Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Vorbe de fumoar – 2.11.2018 – Marele blond mai are un pic si se leaga cu lanturi de scaun. Mariana Alexandru se intoarce

Vineri, 2 noiembrie 2018 17:00 | Scris de L.J. | pdf | print | email

 

* Prins cu plagiatul in proiectul de management, taica Lazar e tot mai disperat la gandul ca va fi zburat din functia de Procuror General. Augustin Lazar uita de orice farama de demnitate si face tot ce este posibil ca sa isi pastreze mandatul de sef al PICCJ. Asa ca ia uitati ce i-a trecut prin cap marelui blond (in afara de vopseaua galben pui-nisipiu), asa cum e numit mai nou Lazar dupa ce s-a afisat cu parul colorat. Cica, taica Lazar a decis sa atace in contencios administrativ raportul ministrului Justitiei Tudorel Toader prin care s-a propus revocarea sa din functie. Actiunea a fost introdusa la Curtea de Apel Alba Iulia, adica la el acasa. Oricum, nu este decat o incercare de a trage de timp din partea lui Lazarica, intrucat sunt slabe sanse ca actiunea sa ii fie admisa. Iar asta intrucat raportul ministrului Justitiei nu este un act administrativ care sa poata fi atacat in instanta. Dar asa cum spuneam, scopul lui Lazar e de a trage de timp. Ne ne-ar mira sa auzim intr-o zi ca Augustin Lazar s-a legat cu lanturi de scaunul sau de la PICCJ sau ca a intrat in greva foamei.


* Foarte interesanta mutarea procuroarei Mariana Alexandru. Iesita la pensie subit in urma cu cativa ani, Mariana Alexandru a depus la CSM o cerere de reincadrare in functia de procuror DNA, parchet de unde, ne amintim, a plecat intr-o zi din septembrie 2014, desi chemase persoane la audieri si nimic nu dadea de inteles ca ar urma o astfel de hotarare. Ironia face ca Mariana Alexandru va reveni in parchetul care i-a fabricat un dosar penal ca sa o vada plecata din magistratura, dosar care, desigur, a si fost inchis in urma cu cateva luni. Solicitarea Marianei Alexandru urmeaza sa fie discutata in Sectia pentru procurori a CSM, unde personaje precum Cristi Ban vor decide daca aceasta va fi sau nu reprimita in magistratura. Si posibilitatea ca cererea sa fie respinsa este destul de mare. Nu pentru ca nu ar fi bine pregatita, ci pentru ca multi fosti colegi de-ai Marianei Alexandru tremura la gandul ca aceasta ar putea fi din nou procuroare in DNA. Se stiu ei care, poate chiar si din CSM, daca tinem cont ca cererea de reincadrare a fost facuta de Mariana Alexandru acum mai bine de o luna, iar luminatii din Sectia pentru procurori s-au obosit abia acum sa o puna pe ordinea de zi. Acum vreo 4 ani cand si-a dat demisia (a se citi "a fost obligata sa plece din magistratura") CSM-istii au pus-o pe ordinea de zi cat ai zice peste. Doar, doar sa plece mai repede din magistratura.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:7151

Comentarii

# imun/teanu date 2 noiembrie 2018 18:30 +7

1. De ce sa i se spuna "marele blond" cand la fel ca Iohanis Lazarica are cap mic? 2. Plangerea nu se face in arondismentul paratului, acasa la el?, in caz la Bucuresti ca aici Tudorel e ministru, sau la Iasi, unde ii e domiciliul. Acasa la parator, mai ales Lazarica, nu este motiv de respingere din oficiu? Sau la procurori (toti!) e "cum vrea muschii lor"! * Ce-ar fi ca Lazarica sa iasa "spalat" iar pe Tudorel, ca i-a dezvaluit si penale, sa-l vedem la bulau! Daca nu era si asigurat ca asa se hazarda Lazarica?

# un mizantrop date 2 noiembrie 2018 19:04 +9

Ultima strigare: CSM-ul are sansa de a se agata de paiul obiectivitatii, inainte ca Lazar sa se inece cu ei de gat! Daca ar fi urma de ratiune, pe linia asta procurareasca, nu s-ar ajunge la scoaterea chilotilor jegosi la geam, sa afle si hastagotul urlator cine sunt imaculatii aia pe care-i apara...In clipa in care Tudorel a zis ceva despre "document" si ei toti stiau ca nu pot invoca ingerinta pacatoasa a ministrului in dosar, ca asta era legat si opisat la MJ, inainte de poposirea Tudorelului, Sectia de procurori a CSM, trebuia, de urgenta sa audieze batranul pueril, sa dea avizul, oricare si sa scape de orice implicare in mizeria asta, adica sa i-o paseze presului beneficiar sa se spele pe cap cu protejatul...Orice taraganare nu face decat sa ni-i arate in fiecare zi pe procurori cu dezabieurile goale...Dizgratios!

# DODI date 2 noiembrie 2018 19:05 +6

Nu e nici o surpriză faptul că tractoristul a apelat la vechii colegi de tarla pentru a-l scoate din haznaua în care s-a aruncat singur. Cu capul înainte. Asta dacă la bolovanul gălbui ce îl ține plasat pe gât îi putem zice cap. Dacă ne este îngăduită această licență... anatomică.

# amenzi pentru abuz de drept nu exista ? date 2 noiembrie 2018 20:37 +2

un 10 mii lei mergea la un handralau ca asta care bate campii cu actiunile lui.populismul juridiar si prostolanimea de la putere nu vad de aproape 30 de ani ca aproape jumatate din procese sunt patologie curata.A lefurile juzilor si gazilor care nu pot fi dati afara...

# Edelweiss - Amendat pentru „abuz de drept” în penal date 3 noiembrie 2018 02:01 0

Da, mey! Există amenzi pentru „abuz de drept”. Mai ales în materie civilă. În materie penală „abuzul de drept” aproape că este apreciat ca fiind un oximoron judiciar întrucât semantica elementară a termenilor „drept” și abuz” sunt în totală opoziție. În plus, „dreptul” din sintagmă se referă la „exercițiul cu bună-credință a drepturilor procesuale”. Ori, cred că numai și numai subeictul unui dosar este singurul care poate aprecia oportunitatea exercitării depline a drepturilor sale procesuale și nu poate fi sancționat doar pentru că nu le convine năsucului unor „magiștiri” smiorcăiți și simandicoși. :roll:

# Edelweiss - Amendat pentru „abuz de drept” în penal date 3 noiembrie 2018 02:10 +2

post-script: Io* am fost amendat într-un dosar penal cu 2.000 de lei fiindcă am îndrăznit să formulez o cerere de recuzare a unui procuror (din vremea de când încă era în vigoare competența procurorului-șef de a soluționa cererea). Dar, Io* am reușit să anulez amenda dintr-un motiv stupefiant: amenda era aplicată de un organ judiciar necompetent: PROCURORUL NU AVEA COMPETENȚA DE A DISPUNE AMENZI JUDICIARE, PRIN ORDONANȚĂ, ÎN DOSARE PENALE ÎN CARE URMĂRIREA PENALĂ S-A ÎNCHEIAT (deci s-a încheiat și exercițiul funcției judiciare a urmăririi penale prin întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței) DOSARUL ESTE PE PUPITRUL JUDELUI, ESTE TRECUT DE FAZA CAMEREI PRELIMINARE ȘI ESTE LA AL n+1-lea TERMEN AL FONDULUI. Și această situație de un evident abuz de tip „porcușor” paranoic și vindicativ fiind comisă repetitiv, după ce anterior, același procuror mai avusese o amendă anulată de instanță, pe motiv că NUMAI JUDELE ESTE COMPETENT SĂ DISPUNĂ AMENZI JUDICIARE ÎN DOSARELE SALE.

# Ioana M. date 2 noiembrie 2018 22:39 0

Nu inteleg de ce Lazar a facut plangere i la Curtea de Apel Alba ... Spera la o sustinere larga ?

# Scenariu SF... se lasa cu demisie blonda ? date 3 noiembrie 2018 11:52 +1

"Marele blond" va trebui sa treaca prin furcile caudine ale unui proces penal in cazul in care dosarul catindatului pentru functia de "Mare sef de trib" a fost / este incomplet ? O sa-si de demisia de unul singur... S-a auto-sesizat inspectia judiciara pentru a verifica ceea ce exista la dosarul de catindat si de respectarea legii la depunerea catindaturii... Ca informatiile publice aparute arunca o pata mare pe modul in care a fost desemnat datorita dosarului incomplet...... nimeni nu se simte lezat de faptul ca impostura e la conducere ?

# Anca date 3 noiembrie 2018 05:34 +5

Ce ironie,adica ei scapau de cei incomozi si de cei care nu erau servili sistemului securist paraditor prin a le face dosare penale iar cand le vine lor randul sa plece,se leaga de scaun.Nu mai conteaza ca au plagiat,au incalcat Constitutia,au sifonat din dosare si au lucrat pe protocoale secrete in afara legii sau ca au calcat pe cadavre facand politie politica intr-un stat care se crede democat,totul a fost facut cica pentru patrie.Doar la noi nu poti sa scapi de un functionar care a fost pus politic si trebuie sa-l suporti si daca e lenes sau incompetent,cand in mod normal cand esti la putere ar trebui sa poti sa-ti faci propria echipa si cand pleci din functie,sa plece si echipa.De astia nu poti sa scapi decat prin metodele folosite de ei,cu frumosul sigur nu merge,deoarece nu stiu sa piarda si sa plece cu demnitate.Si cand te gandesti ca ii arata pe politicieni cu degetul si nu sunt cu nimic mai buni decat cei pe care isi permit sa-i considere ca pe niste gunoaie.

# Matraguna date 3 noiembrie 2018 20:17 +1

Edelweiss . Eu am fost amendata de către ban m ordonanță formulată de sfiintia , împotriva ordonanței de clasare, deoarece i sa parut ca as fi jignit pe pro Ursachi I. În schimb id avea dreptul să mă jignească ca sunt incoerenta.Sa nu spun cam cat de mult ratia - onaliza . Dacă citești ord semnată de Ioana te întrebi dacă cumva a citit vreodată dosarul. Am atacat amenda ,dar nici măcar nu mi-au dat voie să văd dosarul.Mi au dat voie decât după ce nu mai puteam să fac nimic. Ceea ce mi place la CSM este ca la secția pt judecători ,președintele este ales o dată pe an . Dar la secția pentru prr președinte , gen Ban Mihai , este ales pe 6 ani. Spună gen ,întrucât este soțul unei formatoare din CSM , ai cărui părinți sunt cine sunt. Ioana M Lazăr a atacat raportul ca fiind un act administrativ . În acest caz plângerea o adresează la instanța competentă din raza căruia domiciliază.

# Edelweiss - Zicălaș de ocări și sudălmi (de Bukowina) date 3 noiembrie 2018 21:57 0

Mey, pentru cei care sunt amendați la acte procesuale efectuate ÎN SCRIS, nu se justifică nici un fel de amendă judiciară, orișicât li s-ar strâmba nasul unor simandicoși. O spune clar CEDO în spețele Rodriguez Ravello vs Spania (cererea nr. 48074/2010) și Bono vs. Franța (cererea nr. 29024 / 2011). Fragment din speța Rodriguez Ravello vs Spania: „Curtea a considerat că, deși de o manieră gravă și nepoliticoasă, termenii utilizați de reclamant nu au fost rostiți în sala de judecată ca atare, avocatul exprimându-se în scris și numai judecătorul și părțile au avut cunoștință de ei.” :roll: Deci spune-i lui ban și aidoma lui, tuturor dezaxaților paranoici din Ministerul fără minister să-și ia ordonanțele ce dispun amenzi judiciare și să și le introbage singuri, adânc, în propriul...!

# Matraguna date 3 noiembrie 2018 20:26 +1

Anca - nu prea mai există funcționari competenți în instituțiile publice. Începând din primarii si ajungând la INM si ministere ( chiar dacă unii sunt considerați demnitari , atâta timp cât lucrezi într o institutie publică , tot funcționar public te numești. Indiferent de forma de remunerație ). Genul de Om ca Mariana Alexandru se strecoară cam greu printre nulități. Se observă și modul cum se comporta fata de un functionar bun, nu nebun: imprima zi din cele 30 de zile pe care îți permite legislația Soluționeze demisia , si in 30 zi Soluționezi cererea de reîncadrare pe post.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER