Vorbe de fumoar – 20.08.2017 - Lazarica le-a facut pe Ghena si Tarcea sa muste din fructul interzis

Duminică, 20 august 2017 12:00 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* Lazarica a atins performanta sa le faca cum vrea pe sefele CSM si ICCJ, care zici ca nu mai gandesc. Se aude ca porcaria de declaratie comuna, de tip angajament securistic in lupta anticoruptie, intre CSM ICCJ si PICCJ ar fi rezultatul viclesugului lui Augustin Lazar, care s-a lingusit pe langa cele doua pana le-a convins sa semneze. Prin aceasta manopera, vicleanul Lazarica a castigat bunavointa celor doua si crede ca nu i se va intampla nimic rau in sesizarile disciplinare si deontologice pe care le are pe rol si unde risca excluderea din Magistratura. Iar celelalte doua zic ele ca nu vor deveni niciodata tinta vreunor dosare. Cica Lazarica, zis “Corega”, le-ar fi picurat in urechi duduilor Ghena si Tarcea ca impreuna, toti trei, vor fi cei mai tari si mai puternici in stat. Si cele doua au cazut in capcana si au semnat amara tidula prin care au abdicat de la functia esentiala a judecatorului, aceea de a fi un arbitru intre acuzare si aparare si nicidecum un partener al procurorului. Auzi la ele, judecatorii se angajeaza sa duca lupta anticoruptie... Daca nu au inteles pana la varsta lor ca judecatorii nu lupta cu niciun tip de infractionalitate, ci doar cantaresc probele si dau verdicte conform legii si in functie de adevarul juridic, nu le mai face nimeni bine! Cine sa mai creada dupa aceasta “capodopera” ca mai exista impartialitate sau macar aparenta de impartialitate in sistemul judiciar, cata vreme s-a parafat un parteneriat oficial intre procurori si judecatori? Mai rau e ca sefele CSM si ICCJ nici nu realizeaza ce pocinog au facut, cata disperare au adus intre justitiabili cu gestul lor... dimpotriva, ele cred ca au facut o mare isprava, mai tare decat a cotcodacit gaina babei cand a gasit margica.

* Peste trei zile vom afla daca ministrul Justitiei Tudorel Toader este cu adevarat de buna credinta sau incearca si el, asa cum au facut predecesorii sai, sa nu deranjeze sistemul de forta care conduce Romania. Peste trei zile, mai exact in 23 august 2017, Tudorel va prezenta modificarile pe care intentioneaza sa le faca la Legile Justitiei. Iar una dintre cele mai importante prevederi este cea referitoare la raspunderea magistratilor. Vom vedea asadar daca ministrul vrea sa schimbe ceva astfel incat procurorii si judecatorii abuzivi sa plateasca pentru ceea ce comit, ori in continuare vom fi tara in care un magistrat poate distruge vieti si nenoroci oameni, pentru ca apoi sa iasa la pensie cu cateva mii de euro pe luna.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:4631