Vorbe de fumoar – 4.11.2018 – Tupeu cat casa: Luluta vrea grad fara examen

Duminică, 4 noiembrie 2018 12:01 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* Ia uitati ce manevra incearca fosta sefa DNA Laura Kovesi, in conditiile in care este posibil sa fie zburata din PICCJ daca taica Lazar, care a delegat-o pe functie la Parchetul General, va fi revocat. Luluta forteaza obtinerea gradului profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fara sa fi dat vreun concurs pentru asta. Totul ca sa poata ramane in continuare procuror la PICCJ. Sectia pentru procurori a CSM are programata pentru sedinta din 6 noiembrie 2018 discutarea cererii Laurei Kovesi de recunoastere a gradului profesional de PICCJ (vezi facsimil).

Deci Kovesi, acum cu grad de parchet de tribunal, vrea sa fie procuror cu grad de PICCJ fara sa dea examen. Tupeu, nu gluma. Problema pentru ea este ca legea nu mai permite asta. Se putea pana prin 2009, cand procurorii care lucrau in DIICOT si DNA au primit gratie unor decizii ale ICCJ grade corespunzatoare PICCJ, chiar daca au revenit la parchete de pe langa judecatorii, tribunale sau curti de apel. Din 2009 practica s-a oprit printr-o ordonanta de urgenta, prin care s-a stabilit ca la momentul incetarii activitatii la DNA si DIICOT procurorii revin la gradul profesional si salarizarea corespunzatoare parchetelor la care activau inainte sa ajunga la cele doua structuri specializate. Practic, asa stand lucrurile, Laura Kovesi nu are nicio sansa. Sectia pentru procurori a CSM nu ii poate admite cererea. Dar poate pe asta se bazeaza Kovesi, ca procurorii din CSM sa ii respinga solicitarea, iar ea sa atace ulterior hotararea la Inalta Curte condusa de prietena Cristina Tarcea, sperand ca instanta suprema sa ii dea castig de cauza. In tara asta, totul e posibil. E posibila chiar si admiterea cererii lui Kovesi cu incalcarea legii de catre Sectia pentru procurori a CSM, la ce obedienti avem prin Consiliu.

 

* E drept ca procurorii si judecatorii sunt subiectele la moda, dar hai sa vedem si ce se ocupa anumiti politisti. Un incident extrem de grav a avut loc in seara zilei de 30 octombrie 2018, pe Bulevardul Magheru din Capiutala, in fata fostului magazin Eva. Un politist ce conducea o masina a Politiei Rutiere a intors fara sa se asigure, efectuand o manevra interzisa, fara semnale luminoase sau acustice. A rezultat un accident ce se putea sfarsi tragic, masina de poltitie intrand intr-un autoturism care se deplasa regulamentar. Mai interesant e ce s-a intamplat dupa coliziune. Politistii din masina brigazii rutiere au iesit nervosi acuzand soferul celuilalt auto de neatentie si sustinand ca erau in misiune cu semnalele pornite. Norocul civilului a fost ca la fata locului au oprit mai multi soferi care au fost martori oculari si care si-au oferit datele pentru a depune marturie. In tot acest timp, SMURD-ul a venit la fata locului constatand ca doi dintre politisti au suferit rani deschise insa acestia au refuzat tratament medical sau transport la spital pentru a nu ingreuna situatia soferului politist. Oricum, in cele din urma, pusi in fata evidentei, politistii au trebuit sa recunoasca greseala colegului lor, rezultand o intelegere pe cale amiabila. Ramane de observat totusi reflexul initial care aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989 cand politistii se numeau militieni: nu suntem noi de vina! Poate ca la nivelul MAI ar trebui sa se declanseze o ancheta interna si de ce nu sa se dispuna concedierea politistilor pentru incercarea de musamalizare si denaturare a adevarului! Pana atunci, vedeti mai jos doua poze de la locul accidentului.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:5889