Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Vorbe de fumoar – 18.12.2018 – Repartizarea judecatorilor in Complete, o problema nationala. Werner, bun de CNCD

Marţi, 18 decembrie 2018 17:45 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* Problemele de la Inalta Curte in repartizarea Completelor de 3 si de 5 sunt de fapt o problema de sistem si privesc toate instantele din tara, de la judecatorii, la curti de apel. Chiar daca repartizarea aleatorie a dosarelor se face urmarind niste acte normative destul de clare, repartizarea judecatorilor in completele colegiale este la cheremul sefilor instantelor. Acest lucru este la fel de nociv ca si absenta repartizari aleatorii a dosarelor (conditie impusa de Uniunea Europeana), intrucat daca exista vreun judecator cu interese la servicii, de exemplu, sau la parchete, care e chitit sa dea condamnari asa cum i se cere, daca este pus cu mana langa un alt judecator de aceeasi teapa cu el, evident ca acel complet va fi unul de executie. Daca insa un judecator vatamat nimereste intre alti doi colegi cinstiti, care judeca dupa probe, solutia sa la comanda nu va putea avea niciodata majoritatea necesara, asa ca raul nu va birui. Iata de ce e foarte important ca si judecatorii sa fie pusi in complet aleatoriu, si nu cum se vor ei, impartiti pe bisericute.


* S-a fasait marele miting anti-gratiere si anti-amnistie organizat luni seara in Piata Victoriei. Tudor Chirila, cantaretul abonat la contractele cu primarii (talentat la muzica, dar care te ia de cap cand il vezi ca se baga in politica) s-a gasit sa iasa in strada, impreuna cu doua animatoare coplesite de muzica sa, care probabil isi doreau sa "viseze sub apa" cu Chirila. Nu au facut decat sa degere in zapada, lucru care ne arata ca nimeni nu a marsat la chemarile cantaretului. Or, credem noi, acest lucru releva odata in plus ca lumea a inteles ca preconizatul act de clementa este mai mult decat necesar pentru a repara marile nedreptati comise de Binom impotriva romanilor. Uitati-va insa bine la privirea lui Chirila, cand s-a vazut singur in strada, ca un caine plouat. Vorbeste de la sine! 

* Asteptam cu maxim interes autosesizarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii dupa duda scoasa pe gura marti, 18 decembrie 2018, de catre presedintele Klaus Iohannis: „Daca ne uitam in urma, la ce s-a intamplat cu aceste guverne pesediste, nu putem sa ne facem ca suntem autisti si sa ne prefacem ca nu se discuta despre ordonanta de urgenta pentru amnistie”. Speram ca CNCD se va autosesiza chiar miercuri, 19 decembrie 2018. Nu de alta, dar tot dupa o zi s-a autosesizat si la inceputul acestui an, dupa ce pe 15 februarie premierul Viorica Dancila ii calificase drept „autisti” pe cei care critica de la Bruxelles guvernarea PSD-ALDE: „Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna-credinta”.

Ofuscarea lui Iohannis a venit din cauza ca tot marti, prim-ministrul i-a dat un mare flit pe tema participarii la sedintele de Guvern, Werner fiind disperat ca nu cumva Executivul sa dea OUG pe amnistie si gratiere. Luni, 17 decembrie 2018, presedintele Klaus Iohannis ii trimisese o scrisoare premierului Viorica Dancila, ratoindu-se la ea sa-i puna la dispozitie agenda de lucru a fiecarei sedinte de Guvern. Marti, Dancila i-a raspuns, tot intr-o scrisoare, ca oricum Guvernul isi publica pe site fiecare ordine de zi (ba chiar – adaugam noi – trimite comunicate prin e-mail oricui este interesat) si ca il va chema ea doar atunci cand va crede ca e necesar.

Iata scrisoarea lui Klaus Iohannis:

Stimata doamna Prim-ministru,

In vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului”.

Redam raspunsul Vioricai Dancila:

Domnului Klaus Werner Iohannis,

Presedintele Romaniei,

Am luat nota cu satisfactie de declaratiile dumneavoastra recente prin care admiteti, in sfarsit, ca este necesar sa colaboram pentru Romania. De asemenea, salut faptul ca ati raspuns apelului meu de colaborare politica pentru asigurarea, de catre Romania, a unei bune presedintii a Consiliului Uniunii Europene.

Referitor la solicitarea dumneavoastra, prin care invocati prerogativele conferite de art.87 din Constitutia Romaniei, privind primirea agendei de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului, va informez ca Guvernul Romaniei transmite, de fiecare data, pe site-ul propriu, agenda de lucru a sedintelor Guvernului, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoana.

In cazul in care pe agenda sedintei Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la “probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice”, in conformitate cu textul constitutional invocat, va vom semnala acest lucru si va asigur de toata deschiderea in situatia in care veti decide sa participati la sedinta de Guvern.

De asemenea, in cazurile subsumate de textul constitutional sintagmei ”alte situatii”, caz in care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Presedintelui Romaniei (”Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului (...) la cererea primului ministru, in alte situatii”), va voi adresa, cu celeritate, invitatia de a participa la sedinta de Guvern, daca voi considera necesara participarea dumneavoastra.

In incheiere, va asigur, domnule presedinte, de cunoasterea, de catre Guvernul Romaniei, a obligatiei de loialitate constitutionala care impune, deopotriva Guvernului si Presedintelui Romaniei, precum si oricarei autoritati publice, respectarea competentelor constitutionale, fara asumarea unor prerogative care excedeaza cadrului constitutional si legal”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:4174

Comentarii

# DODI date 18 decembrie 2018 21:04 +23

1. Încep cu ce e important. Foarte bună palma și șutul în KUR trimise de primministru pe adresa înfumuratul nemțișor. A primit fraierul ce și-a căutat. Dar cu stil. Nu cca și scrisoarea lui semnată de mîrlanul Kiolanis. 2. Kirilă =rușine națională. Dacă tatăl său ar fi știu ce loază va avea ca urmaș ar fi procedat la vasectomie.

# DOREL date 18 decembrie 2018 23:29 0

Nenorocirea e ca Iohannis, Chirila, Kovesi, Stanciu si toți afiliații lor sunt doar tonomate care nici nu înțeleg ce li se da sa spuna! Părerea mea..

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER