Vorbe de fumoar – 16.11.2018 – Lazar pregateste atacul la Antena 3

Vineri, 16 noiembrie 2018 17:10 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* Ce ne-aud urechile, stimati cititori! Stiti deja ca odata cu intrarea in vigoare a noii Legi nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, procurorul de sedinta nu mai are voie sa stea pe un pupitru aflat la aceeasi inaltime cu masa judecatorilor, ci este plasat la acelasi nivel cu avocatii, justitiabilii si publicul – adica la nivelul parchetului. Lumea Justitiei v-a prezentat joi, 15 noiembrie 2018, adresa prin care Anca Jurma, sefa interimara a DNA, se smiorcaie ca din cauza noilor conditii, bietul procuror de sedinta nu se va mai face vazut si auzit cum trebuie (click aici pentru a citi). Ei bine, intre timp am primit semnale de la diversi judecatori din tara, care ne-au povestit ca unii procurori au dat-o-n paranoia: s-au napustit in salile de judecata de la diverse instante, cu ruleta in mana, ca nu cumva noua lege sa fi fost aplicata prea zelos, iar pupitrul procurorului sa fi ajuns chiar mai jos decat cel al avocatului. Jucati-o pe-asta!


* Ramanand in lumea parchetelor, auzim ca Procurorul General Augustin Lazar incearca marea cu degetul si vrea sa le arate jurnalistilor de la Antena 3 ca el e sef pe tarla. Mai precis, se pare ca taica Lazar ar pregati o cerere de chemare in judecata a televiziunii, pe motiv ca jurnalistii i-ar fi afectat imaginea cand au relatat despre dosarul lui de candidatura, cu tot cu ordonanta de clasare pentru presedintele Klaus Iohannis, semnata de procurorul Cristian Lazar. Si nu doar atat, dar cica la actiunea lui Lazar ar lucra intreaga Sectie judiciara civila din PICCJ. Noi speram sa nu fie adevarat, caci e clar ca am avea de-a face cu un act de intimidare la adresa jurnalistilor. Daca este adevarat insa, ramane de vazut in ce masura respectiva cerere de judecata va purta amprenta protejatei lui Lazarica, Laura Kovesi, care are deja experienta in a pune cizma pe gatul presei libere.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:8056