BLACK HOLE LA BRD (VII) – DIICOT a declinat dosarul fraudei de 53 milioane euro de la BRD, la Sectia de Investigare a infractiunilor din Justitie. Motivul: judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sector 4, are calitatea de suspect. Cititi documente uluitoare despre ingineriile prin care judecatoarea a bagat in buzunare peste 1.300.000 euro, proveniti din tepe trase la BRD de prietenii sotului ei, vanzand ape statatoare, ca terenuri de “prime location” (Documente)

Luni, 5 noiembrie 2018 17:44 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Miscare judiciara de rasunet in lumea parchetelor. In urma serialului Lumeajustitiei.ro despre ingineriile cu bani fictivi prin care s-au dat gauri de zeci de milioane de euro la BRD - Dorobanti, prin intermediul unor clienti-sageata adusi de afaceristul Relu Aparaschivei, DIICOT ne-a informat oficial (vezi facsimil 1) ca dosarul nr. 144/D/P/2013, aflat in instrumentarea precara a procurorului Adrian Petre Todoran, a fost declinat.

Motivul declinarii dosarului la noua Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie il constituie faptul ca una dintre persoanele care au beneficiat in 2010 de banii obtinuti prin inginerii bancare de mare periculozitate – descrise de noi pe larg in episoadele anterioare – a fost sotia de atunci a afaceristului Relu Aparaschivei, nimeni alta decat judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sectorului 4.

Judecatoarea Mazilu a divortat dupa ingineriile de la BRD de Relu Aparaschivei, si declara ca este o victima, insa urmele ei nu pot fi sterse, si nici nu poate fi tagaduit ca in buzunarele ei au ajuns sume considerabile, de ordinul milioanelor de euro.


Judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu are in prezent calitatea de suspect in dosarul nr. 144/D/P/2013 - (vezi facsmil 2) fiind audiata in aceasta calitate, la data de 27 mai 2015, de procurorul DIICOT Mirel Radescu, care a instrumentat initial dosarul.

Judecatoarea a facut un milion de euro pe o baltoaca

Nu vom dezvolta prea mult implicarea judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu, in scandalul ingineriilor de la BRD, insa vom prezenta documente din care rezulta fara putinta de tagada ca bani proveniti din tunurile date de clienti-sageata adusi la Grupul BRD Dorobanti (condus de fosta directoare Dana Bajescu) de sotul ei, ajungeau ulterior si in buzunarul judecatoarei. Cu alte cuvinte, afaceristul Relu Aparaschivei, aflat pe intelegere cu sefa Grupului BRD Dorobanti Dana Bajescu si sefa Agentiei Europa a BRD, Alice Monac (cumnata lui Bajescu) aducea la banca clienti-sageata, fara un leu in buzunar, doar cu buletinul, care primeau pe loc credite de cate 3 milioane euro. Iar apoi, mare parte a banilor ajungeau la Relu Aparaschivei, sub diverse forme, dar evident si la onorabila doamna judecator, care ii era sotie, averea fiind impartita in mod egal potrivit Codului civil.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare cum a bagat in buzunar judecatoarea Mazilu suma de 1.086.900 euro, incasati de la un client-sageata adus la BRD de sotul ei, doar cu buletinul in mana, ca sa primeasca 3.000.000 euro, pe care nu i-a mai restituit niciodata bancii si pentru care BRD s-a constituit parte civila in dosarul 144/D/P/2013 al DIICOT.

Astfel, la 22 iulie 2010, Constantin Eugen Pop (client-sageata adus de Relu Aparaschivei la BRD) primeste prin ingineriile financiare descrise in episoadele anterioare un credit de 3.000.000 euro, doar cu buletinul in mana, in aceeasi zi in care s-a prezentat la banca!!! Nici Constantin Eugen Pop si nici sora acestuia Georgiana Mirela Pop (care si ea a luat un credit, asa cum se va vedea in continuare) nu au vazut un ban in mana, intrucat toti banii au fost scosi din conturi pe formulare semnate dinainte, in alb, de cei doi. Iata ce au declarat fratii Pop in fata procurorilor DIICOT:

Declaratie data la DIICOT de Constantin Eugen Pop, la 13 martie 2015:

Dupa semnarea contractelor de credit si a celorlalte documente, Aparaschivei Cristian Relu mi-a solicitat sa semnez circa sapte-opt formulare bancare necompletate, cred ca erau ordine de plata...” - (vezi facsimil 3)

Declaratie data la DIICOT de Georgiana Mirela Pop, la 19 martie 2015:

...la solicitarea lui Aparaschivei Cristi am semnat IN ALB circa 6-7 formulare BRD de retragere numerar, fara a completa personal rubricile aferente, aceste documente ramanand la Aparaschivei Cristi, dar nu cunosc ce s-a intamplat cu aceste documente...” - (vezi facsimil 4)

In aceeasi zi in care Constantin Eugen Pop a primit creditul de 3.000.000 euro, adica la data de 22 iulie 2010, judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu impreuna cu sotul ei au semnat cu acesta un act de vanzare autentificat la notarul Minola Alexandra Serban. Trebuie amintit ca fratii Pop erau buni prieteni cu sotii Mazilu si Aparaschivei, cu care petreceau vacante impreuna.

Astfel, judecatoarea Mazilu si sotul ei i-au vandut lui Constantin Pop sase parcele de ape statatoare (balti) situate in comuna Snagov la pretul fabulos de 1.086.900 euro. Foarte important, sotii Mazilu si Aparaschivei cumparasera cele sase suprafete de ape statatoare, cu doar doua luni inainte, in schimbul a doar 166.200 euro.

Deci sotii Mazilu si Aparaschivei au facut o afacere de senzatie, vanzand dupa doua luni, de sapte ori mai scump, un teren mlastinos, la un pret pe care nimeni nu l-ar fi platit vreodata. Si asta cu banii pe care clientul-sageata Pop i-a obtinut de la BRD prin creditul fraudulos de 3.000.000 euro, acordat cu complicitatea functionarilor bancari aflati pe mana cu Relu Aparaschivei, sotul judecatoarei. Foarte tare!

Atentie mare! In actul de vanzare-cumparare Relu Aparaschivei si judecatoarea Mazilu au declarat: “Noi, partile contractante, declaram ca notarul public ne-a adus la cunostiinta dispozitiile art. 1303 Cod civil, privind seriozitatea pretului, dispozitiile Legii nr. 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dispozitiile Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor... si declaram pe propria raspundere ca nu am procedat la incheierea niciunul inscris ascuns, care sa aiba ca obiect constatarea prezentei conventii... Noi partile contractante declaram pe proprie raspundere, cunoscand sanctiunile art. 292 Cod penal privind falsul in declaratii, ca pretul prevazut in prezentul contract este pretul real stabilit ce urmeaza a fi achitat, respectiv incasat” - (vezi facimil 5)

Deci, ca sa recapitulam, judecatoarea si sotul ei au facut o mega-afacere cu banii luati de la BRD de prietenul lor Pop, iar banca care azi il urmareste pe Pop pentru creditul nereturnat, acordat fraudulos de functionarii BRD inculpati in dosar, a ramas cu apele statatoare in gaj (supraevaluate cu nesimtire de un evaluator neautorizat de banca). Culmea e ca in fisa sintetica inselatoare, pe care fosta sefa a BRD Dorobanti, Dana Bajescu, a prezentat-o conducerii din Centrala BRD, pentru a obtine aprobarea de principiu, apele statatoare au fost prezentate in fals drept “terenuri extravilane”, cu toate ca in raportul de evaluare erau prezentate ca ape statatoare.

Alta baltoaca, alta afacere, pe alt credit fraudulos

O afacere sablon, la fel de profitabila, dar la scara mai mica, a facut-o cuplul Mazilu – Aparaschivei si cu Georgiana Mirela Pop, sora lui Constantin Eugen Pop, care a fost adusa de Relu Aparaschivei sa primeasca si ea de la BRD la 27 decembrie 2010 un credit de 1.100.000 euro, via Agentia Europa unde director era Alice Monac, cumnata lui Dana Bajescu.

In aceeasi zi de 27 decembrie 2010, cand Georgianei Pop i s-a bagat in cont creditul de 1.100.000 euro cu concursul functionarilor BRD aflati pe mana cu Relu Aparaschivei, s-a semnat la notarul public Dumitru Diaconescu, un act de vanzare cumparare cu aceasta. Prin acest act, judecatoarea si sotul ei i-au vandut prietenei lor de vacante, Georgiana Mirela Pop, o baltoaca si un teren arabil pe care dadusera cu cateva luni inainte circa 75.000 euro, la pretul, atentie, de 236.850 euro – (vezi facsimil 6)

Ce ziceti de toate astea? Tare doamna judecator! Bravo doamna judecator!

(va urma)

* Cititi aici Black Hole la BRD (I)

* Cititi aici Black Hole la BRD (II)

* Cititi aici Black Hole la BRD (III)

* Cititi aici Black Hole la BRD (IV)

* Cititi aici Black Hole la BRD (V)

* Cititi aici Black Hole la BRD (VI)

Accesari:7540