ELAN NU-SI UITA CALAII – Hartuit ani de zile de DNA, omul de afaceri Elan Schwartzenberg isi pregateste razbunarea: “Nu am sa-i iert toata viata pe cei responsabili.... Le promit solemn ca un om care are mijloace si e dispus sa le foloseasca spre a-i face sa plateasca pe cei care l-au dat infernului, poate transforma in calvar viata lor si a familiilor lor… Viata e lunga si plina de surprize. Cunosc in detaliu numele si povestea fiecarui participant la aceasta saga. Eu dorm linistit. Voi?”

Miercuri, 12 iunie 2019 14:59 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Procurorii DNA si toti cei care ani de zile l-au hartuit pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg (foto) si care au incercat sa il arunce dupa gratii printr-un dosar inscenat au motive reale de ingrijorare. Asta intrucat Elan Schwartzenberg anunta ca nu isi iarta calaii. Si nu doar ca nu ii iarta, dar va face orice este posibil, desigur legal, ca acestia sa plateasca pentru ceea ce i-au facut.

Promisiunea, una extrem de dura, a fost transmisa prin intermediul revistei Q Magazine, careia Elan Schwartzenberg i-a acordat o declaratie dupa ce DNA a renuntat sa mai formuleze contestatie impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de revocare a mandatului de arestare preventiva lipsa. Mandatul fusese emis in dosarul in care omul de afaceri era acuzat de complicitate la luare de mita intr-o cauza disjunsa din cea a lui Radu Mazare. Asa cum Lumea Justitei a explicat in trecut, halucinant a fost ca mandatul de arestare in lipsa a fost mentinut contra naturii, cu toate ca acuzatia de luare de mita retinuta in sarcina lui Radu Mazare, cu care vezi Doamne Elan Schwartzenberg fusese complice, picase in instanta, fostul edil fiind achitat. Cat despre dosarul omului de afaceri, Tribunalul Bucuresti a constatat de curand neregularitatea rechizitoriului si nelegalitatea interceptarilor (click aici pentru a citi).


Revenind la declaratia lui Elan Schwartzenberg de la Q Magazine si la promisiunea facuta calailor sai, acesta ofera cateva detalii terifiante despre calvarul prin care a trebuit sa treaca. In acest sens, omul de afaceri dezvaluie ca iubita sa a facut avort spontan in 2016 dupa ce a aflat de emiterea mandatului de arestare. Tocmai acesta este motivul pentru care Schwartzenberg le transmite calailor sai ca nu ii va ierta si ca va face orice este posibil legal ca acestia sa plateasca. Elan Schwartzenberg le reaminteste ca este o persoana cu mijloace, le transmite ca le cunoaste in detaliu numele si povestea fiecaruia si ii asigura ca le poate transforma viata intr-un calvar. “Eu dorm linistit. Voi?”, ii intreaba in final Elan Schwartzenberg.

Iata declaratia Elan Schwartzenberg acordata revistei Q Magazine:

“N-am fost si nu sunt vreun sfant, urasc din suflet ipocrizia, imi asum tot ce am facut, cu bune si rele, dar refuz sa platesc, in orice mod, pentru ceva ce nu am comis.

Am fost pus sub urmarire pentru o presupusa complicitate cu fostul primar al Constantei, Radu Mazare. Trei judecatori ICCJ au refuzat arestarea lui Radu Mazare in 2014 si alti trei, tot de la ICCJ, l-au achitat in iunie 2018. Eu, desi acuzat de coparticipare la fapta lui Mazare, am fost trimis in judecata separat, ceea ce este total neobisnuit in practica judiciara. Am fost citat contrar oricaror legi la o adresa inexistenta, si, ulterior subiect al unui mandat de arestare emis ilegal, care, culmea tupeului, a fost mentinut inclusiv un an dupa achitarea data de ICCJ. In cele din urma am fost acuzat ca am fost complice la o fapta inexistenta …negru pe alb si fara echivoc.

Foarte putini jurnalisti au incercat sa inteleaga faptele reale si au redat abuzurile comise. Le multumesc si nu-i nominalizez pentru a-i proteja. Restul m-au facut in fel si chip din lipsa de deontologie profesionala sau pentru senzational generator de rating. Oare cat de cretini si inconstienti sunt patronii lor (la randul lor fiind dupa sau in drum catre beci) ca sa le permita pe banii lor sa faca jocul sistemului?

Din fericire, orasul Tel Aviv este locul preferat al baiatului meu. A fost aici in toate vacantele, iar pentru mine aici e acasa. O clima de rai, mancare buna, mult sport in aer liber, prieteni vechi si noi. In plus, este taramul inovatiilor IT. O start-up country, la propriu si la figurat. Aici m-am reinventat profesional cu enorm de multe satisfactii.

Partenera mea de viata din ultimii zece ani, fiind insarcinata in 2016, sanatoasa si cu analizele specifice perfecte, a facut avort spontan, odata cu socul aflarii din presa despre emiterea mandatului de arestare. Probabil a fost ultimul tren pentru noi doi…

Strict pentru acest fapt nu am sa-i iert toata viata pe cei responsabili. Multumesc avocatului Florin Cojocaru pentru tenacitatea si profesionalismul lui in acest dosar. Las in sarcina lui orice demersuri juridice compensatorii la adresa celor vinovati. Eu nu cred in judecata divina, si nici in satisfactii morale sau financiare obtinute prin justitie la adresa acestor calai.

Pot, insa, sa le promit solemn fiecaruia din ei ca un om care are mijloace si este dispus sa le foloseasca, cu determinare, consecventa si creativitate, spre a-i face sa plateasca pe cei care l-au dat infernului, poate transforma in calvar viata lor si a familiilor lor (familia voastra este la fel de 'indreptatita' la acelasi statut cu a mea), respectand integral legea si fara a comite vreo infractiune… Viata e lunga si plina de surprize. Nu i-am nominalizat, dar cunosc in detaliu numele si povestea de viata a fiecarui participant la aceasta saga. Eu dorm linistit. Voi?“.

* Cititi aici mai multe detalii despre cazul lui Elan Schwartzenberg

Accesari:6611