmeria si SRI de azi ! Atunci se zicea ca doar unii e de vina si ca aparatura costa bani si trebuie protejata ,etc. Eu zic ca trebuiau arucate-n aer toate sediile si birourile securitatii , arse pana la temelie cu aparatura si securisti in ele. De ce ? Pai am fi avut sansa sa plecam de la zero ! Asa leprele sunt oprintre noi si iata ce fac !!! :eek:

# mircea date 30 July 2018 19:07 -14

este o gluma buna,lu Vanghelie nu-i trebuie nici un certefecat ORNIS,el le stie pa toate,el face legea,cine nu-l asculta i-i rupe o mna si-l bate cu ea,pana sa face dreptate cum vrea MAREAN.

# Capac date 31 July 2018 12:12 +4

Chear și Marean ie om, deci are drepturi. I-i rupe o mna, insa dreptate nu se face cum vrea Ciorduța.

# KANT date 30 July 2018 19:43 +6

Traim in "epoca de ....piatra ", dincolo de speta, legislatia trebuie revizuita si pusa in acord cu Constitutia si jurisprudenta europeana, secretizare in exces a tot , demna de un stat totalitar, implicarea unui serviciu ale carui atributiii sunt altele in orice stat civilizat, toate acestea demonstreaza ca , Constitutia trebuie revizuita . Cat de corecta a fost/este/va fi o motivare cand numai judecatorul ( detinator certificat ORNISS ) are acces la anumite probe "secrete " ?!

# nemultumita date 30 July 2018 20:14 +4

Din pacate, ceea ce i se intampla lui Vanghelie este adevarat. S-a mai pomenit pe globul pamantesc, un asemenea fapt ??? Sa ai dosar penal, sa fii acuzat, nu se stie de cine si pentru ce, dar sa nu ai dreptul, nici tu, nici avocatul tau, sa afle continutul acuzatiilor ori probelor impotriva ta, deci, sa nu te poti apara dar sa accepti fara sa cracnesti, sa fii condamnat fara a afla vreodata motivul condamnarii, pentru ca a decis SRI ca e secret.... Romania este tara absurdului si va continua sa fie caci nimeni nu face nimic ca sa elimine protocoalele, de exemplu. Cine ar putea s-o faca ? Parlamentarii nu cunosc puterea pe care o are legislativul din care fac parte, multi sunt doar grasi si cu cefe groase, de parca , a fi reprezentant al poporului ar insemna doar posibilitatea de a demonstra celorlalti cat de bine si mult mananca ei. Burta mare si ceafa groasa sunt simbolul bunastarii. Cat despre legile pe care ar trebui sa le conceapa, va rog frumos,de unde cunostinte juridice....

# Treioritrei date 30 July 2018 22:10 +2

Judecatorii primesc acces in virtutea depunerii juramantului. Nu au nevoie de autorizattie sau certificat de acces

# Citizen X date 30 July 2018 22:34 +2

Traiti intr-un stat in care cetateanul nu poate merge linistit pe strada deoarece au oameni pa care-i puna sa sune la 112 sa-i reclame-n fals. Bleah, ce tara de rahat.

# Botomei Vasile, doctor in drept, 0744191717 date 31 July 2018 11:29 0

Botomei Vasile, doctor in drept, din Bacau, apreciaza pe dnul Marian Vanghele ca omul providential in politica din Romania! L-am ascultat cu mare atentie in emisiunea de la B1 Tv din 28 iulie 2018 si il rog sa ma sune in vederea infiintarii in Bacau a unei filiale de partid. Vreau sa spun ca mi-a placut modul de gandire, eleganta, diplomatia si scopul politic al domniei sale. Ce ar fi sa incepeti a organiza manifestari nationale si teritoriale de sustinere a proiectului politic generat de domnia dstra?

# Botomei Vasile, 0744191717 date 31 July 2018 11:39 0

Botomei Vasile, doctor in drept, din Bacau,are incredere 100% in conceptul politic al domiei d-lui Marian Vanghele! Dna prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, reprezentanta a rectorilor din tara a fost prima care l-a recunoscut pe dnul marian Vanghele ca un om exceptional pentru destinul Romnaiei. Am

# un mizantrop date 31 July 2018 16:17 +3

Sunt una din victimele lui Vanghelie, adica unul din locuitorii Sectorului 5, dar, dincolo de simpatii si antipatii, ceea ce fac serviciile acum (sa fim seriosi, DNA e doar o unealta proasta cu care se scarpina SRI in dos...) e doar o razbunare a idiotilor. Nu mai e vorba de "tepele" economice pe care le-a dat Vanghelie, nici de ambitiile lui de chelner cu acces la secretele clientilor, aici e vorba de razbunare pe ce a dat asta pe gura, mai ales faza aia cu "partenera", care, intr-o tara normala, primea o replica, numai ca "institutiile" prin tacerea vinovata, au confirmat spusele lui Marean, ba chiar dovedesc complicitatea. Tare mi-e ca Tarcea o va inlocui pe Stanciu... asta daca nu se dumireste Sectia si-o baga in cercetari, ca, slava Domnului, are pe ce...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva