24 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANTAJ? - DNA ii tine la penal pe magistratii din dosarele de coruptie. Judecatorii care l-au condamnat pe ex-premierul Adrian Nastase erau cercetati de DNA pentru mita si favorizarea clanului Camatarilor. Cu putin inainte de condamnarea lui Nastase, judecatorii Ionut Matei si Cristina Rotaru au primit NUP pentru infractiunea de luare de mita, alaturi de colegii lor Luminita Zglimbea, Traian Gherasim si Vasile Alixandri (Ordonanta)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

9 iunie 2013 14:50
Vizualizari: 11965

 

Uluitor! O ordonanta a DNA din 15.11.2011, emisa de procuroarea Carmen Rusu de la Sectia I a DNA, demonstreaza ca numerosi judecatori ai Inaltei Curti, care solutioneaza mari dosare de coruptie deschise de parchetul anticoruptie, solutioneaza asemenea dosare avand la randul lor dosare penale de coruptie la DNA. Cum DNA este parte in dosarele de coruptie, se pune intrebarea cum este posibil ca niste judecatori supremi sa accepte sa judece dosare de coruptie in care DNA sustine acuzarea, fara sa se abtina! Cum este posibil ca DNA, stiind ca are dosare deschise unor judecatori care intra in dosarele in care procurorii anticoruptie au cerut condamnarea unor inculpati, sa mearga pe burta si sa nu ceara respectivilor judecatori sa iasa din dosare, iar in caz contrar sa-i recuze?


Lumeajustitiei.ro prezinta in premiera o ordonanta a DNA, care demonstreaza ca doi dintre judecatorii din “completul negru” al ICCJ, care l-a condamnat la inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase, respectiv judecatorii Ionut Matei (foto) si Cristina Rotaru (foto), aveau dosar penal la DNA, in care se efectuau acte premergatoare pentru infractiunea de luare de mita!

Faptul ca nici judecatorii respectivi si nici DNA nu au adus la cunostinta despre existenta acestui dosar penal, in timpul judecarii lotului Adrian Nastase, naste suspiciunea legitima ca DNA a pus presiune pe completul de judecata de la fond pentru a obtine condamnarea fostului premier si presedinte al PSD. Lumeajustitiei.ro sesizeaza Inspectia Judiciara a CSM prin prezentul articol sa verifice in ce masura a afectat DNA impartialitatea si independneta judecatorilor ICCJ in acest dosar.

Dedesubturile dosarului. Autorul plangerilor penale, procurorul Marian Sintion, i-a acuzat si pe judecatorii Iulian Dragomir, Lia Savonea, Luminista Zglimbea, Traian Gherasim si Vasile Alixandri

Ordonanta pe care o puteti citi integral atasata la finalul articolului, releva ca judecatorii ICCJ Ionut Matei si Cristina Rotaru (cei care l-au “judecat” pe Adrian Nastase in “Trofeul Calitatii” alaturi de colega lor Ioana Bogdan, fosta consiliera a sefului DNA Daniel Morar), aveau deloc intamplator in perioada in care-l “judecau” pe fostul premier dosar de coruptie la DNA in care erau cercetati pentru luare de mita in legatura cu favorizarea clanului Camatarilor. Dosarul penal a fost deschis la plangerile penale formulate procurorul Marian Sintion, cel care i-a trimis in judecata pe fratii Camataru in urma cu mai multi ani. In esenta, procurorul Marian Sintion a sesizat DNA cu plangeri in care a acuzat faptul ca judecatorii Ionut Matei si Cristina Rotaru, in februarie 2007, pe cand erau judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, au admis un apel si au pronuntat o pedeapsa atat de mica, care a coincis cu perioada de detentie deja efectuata de inculpatul Balint Ion, astfel incat acesta a fost pus imediat in libertate. Procurorul Sintion a acuzat existenta unei “fratii” a unor magistrati implicati in “sustinerea intereselor” membrilor clanului Camataru, in schimbul unor sume uriase de bani, de ordinul sutelor de mii de euro. Procurorul Sintion i-a indicat ca facand parte din “fratie”, alaturi de Ionut Matei si Cristina Rotaru si pe judecatorii Francisca Vasile, Lia Savonea, Florentina Vasilateanu, Iuliana Popescu, Iulian Dragomir, Luminita Zglimbea, Traian Gherasim (in prezent pensionat) si Vasile Alixandri (decedat).

Din actele premergatoare efectuate de procuroarea Carmen Rusu nu au reiesit indicii privind savarsirea infractiunii de luare de mita sesizata de Sintion, astfel ca prin ordonanta din 15.11.2011 s-a dispus neinceperea urmariri penale fata de judecatorii ICCJ Ionut Matei, Cristina Rotaru, Luminita Livia Zglimbea, Alixandri Vasile si Traian Gherasim, precum si disjungerea cauze sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea infractorului si declinarea competentei dosarului in favoarea Sectiei de urmarire penala a PICCJ fata de magistratii Gheorghe Mihai, Iuliana Popescu, Cristina Rotaru, Francisca Vasile, Ionut Matei, Iulian Dragomir, Lia Savonea si Florentina Vasilateanu.

Daniel Morar tipa la CSM ca judecatorii care au rude cercetate de DNA nu mai pot intra in dosarele de coruptie! In dosarul Adrian Nastase, acest principiu nu a mai contat pentru DNA!

De retinut ca daca ordonanta de NUP a fost data de DNA la 15 noiembrie 2011, “completul negru” al ICCJ care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Nastase alaturi de alti inculpati din dosarul “Trofeul calitatii” a pronuntat sentinta penala nr. 176 la 30 ianuarie 2012. Deci dupa doar o luna si jumatate dupa ce s-a dat NUP pentru mita si s-a disjuns cauza pentru abuz si favorizarea infractorului.

Din nou ne intrebam cum a fost posibil ca DNA si judecatorii ICCJ sa taca complice in acest caz, in care opinam ca potrivit legii judecatorii aveau obligatia sa se abtina, iar in caz contrar DNA sa-i recuze!?

Adica fostul sef al DNA, daca ne amintim corect, cerea CSM sa-i interzica judecatoarei Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti sa mai intre in dosarele de coruptie ale DNA - pe motiv ca sotul ei judecatorul Florin Costiniu era trimis in judecata de DNA – dar in cazul Adrian Nastase era bine ca judecatorii cercetati de DNA sa faca parte din completul de judecata?

Pentru cei care ar sustine ca la condamnarea lui Nastase, judecatoarea Cristina Rotaru s-a abtinut initial si apoi a facut opinie separata in sensul achitarii, facem publica o opinie a avocatilor apararii fostului premier, care sustin ca gestul a fost un simplu exercitiu de imagine, deoarece daca Rotaru a fost de acord cu existenta unui prejudiciu (in realitate inexistent), inseamna ca in fapt a fost de acord inclusiv cu condamnarea lui Adrian Nastase, pentru ca de existenta prejudiciului in dauna ISC depindea si vinovatia fostului premier.

* Cititi aici Ordonanta procuroarei DNA Carmen Rusu din 15.11.2011

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei......,, date 9 iunie 2013 16:16 +20

,, CARACATIȚA ,, se întregește pe zi ce trece și cuprinde cât mai curând toate segmentele societății românești.      Din punctul meu de vedere, CAPUL CARACATIȚEI SE AFLĂ LA COTROCENI, cu tentacule care se numesc:      1. Consiliul Superior al Magistraturii,       2. Parchetul de pe lângă ICCJ, Parchetele din subordine      3. Direcția națională Anticorupție, cu serviciile județene       4. Serviciul Român de Informații, cu serviciile teritoriale        5. Departamentul de Informații al MAI, cu serviciile /C.A.        6.Serviciul de Informații Externe,        7.PDL          8.Inalta Curte de Casație și Justiție, cu instanțele din subordine.           9 Companiile naționale ,etc           Dacă GUVERNUL PONTA nu ÎNFIINȚEAZĂ o structură ANTIMAFIA cât mai repede , în România se va reveni foarte repede la societatea ,, sclavagistă contemporană europeană,,.     Evident că oamenii care formează ,,CARACATIȚA,,se află în funcții de conducere in cadrul fiecărei TENTACULE,,.

# PUSCARIE date 9 iunie 2013 16:35 +7

HAINEALA, PUP-ALINA, DANILEȚ, nu mai pot de frică, imediat vor dispune măsuri dacă Lumeajustitiei.ro sesizeaza Inspectia Judiciara a CSM.        DNA sigur se predă dacă aude de această sesizare         Sunteți NAIVI, este real 100% comentariul lui BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.          PARLAMENTUL INTRĂ CURÂND ÎN TENTACULELE CARACATIȚEI.

# JILAVA date 9 iunie 2013 16:45 +16

Aveam mari așteptări la ADRIAN NĂSTASE și la sfătuitorii săi. dacă așa stau lucrurile hotărârile acestor judecători, pronunțate în procesele în care DNA era parte, în perioada când au fost cercetați, din punctul meu de vedere sunt supuse REVIZUIRII _ art. 394 (1), dar și demisia ar fi o soluție.

# DOREL date 10 iunie 2013 09:46 +7

Pai, vine vorba rabinului din Buhusi: \" Mai, da\' asa vine de se leaga !\" Parerea mea ...

# dora date 9 iunie 2013 16:46 +12

Ar trebui ca orice judecator,dar mai ales unul de la ICCJ,sa fie suspendat in momentul in care este cercetat intr-un dosar de coruptie pana la o sentinta definitiva si irevocabila.Cum se poate ca un presupus corupt sa judece un alt presupus corupt?Ce sistem de justitie este asta?Daca judecatorii mai sus amintiti ar fi avut onoare ar fi trebuit sa refuze judecarea oricarui dosar de coruptie.Nu onoarea ,impartialitatea si aplicarea legii defineste activitatea unui judecator?

# unul din lumea cea mare date 10 iunie 2013 00:43 +10

pentru dora//la ce sa te astepti de la napircile dna/iste???!!!!!!! un grup de infractori tinuti de makacul si pentru interesele makacului.mai ai sperante de justitie la orice nivel in aceasta tara?eu nu mai am!!!!!

# Dan date 9 iunie 2013 16:55 -1

Foarte logic. Orice smintit care face plângere împotriva unui judecător poate să scape de judecătorul care nu-i convine din complet, nu-i așa că ar fi frumos? Mai gândiți-vă înainte de a susține cretineli.

# dora date 9 iunie 2013 19:54 +13

Cretineli sunt cele sustinute de tine.Conform Codului de procedura penala orice plangere trebuie verificata de procuror daca are un temei si abia apoi se deschide dosar de urmarire penala.Bineinteles exceptand situatia cand procurorul face un abuz,si, fara o cercetare prealabila ,deschide dosar penal,obtine aviz de interceptare ,etc.in numai 6 ore de la depunerea plangerii.(vezi cazul Sorin Alexandrescu) .Conform CPP o cecetare prealabila este obligatorie.

# Dan date 10 iunie 2013 06:11 -5

Dragă doamnă, orice cerere primește un număr de dosar la DNA. Așa că lasă-ne.

# dora date 10 iunie 2013 06:59 +10

Orice plangere depusa la Parchet primeste un numar de inregistrare dar care nu inseamna ca s-a si inceput urmarirea penala.

# Dan date 10 iunie 2013 16:41 -2

Pai nici în cazul ăsta nu începuse urmărirea penală. Soluția este de neîncepere nu de scoatere de sub urmărire penală(q e d).

# Rugă! date 9 iunie 2013 17:15 +8

Doamne-ajută-ne pe toți, / pe bandiți, borfași și hoți, / procurori și mafioți, / impostori și meteloți / că ne sunt compatrioți ...!

# DOREL date 10 iunie 2013 09:48 +6

Poate COMPATRIHOTI ! Parerea mea ...

# ! ! ! date 11 iunie 2013 20:59 +1

Adjudecat! Poate băgăm d-un cenaclu. Uite, mă gândesc să-i zicem „Orizont cesemist”... sau „Anotimpuri încătușate”... Hmmmmm?

# TIPICAL date 9 iunie 2013 17:17 +8

Tipic la toate serviciile DNA-ului, prin politica impusa de Daniel Morar, sluga umila a caricaturii de Presedinte cu care ne-am dotat singuri. Adjuncta sa, Laura Oprean insista in sedintele de analiza a activitatii serviciilor teritoriale asupra relatiilor pe care procurorii trebuiau sa le aiba cu judecatorii care intrau in cauzele DNA-ului. Astfel a fost condamnat primarul Sighisoarei, Dorin Danesan, trimis in judecata de catre procurorul sef de la DNA Mures, Elena Curca, cauza fiind judecata *intamplator* de catre judecatoarea Volanschi cercetata pentru fapte de coruptie de catre, cine credeti, procuroarea Curca. Pentru minunatele lor fapte de vitejie, fetele magistratele au fost promovate sefe de catre politicienii din Sistem care doreau capul lui Danesan. Accesati povestea pe http://wikileaksdemures.blogspot.ro/2012/06/timshel-ix-miezul-sfarsitului-i.html. Fostul procuror DNA Gheorghiu vine cu o gramada de asemenea exemple ale minunatei noastre *democratii*.

# Stan Patitul date 9 iunie 2013 18:21 +5

Si la Iasi presedintele judecatoriei, judecatorul Tarniceriu, stia ca-i era ascultat telefonul cind a dispus ascultarea telefoanelor \"lotului Astarastoae\", iar copii judecatorului Dan Anton de la CA Iasi au primit NUP la o luna dupa arestarea a doi directori ai UMF si a directorului unei firme din Bucuresti, elementul comun tuturor dosarelor fiind procurorul Eva.

# Stan 2 Patitul date 9 iunie 2013 18:34 +5

Si asta, cel mai probabil, fiindca procurorul intentiona sa-l aresteze pe prof. Astarastoae ca sa-l pedeapseasca pentru indrazneala de a se fi opus numirii ilegale a fratelui procurorului Eva in functia de director de spital clinic

# Stan 2 Patitul date 9 iunie 2013 18:40 +2

Si asta, cel mai probabil, fiindca procurorul intentiona sa-l aresteze pe prof. Astarastoae ca sa-l pedeapseasca pentru indrazneala de a se fi opus numirii ilegale a fratelui procurorului Eva in functia de director de spital clinic

# bart date 9 iunie 2013 19:59 -11

articolul e un delir total marca luju. 1. marea dezvaluire nu e temei de abtinere/recuzare. 2. in romanica orice nebun poate face plangeri in dusmanie impotriva oricui fara sa pateasca mare lucru. orice asemenea plangere inseamna un ”dosar penal” care la randul lui trebuie sa primeasca o solutie. asadar, împrejurarea ca cineva, inclusiv un magistrat ”are dosar penal” nu inseamna mare lucru. 3. adoptarea tezei sustinuta de trompetele varanului ar permite partii interesate sa inlature magistratii care nu ii convin, formuland impotriva lor plangeri penale pentru orice motiv. Logica stramba a autorilor articolului le-ar impune magistratilor respectivi sa se abtina iar partea ar reusi astfel sa obtina solutionarea cauzei sale de catre magistratul pe care si-l doreste. ;-)

# Bart-er date 9 iunie 2013 20:28 +10

Delirium tremens prietene. Cam asta-i boala de care sufera nasul vostru din suflet si slugile sale. Boala de a face dosare penale impotriva oricarui om care are ceva de spus impotriva stapanului dosarelor, Traian Basescu, voi o aveti, nu altcineva. Inspectia de la CSM este condusa de Vasiliu Cravelos Rica, a carei odrasla este cercetata de catre DNA pentru fapte de coruptie, ori, tocmai madama ar trebui sa fie prima care sa sanctioneze asemenea deviatii grave de la principiile de drept si in general de la democratie. Ori pentru voi dar si pentru stapanul dosarelor, notiunea aceasta din urma nu inseamna decat un simplu cuvant caci sunteti anti-democrati si antieuropeni. Vreti puterea cu orice pret chiar calcand in picioare destine si vietile noastre. Sunteti bolnavi si din pacate, pentru boala voastra incep din ce in ce mai mult sa cred ca nu exista decat un singur medicament: glontul.

# Subscriu! date 9 iunie 2013 21:45 +7

Într-adevăr, glonțul!

# IOAN DUSCAS date 9 iunie 2013 20:44 +3

 JUSTITIA ROMANA A AJUNS O ANEXA A UNOR STRUCTURI INFRACTIONALE SECRRETE IMPROPRIU NUMITE SERVICII SECRETE !TREABA MERGE CAM ASA INFRACTORI DIN SERVICIILE SECRETE MONOTORIZEAZA PE CINE VOR PENTRU SIMPLUL FAPT KA VOR ! MONITORIZAND 24 DIN 24 DE ORE GRAMEZI DE MAGISTRATI PANA LA URMA PRIN MANEVRE BINE TINTITE IESE CEVA CE BANDITI ASTEAPTA ASA KA DUPA AU RESPECTIVA PERSOANA LA \"ORDIN\" ! INFRACTORII DIN SERVICIILE SECRETE FAC CE VOR SI CUM FOR IN ACEASTA TARA INCALCAND ORICE LEGE KARE NU LE PICA BINE SI CHELTUIND SUME FABULOASE DE LA BUGET ! CONSIDER CA PARTEA PARLAMENTULUI NECONTROLATA INKA DE SERVICII AR TREBUII SA MODIFICE LEGISLATIA INSTITUIND UN CONTROL REAL ASUPRA ACESTOR STRUCTURI INFRACTIONALE IAR PRIN MINISTERUL FINANTELOR AR TREBUII SA REDUKA SUMELE FABUILOASE ALOCATE ACESTOR STRUCTURI INFRACTIONALE ! NUMAI IN CAZUL MEU ACESTI INFRACTORI TOKARA DE LA BUGET MULT PESTE 100 MILIOANE DE EURO PENTRU A DERULA ACTIUNI TIPIC MAFIOTE LA LUMINA ZILEI ! 

# ADEVARUL date 9 iunie 2013 21:06 +4

MONITORIZAREA MAGISTRATULUI ESTE UN FAPT CAT SE POATE DE NECESAR,PROTEJANDU-L DE INFLUENTA NEFASTA A POLITICIENILOR INTERESATI SI NU IN ULTIMUL RAND DE EL INSUSI,REGRETABIL ESTE SITUATIA IN CARE MONITORIZAREA FUNCTIONEAZA CA O SUBMINARE,IAR JUDECATORUL DEVINE MARIONETA IN MAINILE UNOR INFRACTORI A CAROR VINA ESTE TRADAREA DE TARA,JUDECATORII FIIND PROPRIU-ZIS REPREZENTANTII OAMENILOR IN RAPORT CU LEGEA.PE TINE MAFIA LOCALA SI UN PROCUROR DE 2 BANI TE-AU ARANJAT  BINE,IN PRIMA FAZA,DAR SA FIM SERIOSI-NU TREBUIE SA TE OPRESTI AICI,AI NEVOIE DE O NOUA ABORDARE A PROBLEMEI TALE RESPECTIV UN NOU SET DE PLANGERI PENALE,PENTRU CA AI FOST FURAT SI EXCROCAT GROSOLAN,PE FATA,ZICI CA AI FI NASTASE SAU MAI STIU EU CE VIP.SIGUR TU PENTRU NOI ASTIA CE SCRIEM PE LUJU ESTI CEL MAI IMPORTANT,DAR INCEPE SA SCRII SI PE ADRESA PRIMULUI PROCUROR AL ROMANIEI,NU TE LASA.

# ADEVARUL date 9 iunie 2013 20:44 +6

DACA JUDECATORII DIN DOSARUL LUI NASTASE AU FOST SANTAJATI,NU ESTE DECAT UN ALT JET DE SPERMA PE OBRAZUL JUSTITIEI,AZI VICTIMA UNOR MINTI CRIMINALE,OBSEDATI SEXUALI-CHIORI SI INDRACITI.

# Dar avocatii de ce nu le recuza pe aceste marionete ? date 9 iunie 2013 23:50 +4

Este stiut ca un NUP poate fi infirmat oricind in interiorul termenului general de prescriptie. Care este foarte lung in cazul faptelor de coruptie. Ceea ce inseamna ca acesti spagari vor mai participa la multe executii numai si numai ca sa-si plateasca NUP-ul ala. Sau poate nu e doar ala ? Poate mai au si alte dosare {in lucru} pe la {fratii} de la DNA ? :-?

# Marcu date 10 iunie 2013 08:05 +6

Din pacate campania abuzurilor va fi stimulata chiar de actiunile actualului premier care a initiat un acord \"benevol\" intre institutiile judiciare ( parchet, instante, SRI, etc ) pentru a oferi cat mai multe jerfe, pe drept sau pe nedrept dar sa fie multe, cu ideea declarata ca asa vor obtine un raport bun pe justitie de la Bruxelles in decembrie si, vezi doamne, intrarea in Shengen in februarie. Sub acest acord intre procurorii ( dl Ponta, dl Cazanciuc, dna Haineala, dna Stanciu si alti procurori deveniti judecatori prin toate instantele ) actul de justitie va fi subordonat comenzii politice si mai putin placerii Bruxelles-ului pentru ca acolo pe de o parte nu este nici un interes sa intram in Shengen iar pe de alta parte suntem legati de Bulgaria care nu are sanse din cauza problemelor ei. In instante se schimba deja complete de judecata corecte cu altele obediente si care solutioneaza la foc automat si comandat orice dosar. Halal domnitori fanarioti !

# infractorii judecatpri basinosii date 10 iunie 2013 12:07 +5

8) chiorul are judecatorii de servicu care iau spaga numai camatarii au dat 25oooo de euro prin avocat lucra organizat ,mafia basescu cine nu da spaga nevinovatii ca nastase,gigi becali, alexandrescu e t c. fac puscarie nevinovati,vedem huidu a omorat omei cu masina si este liber a dat si el 3oo ooo de euro la japitele din justitia dependenta de basescu cu care fac procese politice ca in anii,5o <img src=ops:' />

# ANONIMUS date 10 iunie 2013 12:40 +3

Tratament medicamentos pe baza de Pb. cu doza unica si posologie dum-dum.

# ?...?...?.... date 10 iunie 2013 20:23 +2

Intravenos sau pe cale gurală?

# !...!...! date 10 iunie 2013 21:55 +3

Supozitoare. Trase de la mica distanta, cu amortizor! :lol:

# FLEOŞCUŢĂ date 12 iunie 2013 15:01 0

AM MAI COMENTAT DESPRE UNI JUDECĂTORI CRED CĂ ÎN NOIEMBRIE ŞI UITE CĂ AM AVUT DREPTATE . AŞA SA ASIGURAT BĂŞESCU NUMAI DE OAMENI DE NIMIC FĂRĂ CARACTER CA ŞI EL,OAMENI PE CARE ÎI POATE JUCA SĂ-ŞI APERE HOŢIILE LUI ŞI A ACOLIŢILOR FAMILIEI SALE. SĂ VEDEŢI CE VA MAI FACE PÂNĂ ÎŞI TERMINA MANDATUL ,IAR DUPĂ SE VA ÎNDEPARTA DE EI ŞI VOR FI DAŞI CÂTE UNUL PRIN ZIARE ŞI APOI LA PROCURORI.

# abuzuri ionut matei date 13 iunie 2013 18:40 +2

abuzuri ionut matei https://www.wetransfer.com/downloads/e455624371423beb16ad6bf4925c6f1120130613152358/e7edd002fa04c98b91943be6eff3253120130613152358/b511d6

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.11.2020 – Bobita s-a smucit degeaba. Dana Girbovan, sefa peste CA Cluj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva