LEGISTII CONFIRMA O ALTA VICTIMA – Oasele gasite in padurea de la Caracal nu apartin Alexandrei: “Din analiza raportului preliminar de expertiza medico-legala antropologica rezulta ca fragmentele osoase examinate provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si ca sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe”

Miercuri, 14 august 2019 12:30 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Se complica ancheta privind crimele de la Caracal. Oasele gasite in padurea de la Caracal nu apartin Alexandrei, fetita de 15 ani care a fost rapita si posibil ucisa de catre Gheorghe Dinca (foto). Ceea ce inseamna ca avem de-a face cu o alta victima, Luiza, prima fata disparuta, ale carei ramasite Dinca sustine ca le-a aruncat in padure sau - de ce nu? - cu o alta tanara.

DIICOT a facut publice miercuri, 14 august 2019, rezultatele preliminare ale expertizei medico-legale antropologice efectuate de Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici” asupra fragmentelor osoase gasite in padure. Astfel, raportul dezvaluie ca oasele examinate provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani, dar ca sunt diferite decat oasele descoperite in curtea lui Gheorghe Dinca, despre care se presupune ca ar apartine Alexandrei.


Iata comunicatul DIICOT:

“Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici' a inaintat catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism raportul de expertiza medico-legala antropologica asupra fragmentelor osoase gasite cu ocazia conducerii in teren a inculpatului Dinca Gheorghe la data de 05.08.2019 in zona de liziera de padure, amplasata pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal, indicate de catre inculpat ca apartinand victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiza medico-legala antropologica rezulta ca fragmentele osoase examinate provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si ca sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe”.

Indoielile avocatului Tonel Pop

Pe de alta parte, trebuie spus ca asupra oaselor gasite in padurea din Caracal exista o serie de suspiciuni. Cel putin din punctul de vedere al avocatului Tonel Pop, aparatorul familiei Luizei. Intr-o declaratie data in urma cu cateva zile, acesta a dezvaluit ca are indoilei in legatura cu momentul in care aceste fragmente osoase si cenusa au fost aruncate in padure, explicand ca sacii erau curati, desi in lunile scurse de la momentul la care se presupune ca ar fi fost ucisa Luiza a plouat si au fost inundatii, si nu erau acoperiti de vegetatie asa cum ar fi trebuit sa se intample in cazul in care ar fi stat in acel loc o perioada indelungata de timp:

“Erau acea cenusa si oasele respective au fost aruncate jos pe iarba. Au fost doi saci aruncati inca la vreo 6-7 metri distanta. Osemintele si cenusa erau intr-un loc, iar sacii intr-un alt loc, intr-un hatis foarte greu de penetrat, cu foarte multi tepi, cu foarte multe, deci greu...nimeni n-ar fi intrat acolo, iti rupeai hainele de pe tine. Am intrat si eu tot in combinezon, am fost imbracat cu echipamentul corespunzator, exact ca si acei criminalisti. Din punctul meu de vedere, daca acele urme de cenusa si acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de cand spune criminalul, respectiv cateva luni de zile, pentru ca se sugereaza ca imediat ar fi omorat-o, in aceeasi pe Luiza (n.r. - in ziua rapirii), in mod clar acolo ar fi trebuit sa fie astupate de vegetatie, adica sa creasca iarba de sub ele, sa le acopere, de noroi, de ploi, inclusiv acei saci. Eu atat cat am vazut pareau destul de curati sacii, nu erau cu apa, cu noroi, si nici acea cenusa nu marea de mult acolo, nu parea veche. Trebuie sa studiez mai bine fotografiile, filmarile si chiar sa imi dau seama, si vor trebui poate analizate de biologi, in cat timp creste iarba peste acea cenusa. Am aceasta suspiciune ca acele probe nu au vechimea a fi fost pozitionate acolo de cateva luni de zile, asa cum se spune. Pareau proaspat aruncate acolo, in raport cu vegetatia, cu iarba, cu ploile, cu inundatiile care au fost acolo”.

Accesari:3175