Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

INSCENAREA INIMAROIU – Procurorul care l-a executat pe ex-primarul Sectorului 4 a fost promovat la DNA. Adrian Inimaroiu a pierdut alegerile din cauza acuzatiilor de „primar penal”!

Duminică, 27 februarie 2011 14:18 | Scris de | pdf | print | email

Dupa mai bine de cinci ani de procese tracasante si umilitoare, fostul primar al Sectorului 4, Adrian Inimaroiu (foto) a fost achitat definitiv pentru acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru care a fost trimis in judecata prin Rechizitoriul nr. 10.951/P/2004 din 08.06.2005 al Parchetului Judecatoriei Sectorului 4. Achitarea lui Inimaroiu si a mai multor functionari de la PS4 a fost pe toata linia, atat la fond, cat si in apel si recurs, fapt ce pune nevinovatia sa mai presus de orice tagaduiala. In fapt, Adrian Inimaroiu a devenit din anul 2004 tinta unei gasti de trista amintire de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4, condusa de fostul prim-procuror Ovidiu Emanuel Rosca, care facea „legea” in respectivul parchet, si care ajunsese sa incaseze 35 de achitari intr-un singur an, iar chefurile din restaurante si din birourile unitatii ajunsesera de notorietate. Adrian Inimaroiu a intrat in conflict cu mafia pietelor din Sectorul 4, dupa ce a refuzat sa scoata la vanzare, pietele de sector (date prin contracte de asociere in participatiune de ex-primarul Mihalache, unor indivizi dubiosi, in conditii pagubitoare pentru primarie). Inimaroiu a primit si amenintari in acest sens, iar din 2004, ca un facut, cativa procurori de la PJS 4, in special fostul procuror Marius Vasile s-au apucat sa-i deschida dosare penale pe tot felul de motive. Pe baza acestor „cercetari”, aduse prompt la cunostinta presei, Adrian Inimaroiu a fost catalogat drept „primarul penal”, fiind trimis apoi in judecata, compromis mediatic, pentru ca in final, din cauza inculparii, sa nu mai fie sustinut de partidul sau si sa piarda alegerile in fata contracandidatului „Piedone”.

 

Procurorii care au sfidat legea si verdictele judecatorilor

Cercetarile in dosarul Adrian Inimaroiu au fost demarate in 2004 de procurorul Marius Nicu Vasile, individ compromis pe care Inspectia CSM l-a trimis in judecata disciplinara pentru fapte nedemne de un magistrat, constant in aceea ca a postat pe forumul ziarelor ZIUA si Gardianul comentarii denigratoare, cu acuze de spaga impotriva prim-procurorilor Dan Chiujdea si Mihai Betelie (ultimul tocmai castigase concursul de prim-procuror in fata lui Ovidiu Emanuel Rosca). Procurorul Marius Vasile a fost depistat cu ajutorul camerelor video din Internet-Cafe-ul de unde mesterise la calculator mesajele infame. Marius Vasile si-a dat demisia din functia de procuror inainte ca CSM sa se pronunte pe actiunea disciplinara, pe care a lasat-o fara obiect. Azi e avocat.

Revenind la cazul Inimaroiu, procurorul Marius Vasile s-a retras din ancheta (cel mai probabil ca urmare a scandalului in care a fost implicat, si in care s-a descoperit ca o carte a sa intitulata „Achizitiile publice” fusese vanduta in peste 70 de scoli si gradinite pastorite de Directia Primariei Sectorului 4, condusa de o directoare a carei sot era unul dintre afaceristii care inhatasera Piata Berceni si caruia acelasi procuror Marius Vasile ii daduse NUP – caz musamalizat la DNA de procurorul Lucian Papici).

Rechizitoriul impotriva lui Adrian Inimaroiu a fost emis in final de procurorul Stefan Balanescu (vezi facsimil) personaj care, ulterior, avea sa fie promovat in mod surprinzator la DNA, printr-un simplu interviu. E bine ca lumea sa se stie cum anume sunt recrutati anumiti procurori la DNA, pe aspecte care nu au nimic in comun cu experienta si pregatirea pe care ar trebui sa le detina un procuror anticoruptie.

Datorita suspiciunilor de interventii pentru aranjarea sentintei, dosarul penal a fost stramutat, la cererea inculpatilor, de la Judecatoria Sectorului 4, la Judecatoria Brasov. Prin sentinta penala nr. 416 din 12.03.2009, judecatoarea Lucica Bacioiu, de la Judecatoria Brasov a dispus achitarea acuzatilor, aratand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii, respectiv lipsa intentiei (vinovatiei), dar si lipsa prejudiciului, luandu-se act de faptul ca „partile vatamate” introduse de procurori in dosar (CGMB si PS4) nu s-au constituit parti civile in cauza. De asemenea, a fost ridicat si sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor inculpatilor (care au stat 4 ani cu casele sechestrate pentru ca asa au vrut procurorii de la Sectorul 4) - Sentinta de achitare o puteti citi la finalul articolului. Sentinta de achitare s-a dat contrar concluziilor de condamnare puse de procurorul de sedinta George Daniel Danca, de la PJ Brasov.

Desi circul judiciar ar fi trebuit sa se opreasca dupa achitarea data la fond, impecabil motivata pe 57 de pagini, o serie de procurori au continuat abuzul initial. Astfel, procuroarea Maria Rimniceanu, de la Parchetul Tribunalului Brasov a declarat apel, iar in faza de judecata procuroarea de sedinta Sanda Daniela Mates a pledat pentru condamnarea inculpatilor. Tribunalul Brasov a respins apelul parchetarilor prin decizia penala nr. 375/A/18.12.2009, mentinand ca temeinica solutia de achitare de la fond. Impotriva deciziei Tribunalului Brasov a declarat recurs procuroarea Andreea Panaitescu, de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, cale de atac respinsa de Curtea de Apel Brasov, prin decizia nr. 391/R/07.06.2010, care a mentinut intocmai sentinta de achitare de la fond.

Iata, prin urmare, filmul unei inscenari judiciare prin care un primar PNL a fost mai intai compromis mediatic, eliminat apoi din partid ca urmare a inculparii nedrepte cu consecinta pierderii alegerilor pentru un al doilea mandat de primar, hartuit mai bine de cinci ani in procese cu sechestre asupra averii, pentru ca in final, dupa ce a fost achitat in toate instantele, nimeni sa nu plateasca! Nu doar Adrian Inimaroiu a suferit cinci ani de umilinte si privatiuni, ci si alti cinci fosti functionari ai Primariei Sectorului 4, care au fost la randul lor inculpati si calcati in picioare de anchetatori. Culmea, aceasta achitare nu a fost gasita ca imputabila procurorului Stefan Balanescu – ajuns mare anchetator anticoruptie la DNA dupa isprava sa. Curat, murdar!

* Cititi aici sentinta de achitare data de Judecatoria Brasov, mentinuta ca legala si temeinica in apel si recurs!

Accesari:13650

Comentarii

# COANA NUTZI SI JUST date 27 februarie 2011 16:18 0

AICI E MANA LUI COANA NUZTI.. PROC OVIDIU = NUTU CAMATARU = UDREA = 0215

# pompiliu bota date 27 februarie 2011 17:57 +2

Nu m-ar mira ca din completul CAP Braşov să facă parte judecătoarea SIMONA FRANGULOIU. E deosebită!

# doru date 27 februarie 2011 21:58 +4

vedeti ce face acum "denuntatorul" in dosarul primului procuror de la Buftea... e procuror la DNA.
Si sun sigur ca mai sunt o groaza de "fideli" care abia asteapta sa li se faca actele de angajare.
Ma intreb de prost, oare chiar oanenii acestia care se curvesc "la prima strigare", chiar nu au nimic sfant???
O mica retinere ca nu e bine sa te vinzi pe 10 galbeni, nu mai vorbim de 2 lei???
Oare chiar in halul asta am cazut ca popor de se pot, dintre noi, recruta astfel de persone "pentru a face dreptate" ?
... Noroc ca mai si murim :((

# Razesul date 27 februarie 2011 23:35 +9

Sunt ani de zile de cand sustin, in deplina cunostinta de cauza, din interiorul sistemului, ca Procuratura a ramas o institutie de sorginte si cu manifestari tipic staliniste, doar formal si cu totul vag reformata. Este cutremurator sa vezi in jurul tau tineri, care intra in Procuratura plini de idealuri si de bune intentii, pentru ca in scurt timp sa fie pervertiti si schimonositi de sistemul pervers si ticalos, sistem in care nu de putine ori razbat nuante criminale ale anilor '50. Sunt foarte multi cei din Procuratura, mai ales unii mai vechi, care nu s-au putut impaca cu ideea ca nu mai sunt "alfa si omega" in Justitie, stapanii absoluti ai arestarii si ai celorlalte masuri procedurale din faza de ancheta penala, si ca nu mai au, cum se spunea in vechea legislatie, "supravegherea generala a legalitatii", cu toate consecintele de discretionar si de abuz ce decurgeau de aici.
Atunci cand s-a infiintat fostul PNA (actualmente DNA), a durat circa 2 ani schimbul de expereinta si trainingul facut cu specialisti experimentati din Spania - tara in care institutia similara este varful european in materie.
Nicidecum PNA-ul nu avea situatia de "stat in stat" pe care o are acum, aceasta stare fiind "opera" prea minunatei si prea fermecatei Ioana d'Arc a Justitiei romane, campioana anticoruptiei, fecioara neprihanita, imaculata si celesta Monica Macovei, din motive de acum bine stiute de noi toti, dar pe care nu le rostim, din temerea de a nu ne trezi ca suntem acuzati de declaratii politice !
Este, astazi, de domeniul evidentei pentru orice om de buna credinta si cu mintea limpede ca Procuratura in general, si DNA in special, se constituie in instrument politic, nicidecum in institutie a statului de drept european. Pacat de bunele intentii, precum si de specialistii - onesti - foarte putini - care inca mai exista in aceasta institutie devenita unealta josnica in mainile murdare ale celor vremelnic aflati la putere.
Post scriptum : nu voi raspunde atacurilor si injuraturilor unor postaci deja bine cunoscuti, caci ei nu isi pledeaza propria cauza, ci isi servesc, josnic si mizerabil, stapanii ce-i platesc sa latre si sa deverseze laturi !

# catalin date 28 februarie 2011 05:37 +4

Razesule, bine zis!

# Vince date 28 februarie 2011 08:22 +4

Dl Razesu'

Extrem de bine punctata aceasta opinie pe care multi o impartasim!

# Ionut date 28 februarie 2011 12:06 +5

Minunat. Si acum Inimaroiu ce sa faca? Imagine patata iremediabil, cariera suspendata. Daca era la PNL, prob castiga si in 2008. Asa, taie Piedone panglici in sector si se pozeaza frumos pentru antene. In locul lui as da in judecata DNA si as cere un milion de euro.

# Lorelei date 1 februarie 2014 22:34 0

Din pacate acest domn...si/a insusit niste obiecte de valoare pe care i le/am dat sa le pastreze deoarece eu si sotul meu ne mutam dintr-o vila intr-un apartament Sotul meu fiind francez platise 20.ooo de dolari pe aceste opere de arta...Incredintadui-le neavand unde le depozita decat la el.Peste doua saptamani de la data in care i le-am incredintat ne-a sunat spunand ca i s-a spart casa si ca au disparut....Pe vremea aceea nu am luat masuri...dar consider ca acest INDIVID ESTE O JAVRA ORDINARA UN HOT NENOROCIT SI II UREZ IN FIECARE ZI SA ISI CUMPERE LUMANARI CU BANII FURATI SI SA SE ALEAGA PRAFUL DE EL SI DE FAMILIA LUI. Scarba ce esti TUTA CACANARULE INIMAROIU ADRIAN dACA TE VAD PE STRADA TE SCUIP IN FATA

# guzganul rozaliu date 28 februarie 2011 20:38 +2

bravo procurorilor, inimaroiu este clar vinovat. numai avocatii care l-au aparat prin trafic de influenta si coruperea judecatorilor a scapat basma curata. asa ca dupa 5 ani el rasufla acum usurat c-a fost scapat de coana justitie. De aia toti infractorii cu avocatii lor ies pe tv si spun ca au incredere in justitia romana. Pai uite de aia au, cei cu bani scapa, fraierii o iau peste bot. Din pacate judecatorii penalisti inca nu percep realitatile romanesti (coruptia, evaziunea, abuzurile, neglijentele in serviciu si alte fenomene criminale scapate de sub control)care au permis tuturor infractorilor sa se numeasca parlamentar, ministru, primar, prefect, politist,etc. pe ei pe mama lor

# Lorelei date 1 februarie 2014 22:31 -1

Din pacate acest domn...si/a insusit niste obiecte de valoare pe care i le/am dat sa le pastreze deoarece eu si sotul meu ne mutam dintr-o vila intr-un apartament Sotul meu fiind francez platise 20.ooo de dolari pe aceste opere de arta...Incredintadui-le neavand unde le depozita decat la el.Peste doua saptamani de la data in care i le-am incredintat ne-a sunat spunand ca i s-a spart casa si ca au disparut....Pe vremea aceea nu am luat masuri...dar consider ca acest INDIVID ESTE O JAVRA ORDINARA UN HOT NENOROCIT SI II UREZ IN FIECARE ZI SA ISI CUMPERE LUMANARI CU BANII FURATI SI SA SE ALEAGA PRAFUL DE EL SI DE FAMILIA LUI. Scarba ce esti TUTA

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER