ANA DREGE BUSUIOCUL – Ministrul Justitiei Ana Birchall isi justifica telefonul din creierii noptii: "In toata aceasta perioada am pastrat legatura cu familia, cu Alex Cumpanasu, cu mama Alexandrei, careia i-am promis ca, indiferent de rezultat, indiferent de ora, ii voi da telefon pentru a o informa, sa nu afle de la televizor. A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat. Discutiile mele au fost de la mama la mama... Am dorit sa ii protejez pe parinti"

Luni, 5 august 2019 17:47 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Confruntata cu cereri de demisie in cascada, dupa  ce s-a trezit in miez de noapte sa dea telefon familiei Alexandrei Macesanu, ministrul Justitiei Ana Birchall (foto) a iesit sa clarifice motivul pentru care vineri seara, 2 august 2019, in jurul orelor 22.00-23.00, a pus mana pe telefon pentru a-i apela pe parintii tinerei de 15 ani rapita, violata si presupus ucisa de Gheorghe Dinca pentru a le comunica, in esenta, ca aceasta este moarta. Conform precizarilor facute luni, 5 august 2019, de ministrul Justitiei Ana Birchall intr-o interventie in emisiunea moderata de jurnalista Catalina Porumbel la Antena 3, decizia de a-i telefona pe parintii Alexandrei Macesanu pentru a le comunica faptul ca ADN-ul din cenusa gasita in butoiul in care se presupunea ca a fost arsa tanara ar apartine fetei si ar corespunde cu cel al parintilor ei reprezinta de fapt o promisiune pe care Birchall le-ar fi facut-o parintilor fetei.


Astfel, sustine Birchall, in toata aceasta perioada a tinut legatura cu familia Alexandrei Macesanu si s-a angajat in fata acestora ca in momentul in care va avea un rezultat, "indiferent de ora", le va da un telefon pentru a-i informa cu privire la acesta, evitand in acest fel sa afle de la televizor vestea ca fiica lor nu mai este in viata.

"A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat", a afirmat Birchall, completand ca discutiile pe care le-a avut in acesta perioada cu familia Alexandrei Macesanu au fost "de la mama la mama, de la parinte la parinte".

Publicam in continuare declaratia acordata de ministrul Justitiei Ana Birchall jurnalistei Catalina Porumbel de la Antena 3:

"Este prima mea declaratie. Va asigur ca din punct de vedere legal si profesional s-a respectat legea. Vorbim de o informatie de interes public, orice om de buna-credinta poate sa vada acest lucru. Este obligatoriu ca oamenii sa stie acest lucru.

Din punct de vedere moral a fost un gest normal, firesc. Ce nu stie multa lume este ca in toata aceasta perioada am pastrat legatura cu familia, cu Alex Cumpanasu, cu mama Alexandrei, careia i-am promis ca, indiferent de rezultat, indiferent de ora, ii voi da telefon pentru a o informa, sa nu afle de la televizor.

A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat. Nu as fi vorbit niciodata daca nu ar fi existat atatea comentarii. Discutiile mele au fost de la mama la mama, de la parinte la parinte, si am dorit sa ii protejez pe parinti, sa nu afle de la televizor. In asemenea situatii a fost o obligatie morala, umana, dar si un minim gest fata de parintii Alexandrei, aflati in suferinta. Este purul adevar. Sa stiti ca este important si in asemenea situatii sa fim oameni".

Accesari:2682