Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Vorbe de fumoar – 10.01.2017 – Ministrul Justitiei sa ciuleasca urechile

Marţi, 10 ianuarie 2017 15:52 | Scris de L.J. | pdf | print | email

 

* Vi se pare normal ca un procuror cu grad de judecatorie sau tribunal sa ajunga sa lucreze intr-o structura specializata precum DNA sau DIICOT? Noua nu! Tot magistratii de buna credinta stiu cat de mult muncesc unii procurori pentru a obtine un post in Parchetul General si cati ani stau „la munca de jos” din procuratura (furturi, omoruri, talharii, jafuri, accidente rutiere) pentru a face vechimea necesara unei astfel de functii si pentru a putea trece la next level intr-ale anchetelor (marea coruptie, crima organizata, infractiuni economice). Fiind cunoscuta insa practica de a sari etapele si de a ajunge de la parchet de judecatorie sau de tribunal direct in structurile specializate de unde iau indemnizatii bunicele, precum si revolta procurorilor din garda veche care se considera nedreptatiti, se impune ca ministrul Justitiei Florin Iordache sa ia in calcul aceasta problema si sa gaseasca de indata o rezolvare. Nu de alta, dar e anormal ca un procuror obisnuit cu furturi marunte sa lucreze dosare de mare coruptie, fara a avea prea multa experienta. Vom dezvolta subiectul cat de curand! Pana atunci, cugetati daca la normalitatea unei astfel de practici!


* Si ca tot am vorbit despre ce ar trebui sa faca ministrul Justitiei pentru a normaliza justitia, este normal sa evidentiem si lucrurile bune pe care Florin Iordache le-a facut pana in acest moment. Spre exemplu, marti 10 ianuarie 2017, la cateva zile de la instalare, Iordache a invitat la discutii reprezentatii asociatiilor profesionale ale magistratilor pentru a-i intreba cum se pozitioneaza in fata unor propuneri legislative de maxim interes precum legea raspunderii magistratilor, legea gratierii si amnistiei si altele. O initiativa laudabila care vine sa arate interesul noului ministru al Justitiei in a asculta pozitiile judecatorilor si procurorilor din tara care se confrunta zi de zi cu problemele justitiei. Trebuie insa sa mentionam ca la fel a facut si deloc regretata ministresa bruxeleza Raluca Pruna cu asociatiile magistratilor, dupa care le-a dat un mare sut in fund si a facut doar ce a taiat-o capul fara sa mai asculte si de magistrati. Speram doar ca pe noul ministru al Justitiei sa nu il ia valul si sa nu uite ca magistratii sunt parte integranta a sistemului de justitie, nu sclavi la galera!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

 

Accesari:8157

Comentarii

# Camp tactic date 10 ianuarie 2017 18:36 +15

Am cunoscut destui de /Eva/ si /Papici/ locali, plini de ifose si frustrare. Dupa citeva pahare de bere ieftina incepeau sa ameninte pe toata lumea si sa se laude ce relatii au la SRI.

# Viziune Strategică! date 10 ianuarie 2017 18:46 +10

Nu sunt deosebit de optimist, dar un lucru e clar: s-a adunat atât de mult puroi, încât, dacă nu încă, nu mai este mult până când buba va plesni. Așa că îmi pot permite să aștept tactic să văd buba plesnind și puroiul revărsându-se. Doamne ajută!

# snobu date 10 ianuarie 2017 21:35 +10

„puroaiele-adunate smîrc cu smîrc au copt buboiul înmugurit cu sfîrc” - e actual Arghezi (din memorie)

# Jiji Jmecheru... date 10 ianuarie 2017 18:41 +15

Dacă celebra Hăineală, șefa grupului de „4-pezi” din cel mai decăzut CSM post-decembrist, salvatoarea cesemistă a lui Băsescu din ghearele referendumului din 2012, își va găsi loc la subsuoara lui Florin Iordache, să moară Blenga, ies în stradă cu tot neamul meu, care nu e deloc puțin numeros. Așa că, atenție Florinele, nu ne pune la încercare!

# Goe date 10 ianuarie 2017 19:01 +8

Nici o promovare in parchetele importante nu se compară cu cea a lui Ceort la PICCJ. Cu asta ar trebui începută curățenia.

# DODI date 10 ianuarie 2017 19:33 +9

Din fericire pentru noi Iordache are un șef: Dragnea. Pruna usată nu avea la ea nici pregătirea profesională, iar ciolanis și cioloș pot fi numiți orice dar nu șefi. Pruna asculta doar de UE prin macovei. Sunt multe diferențe între cei doi și toate sunt în favoarea... noastră.

# livia date 11 ianuarie 2017 06:57 +5

Din punctul meu de vedere, date fiind problemele grave din (in)justitie, trebuia un alt ministru, unul cu nerv, cu aplomb; Iordache mi se pare cam moale; pare ca ii tremura chilotii ca si lui Lazar de altfel. Vom vedea daca este asa sau nu.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce nu e inca inculpat si retinut de DNA procurorul Mircea Negulescu pentru nenorocirile comise?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.09.2017 – Diversiunea propagandistilor

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER